PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Trends Podcast

Beluister donderdagmorgen, vanaf 8 uur een nieuwe aflevering van de Trends Podcast met onafhankelijke en relevante verslaggeving over wat onze wereld beheerst.Vanuit diverse invalshoeken en met een uitgesproken focus op onze economie, onze ondernemingen en uw persoonlijke financiën, brengt de redactie van Trends u haar analyses en inzichten in deze nieuwe Trends Podcast.Telkens constructief, toekomstgericht en met de oog voor de oplossing- en voor uw carrière, uw bedrijf of uw financiën. In deze...more

Afleveringen

 • Trends Talk by Kanaal Z - Joost Callens

  Jul 04 2022

  Trends Talk met Joost Callens, CEO van Camino Group

 • Trends Gamechangers by Sustainababbels #13: Marion Naudts (Marion Maakt) — Hoe kan een persoonlijke interesse een duurzame onderneming worden?

  Jul 01 2022

  Marion Naudts is oprichter van Marion Maakt, een platform voor alles rond natuurcosmetica. In deze aflevering vertelt ze hoe haar eigen huidproblemen de aanzet gaven voor het uitbouwen van een eigen onderneming, met een positieve impact op vlak van milieu, gezondheid en sociale inclusie. Daarbij deelt ze ook haar uitdagingen om geïnformeerde keuzes te maken op vlak van duurzaamheid en een balans te vinden tussen ecologisch en economisch rendement.

 • Inside Beleggen Podcast #95: Terug- en vooruitblik.

  Jun 29 2022

  Het was een woelige jaarstart op de beurs. Danny Reweghs blikt erop terug en vooruit naar wat de rest van het jaar zal brengen.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Conny Vandendriessche & Rika Coppens

  Jun 27 2022

 • Inside Beleggen Podcast #94: De tien favorieten voor de tweede jaarhelft

  Jun 23 2022

  In deze aflevering overloop Danny Reweghs zijn tien favoriete aandelen voor de tweede helft van 2022.

 • Trends Gamechangers by Sustainababbels #12: Nina Maat (Antwerp Circular) — Hoe kunnen mode en kunst de drempel naar circulaire economie verlagen?

  Jun 17 2022

  Met Antwerp Circular wil Nina Maat mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de basisprincipes van circulaire economie. Tussen 2018 en 2019 organiseerde ze zo verschillende kledingruilen in samenwerking met Antwerpse musea. Vier jaar en een pandemie later, deelt ze in deze aflevering het verhaal achter Antwerp Circular, alsook haar nieuwe plannen om na mode, ook kunst aan te wenden als hefboom voor de circulaire transitie.

 • Inside Beleggen Podcast #93: Monetair tumult - Aandelen: Gold Fields - Xior

  Jun 15 2022

  De inflatie zorgt voor onrust in de bestuurskamers van centrale banken wereldwijd. Danny Reweghs overloopt de recente besluiten van de ECB en de vooruitzichten van de Fed. Daarnaast staat hij stil bij belangrijke deals bij goudmijnbedrijf Gold Fields en vastgoedspeler Xior.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Dirk Vantyghem

  Jun 11 2022

 • Inside Beleggen Podcast #92: Toerismesector - Aandelen: EVS - UCB

  Jun 08 2022

  De toerismesector was een van de grootste slachtoffers van de coronapandemie. Danny Reweghs vertelt hoe die uit het dal aan het klauteren is. Hij bekeek daarvoor de online boekingplatformen, de hotels en de recreatieparken. Daarnaast gaat hij dieper in op de recente ontwikkelingen bij EVS en UCB.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Stefan Dercon

  Jun 07 2022

 • Trends Talk by Kanaal Z - Lode Ceyssens

  Jun 07 2022

 • Trends Gamechangers by Sustainababbels #11: Karel Lootens (wooncoop) — Hoe zorgt een waardengedreven coöperatie voor verandering op de vastgoed- en financiële markt?

  Jun 03 2022

  Karel Lootens is mede-oprichter van wooncoop, een wooncoöperatie die 23 coöperatieve woonprojecten verspreid over Vlaanderen heeft ontwikkeld en beheert. In deze aflevering deelt Karel zijn zoektocht naar partners met een gedeelde visie en de uitdagingen van een voor de sector onbekend businessmodel. Daarbij geeft hij zijn visie op de balans tussen impact en rendement, ethisch investeren en de systemische impact van sociale ondernemingen.

