PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

de Paulien Cornelisse podcast

Paulien Cornelisse leest 'Taal voor de leuk' en 'De verwarde cavia' voor. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Afleveringen

 • Epiloog van Japan in honderd kleine stukjes

  Mar 16 2022

  Nu echt, echt, écht dag. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 100 van Japan in honderd kleine stukjes

  Mar 15 2022

  Neeeeee! Het laatste stukje! Gelukkig is er morgen nog een epiloog. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 99 van Japan in honderd kleine stukjes

  Mar 14 2022

  Er blijft toch een afstand. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 98 van Japan in honderd kleine stukjes

  Mar 13 2022

  Ik heb verwoed geprobeerd om een plaatje van de poster in de shownotes te plakken, maar het is me gewoon niet gelukt. Google op 'Utamaro en zijn tijd', en de poster komt wel ergens bovendrijven!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 97 van Japan in honderd kleine stukjes

  Mar 12 2022

  Wat zie je in de maan? Een mannetje? Een haas? of niets? 'Maan' is in het Japans trouwens 'tsuki'. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • stukje 96 van Japan in honderd kleine stukjes

  Mar 11 2022

  In dit hoofdstuk een aanwijzing dat het Japans en het Nederlands toch ergens op elkaar lijken!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 95 van Japan in honderd kleine stukjes

  Mar 10 2022

  Kanji: zo mooi, maar zo moeilijk!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 94 van Japan in honderd kleine stukjes

  Mar 09 2022

  Heeft karaoke iets met karate te maken? Jazeker!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 93 van Japan in honderd kleine stukjes

  Mar 08 2022

  Zoek maar even ergens op: het liedje Ue o muite arukou van Kyu Sakamoto. Het liedje staat in het westen bekend onder de naam Sukiyaki, maar met dat vleesgerecht heeft het niets te maken. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 92 van Japan in honderd kleine stukjes

  Mar 07 2022

  Zou James Bond z'n sake ook het liefst 'shaken' drinken? Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stuke 91 van Japan in honderd kleine stukjes

  Mar 06 2022

  Is een hartvormig bad nou JUIST WEL of JUIST NIET romantisch? Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • stukje 90 van Japan in honderd kleine stukjes

  Mar 05 2022

  Beleefdheid. Het moest ter sprake komen, en dat komt het dan ook. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 89 van Japan in honderd kleine stukjes

  Mar 04 2022

  Valentijnsdag is gelukkig alweer voorbij, maar weet dat die dag voor Japanners nog veel ingewikkelder is dan voor ons. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 88 van Japan in honderd kleine stukjes

  Mar 03 2022

  Zet u even een krabbeltje? Dat hoeft in Japan niet. Een stempeltje zetten dan weer wel.Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 87 van Japan in honderd kleine stukjes

  Mar 02 2022

  Een emoji is niet hetzelfde als een emotie, het heeft er in feite zelfs niets mee te maken. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 86 van Japan in honderd kleine stukjes

  Mar 01 2022

  Er was een tijd dat de mobiele telefoon in Nederland een pokkie werd genoemd. Dat was een mooie tijd. In het Japans heet een smartphone een sumaho. Ook best leuk. Maar niet zo leuk als pokkie. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 85 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 28 2022

  Het prachtige karakter voor 'schrijven': 書Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 84 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 27 2022

  Ni = 日 = ZonHon = 本 = Boek/oorsprongNihon = 日本 = Zon-oorsprong, ofwel: het land van de reizende zon. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 83 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 26 2022

  Jij nog een kopje blauwe thee? Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 82 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 25 2022

  Haiku, ze lijken makkelijk, maar zijn dat toch niet. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 81 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 24 2022

  Speciaal voor mijn eigen verjaardag maar eens een stukje over het bijzondere en mooie woord yuugen, ook wel geschreven als yugen, ook wel geschreven als yūgen, maar natuurlijk eigenlijk geschreven als 幽玄.Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 80 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 23 2022

  Veel Japanners geloven dat je bloedgroep iets belangrijks zegt over je karakter. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 79 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 22 2022

