PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Vera On Track

3FM-dj Vera Siemons neemt je mee naar de tofste festivals, concerten en artiesten en brengt hier uitgebreid verslag van uit speciaal voor jou.

Afleveringen

 • Album Special: Khruangbin - Texas Sun (2020) & Texas Moon (2022)

  May 15 2022

  Bij zomerse temperaturen hoort natuurlijk de perfecte playlist. En wie past daar beter op dan Khruangbin? De driekoppige band uit Houston, Texas maakt al sinds 2014 de ideale soundtracks voor een snikhete dag (of voor een druilerige Hollandse zomer waarin je hoopt op een straaltje zon, natuurlijk). Zangeres Laura Lee, drummer Donald Johnson en gitarist Mark Speer smelten invloeden van over de hele wereld samen tot de perfecte zomerse vibe. In april kwam de band na drie jaar eindelijk weer terug...more

 • Album Special: Fred Again.. - Actual Life 1 & 2 (2021)

  May 08 2022

  Met 'Marea (We've Lost Dancing)' maakte de Engelse dj en producer Fred Again.. een van de meest herkenbare en melancholische dansliedjes van pandemiejaar 2021. Nu staat hij eindelijk in volle clubs, voor dansvloeren vol fans die hem dankzij 'Marea' leerden kennen. 3FM-dj Vera Siemons spreekt Fred voor zijn uitverkochte show in de Melkweg.

 • Album Special: PinkPantheress - to hell with it (2021)

  Nov 02 2021

  Van liedjes maken op je slaapkamer, naar miljoenen views op TikTok, naar je allereerste mixtape uitbrengen op een groot platenlabel: het overkwam PinkPantheress allemaal in minder dan een jaar. Wie is deze mysterieuze zangeres? En wat is de link tussen haar frisse popliedjes en de muziek van Paramore? Ze vertelt het allemaal in dit interview, gepresenteerd door 3FM-dj Vera Siemons. 

 • Album Special: Robyn - Honey (2018)

  Nov 26 2020

  In oktober 2018 was Robyn eindelijk terug met haar nieuwe album Honey. 3FM-dj Vera Siemons skypete met haar over dit album, het schrijven van de nummers en hoe ze de clubsfeer wil overbrengen tijdens haar shows.

 • Album Special: Working Men's Club (2020)

  Oct 12 2020

  We hebben hem inmiddels van voor naar achter geluisterd - het debuutalbum van Working Men's Club. 3FM-dj Vera Siemons nam het album onder de loep, sprak met frontman Sydney en maakte deze Working Men's Club Albumspecial.

 • Pride special met oa. Hanna van Vliet en Jeangu Macrooy

  Aug 03 2020

  Op de dag dat eigenlijk de Pride Boten parade door de Amsterdamse grachten zou varen, zit Vera op een schip in Amsterdam om samen met mede 3FM DJ Jamie Reuter in gesprek te gaan met gasten over herkenning van de LHBTIQ+ gemeenschap in het dagelijks leven. Te gast zijn zanger Jeangu Macrooy, actrice Hanna van Vliet, activist (en schrijver van de open brief aan de KNVB) Bowi Jong en hoofdredacteur van Expreszo Rocher Koendjbiharie.

 • Album Special: HAIM - Women In Music Pt. III (2020)

  Jun 26 2020

  Drie jaar na hun laatste plaat zijn de zusjes Danielle, Este en Alana Haim eindelijk terug met hun derde plaat Women In Music Pt. III. 3FM-dj Vera Siemons sprak met ze vanuit Los Angeles over het nieuwe album.

 • Album Special: Mura Masa - R.Y.C. (2020)

  Jun 13 2020

  Je hoort Mura Masa over zijn laatste album Raw Youth Collega, dat geïnspireerd is op nostalgie uit z’n jeugd. Hoe reageerde Flume op z’n nieuwe sound? En waarom werkt hij zo graag samen met vriend Slowthai? Luister naar het gesprek met Alex Crossan aka Mura Masa!

 • Best Kept Secret podcast #2

  Jun 12 2020

  Best Kept Secret neemt het grootste gedeelte van de line-up mee naar 2021 en dat betekent dat we naast (de net bevestigde) Jamie xx, The Strokes en The National ook Massive Attack, Fontaines DC en Mura Masa volgend jaar op het podium in Hilvarenbeek zien. Maar hoe is het meenemen van het programma precies gegaan? En hoe waren de afgelopen maanden überhaupt voor het hele Best Kept Secret team? Festivaldirecteur Maurits en programmeur Roel praten ons bij.

 • Album Special: Laura Marling - Song For Our Daughter (2020)

  May 04 2020

  Gelukkig gaan de meeste albumreleases in deze tijd wel gewoon door, zoals die van Laura Marling. Laura Marling is een folk artiest uit Londen en bracht haar eerste album uit op haar zeventiende. Inmiddels is ze dertig en brengt haar zevende plaat uit: Song For Our Daughter. 3FM-dj Vera Siemons sprak met haar over dit album, dat eigenlijk in augustus pas zou uitkomen, maar Laura vond het in april al tijd.

 • Best Kept Secret podcast #1

  Feb 27 2020

  Op 12, 13 en 14 juni 2020 is het zover: Best Kept Secret! In deel 1 van deze nieuwe podcastserie spreken we met festivalhost Maurits Westerik, nachtprogrammeur Marco Muhring en geestelijk moeder van The Casbah Jorinde Hiddema over alle voorbereidingen voor komende editie… En nieuwe namen?! Heb je vragen voor de volgende aflevering? DM ons via Facebook.com/Vera3FM of @verasiemons op Instagram!

 • Album Special: De Staat - Bubble Gum (2019)

  Dec 16 2019

  2019 was een bijzonder jaar voor De Staat: een nieuw album BUBBLE GUM, een grote show in de AFAS Live, touren door Europa, een Amsterdam Dance Event-show onder het Rijksmuseum, en natuurlijk de headline-spot op Lowlands. Frontman Torre kijkt terug op 2019: “Angst dat je iets niet kan, is een hele slechte reden om ergens ‘nee’ op te zeggen.”

 • Album Special: Mac DeMarco - Salad Days (2014)

  Nov 26 2019

  Mac is een songwriter uit Canada, die al zes albums vol met heerlijk relaxte gitaarliedjes heeft gemaakt. In 2014 kwam hij met het album Salad Days, één van 3FM-dj Vera Siemons haar lievelingsalbums van dat jaar. Vera dook achter het verhaal van dit album.

 • ITGWO Podcast #2

  Sep 16 2019

  Donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september was het weer zo ver: de elfde editie van Into The Great Wide Open festival op het prachtige Vlieland. In deel 1 van deze podcast kreeg je o.a verslag van Eefje de Visser, Bokoesam en de Boswachter. In dit deel volgen we Personal Trainer in de bunker, worden we meegenomen naar Bij De Ijsbaan nog veel meer hoogtepunten.

 • ITGWO Podcast #1

  Sep 09 2019

  Donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september was het weer zo ver: de elfde editie van Into The Great Wide Open festival op het prachtige Vlieland. In deze podcast neem ik je mee terug naar het eiland en de hoogtepunten van het festival!