 • Inside Beleggen Podcast #91: Cryptocrash - Aandelen: CFE - Sofina

  Jun 01 2022

  Naast de aandelenmarkten staat ook de markt van cryptomunten onder druk. Danny Reweghs vertelt wat daar allemaal speelt. Daarnaast staat hij stil bij het laatste nieuws rond bouwbedrijf CFE en holding Sofina.

 • Inside Beleggen Podcast #90: Chinese aandelenmarkt - Aandelen: Bpost - Ontex

  May 25 2022

  Algemeen zitten de aandelenmarkten sinds begin dit jaar in het slop, maar de Chinese aandelenmarkten laten het al langer dan begin dit jaar afweten. Danny Reweghs vertelt waarom en kijkt ook rond naar mogelijke beleggingskansen in het Chinese aandelenuniversum. Verder gaat hij in op de recente ontwikkelingen bij Bpost en Ontex.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Johan Krijgsman

  May 21 2022

 • Trends Gamechangers by Sustainababbels #10: Puck Schaaphok (Pieter Pot) — Welke aanpak zorgt ervoor dat een Nederlandse start-up investeerders warm kan maken voor verpakkingsvrij winkelen?

  May 20 2022

  Drie jaar na de oprichting telt verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot zo’n 80.000 klanten en 12 miljoen aan investeringen. Door online en verpakkingsvrij winkelen aan elkaar te koppelen, wil de de Nederlandse start-up het voor mensen makkelijker maken om hun afval te verminderen. In deze aflevering legt Head of Belgium Puck Schaaphok uit hoe klantgerichtheid en data-gedreven beslissingen hoekstenen vormen van de strategie en welke vraagstukken verbonden zijn aan groeien met de hulp van extern k...more

 • Inside Beleggen Podcast #89: Sell in May - Aandelen: Argenx - D’Ieteren

  May 18 2022

  ‘Sell in May and stay away’ is een gekende beursleuze. ‘But remember to come back in September’, wordt er vaak bij vergeten. Danny Reweghs vertelt of er enige waarheid in die beursleuze zit en of die dit jaar opgaat, gezien het atypische jaarbegin. Daarnaast bespreekt hij de recente resultaten van biotechbedrijf Argenx en holding in wordin D’Ieteren.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Hassan Al Hilou

  May 14 2022

 • Inside Beleggen Podcast #88: Rentestijgingen en tech - Aandelen: Microsoft - Melexis

  May 11 2022

  Het lijkt er steeds meer op dat we terecht zijn gekomen in een nieuwe periode waarin de rentes structureel hoger zullen gaan. Dat heeft vooral gevolgen voor de techsector op de beurs. Danny Reweghs geeft tekst en uitleg bij de recente verkoopgolven van techaandelen en vertelt waar beleggers zich eventueel nog aan kunnen verwachten. Verder bespreekt hij de recente resultaten van Microsoft en Melexis.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Guido Vanherpe

  May 07 2022

 • Trends Gamechangers by Sustainababbels #9: Wannes Van Giel (bigtrees) — Hoe kunnen marketeers duurzame veerandering faciliteren?

  May 06 2022

  Wannes Van Giel is de oprichter van bigtrees, een strategisch communicatiebureau dat merken en overheden helpt om duurzaam gedrag bij burgers en consumenten te faciliteren. In deze aflevering deelt hij zijn visie op effectieve communicatie over duurzaamheid, met tal van concrete adviezen rond het vermijden van greenwashing, werken met kleine marketingbudgetten en het vermijden van moralisatie.

 • Inside Beleggen Podcast #87: Fed-week - Aandelen: Mithra - Sipef

  May 04 2022

  Deze week komt de Fed-met een cruciale beslissing over het rentebeleid. De kans is groot dat ze voor het eerst sinds lang de rente met 0,5% procent zal verhogen en dat de rente de rest van het jaar nog hoger zal gaan. De vraag is of dat voldoende is om de inflatie te temmen en tegelijk niet te veel is om een recessie in te luiden. De aandelen van de week zijn Mithra en Sipef.

 • Trends Talk by KanaalZ - Danielle Devogelaer

  Apr 30 2022

 • Inside Beleggen Podcast #86: Het belang van dividenden - Aandelen: GBL - Netflix

  Apr 27 2022

  Naast koerswinst zijn dividenden een niet te onderschatten bron van rendement voor beleggers. Danny Reweghs legt dat nog een keer uit aan de hand van enkele voorbeelden en bespreekt de meest relevante dividendwaarden. Daarnaast gaat hij in op de recente resultaten bij holding GBL en streamingbedrijf Netflix.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Yana Seel

  Apr 26 2022

 • Trends Gamechangers by Sustainababbels #8: Ruslan Podgaetskiy (Davai Dumplings) — Hoe brengen twee twintigers plant-based innovatie in het diepvriesvak?