  O verwarring! O verwondering!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 78 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 21 2022

  Mondkapjes, nu hier ook heel gewoon, vroeger niet, maar in Japan al wel. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 77 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 20 2022

  Het is een troep rond de berg Fuji. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 76 uit Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 19 2022

  Er is veel zee in Japan, maar het is niet een plek waar de meeste Japanners graag naartoe gaan. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 75 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 18 2022

  Het beste aan beton is dat het na verloop van tijd ook weer vergaat, dat je ziet hoe plantjes het weer overnemen. Dat duurt alleen wel nogal lang. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 74 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 17 2022

  Veel natuur zit achter een hekje. En niet zomaar een hekje, nee nee. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 73 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 16 2022

  Ik ben klaar voor een revolutie in de Nederlandse badkamer. Ligbaden eruit, Japanse zitbadjes erin!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 72 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 15 2022

  Onzin? Nee, onsen. O, had Nederland maar een onsen! Maar nee hoor. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 71 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 14 2022

  Ik slaap alleen lekker in een bed. Veel Japanners slapen heerlijk in een metro of een trein. Kon ik die ontspanning maar bereiken!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 70 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 12 2022

  Wees eens wat zenuwachtiger!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 69 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 11 2022

  'Nee', een moeilijk woord. En al helemaal in Japan. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 68 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 10 2022

  In Japan is het belangrijk dat je voortdurend laat weten dat je het gesprek volgt. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 67 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 09 2022

  Zou je het 'de weg van de thee' willen noemen? Dank je wel. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 66 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 08 2022

  Schattig! Kawaii! heel belangrijk in Japan. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 65 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 07 2022

  Gek zeg, dat er zo weinig vrouwen aan de top zitten.Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 64 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 06 2022

  En om lekker thuis over door te discussiëren: van wie ís het probleem van billenknijpen eigenlijk? Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 63 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 05 2022

  Meer dan het Nederlands kent het Japans woorden die seksespecifiek zijn. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 62 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 04 2022

  Huh?-kundeMocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 61 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 03 2022

  Help! Tien dagen vrij! Wat nu!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 60 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 02 2022

  Hoe ik probeerde te liften in Japan, en hoe dat afliep.Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 59 van Japan in honderd kleine stukjes

  Feb 01 2022

  Veiligheid is big in Japan. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 58 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 31 2022

  Hier kun je wat leuke plaatjes zien van meervallen, en ook een modern bord waarop de meerval voorkomt. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 57 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 30 2022

  In dit hoofdstuk heb ik het over de tatami, de matten waarmee Japanse vloeren traditioneel worden belegd. Ik zeg tátami, en niet tatámi. Dat klinkt misschien een beetje overdreven, maar het komt wel dichter bij hoe de Japanners het zelf zeggen. Dus zie het als een service voor als je zelf ooit nog eens in Japan terecht mag komen. Dan kun je tátami zeggen!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is ...more

 • Stukje 56 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 29 2022

  Ikigai, Marie Kondo, Shinrinyoku. Zomaar die Japanse hypes, die ik puntsgewijs even doorneem. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 55 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 28 2022

  Vandaag: hoe ik ontdekte dat ik een wandelend cliché was. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 54 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 27 2022

  Vandaag: een handig woord om te kennen voor als je ooit in Japan terecht komt!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 53 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 26 2022

  Is Jezus in Japan geweest? Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 52 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 25 2022

  Doordat de Nederlanders in de zeventiende eeuw in Japan mochten komen (en andere buitenlanders niet), zijn er een paar Nederlandse woorden achtergebleven in het Japans.Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 51 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 24 2022

  De verschillende manieren om 'bestaan' uit te drukken in het Japans. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 50 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 23 2022

  Japanse grammatica! Zo ontzettend anders dan alles wat je op school leert! Dat is een bron van vreugde en van frustratie. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 49 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 22 2022

  In dit stukje gaat het over een droom. En voor de liefhebbers ook maar meteen het Japanse woord voor droom: yume. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • stukje 48 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 21 2022

