PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Werk & Leven

Werk & Leven begon als een podcast van twee ondernemende moeders - Kelly Deriemaeker en Anouck Meier - die samen op zoek gingen naar de al dan niet mythische balans tussen werk en leven. Ondertussen is het veel meer dan dat.Werk & Leven is een levendige, feministische community van vrouwen die niet langer genoegen nemen met de restjes en opkomen voor zichzelf en hun wildste dromen. Die voor elkaar supporteren en samen van het platgetrapte pad afwijken, zodat ze de manier waarop ze werken en leve...more

Afleveringen

 • #062 De kracht van stoppen

  Mar 28 2022

  In deze episode hebben Kelly en Anouck het over vrouwelijke vriendschappen, ondernemen in tandem en de kracht van stoppen. Hoe blijf je trouw aan je steeds veranderende zelf in relaties, in je business,...?

 • #061 Is het tijd om Tijdsbaas te worden? Kelly en Anouck helpen je beslissen.

  Nov 15 2021

  In deze aflevering vertellen Kelly & Anouck je alles over hun gloednieuwe online programma: Tijdsbaas XL. Ze vertellen waarom ze het maakten, wat er allemaal inzit, wat je allemaal gaat leren als je meedoet, the whole shebang. En ze helpen je beslissen of het iets voor jou is of niet.

 • #060 Van drenkeling naar kapitein over je eigen leven

  Oct 29 2021

 • #059 Hoe het patriarchaat jouw tijd verneukt

  Oct 15 2021

 • #058 Zo word jij een grensbaas - deel 3

  Oct 01 2021

 • #057 Zo word jij een grensbaas - deel 2

  Sep 17 2021

  Neen is een volledig antwoord, en toch krijgen we het amper door onze strot. En komen we tot het besef dat wij in ons leven nog maar amper neen zeiden, tot we ons ervan bewust werden. Luister zeker naar aflevering twee in deze triptiek die je zal helpen om een echte grensbaas te worden!

 • #056 Zo word jij een grensbaas - deel 1

  Sep 03 2021

  Heb jij het ook zo lastig met neen zeggen en grenzen stellen tegenover collega's of andere mensen in je omgeving? Kelly en Anouck kennen er alles van, en gaan op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe komt dat toch, en hoe kun je het leren? Een aflevering die zoveel gespreksstof opleverde dat dit deel 1 is van een heuse triptiek.  

 • #055 #21voor2021 - de update!

  Aug 20 2021

  Kelly & Anouck zijn terug van weggeweest en geven je een mid-year update van hun lijstje met 21 dingen die ze willen doen in 2021. Welke van hun wilde plannen zijn al gerealiseerd? En op welke items is het nog even wachten om ze te kunnen afvinken? 

 • #054 Investeren in jezelf: egoïstisch of broodnodig?

  Jun 18 2021

  Investeren in jezelf door opleidingen en coaching, is dat zinvol? Egoïstisch? Of broodnodig? Kelly & Anouck fileren het vraagstuk!

 • #053 Altijd te vroeg, of altijd te laat? En wat dat over je zegt

  Jun 04 2021

  Ben jij team altijd te vroeg of team te laat? Noem jij jezelf always late, but worth the wait, of vind je te laat komen onbeleefd? Het team waarin je zit zegt veel over wie je bent. Kelly en Anouck doen een diepe duik in het thema "op tijd komen", en ontdekken meer dan ze hadden kunnen vermoeden. 

 • #052 Focus vs. FOMO - social of slowcial media

  Apr 09 2021

  Social media: we spenderen er uren, dagen, weken, maanden, ja zelfs jaren van ons leven. Maar wat brengt ons dat eigenlijk?

 • #051 Zelfsabotage en succes

  Mar 26 2021

  Sta jij jezelf soms in de weg zonder het goed door te hebben? Kelly en Anouck wel, en ze maakten er een volledige aflevering over die je nu kunt beluisteren. Een aflevering over je gezondheid, je werk, je geld, en nog veel meer onderwerpen waarbij je jezelf kunt saboteren.