  Apr 22 2022

  Met hun vegan dumplingmerk Davai Dumplings, willen Ruslan Podgaetskiy en Maybritt Devriese niets minder dan het diepvriesvak door elkaar schudden. Als spraakwaterval van het ondernemend duo, geeft Ruslan in deze aflevering zijn visie op innovatie in de diepvriesafdeling, de twee keerzijdes van ondernemen met een purpose en het ontwikkelen van een ambitieuze, maar nuchtere visie op impact.

 • Inside Beleggen Podcast #85: Inflatie en rente - Aandeel: Euronav

  Apr 20 2022

  De inflatie rukt hevig op de laatste maanden en de rente volgt. Danny Reweghs legt de gevolgen voor de financiële markten uit. Daarnaast staat hij stil bij de fusie-soap die zich rond Euronav aan het afspelen is.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Michel Maus

  Apr 16 2022

 • Inside Beleggen Podcast #84: Terugblik eerste kwartaal, vooruitblik tweede kwartaal

  Apr 13 2022

  Begin dit jaar waren alle ogen gericht op de reactie van de centrale banken op de stijgende inflatie. Dat zorgde voor veel onzekerheid. Daarbovenop stuurde de oorlog in Oekraïne een nieuwe schokgolf door financiële markten. Danny Reweghs vertelt hoe hij de portefeuille van Inside Beleggen daardoor heeft geloodst en wat we voor het tweede kwartaal kunnen verwachten.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Thierry Kesteloot

  Apr 11 2022

 • Trends Gamechangers by Sustainababbels #7: Tille Lingier (Redopapers): Welke kansen en uitdagingen brengt een pandemie voor circulaire ondernemers?

  Apr 08 2022

  Tille Lingier is grafisch ontwerper en co-founder van het duurzame papierwarenmerk Redopapers. Samen met haar zakenpartner Linde Luyten, tovert ze papieroverschotten van drukkerijen en cultuurhuizen om tot nieuwe producten zoals kalenders, schriften en blocnotes. In 2020 zat Redopapers mee aan tafel met interim-premier Sophie Wilmès voor een debat over het herstelproces na de coronapandemie. In deze aflevering vertelt Tille over de uitdagingen van de pandemie voor Redopapers, alsook de opportuni...more

 • Inside Beleggen Podcast #83: De kansen in uranium - Aandelen: Aedifica - Bekaert

  Apr 06 2022

  Na een tien jaar durende stilte komt er weer wat leven in de uraniummarkt. De prijs van de grondstof is sinds een goed jaar weer aan het stijgen. Danny Reweghs vertelt over de recente ontwikkelingen en hoe beleggers daarop kunnen inspelen. Verder bespreekt hij de resultaten van zorgvastgoedspeler Aedifica en staaldraadproducent Bekaert.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Hans Maertens

  Apr 02 2022

 • Inside Beleggen Podcast #82: Remonte van de Chinese beurs? - Aandelen: Alibaba - Prosus

  Mar 30 2022

  De Chinese beurs ligt al anderhalf jaar in de lappenmand en blijft teleurstellen. Ook recent kreeg ze nog tegenwind vanuit Chinese en Amerikaanse regelgevers. Danny Reweghs analyseert en nuanceert de staat van de Chinese aandelenmarkten. Met de aandelen van deze week, Alibaba en Prosus, blijft hij in hetzelfde vaarwater.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Sven Biscop

  Mar 26 2022

 • Trends Gamechangers by Sustainababbels #6: Gert Linthout (Mic Mac Miniscule & Ray and Jules): Waarom en hoe maken twee impact start-ups verschillend gebruik van e-commerce, dienstverlening en schaalgrootte?

  Mar 25 2022

  Gert Linthout is mede-oprichter van Mic Mac Minuscule en partner bij Ray and Jules. Terwijl Mic Mac Minuscule de drempel naar tweedehands babyspullen wil verlagen, wil Ray and Jules de koffiesector veranderen. Dat doen ze met succes, want afgelopen week werden beide start-ups door de Sociale Innovatiefabriek uitgeroepen tot Radicale Vernieuwers van 2022. In dit gesprek legt Gert dan ook uit hoe de twee bedrijven zaken als e-commerce, dienstverlening en opschaling zeer verschillend inzetten, in ...more

 • Inside Beleggen Podcast #81: Fed & ECB tussen hamer en aambeeld - Aandelen: D’Ieteren - Solvay

  Mar 23 2022

  Voor centrale banken is het kiezen tussen de pest en cholera in hoe ze moeten reageren op de huidige economische situatie. Enerzijds dreigt een groeivertraging, anderzijds loopt het inflatiegevaar op. Danny Reweghs geeft tekst en uitleg over de laatste rentebesluiten van de ECB en de Fed en wat die voor beleggers betekenen. Daarnaast kwamen holding D’Ieteren en chemiereus Solvay met sterke resultaten, waarop hun koersen onderuit gingen. Hoe zit dat?