  'Ka' kan van alles betekenen, maar onder andere 'verandering'. Een heel kort stukje dit keer!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 47 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 20 2022

  In het noorden van Japan, op het eiland Hokkaido, wonen de Ainu.Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 46 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 19 2022

  Het probleem van een onderklasse die niet benoemd mag worden. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 45 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 18 2022

  Met jezelf trouwen: feministisch of juist niet? Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 44 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 17 2022

  Veel van dit stukje werd geïnspireerd door dit artikel uit The New Yorker, geschreven door Elif Batuman. Nadat ik het stukje al had geschreven en ingesproken, kwam ik erachter dat elementen uit het artikel niet kloppen; bepaalde geïnterviewden logen over wat ze deden. The New Yorker zelf heeft inmiddels bovenaan het artikel een tekst geplaatst waarin dieper op de onwaarheden ingegaan wordt. Mocht je mijn boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En...more

 • Stukje 43 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 16 2022

  Als je half-Japans bent, ben je voor 'hele' Japanners een bron van fascinatie. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 42 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 15 2022

  De leegloop van Japanse dorpen leidt hier en daar tot creatieve 'coping'-strategieën.Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 41 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 14 2022

  Over mannen die niet willen jagen, vrouwen die dat ook niet willen, waardoor er niets gebeurt. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 40 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 13 2022

  Welk volkslied bezingt het mos? Een keer raden. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 39 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 12 2022

  Een stukje over religie in JapanMocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 38 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 11 2022

  We leven in het Reiwa-tijdperk, en let op: de R is een Japanse R, dus die ligt tussen de l en de r in!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 37 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 10 2022

  Hoe ik ontdekte in welk jaar ik geboren ben. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 36 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 09 2022

  De nieuwe keizer van Japan maakt een ritje door de stad om naar de menigte te zwaaien.Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 35 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 08 2022

  Een hoofdstuk uit het boek - én een erratum! Want ik had iets verkeerd begrepen en opgeschreven. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 34 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 07 2022

  Als je unieker bent dan alle anderen, ben je dan het uniekst? In dit hoofdstuk gaat het over uniciteit en hoe dat begrip binnen Japan kan leiden tot uniformiteit. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 33 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 06 2022

  Extra opdracht voor bij het hoofdstukje van vandaag: verzin een leuk en aardig spreekwoord over vrouwen!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 32 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 05 2022

  Komt het Japanse woord 'otenba' (soms geschreven als 'otemba') van het Nederlandse 'ontembaar'? Laten we dit vooral niet kapot checken!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 31 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 04 2022

  Is je haar wel zwart genoeg? Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 30 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 03 2022

  Manga en anime, belangrijke Japanse kunstvormen. In dit hoofdstuk speciaal voor de luisterboekluisteraars een confessie die niet in het papieren boek voorkomt. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 29 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 02 2022

  Wacht, waar ging dit hoofdstuk nou ook alweer over? Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 28 van Japan in honderd kleine stukjes

  Jan 01 2022

  Gelukkig nieuwjaar! We beginnen 2022 met onomatopeeën. Dat zijn woorden die een geluid nabootsen, zoals 'blaffen'. In het Japans bestaan er daar een heleboel van, en dat is maar goed ook, want zulk soort woorden zijn ietsje makkelijker te onthouden. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast...more

 • Stukje 27 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 31 2021

  Tokio heette vroeger Edo, en dat spreek je uit als Eddo. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 26 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 30 2021

  Wat betekent het als iemand je nog wat rijst met thee aanbiedt? Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 25 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 29 2021

  In het Japan van duizend jaar geleden waren gedichten heel belangrijk. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 24 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 28 2021

  De eerste roman ter wereld komt uit Japan. Ligt een beetje aan de definitie van 'roman' die je hanteert, dat wel.Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 23 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 27 2021

  Stel je voor dat er een Nederlands boek bestond van meer dan duizend jaar geleden, waar je je bij vlagen toch gewoon in zou kunnen herkennen. Een soort columnbundel, zelfs. In Japan bestaat dat!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 22 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 26 2021