 • #050 5 lessen uit 5 seizoenen Werk & Leven

  Mar 12 2021

  Vijf seizoenen, vijftig afleveringen: we zijn #preuslikfjirtig en blikken in deze bijzondere jubileumepisode terug op de 5 belangrijkste lessen in ondernemen én persoonlijke ontwikkeling van de afgelopen jaren. 

 • #049 Ben jij een vermoeide redder?

  Feb 26 2021

  Heb jij het gevoel dat als jij het niet doet, niemand het doet? Dat jij altijd mensen aan het redden bent, en zo voorkomt dat ze in hun eigen ongeluk lopen? En word je daar ook nog eens heel moe van? Dan bestaat de kans dat jij last hebt van reddersuitputting. Kelly en Anouck vertellen er je alles over in deze episode. 

 • #048 5 strategieën om een (corona) burn-out te vermijden

  Feb 01 2021

  Als burn-outs en een compleet scheefgetrokken balans voor de corona-pandemie al een levensgroot probleem vormden, dan kunnen we alleen maar vaststellen dat voor veel mensen alles nog veel schever is komen te zitten. Wij delen - als ervaringsdeskundigen - onze strategieën om niet aan een corona burn-out ten prooi te vallen. 

 • #047: plannen in zotte tijden en onze #21voor2021

  Jan 22 2021

  Heeft het zin om te plannen in een jaar waarin je zelfs niet weet wanneer je ooit nog naar de kapper zal kunnen? Anouck en Kelly zijn zeker van wel, en delen hun lijst met de 21 dingen die zij in 2021 willen doen. Het wordt wild en ongetemd, en één ding staat op hun beide lijstjes met stip op één.Let the beasts go! 

 • #046 Hoe doet ze het? Over vrouwelijk ondernemerschap met Dorien Camps van Bossy

  Nov 11 2020

  Ondernemende vrouwen inspireren in werk & leven, dat is onze core business. En vrouwelijk ondernemerschap is ook het stokpaardje van de founder van Bossy Magazine, Dorien Camps. Een gesprek over rolmodellen, work/life balance, ondernemen over de generaties heen en veel meer. 

 • #045 Het antwoordapparaat: al jullie vragen voor Werk & Leven beantwoord

  Nov 06 2020

  Wat gebeurt er als je ons luisterpubliek loslaat op een antwoordapparaat? Dan krijg je de boeiendste vragen binnen. Over plannen en organiseren, maar ook over thuiswerken en voor jezelf blijven zorgen terwijl je ook voor anderen zorgt. 

 • #044 Altijd bang? Je angst en paniek de baas in onzekere tijden

  Oct 23 2020

  Het klimaat, COVID-19, de algehele toestand van de wereld, een mens wordt er niet vrolijker van. Sommige mensen raken zelfs verlamd door angst. Hoe raak je je angst de baas als er alleen maar slecht nieuws lijkt te zijn? Ervaringsdeskundige in angst Kelly geeft tips om er beter mee te leren leven. 

 • #043 Bang om te beslissen? Zelfvertrouwen en buikgevoel versus logica en je innerlijke criticus

  Oct 06 2020

  Als je grote beslissingen te nemen hebt, dan kan je grosso modo twee kanten op. Je kan er zwaar over nadenken en er allerhande analyses op loslaten. Of je kan op je buikgevoel afgaan. Als je het lef hebt, tenminste. 

 • #042 Van echokamers tot fake news - hoe je kritisch blijft in tijden van desinformatie

  Sep 16 2020

  In 2020 vieren fake news en desinformatie hoogtij. Wie moet je als kritische burger nog geloven als er dag in, dag uit een veelheid aan meningen, data en complottheorieën op je afkomen? En is het daarbij nuttig om af en toe eens uit je eigen echokamer te komen? 