 • Trends Talk by Kanaal Z - Chris Peeters

  Mar 18 2022

 • Inside Beleggen Podcast #80: Braziliaanse beurs - Aandelen: Ackermans & van Haaren - EVS

  Mar 16 2022

  Vorige aflevering vertelde Danny Reweghs al dat elke tegenslag, zoals een oorlog, winnaars en verliezers met zich meebrengt. Dat geldt niet alleen voor bedrijfssectoren, maar ook voor regio’s. In deze aflevering vertelt hij hoe Brazilië als lachende derde hond wegkomt uit de huidige situatie. Daarnaast bespreekt hij het grand cru jaar 2021 voor Akkermans & van Haaren en EVS.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Koen Schoors

  Mar 12 2022

 • Trends Gamechangers by Sustainababbels #5: Philippe Weiler (Lidl België): Wat is de succesformule van voormalig Head of Sustainability bij Lidl België?

  Mar 11 2022

  Hoewel Philippe Weiler in juni 2021 zijn vertrek bij Lidl België aankondigde, werk hij als zelfstandig consultant op vandaag nog steeds mee aan de duurzaamheidsstrategie die hij als Head of Sustainability uittekende en hem in 2020 de titel van CSR Professional of the Year opleverde. In dit gesprek hebben we het dan ook over de ingrediënten van een doortastende duurzaamheidsstrategie en de manier waarop lokale initiatieven een internationale impact kunnen hebben.

 • Inside Beleggen Podcast #79: Defensieaandelen - Aandelen: AB Inbev - BPost

  Mar 09 2022

  Het voornemen van Europese lidstaten om meer te investeren in hun defensie en legers heeft zijn effect niet gemist op de Europese defensieaandelen. Hun koersen schoten met tientallen procenten omhoog. Danny Reweghs legt uit hoe beleggers die sector momenteel moeten inschatten. Daarnaast gaat hij dieper in op de resultaten en vooruitzichten van de bierbrouwerij en het postbedrijf des vaderlands.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Johan Vanderplaetse

  Mar 05 2022

 • Inside Beleggen Podcast #78: Oorlog op de beurs - Aandelen: Kinepolis

  Mar 02 2022

  De oorlog in Oekraïne zorgt voor veel onrust op de beurs. Danny Reweghs kadert de situatie, legt de gevolgen uit en geeft advies over hoe beleggers hun portefeuille daarnaar kunnen aanpassen. De Belgische bioscoopgroep Kinepolis lijkt de coronamiserie goed te hebben verteerd. De financiële resultaten voor 2021 waren sterk en de balans is robuust genoeg zodat het bedrijf weer kan aanknopen met zijn groeiverhaal van voor corona.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Ria Laenen

  Feb 26 2022

 • Trends Gamechangers by Sustainababbels #4: Bert D'Huyvetter (Labeur Atelier) — Hoe kan een sociaal maatwerkbedrijf zich onderscheiden en voorbereiden op de toekomst?

  Feb 25 2022

  In deze aflevering van Sustainababbels legt Bert D’Huyvetter uit hoe het sociaal maatwerkbedrijf Labeur Atelier, onderdeel van Labeur vzw, zich de laatste jaren op de kaart heeft gezet als een unieke partner voor karaktervolle interieurprojecten. In die groei- en toekomststrategie staan zowel sociale impact, betekenisvol werk en hergebruik van materialen centraal.

 • Inside Beleggen Podcast #77: Beurstumult - Aandelen: Barco - KBC

  Feb 23 2022

  De eerste anderhalve maand van 2022 was heel woelig op de beurzen. Danny Reweghs legt uit waarom en hoe beleggers daarmee om kunnen gaan. Verder kwamen de Belgische beursbedrijven Barco en KBC met resultaten voor 2021.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Herman Nijns

  Feb 21 2022

 • Inside Beleggen Masterminds #16: Catherine Yeung (Fidelity) - Beleggingskansen in China

  Feb 18 2022

  Catherine Yeung is analist en strateeg bij vermogensbeheerder Fidelity. Ze werkt in Hong Kong en is gespecialiseerd in opkomende markten en China. In de podcast vertelt ze hoe China er economisch voor staat en wat beleggers er de komende periode nog van mogen verwachten. De groeiende middenklasse, stijgende inkomens en de groeikansen die dat biedt voor lokale Chinese bedrijven, worden volgens haar nog vaak onderschat.