  Tweede kerstdag: een ideale dag om eens wat sudoku's te doen.Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 21 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 25 2021

  In deze aflevering van de podcast lees ik het hoofdstukje 'woordjes leren' voor, en kom daarna met een openhartige bekentenis, speciaal voor de luisterboekluisteraars. (Na dit hoofdstuk weet je dus meer dan de lezers van het papieren boek!)Mocht je desalniettemin liever het boek willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See ...more

 • Stukje 20 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 24 2021

  Wat dééd ik eigenlijk terwijl ik in Japan studeerde? Achteraf vind ik: te weinig. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 19 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 23 2021

  De stoere man is big in Japan. En dit terwijl veel Japanse sterren juist iets verfrissend androgyns hebben. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 18 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 22 2021

  Pachinko! Een vrolijk woord, maar het refereert aan een gokspel waar veel mensen in Japan verslaafd aan zijn. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 17 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 21 2021

  In dit hoofdstuk gaat het over het heerlijke fenomeen van de bento. Een lunchdoos met allemaal kleine hapjes erin!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 16 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 20 2021

  In dit hoofdstuk gaan we ontdekken of echt al het Japans eten lekker is. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 15 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 19 2021

  Een lange onheilspellende hassha merodii vandaag, en het hoofdstuk gaat dan ook over Hiroshima. (Het is overigens niet de hassha merodii van het station van Hiroshima hoor!) (En ik heb zelf heerlijke maanden doorgebracht in Hiroshima.)Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy fo...more

 • Stukje 14 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 18 2021

  Waarin Japanners op Nederlanders lijken: ze praten graag over het weer. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • stukje 13 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 17 2021

  Ik hield ontzettend van het boek Kitchen van Banana Yoshimoto (of zoals de Japanners zeggen: Yoshimoto Banana). Alvast een tip: Uitgeverij Dasmag komt in september 2022 met een nieuwe vertaling van Kitchen in het Nederlands. De titel in het Nederlands is op het moment dat ik dit schrijf nog niet bekend. (Trouwens, in het Japans heet het boek ook Kitchen, geschreven in het katakana dan.) Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja...more

 • Stukje 12 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 16 2021

  Anton Geesink! Die in 1964 Olympisch Goud won in Tokio! Natuurlijk verdient ook hij een plek in een boek over Japan. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 11 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 15 2021

  Twee belangrijke woorden in het Japans zijn 'ganbatte' en 'gaman', en ze hebben alletwee te maken met je best doen, doorzetten, tot het uiterste gaan, alles geven, ervoor gaan. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 10 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 14 2021

  Maki, nigiri, nori... in dit stukje gaat het over sushi. Toch fijn om na dit hoofdstuk geïnformeerd mee te kunnen praten met mensen die er meer van weten.Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 9 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 13 2021

  In dit hoofdstuk gaat het over kanji: de Chinese karakters die in het Japans worden gebruikt, en die op twee (en soms meer) manieren kunnen worden uitgesproken. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 8 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 12 2021

  In stukje 8 gaat het over het begrip 'salaryman'. Een Engels woord dat in het Engels niet bestaat. De hassha merodii van deze aflevering is van het station Ebisu, een heel leuke wijk in Tokio. Het Ebisu bier komt ervandaan, maar tegenwoordig zijn er vooral veel leuke (maar dure) winkeltjes en restaurantjes. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zij...more

 • Stukje 7 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 11 2021

  Hoe zit het nou: kunnen Japanners de R niet uitspreken? Of de L? En hoe zit het met ons vermogen om de Japanse klanken te reproduceren? En nu we weten dat elke stukje in deze podcast voorafgegaan wordt door een 'hassha merodii', kunnen we ook appreciëren hoe melancholisch dit station klinkt. Deze melodie hoort (waarschijnlijk) bij station Kamata, in Ota, en dat is een gedeelte van Tokio. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o j...more

