PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Uitgevogeld

'Van slechte valken tot huiselijke mussen'  Iedere vogel heeft zijn eigen naam, elk op een andere manier verkregen. Bijvoorbeeld door zijn gezang, uiterlijk of leefomgeving. Maar wat is het verhaal achter de naam? Is de slechtvalk bijvoorbeeld echt zo slecht en draagt de winterkoning een kroon? Via de podcast Uitgevogeld krijg je uitgebreide antwoorden op deze simpele vogelvragen. Een zoektocht naar zowel de echte als de fabelachtige waarheid achter een vogelnaam. Want hoe meer je van een vogel...more

Afleveringen

 • Hoe slecht is de slechtvalk?

  Aug 17 2021

  Eén van de snelste vogels op aarde is de slechtvalk en de vraag is, is hij echt zo slecht, of heeft dat ergens anders mee te maken? Is hij echt de schurk onder de vogels, de bandiet van het buitengebied? Dat blijkt anders te zitten, ontdekt Quincy van Driesten in deze podcast over de slechtvalk.  

 • De magische winterkoning

  Aug 03 2021

  Hoe kan het dat het op één na kleinste vogeltje van Europa zich toch koning mag noemen? En dat van de winter, terwijl het kleine beestje dan rilt van de kou. Quincy van Driesten vertelt in deze podcast hoe de winterkoning aan zijn naam is gekomen.

 • Op zoek naar de eider aan de einder

  Jul 25 2021

  Ga heerlijk naar zee om weg te dromen op het wad. De vogels vliegen er om je oren. De eider, met zijn prachtige zwart witte kleed, presteert het om tussen alle modder schoon te blijven. Luister naar het verhaal van de zachtste vogel op aarde, een podcast van Quincy van Driesten. 

 • Waar is de grote karekiet?

  Jul 25 2021

  Zoeken naar de grote karekiet: dat is een behoorlijke uitdaging. Deze grijsbruine rietzanger hoor je wel, maar zie je niet. Quincy van Driesten gaat in deze podcast op zoek en vindt de grote karekiet uiteindelijk op een wel heel bijzondere plek… 

 • De geluksvogel: de ooievaar!

  Jul 25 2021

  Hoera een baby! In een mitella aan de snavel van de ooievaar wordt de baby bij de mensen thuis gebracht. Maar waar komt dat verhaal vandaan? Duidelijk is dat de ooievaar de geluksbrenger is. En zelf heeft deze iconische vogel ook een portie mazzel in het leven gehad. Luister naar het verhaal over de ooievaar, een podcast van Quincy van Driesten. 

 • Quincy's lieveling: de kneu

  Jul 25 2021

  Quincy van Driesten gaat in deze podcast een dagje vogelen met Hans Dorrestijn. Ze zagen van alles, maar geen kneu. Desondanks blijft dit vogeltje met zijn rode borst de lievelingsvogel van Quincy. Is Hans Dorrestijn net zo enthousiast over dit robijntje? 

 • Verstoppertje spelen met de Roerdomp

  Jul 25 2021

  Wie ooit een foto van de roerdomp heeft gezien is direct verliefd. Die moet je in het echt zien! Eén probleem: de roerdomp is de koningin van het verstoppertje spelen. Quincy van Driesten waagt in deze podcast een poging en neemt je mee zijn zoektocht. 

 • Trailer

  Jul 21 2021

  Welkom bij Uitgevogeld! Iedere vogel heeft zijn eigen naam, elk op een andere manier verkregen. Bijvoorbeeld door zijn gezang, uiterlijk of leefomgeving. Maar wat is het verhaal achter de naam? Is de slechtvalk bijvoorbeeld echt zo slecht en draagt de winterkoning een kroon? Via de podcast Uitgevogeld krijg je uitgebreide antwoorden op deze simpele vogelvragen. Een zoektocht naar zowel de echte als de fabelachtige waarheid achter een vogelnaam. Want hoe meer je van een vogel weet, hoe makkelijke...more