 • #041 Hoe vrouwen getemd worden

  Sep 11 2020

  Wie was je voor de wereld je leerde hoe je moest zijn? Hoe zou het voelen als je uit de mal stapte die de wereld voor je heeft bedacht? Hoe zou het zijn om uit de kooi te stappen waarin je al een tijdje aan het ronddraaien bent, als een cheetah die vergeten is dat er meer is dan dit. Het is een vraag die Glennon Doyle zich stelt in haar boek "Ongetemd Leven", en dat vonden wij zo boeiend dat we er een volledige podcast rond opnamen.

 • #040 Het beste advies ooit

  Aug 28 2020

  Wat is het beste advies dat je ooit kreeg? We vroegen het aan onze lieve luistervrienden en selecteerden de leukste inzendingen. Luister hier!

 • #039 Waarom vrouwen krabben en bijten

  Aug 14 2020

  Hoe komt het dat vrouwen elkaar soms liever naar beneden trekken dan helpen? Waarom gedragen wij vrouwen ons soms als krabben in een mand, en wat kunnen we daaraan doen? In deze aflevering gaan Kelly en Anouck wat dieper in op vrouwenrelaties. 

 • #038 Perfectionisme is een bitch

  Jun 30 2020

  Perfectionisme, bestaat daar een goede versie van, en een minder goede? Of valt dat tegen? Kelly en Anouck spitten het onderwerp uit, en komen tot pijnlijke vaststellingen. 

 • #037 Anti-racisme en privilege

  Jun 16 2020

  "Ben je blank of ben je zwart? Regen valt niet voor jou apart", zong Isabelle A al bijna 30 jaar geleden. Wat blijft er anno 2020 nog te vertellen over racisme? Heel wat, zo blijkt. Kelly en Anouck onderzoeken in deze aflevering hoe je je bewust kan worden van je privilege en hoe je een anti-racist kan worden. 

 • #036 Stoppen met tolereren kan je leren

  May 17 2020

  Tolerant zijn is een voordeel, behalve als het in je eigen nadeel werkt. Omdat je als vrouw nog meer op je bord krijgt tijdens een pandemie, bijvoorbeeld. Kelly en Anouck vertellen wat ze niet langer tolereren en waarom, en hopen jou zo te inspireren om wat vaker neen te zeggen en aan de bel te trekken. 

 • #035 Ask us Anything

  Apr 28 2020

  Ook in deze aflevering zitten Kelly & Anouck nog in hun kot. Vanuit hun eigen respectievelijke home studio's beantwoorden ze vragen van hun luisteraars aan de lopende band. Van burn-outs en carrièreswitches naar intermittent fasting en imposter syndrome: je kan het zo gek niet bedenken of we gaan ermee aan de slag!

 • #034 Een week in het leven van Kelly en Anouck

  Apr 23 2020

  Hoe zorg je er in deze tijd voor dat je meer gedaan krijgt dan werken en zorgen? Kelly en Anouck delen een week uit hun coronaleven, en doen dat vanop een veilige afstand, elk achter hun eigen microfoon, in hun eigen quarantaine. 

 • #033 Van paniek naar actie: getting shit done in het nieuwe normaal

  Apr 09 2020

  Kelly en Anouck hebben het over hoe normaal paniek is in deze vreemde tijd, waarom dat geen reden is om ter plekke te blijven stilstaan, en hoe je net nu tot actie kan overgaan.

 • #032 Plannen als vorm van zelfzorg in onzekere periodes

  Mar 29 2020

  Kelly en Anouck hebben het over hoe hun planning hen in staat stelt om niet alleen hun werk gedaan te krijgen in minder uren dan normaal, maar ook elke dag tijd te maken voor leuke dingen die hun moraal op punt houden tijdens deze quarantaine. 

 • #031 Hou het hoofd koel in tijden van crisis

  Mar 22 2020

  Kelly en Anouck hebben het over hoe zij hun gedachten in bedwang houden nu COVID-19 de zaken aardig door elkaar gooit, en geven tips waarmee jij dat ook kunt doen. 