 • Stukje 6 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 10 2021

  In deze aflevering van Japan in honderd kleine stukjes wordt eindelijk verklaard wat die interessante beginmelodie'tjes van deze podcast eigenlijk zijn! Want geef toe, je zat het je al af te vragen. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier.En o ja, de montage van deze podcast is in handen van Chris Bajema, luister ook naar zijn podcast: Man met de microfoon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 5 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 09 2021

  In stukje 5 gaat het over het woord 'geisha', dat je uitspreekt als 'geesja', en niet als 'gaisha'. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 4 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 08 2021

  In stukje 4 gaan we terug naar de vroege jeugd van Paulien, en hoe naar hoe die liefde voor Japan nu eigenlijk ontstaan is. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 3 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 07 2021

  In stukje 3 gaat het over verkeerd vertaald Engels, maar ook over verkeerd vertaald Japans.Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in, onder andere van Bobby en Kate), bestel het dan hier. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 2 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 06 2021

  In stukje 2 gaat het over een gummetje, over Hello Kitty, maar ook over Bobby en Kate. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in, onder andere van Bobby en Kate), bestel het dan hier. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Stukje 1 van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 05 2021

  In 2020 verscheen het boek Japan in honderd kleine stukjes, door Paulien Cornelisse. Dat boek leest ze nu voor, met elke dag een nieuw stukje! Omdat er ook een voorwoord en een epiloog in het boek staan, neemt dit project 102 dagen in beslag. In stukje 1 gaat het over judo. Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Voorwoord van Japan in honderd kleine stukjes

  Dec 04 2021

  In 2020 verscheen het boek Japan in honderd kleine stukjes, door Paulien Cornelisse. Dat boek leest ze nu voor, met elke dag een nieuw hoofdstukje! Omdat er ook een voorwoord en een epiloog in het boek staan, neemt dit project 102 dagen in beslag. Paulien begint vandaag met het voorwoord!Mocht je het boek liever willen lezen/bekijken (want er staan veel tekeningen in), bestel het dan hier. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 104

  Apr 03 2020

  We nemen afscheid van Caaf.(Dit was het laatste hoofdstuk van De verwarde cavia) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 103

  Apr 03 2020

  De kerstborrel is aanstaande. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 102

  Apr 03 2020

  Cavia stelt de afdeling op de hoogte van haar besluit. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 101

  Apr 03 2020

  Cavia droomt en neemt een besluit. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 99 & 100

  Apr 03 2020

  Wat moet Cavia doen? Hoe ziet ze haar toekomst? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 97 & 98

  Apr 03 2020

  Stella krijgt een mysterieus telefoontje. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 96

  Apr 03 2020

  Hoe lang nog, denkt Cavia. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 95

  Apr 03 2020

  Roy heeft contact met een surfschool in Noorwegen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 94

  Apr 03 2020

  De afdeling verandert nu wel heel drastisch. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 93

  Apr 03 2020

  Kim wordt rood. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 92

  Apr 03 2020

  De buurvrouw komt met een halve klacht. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 91

  Apr 03 2020

  Net als je een verrassing nodig hebt, komt er heel soms ook daadwerkelijk een verrassing. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 90

  Apr 03 2020

  Arme Caaf, arme keynote. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 89

  Apr 03 2020

  O nee! Er wordt een keynote van Cavia verwacht! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 88

  Apr 03 2020

  Aan het begin van dit hoofdstuk geef ik een uittip, die niet meer geldig is, omdat deze podcast jaren geleden werd uitgebracht en nu op dit kanaal opnieuw geplaatst wordt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 87

  Apr 03 2020

  Iemand belt over steunkousen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 86

  Apr 03 2020

  De Groot is benieuwd naar de ideeën van Caaf. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 85

  Apr 01 2020

  Cavia moet bij de grote baas komen, die De Groot heet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 84

  Apr 01 2020

  Cavia wordt gesommeerd door het moederconcern. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 83

  Apr 01 2020

  Cavia blijkt een gouden zet te hebben gedaan. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 82

  Apr 01 2020

  Cavia maakt een vergissing in de nieuwsbrief. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 81

  Apr 01 2020

  Het is Sinterklaas. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 80

  Apr 01 2020

  We weten in Nederland niet eens wat paprikapoeder ís! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 79