 • Inside Beleggen Podcast #76:: Lotus Bakeries - Melexis - Meta Platforms

  Feb 16 2022

  Lotus Bakeries blijft groeien als kool en lonkt naar een jaaromzet van 1 miljard euro. Chipontwikkelaar Melexis schittert financieel, maar de koers blijft achter. En Meta Platforms breekt records, maar niet de goede.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Dirk Lannoo

  Feb 14 2022

 • Inside Beleggen Masterminds #15: Vincent Juvyns (JP Morgan) - Het bloedbad op de beurzen en hoe verder.

  Feb 11 2022

  Vincent Juvyns is marktenstrateeg bij JP Morgen en daarmee de geknipte gast om nog eens met een macrobril naar de financiële markten te kijken. In de aflevering spreekt hij onder meer over de woelige beursmaand die we in januari zagen, over de renteverhogingen die er zitten aan te komen, hoe de beurzen daarop zullen reageren, welke segmenten van de aandelenmarkten momenteel het meest aantrekkelijk zijn en hoe het met China gesteld is.

 • Trends Gamechangers by Sustainababbels #3: Sarah Parent (Goforest) — Hoe kunnen bomen de drempel naar klimaatactie voor bedrijven verlagen?

  Feb 11 2022

  In deze aflevering van Sustainababbels legt Sarah Parent uit hoe ze met Goforest een brug wil slaan tussen twijfelende ondernemers en absolute klimaatneutraliteit, door hun uitstoot te compenseren met het aanplanten van nieuwe bomen. Als partnerorganisatie van CO2 logic ziet Goforest bomen planten als een uitgekiende strategie om bedrijven elkaar onderling te laten stimuleren en de drempel naar klimaatactie te verlagen. Dat is nodig, want volgens Sarah schuiven vooral kmo's klimaatactie nog te v...more

 • Inside Beleggen Podcast #75: De Chinese beurs – Aandeel: LVMH - Microsoft

  Feb 09 2022

  De Chinese aandelenmarkten waren vorig jaar bij de minst presterende. Danny Reweghs maakt de staat op van de Chinese economie en beurzen en licht toe waarom het nu voor beleggers wel eens het moment zou kunnen zijn. De producent van luxegoederen LVMH en techgigant Microsoft hebben verschillen dingen gemeen. Het zijn beide kwaliteitsaandelen die duur noteren en best op de kop getikt worden wanneer de beurzen tussentijds corrigeren.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Marleen Vaesen

  Feb 08 2022

 • Trends Gamechangers by Sustainababbels #2: Judith Ketelslegers (Foresightee) — Kies je voor directe of indirecte impact in de bestrijding van voedselverspilling?

  Feb 03 2022

  Trends Gamechangers by Sustainababbels #2: Judith Ketelslegers (Foresightee) — Kies je voor directe of indirecte impact in de bestrijding van voedselverspilling? Judith Ketelslegers is co-founder en CEO van Foresightee, een Belgisch-Zwitserse start-up die artificiële intelligentie inzet om voedselverspilling te voorkomen. In ons gesprek legt Judith uit waarom Foresightee er bewust voor koos om voedselverspilling aan te pakken op het niveau van de retail in plaats van bij de consument. We hebben ...more

 • Inside Beleggen Podcast #74: De uitkomst van de Fed-meeting – Aandeel: Netflix - Unilever

  Feb 02 2022

  Vorige week kwam het bestuur van de Fed voor het eerst dit jaar bijeen om het monetaire beleid uit te stippelen. Vooraf gingen de beurzen zwaar in het rood. Danny Reweghs gaat na of dat een voorbode is voor de komende periode. Streamingbedrijf Netflix ging zwaar onderuit. Niet te verwonderen gezien de recente resultaten. En daarnaast heeft het Nederlands-Brits voedingsbedrijf Unilever het hoe langer hoe moeilijker, maar dat schept kansen.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Luc Vandenbulcke

  Jan 29 2022

 • Trends Gamechangers by Sustainababbels #001: Rogier De Langhe (PLUK) — Hoe kunnen diensten-gebaseerde businessmodellen een hefboom zijn voor duurzame innovatie?