 • #030 Niet alle helden dragen een cape

  Feb 12 2020

  Anouck & Kelly doen niet liever dan hun luisteraars inspireren. Maar wie inspireerde hén eigenlijk? Wie zijn hun helden? Je ontdekt het in deze laatste aflevering van het seizoen. 

 • #029 Minimalisme en de magie van minder

  Jan 27 2020

  Minimalisme, declutteren, ontspullen: Kelly en Anouck doorgronden de magie van minder spullen en hoopjes om je heen. 

 • #028 Maak je manifesto

  Jan 15 2020

  Anouck en Kelly zijn al jaren enthousiaste fans van het schrijven van manifesto's voor van alles en nog wat. Vandaag vertellen ze je wat ze zijn, waarom ze je kunnen helpen, en hoe je er zelf mee aan de slag kunt. 

 • #027 - De magie van de jaarlijkse terugblik

  Dec 19 2019

  Anouck & Kelly kijken terug op een fantastisch 2019. Ze hebben het over het belang van terugblikken op je jaar met een yearly review. Ontdek waarom dat ook voor jou interessant kan zijn. 

 • #026: Boost je creativiteit met een strak plan

  Dec 03 2019

  Kelly & Anouck lijken bij momenten geboren planners. Maar beknot dat niet geweldig hun creativiteit? En mag het soms ook een keertje lekker spontaan zijn? Je ontdekt het in deze aflevering. 

 • #025 Acht lessen over ondernemerschap die we graag wat vroeger hadden geleerd

  Nov 19 2019

  Ondernemen is een stiel apart, daar kunnen Kelly en Anouck over meespreken. In deze episode hebben ze het over de valkuilen en de lessen, het strompelen en jezelf heruitvinden, lichtende voorbeelden uit de ondernemerswereld en wat ze wilden dat ze veel eerder hadden geweten. Ook het belang van een ontsnappingsplan komt aan bod. 

 • #024 Acht strategieën om je leven minder chaotisch te maken

  Nov 05 2019

  Hoe stop je met verzuipen in de bezigheden van elke dag? Kelly en Anouck hebben daar in de loop der jaren wel wat strategieën voor ontwikkeld. Van een gezinsvergadering tot meal preppen en een weekmenu opstellen tot het volgen van poetsschema's of het weigeren om zelfs maar in de buurt van een dweil te komen, je hoort er alles over in deze aflevering. 

 • #023 Zelfdiscipline en emotioneel volwassen zijn for the win.

  Oct 24 2019

  Anouck en Kelly hebben het over hoe ze dingen gedaan krijgen zonder al te veel wilskracht en karakter, en delen hun liefde voor "do it anyway", "do it scared" en Brooke Castillo. 

 • #022 Digitale detox: sleutel om focus te houden in een wereld vol afleiding?

  Oct 09 2019

  Is digitale detox een wondermiddel tegen smartphoneverslaving en een gebrek aan focus? Anouck ging het experiment aan en vertelt er alles over in deze aflevering van de Werk & Leven podcast. Luister nu!

 • #021 Optimaliseer je ochtendroutine en verander je leven

  Sep 26 2019

  Heb jij ook vaak het gevoel dat de dag met je aan de haal gaat? Kelly en Anouck zijn fan van routines, zowel voor 's ochtends als voor 's avonds, en vertellen je er alles over in deze eerste aflevering van seizoen 3.

 • #020 De aflevering waarvan we niet kunnen geloven dat we hem nog moeten maken

  Jun 06 2019

  Anouck en Kelly hebben het over een zak hashtags als #metoo, #youknowme, #genderequality in een aflevering waarover ze amper kunnen geloven dat ze hem nog moeten maken. In 2019.

 • #019 Being busy is a form of laziness

  Apr 26 2019

  Kelly en Anouck hebben het over planning als een vorm van zelfzorg, en geven tips over hoe zij erin slagen om niet meer te flippen op zondagavond over de shitload aan werk die de week erna moet verzet worden.