  Apr 01 2020

  Harm-Jan gaat naar zijn broer in Zweden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 78

  Apr 01 2020

  Er staan banen op de tocht. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 77

  Apr 01 2020

  Harm-Jan probeert een voorzichtige rentree te maken. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 75 & 76

  Apr 01 2020

  Een foodtruck. En Hongarije. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 74

  Apr 01 2020

  Wie is die hele Josje eigenlijk? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 72 & 73

  Apr 01 2020

  Enzo stelt Cavia een belangrijke vraag, en er komt een telefoontje uit het verleden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 71

  Apr 01 2020

  Enzo gooit het roer om. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 70

  Apr 01 2020

  Cavia typt per ongeluk 'nieuwsbroef' in plaats van 'nieuwsbrief'. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 69

  Apr 01 2020

  Enzo moest een presentatie houden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 68

  Apr 01 2020

  Aankomst in het natuurvriendenhuis, alwaar de heidag zal plaatsvinden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 67

  Apr 01 2020

  Cavia moet met Stella in de auto mee naar de heidag. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 66

  Apr 01 2020

  Ruud heeft een aankondiging. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 65

  Apr 01 2020

  De altijd vrolijke Roy is ineens een beetje melancholisch. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 64

  Apr 01 2020

  Enzo en Cavia gaan naar de boerenmarkt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 63

  Apr 01 2020

  Harm-Jan heeft een burn-out. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 62

  Apr 01 2020

  Een vervelend telefoontje. Terwijl, alles was net zo leuk. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 60 & 61

  Apr 01 2020

  Een tripje naar Oxford. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 59

  Apr 01 2020

  Zou het kunnen dat het kantoor een sick building is? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 58

  Apr 01 2020

  Cavia moet naar de afdeling IT Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 57

  Apr 01 2020

  Cavia is ineens kordaat. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 56

  Mar 29 2020

  Cavia krijgt foto's van de huwelijksreis van haar ex. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 55

  Mar 29 2020

  Het gaat nú al over de kerstborrel. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 54

  Mar 29 2020

  Cavia en Roy praten over de toekomst. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 53

  Mar 29 2020

  Er zitten gekke blokjes en tekentjes in de mailing. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 52

  Mar 29 2020

  Cavia gaat lunchen met Enzo, van het moederconcern. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 51

  Mar 29 2020

  Cavia moet een afspraak maken met het hoofd Communicatie van het moederconcern. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 50

  Mar 29 2020

  Een meditatief moment. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 48 & 49

  Mar 29 2020

  Er moet aan bedrijfsyoga gedaan worden. Als cavia is dat niet makkelijk. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 47

  Mar 29 2020

  O jee, er komen orders van hogerhand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 45 & 46

  Mar 29 2020

  Cavia onvlucht de bruiloft en wordt ziek. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 44

  Mar 29 2020

  Cavia is verkouden en moet naar de bruiloft van haar ex. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 43

  Mar 29 2020

  Nou, men is weer terug van vakantie, en dat is te merken. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 42

  Mar 29 2020

  Een pareo, wat was dat ook alweer? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 41

  Mar 29 2020

  Cavia krijgt een e-mail uit onverwachte hoek. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 40

  Mar 29 2020

  Cavia moet naar een borrel. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 39

  Mar 29 2020

  Iedereen is met vakantie. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 38

  Mar 29 2020

  Cavia komt een collega tegen in de supermarkt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 37

  Mar 26 2020

  Het lukt Cavia om 'En het beste ermee!' te roepen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 36

  Mar 26 2020

  Teleurstelling. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 35

  Mar 26 2020

  Komt de man ook nog van de wc af? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 34

  Mar 26 2020

  Cavia heeft een kater en een man in haar bed. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 33

  Mar 26 2020

  Er moet geborreld worden, en iemand snijdt brie. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 32

  Mar 26 2020

  Wat is het ineens rustig op kantoor. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 31

  Mar 26 2020

  Marja blijkt gewoon aan yoga te doen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 30

