PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

de Transmissie

De Transmissie maakt multidisciplinair theater, beeld en geluid. Eerder maakten ze de podcast mini-serie 'De stad waar je nooit dacht te gaan wonen' (genomineerd voor de NTR Podcastprijs 2019).

Afleveringen

 • Overkijk - oktober 2021 - Week Van De Industriecultuur

  Oct 22 2021

  Een audio-ervaring vanaf het Pontplein in Velsen. Voor de Week van de Industriecultuur. www.industriecultuur.nl

 • Special: Wolfshuilen - een hoorspel voor Festival Hongerige Wolf

  Jul 10 2021

  Speciaal ter gelegenheid van Festival Hongerige Wolf maakt de Transmissie in samenwerking met Femke Bosma een hoorspel waarin mens, dier en festival iets dichter bij elkaar te komen. Een audio-ervaring voor iedereen die er ook naar snakt weer tussen de mensen te staan. LET OP: dit hoorspel ervaar je het beste op een koptelefoon. Credits - Concept: de Transmissie en Femke Bosma Tekst: Derk Stenvers Voice-over, muziek en geluidsontwerp: David Schwarz Vormgeving: Femke Bosma Met dank aan alle and...more

 • SimCity met Riek Bakker

  Jul 02 2019

  Hoe bouw je een stad? We spreken een stedenbouwkundig genie. Een force of nature in de bouwwereld die de levens van miljoenen mensen heeft beïnvloed: Riek Bakker. Ze vertelt ons over haar strijd om van Leidsche Rijn de plek te maken die het nu geworden is. Over inspiratie en tegenslag, en over groot durven denken versus de menselijke maat, en over ’s nachts luid brullend in je hotelkamer liggen. 
'De stad waar je nooit dacht te gaan wonen' is een podcast van de Trans//missie en Mathieu Wijde...more

 • Over nieuw

  Apr 04 2019

  Leidsche Rijn bestaat 21 jaar. Wie waren de pioniers die jaren geleden tussen de zandheuvels en graafmachines zijn gaan wonen? En kan je wonen in een plek zonder verhaal? De Trans//missie vervolgt hun duik Leidsche Rijn in.

 • Aflevering 0

  Feb 24 2019

  Theatercollectief de Trans//missie hoort van Leidsche Rijn: de stad van de toekomst. Wat is deze plek en kan het deze belofte waarmaken? Wat is Leidsche Rijn: Vinex-droom of nieuwbouwmislukking? 'De stad waar je nooit dacht te gaan wonen' is een podcast van de Trans//missie en Mathieu Wijdeven. Volg ons ook via instagram.com/detransmissie en facebook.com/detransmissie www.detransmissie.nl / www.mathieuwijdeven.net Deze podcast werd gemaakt met steun van het Café Theater Festival en gemeente Ut...more