  Jan 27 2022

  In deze aflevering van Sustainababbels vertelt Rogier De Langhe waarom as-a-service-modellen zowat in elke sector beginnen op te duiken en wat ze kunnen betekenen voor ondernemers die duurzaam (willen) ondernemen. Als academicus  gespecialiseerd in wetenschappelijke en technologische revoluties, geeft Rogier les over deeleconomie, digitalisatie en innovatie. Als economisch filosoof schreef hij de afgelopen jaren opiniestukken voor diverse media en stond hij mee achter de oprichting van de blog N...more

 • Inside Beleggen Podcast #73: De staat van de gamingsector – Aandeel: Ageas

  Jan 26 2022

  Afgelopen week zagen we twee giga-overnames in de gamingsector. Danny Reweghs legt de sector onder de loep, fileert de overnames en destilleert er de kansen voor beleggers uit. In eigen land kwam het nieuws dat de overheid een participatie neemt in de verzekeraar Ageas. Dat werd niet gesmaakt door beleggers, getuige daarvan de opdoffer die de koers kreeg. Maar verandert het iets aan het lange termijnperspectief voor Ageas?

 • Trends Talk by Kanaal Z - Luc Hellemans

  Jan 22 2022

 • Inside Beleggen Podcast #72: Correctie in aantocht – Aandeel: Umicore

  Jan 19 2022

  Het nieuwe jaar belooft meer schommelingen op de beurs en hoogst waarschijnlijk een correctie die dieper zal zijn en langer zal duren dan de terugvallen in 2021. Danny Reweghs legt uit hoe beleggers zich daarop kunnen voorbereiden en de correctie kunnen uitzweten. De Belgische materialengroep Umicore is jarenlang een beurslieveling geweest op de Brusselse beurs. Het laatste half jaar is de koers van het aandeel echter gehalveerd. We overlopen wat er aan de hand is bij het bedrijf.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Hilde Crevits

  Jan 15 2022

 • Inside Beleggen Podcast #71: 10 stellingen voor 2022 – Aandeel: Argenx

  Jan 12 2022

  In deze aflevering blikt Danny Reweghs vooruit in tien stellingen over onder meer de rol van centrale banken, welke regio’s en sectoren een glansrol zullen vervullen en welke activaklassen mogelijk uitblinken. Voor biotechbeleggers viel kerstmis een week vroeger met de goedkeuring van het eerste geneesmiddel van Belgisch biotechbedrijf ArgenX voor de Amerikaanse markt. Het succes van Argenx geeft beleggers belangrijke inzichten voor hun andere biotechposities. En volgens Danny Reweghs is die Ame...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Ilse De Witte

  Jan 10 2022

 • Trends Talk by Kanaal Z - Tom Simonts

  Jan 01 2022

 • Inside Beleggen Podcast #70: Beursfavorieten 7 t/m 10 voor 2022

  Dec 29 2021

  Met het nieuwe beursjaar in het vooruitzicht stelt Danny Reweghs zijn 10 favorieten voor 2022 voor. In deze afleveringd de laatste vier met technologieholding Prosus, palmoliebedrijf Sipef, uraniumfonds Sprott Uranium Trust en telecomspeler Telenet.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Danny Reweghs

  Dec 25 2021

 • Inside Beleggen Podcast #69: Beursfavorieten 4,5 en 6 voor 2022

  Dec 22 2021

  Met het nieuwe beursjaar in het vooruitzicht stelt Danny Reweghs zijn 10 favorieten voor 2022 voor. In deze aflevering nummers 4,5 en 6 met goudproducent Equinox Gold, maaltijdmarktplaats Just Eat Takeaway en biotechbedrijf Mithra.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Philippe Gijsels

  Dec 20 2021

 • Inside Beleggen Podcast #68: Beursfavorieten 1,2 en 3 voor 2022

  Dec 15 2021

  Met het nieuwe beursjaar in het vooruitzicht stelt Danny Reweghs zijn 10 favorieten voor 2022 voor. In deze aflevering nummers 1,2 en 3. Danny deelt zijn verwachtingen voor bierbrouwer AB Inbev, zilverproducent Alexco Resources en technologiebedrijf Barco.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Jan Du Bois

  Dec 10 2021

 • Inside Beleggen Podcast #67: Terugblik beursjaar – Aandeel: Balta

  Dec 08 2021

  Met het jaareinde in zicht, blikt Danny Reweghs terug op het beursjaar 2021. Dat kende veel lichtpunten zoals een algemeen sterke economische groei en een zeer ondersteunend monetair beleid waardoor de beurzen doorgaans opwaarts gingen. De vraag is of 2022 even rooskleurig zal zijn. Als aandeel van de week bespreekt Danny Reweghs de Belgische tapijtenproducent Balta. Die kondigde een verkoop van een van zijn afdelingen aan. Danny legt uit wat dat voor het bedrijf betekent.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Ingrid Ceusters