  Mar 26 2020

  Er wordt getwijfeld aan Marja's rugklachten. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 29

  Mar 26 2020

  Cavia voelt een lichte hoofdpijn opkomen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 28

  Mar 26 2020

  'Authentiek' als compliment. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 27

  Mar 26 2020

  Marja praat nogal hard! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 26

  Mar 26 2020

  Help, een nieuwe collega! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 25

  Mar 26 2020

  De vakantie moet gepland worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 24

  Mar 26 2020

  Voorjaar. Melancholie. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 23

  Mar 24 2020

  Cavia moet langs bij Anne-Bet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 22

  Mar 24 2020

  Cavia voelt zich verplicht om Anne-Bet eens terug te bellen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 21

  Mar 24 2020

  Oei, Cavia heeft per ongeluk initiatief getoond! Wat nu. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 20

  Mar 24 2020

  Een bad hair day met een vacht. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 19

  Mar 24 2020

  Caaf doet een trenchcoat aan. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 18

  Mar 24 2020

  Anne-Bet belt op. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 17

  Mar 24 2020

  Ruud is nu hoofd Financiën. Dat is wennen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 16

  Mar 24 2020

  Regen, en een nieuwe collega Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 14-15

  Mar 24 2020

  Een gezonde wandeling in de natuur. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 13

  Mar 24 2020

  Cavia krijgt onverwacht bezoek. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 12

  Mar 24 2020

  Cavia krijgt post van haar ex en weet wat het meervoud van 'horizon' is. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 11

  Mar 24 2020

  Een group hug - toen dat nog kon! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 10

  Mar 23 2020

  Caaf moet naar het ziekenhuis. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 9

  Mar 23 2020

  Endoscopie. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 7-8

  Mar 23 2020

  Waarin een bedrijfstrainer zijn opwachting maakt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 6

  Mar 23 2020

  Waarin we kennismaken met het concept Polar Bear. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 5

  Mar 23 2020

  Waarin het concept 'kantoorbarista' wordt geïntroduceerd. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 4

  Mar 23 2020

  Waarin de afdeling IT een rol speelt Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde cavia 3

  Mar 22 2020

  Hoofdstuk 3 - nierstenen Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De verwarde Cavia 1-2

  Mar 22 2020

  Het begin van de voorgelezen versie van De verwarde Cavia. Een paar jaar geleden opgenomen, nu opnieuw gepubliceerd in deze podcastfeed. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Introductie Nieuwe Podcast

  Mar 22 2020

  Dit was voorheen de Taal voor de Leuk podcast. Maar nu komt de oudere podcast van De verwarde cavia erachteraan. Er is nu dus één podcast met luisterboeken van Paulien Cornelisse, en misschien komt er nog wel meer bij ook. 'We gaan het zien'. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 28

  Nov 19 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 27

  Nov 18 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 26

  Nov 17 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 25

  Nov 16 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 24

  Nov 15 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflvering 23

  Nov 14 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 22

  Nov 13 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 21

  Nov 12 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 20

  Nov 11 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 19

  Nov 10 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 18

  Nov 09 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 17

  Nov 08 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 16

  Nov 07 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 15

  Nov 06 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 14

  Nov 05 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 13

  Nov 04 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 12

  Nov 03 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 11

  Nov 02 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 10

  Nov 01 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 9

  Oct 31 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 8

  Oct 30 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 7

  Oct 29 2019

  - waarin Paulien, heul leuk, doorleest. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 6

  Oct 28 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 5

  Oct 27 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 4

  Oct 26 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 3

  Oct 25 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! In deze aflevering zit een verspreking. Wie hem ontdekt mag voor zichzelf paprikachips kopen! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 2

  Oct 24 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Elke dag een paar hoofdstukjes. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Aflevering 1

  Oct 23 2019

  Paulien Cornelisse leest haar boek Taal voor de leuk voor! Zonder tekeningen, maar wel met extra commentaar. Vandaag de eerste paar hoofdstukjes, morgen verder. Stemmen op dit boek kan HIER, alvast bedankt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.