PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Twintigers

Ze zijn zelfvoldaan, hangen maar wat rond, luisteren naar te luide muziek en hebben alleen interesse in hun smartphone. Ze zijn lui en niet snel tevreden. Het zijn maar enkele voorbeelden van de commentaar die oudere generaties hebben op de millennials, geboren tussen pakweg 1990 en begin 2000. Kathy Lindekens, jongerenadviseur van de VRT en zelf een babyboomer, zocht en vond antwoorden in ontelbare gesprekken die ze de voorbije twaalf jaar voerde met jongeren binnen en buiten de openbare omroep...more

Afleveringen

 • Hanan, Farah en Touba El Bastani

  Feb 06 2021

  Ze houden van elkaar en van alles wat met fashion te maken heeft. Farah maakt naam als styliste, Touba studeerde marketing en Hanan toont graag haar grafische skills en organisatietalent. Ze maakten ooit samen een modeblog en dromen lachend van een El Bastani ‘imperium’, waarin ze opnieuw kunnen samenwerken (foto © Raia Maria Laura)

 • Lisaboa Houbrechts

  Jan 30 2021

  Lisaboa Houbrechts is een van de jonge aanstormende theaterregisseurs in Vlaanderen. Haar Breugel-voorstelling voor Het Toneelhuis zou vorig jaar gaan rondreizen naar Nederland en Frankrijk, maar Covid-19 heeft daar anders over beslist. In Lisaboa’s kindertijd huist veel onverwerkt verdriet. In haar eigenzinnige voorstellingen rekent zij daarmee af.

 • Adel Mouchalleh

  Jan 23 2021

  Adel Mouchalleh werd in België geboren maar bracht zijn tienertijd door in Syrië, tot zijn ouders opnieuw met het gezin naar Hamme kwamen. Hij kent dus de nuances van verschillende culturen. Adel voelt zich vooral Belg. Hij gaat kritisch door het leven en wil taboes doorbreken. Vooral het taboe dat zijn leven getekend heeft en voor veel verdriet zorgt in de relatie met zijn ouders.

 • Taha Riani & Hanan Challouki

  Jan 15 2021

  Taha Riani en Hanan Challouki richtten als student samen Mvslim.com op en kwamen daarmee op de beroemde Forbes lijst met briljante jongeren te staan. Ze bouwden ook het communicatiebureau Allyens op, om bedrijven te helpen op een betere manier om te gaan met diversiteit. Nu gaan Taha en Hanan elk hun eigen weg. In deze podcast vertellen ze waarom ervaringen in hun schooltijd hun leven en engagement zo sterk bepaald hebben.

 • Raia Maria Laura

  Jan 08 2021

  Zij is een Brussels ketje met Siciliaanse roots, maar wil later graag in New York gaan leven, want daar klopt haar hart het snelst. Haar gedwongen verblijf in een internaat maakten van een vrolijke aandachtzoeker een gesloten en introvert meisje. Haar passie voor fotografie bracht Raia tot bij sterren als Big Sean en Naomi Campbell, die haar portretten graag deelden met hun volgers. Zij spreekt dan ook met haar lens.

 • Chrostin (Christina De Witte)

  Jan 01 2021

  Christina De Witte heeft een alter ego, het cartoonfiguurtje Chrostin dat haar over de struggles hielp die ze als puber had moeten doorstaan. Chrostin mag namelijk wel de rebel uithangen en geeft lik op stuk tegen racisme. Zij nam Christina voor het eerst mee naar New York, waar haar eerste boek werd uitgegeven. Wie is Christina en wie is Chrostin? En wat doet die Thaise engelenstem in deze podcast?

 • Jesse Dufloucq

  Dec 25 2020

  Jesse is voorzitter van een provinciale voetbalclub in West-Vlaanderen, de jongste voetbalvoorzitter van het land. Hij neemt graag verantwoordelijkheid. Dat heeft hij als kind ook al vroeg moeten doen. Ondanks drie grote drama’s in zijn jonge leven is hij als kind en tiener rechtop blijven staan. Telkens opnieuw beginnen en doorgaan, dat heeft hem sterk gemaakt.

 • Ben Brumagne

  Dec 18 2020

  De film ‘Into the wild’ veranderde het leven van Ben Brumagne. Hij ging de wereld ontdekken, op zoek naar de natuur. Met een vriend liftend naar Spanje, alleen met de fiets door Indië. Wat hij daar vond over eetbare planten deelde hij met honderden mensen in een blog. Dat werd zijn passie als ondernemer. Een bijzondere odyssee naar de kern van ons bestaan, leven met de natuur.

 • Alexandra Smarandescu

  Dec 12 2020

  “Je hebt maar één iemand nodig die je een duwtje in de juiste richting geeft”, zegt Alexandra Smarandescu. Op 1 januari 2021 neemt Alexandra Smarandescu afscheid van de Vlaamse Jeugdraad, waar ze drie jaar lang de voorzitter van was. Alexandra is een zonnekind. Zij tuimelt met veel enthousiasme en ambitie van de ene uitdaging in de andere. In de podcast 'Twintigers' vertelt ze over haar leven, jeugd en ambities.