  Dec 06 2021

 • Inside Beleggen Podcast #66: Opkomende markten – Aandeel: Alibaba

  Dec 01 2021

  Ondanks de verwachtingen aan het begin van het jaar presteerden de opkomende markten niet zo goed. Dat ligt in lijn met de prestaties van de afgelopen tien jaar. Danny Reweghs legt uit waarom en wat de verwachtingen op korte en lange termijn zijn. Daarnaast zoomt hij in op de recente resultaten van de Chinese internetgigant Alibaba.

 • Meet the CEO of the Future – Hans De Cuyper, Ageas

  Nov 26 2021

  In deze speciale reeks van de Trends podcast gaan we op zoek naar hoe de CEO van de toekomst eruit moet zien. Aan de basis voor deze reeks ligt een online-enquête dat Trends uitvoerde in samenwerking met PwC. De conclusies toetsen we af bij enkele opmerkelijke Belgische bedrijfsleiders die model kunnen staan van zo’n CEO of the Future. In deze aflevering spreken we met Hans De Cuyper. In 2020 stapt hij als CEO over van het dochterbedrijf AG Insurance naar de moedermaatschappij Ageas. De Cuyper h...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Felix Van de Maele

  Nov 25 2021

 • Inside Beleggen Podcast #65: Zomerdip edelmetalen voorbij – Aandeel: Euronav

  Nov 24 2021

  De prestaties van edelmetalen van de afgelopen maanden waren het tegenbeeld van dat vorig jaar. Toch lijkt er een kentering te komen in de dip van edelmetalen van de afgelopen zomer. Danny Reweghs analyseert waarom. De Belgische oliedreder Euronav kwam met restultaten voor het derde kwartaal en die waren niet rooskleurig. Maar geen reden tot paniek.

 • Trends Talk by Kanaal Z - André Jurres

  Nov 22 2021

 • Meet the CEO of the Future – Thomas Van Eeckhout, EASI

  Nov 19 2021

  In deze speciale reeks van de Trends podcast gaan we op zoek naar hoe de CEO van de toekomst eruit moet zien. Aan de basis voor deze reeks ligt een online-enquête dat Trends uitvoerde in samenwerking met PwC. De conclusies toetsen we af bij enkele opmerkelijke Belgische bedrijfsleiders die model kunnen staan van zo’n CEO of the Future. In deze aflevering spreken we met Thomas Van Eeckhout. Hij is co-CEO van Easi. Samen met collega CEO, Jean-François Herremans, namen ze de leiding over van dit IT...more

 • Inside Beleggen Podcast #64: Europese beurzen blijven niet achter – Aandeel: Microsoft

  Nov 17 2021

  Na de financiële crisis van 2008 bleven de Europese beurzen ver achter in het herstel op de Amerikaanse. Op 20 jaar zijn de prestatieverschillend tussen de Stoxx Euro 50 en de S&P500 ongezien groot. Dit keer lijkt Europa niet achter te blijven. Danny Reweghs vertelt waarom en wat beleggers nog kunnen verwachten van de Europese beurzen.Daarnaast heeft Microsoft Apple voorbijgestoken als bedrijf met de grootste beurswaarde ter wereld. Microsoft is in de afgelopen jaren succesvol op cloudtrein gesp...more

 • Trends Talk by KanaalZ - Piet Vandendriessche

  Nov 12 2021

 • Inside Beleggen Podcast #63: Eindejaarsrally in zich – Aandeel: Ontex

  Nov 12 2021

  Het derde kwartaal was beursgewijs niet zo sterk als de eerste jaarhelft. We zagen, zoals Danny Reweghs enkele maanden geleden verwachtte, een milde correct van zo’n 5 à 6 procent. De keerzijde daarvan is dat we daardoor wel een typische eindejaarsrally kunnen verwachten. In de podcast vertelt Danny wat de kansen daarvoor zijn. De Belgische luierproducent Ontex kwam alweer met slechte resultaten. Dat was niet onverwacht omwille van de stijgende grondstoffenprijzen. Desondanks lijkt een kentering...more