 • #018 Behind every great kid there's a mom who's sure she's screwing it all up

  Mar 28 2019

  Anouck en Kelly hebben het over alle zaken waar ze zich als moeder schuldig over voelen. Heb je een minuutje? We praten ook met psychotherapeute Nina Mouton.

 • #017 A girl should be like a butterfly. Pretty to see and hard to catch

  Mar 01 2019

  Waarin Kelly en Anouck het hebben over lichaamshaar en de objectificatie van de vrouw.

 • #016 Op elk potje past een dekseltje

  Feb 01 2019

  Waarin Kelly en Anouck het hebben over hoe ze hun deksels opscharrelden, en Heleen Debruyne van de podcast Vuile Lakens al onze vragen beantwoordt over polyamorie.

 • #015 Relight your fire, met een plan voor 2019

  Jan 10 2019

  Kelly en Anouck vertellen je alles over hun snode plannen voor 2019!

 • #014 Geld maakt niet gelukkig

  Dec 11 2018

  Waarin Kelly en Anouck het hebben over geld hebben en er geen hebben, en wat dat met een mens en een ondernemer doet.

 • #013 Do less with more focus

  Nov 12 2018

  Waarin Kelly en Anouck vertellen hoe ze meer gedaan krijgen met minder traantjes dan ooit, en wat de podcast daarmee te maken heeft. Plus: een big reveal!

 • #012 Free your mind and the rest will follow

  Oct 19 2018

  Waarin Kelly en Anouck zich afvragen of het wel echt draait om wat tussen je oren zit.

 • #011 Nothing Tastes As Good As Skinny Feels

  Sep 27 2018

  Waarin Kelly en Anouck het hebben over het gewicht van hun lichaam, en hoe belangrijk dat is voor hun dagelijks geluk.

 • #010 Ask us anything

  Sep 04 2018

  De speciale episode waarin Anouck en Kelly alleen maar vragen van de beste luisteraars ter wereld beantwoorden.

 • #009 Je moet een flinke meid zijn

  Aug 06 2018

  Waarin Kelly en Anouck ontdekken dat ze kampen met een pleaserprobleem, en Lien De Pau hen ter hulp snelt.

 • #008 Je mag je niet laten gaan

  Jul 16 2018

  Waarin Kelly en Anouck het hebben over de momenten waarop ze zich volgens anderen lieten gaan.

 • #007 Je moet je man ontzien

  Jun 25 2018

  Waarin Kelly en Anouck het hebben over taakverdelingen, frustraties en rolpatronen.

 • #006 Je moet een bloeiend sociaal leven hebben

  May 28 2018

  Waarin Anouck en Kelly zich buigen over hun eigen sociaal leven en zich afvragen of en hoe het beter kan.

 • #005 Get shit done

  May 04 2018

  Waarin Anouck en Kelly hun innerlijke productiviteitsnerd volledig de vrije loop laten.

 • #004 De perfecte moeder is er altijd voor haar kinderen

  Apr 16 2018

  Waarin Kelly en Anouck het samen met Mama Van Vijf hebben over al dan niet dagelijks aan de schoolpoort staan, verwachtingen en manieren om ervoor te zorgen dat er altijd een onderbroek is voor elk gezinslid.

 • #003 Je moet je passie volgen

  Mar 23 2018

  Waarin Kelly en Anouck het hebben over hun meanderende carrièrepaden, kinderdromen en die keer dat ze tegen een burnout aanliepen.

 • #002 Je moet het perfecte huis(houden) hebben

  Mar 01 2018

  Waarin Kelly en Anouck het hebben over hun slabakkende huishoudens, rondslingerende melkflessen en hun grootste werkpunten op het vlak van menage.

 • #001 Welke work-lifebalance?

  Feb 05 2018

  Waarin Anouck en Kelly vertellen waar "Werk & Leven" geboren werd, en wat ze in de toekomst willen doen met hun kakelverse stek op het internet.