PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Uitgedanst

Het gebeurde voor het laatst tijdens de Tweede Wereldoorlog: een dansverbod. Sinds het coronavirus onder ons is, zijn alle clubs, festivals en uitgaansgelegenheden gesloten. Welke gevolgen heeft dat? In de serie 'Uitgedanst' gaan Kurt Kooiman en Freek Schröder in Utrecht op zoek naar de impact van een feestloos jaar.

Afleveringen

 • Aflevering 3: De toekomst van okselzweet op de dansvloer

  Jul 19 2021

  In maart 2020 ging de samenleving op slot. Dit betekende onder meer dat gezamenlijk genieten van muziek en dans, voor het eerst in vredestijd, verboden werd. In deze derde aflevering kijken Kurt en Freek vooruit. Na een korte heropening in juli 2021 is de feest- en uitgaanswereld weer gesloten. Wat is nu het perspectief? Hoe ziet de toekomst van het dansen eruit? En wat zijn de alternatieven? Vieren we straks misschien alleen nog digitale feestjes? Je hoort het in deze laatste aflevering van Uit...more

 • Aflevering 2: Het lelijke eendje van de cultuur

  Jun 04 2021

  In maart 2020 ging de samenleving op slot. Dit betekende onder meer dat gezamenlijk genieten van muziek en dans, voor het eerst in vredestijd, verboden werd. In deze tweede aflevering onderzoeken Kurt en Freek wat jongeren en jong volwassenen vinden in het uitgaansleven. Ze spreken onder meer met de clubs WAS en Basis en met de gemeente Utrecht. Hoe belangrijk zijn dansen en uitgaan eigenlijk? En welke consequenties heeft het huidige dansverbod?

 • Aflevering 1: Hoe dansen verboden werd

  May 10 2021

  In maart 2020 ging de samenleving op slot. Dit betekende onder meer dat gezamenlijk genieten van muziek en dans, voor het eerst in vredestijd, verboden werd. In deze eerste aflevering gaan Kurt en Freek op pad om te onderzoeken wat voor impact dit heeft gehad. Ze spreken met jongeren, poppodia TivoliVredenburg en De Helling en twee Utrechtse dj's. Hoe hard kwam de klap bij hen aan? Hoogleraar Jeugdcultuur en populaire muziek Tom ter Bogt aan de Universiteit Utrecht plaatst het uitgaansleven in e...more

 • Teaser Uitgedanst

  Apr 20 2021

  Tot op heden is er weinig aandacht voor de dans- en uitgaanswereld in coronatijd. En dat terwijl de sector al ruim een jaar potdicht zit. In de podcastserie ‘Uitgedanst’ gaan podcastmakers Freek Schröder en Kurt Kooiman op onderzoek uit. Zij duiken in het Utrechtse nachtleven en proberen een antwoord te vinden op de vraag: wat is de impact van het dansverbod tijdens de coronacrisis?