 • Kamiel De Bruyne

  Dec 05 2020

  Televisiemaker Kamiel De Bruyne is de bedenker van ‘Sorry voor alles’. Met zijn allereerste programma haalde hij meteen een Emmy award binnen, de hoogste TV-onderscheiding. Zijn Instagram-volgers kennen hem als Kamielus, de WC-papiertekenaar. De Bruyne vertelt vrijuit over zijn jeugd en carrière.

 • Kyra Gantois

  Nov 28 2020

  Kyra Gantois lag een jaar geleden samen met Anuna De Wever aan de basis van de klimaatmarsen in België. Zo gaven ze zuurstof aan de actie van de Zweedse Greta Thunberg. Samen stichtten ze de wereldbeweging ‘Youth for Climate’. Kyra had een moeilijke kindertijd, omdat haar ouders niet voor haar konden zorgen. Ze vertelt over de instelling waar ze terecht kwam en over haar gelukkige jaren bij opa en Bonnie.

 • Ajereh Noor

  Nov 21 2020

  Ajereh Noor was twee jaar toen ze met haar ouders wegvluchtte uit Afghanistan. Nu studeert ze hier voor apotheker. In de podcast 'Twintigers' neemt ze ons mee naar die helse tocht die haar familie ondernam.

 • Coely en DVTCH Norris

  Nov 13 2020

  Kathy Lindekens interviewt Coely & Dvtch Norris. Kathy, zelf een babyboomer, maakt in Twintigers haar analyse van generatie Y en ze laat de jongeren zelf aan het woord.

 • Samira Lamkanfi

  Nov 06 2020

  Samira Lamkanfi uit Deurne-Noord is ploegbaas in een logistiek bedrijf. Ze geeft leiding aan heel wat mannen en rijdt zelf gezwind met de heftruck rond. Ze houdt ervan om voor zichzelf het plafond telkens weer te verhogen en nieuwe targets te stellen. Een echte no-nonsense vrouw.

 • Kamal Kharmach

  Oct 30 2020

  Kathy Lindekens interviewt Kamal Kharmach. Kathy, zelf een babyboomer, maakt in Twintigers haar analyse van generatie Y en ze laat de jongeren zelf aan het woord.

 • Angelo Dorny

  Oct 23 2020

  "Had pépé dat maar allemaal kunnen meemaken!" Angelo Dorny leerde het tuinieren van zijn pépé. Hij is ondernemer, YouTuber, tuinspecialist, hoofdredacteur en auteur. Tenminste, hij was dat allemaal tegelijk tegen een verbazend hoog tempo. Tot het licht uitging. Vorig jaar crashte hij hard toen hij, bij de voorbereiding van weer een video voor zijn 18.000 abonnees, wakker werd met hartkloppingen en paniekaanvallen.

 • Stefanie Veraghtert

  Oct 17 2020

  "Wij zijn geen lost generation. Wij zijn de savers." Stefanie Veraghtert vond, na een woelige jeugd waarin ze zichzelf bleef zoeken, op haar zesentwintigste een droomjob als jongerenconsulent bij de Unesco in Parijs. Drie maanden later kreeg ze het verdict kanker en spatte haar grote droom uit elkaar. Maar ze knokte terug en zette zichzelf en haar lotgenoten weer op de kaart met haar sociale onderneming The Big C.

 • Angelique Van Ombergen

  Oct 09 2020

  "Pas nu geniet ik echt en oprecht van het leven", zegt Angelique Van Ombergen. Ze is als neurowetenschapster verbonden aan het Europees ruimtevaartagentschap ESA. Ze werkt met astronauten, maar staat met haar beide voeten op de grond. Ook al stond ze op de Forbes lijst en won ze de PhD cup. Ze kreeg veel steun van haar laagopgeleide grootouders, die haar na de scheiding van haar ouders hebben opgevoed.

 • Youssri Mejdoubi

  Oct 03 2020

  "Alsof je, als je blind bent, ook mentaal niet capabel zou zijn om je eigen keuzes te maken." Youssri is van bij zijn geboorte blind. Dat belet hem niet om de wereld aan te pakken en te stralen. Hindernissen zijn er om gesloopt te worden. Zo reist hij de wereld rond. Samen met zijn vriend Jonach werd Youssri acht jaar geleden, in het zangduo Koda, derde in Belgium’s Got Talent. Hij heeft dan ook een heel mooie stem, waarmee hij nog meer zou willen doen.

 • Nora en Arno Monsecour

  Sep 28 2020

  "We zijn allebei heel vroeg volwassen geworden, omdat we over heel serieuze zaken moesten praten." Nora Monsecour is het meisje op wie de film ‘Girl’ geïnspireerd werd. Zij werd als Aaron geboren, samen met haar tweelingbroer Arno. Maar al snel was duidelijk dat Aaron in een verkeerd lichaam zat en begon de langzame en moeilijke transitie naar het meisje dat danseres wou worden.