 • Meet the CEO of the Future – Dirk Van den Berghe, Metallo Group

  Nov 12 2021

  In deze speciale reeks van de Trends podcast gaan we op zoek naar hoe de CEO van de toekomst eruit moet zien. Aan de basis voor deze reeks ligt een online-enquête dat Trends uitvoerde in samenwerking met PwC. De conclusies toetsen we af bij enkele opmerkelijke Belgische bedrijfsleiders die model kunnen staan van zo’n CEO of the Future. In deze aflevering spreken we met Dirk Van den Berghe. Hij is CEO van Metallo Group. Met Metallo Group zitten we in de recyclage van hoogwaardige metalen. Meer da...more

 • Starten met Beleggen – Aflevering 6: Edelmetalen en cryptomunten

  Nov 11 2021

  In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptom...more

 • Inside Beleggen Masterminds #14: Gert De Mesure – Alles over beursgenoteerd vastgoed

  Nov 10 2021

  In deze aflevering is Gert De Mesure te gast. Hij is de nummer één specialist in beursgenoteerd vastgoed. Hij schreef er onlangs een boek over en in de podcast vertelt hij hoe beleggers beursgenoteerde vastgoedvennootschappen kunnen analyseren, waarderen en hoe ze de groeidrijfveren ervan kunnen inschatten.

 • Trends Talk by KanaalZ - Louis De Jager

  Nov 08 2021

  Terwijl er op de klimaattop in Glasgow voorlopig slechts matige engagementen worden aangegaan om de emissies versneld te reduceren, liggen sommige oplossingen gewoon voor de hand. Landbouw heeft wereldwijd een bijzonder grote impact op het klimaat maar door de intensieve aanpak verschaalt de grond tot een onvruchtbare zandbak. Om dat een halt toe te roepen, moeten we durven praten over een radicale omschakeling. Wat houdt dat in? En is dit haalbaar om de groeiende wereldbevolking op termijn te v...more

 • Meet the CEO of the Future – Ank De Wilde, Absolem

  Nov 05 2021

  In deze speciale reeks van de Trends podcast gaan we op zoek naar hoe de CEO van de toekomst eruit moet zien. Aan de basis voor deze reeks ligt een online-enquête dat Trends uitvoerde in samenwerking met PwC. De conclusies toetsen we af bij enkele opmerkelijke Belgische bedrijfsleiders die model kunnen staan van zo’n CEO of the Future. In deze aflevering spreken we met Ank De Wilde. Zij is CEO, of beter co-CEO, samen met haar man, van Absolem. Absolem is een ingenieursbedrijf, maar dan wel een i...more

 • Starten met Beleggen – Aflevering 5: Fondsen en trackers

  Nov 04 2021

  In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptom...more

 • Inside Beleggen Podcast #62: Beleggingskansen in water – Aandeel: AB Inbev

  Nov 03 2021

  Danny Reweghs heeft voor Inside Beleggen gekeken naar beleggingsopportuniteiten in water. Wereldwijd dreigt er een steeds prangender tekort aan zoet en drinkbaar water. Dat biedt bedrijven een kans om mee te werken aan betere infrastructuur, technologie en andere oplossingen voor waterzuivering en -behandeling. Danny licht vier bedrijven toe binnen die sectoren. Verder kwam de Belgische bierbrouwer AB Inbev met resultaten. We bespreken daar de hoofdpunten uit.

 • Trends Talk by KanaalZ - Ignaas Devisch

  Nov 02 2021

 • Meet the CEO of the Future – Thijs Claes, Daddy Kate

  Oct 29 2021

  In deze speciale reeks van de Trends podcast gaan we op zoek naar hoe de CEO van de toekomst eruit moet zien. Aan de basis voor deze reeks ligt een online-enquête die Trends uitvoerde in samenwerking met PwC. De conclusies toetsen we af bij enkele opmerkelijke Belgische bedrijfsleiders die model kunnen staan van zo’n CEO of the Future. In deze aflevering spreken we met Thijs Claes. Hij is CEO van Daddy Kate. Daddy Kate is een familiebedrijf en gespecialiseerde drukkerij en fulfilmentgroep. Thijs...more

 • Starten met Beleggen – Aflevering 4: De top van de beleggingsportefeuille

  Oct 28 2021

  In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptom...more

 • Inside Beleggen Podcast #61: Gereglementeerde vastgoedvennootschappen – Aandeel: Netflix

  Oct 27 2021

  België heeft van oudsher een heel bloeiende sector van beursgenoteerde vastgoedvennootschappen. Danny Reweghs overloopt in de podcast welke troeven die te bieden hebben, hoe ze het afgelopen jaar gepresteerd hebben en hoe beleggers ze in hun portefeuille kunnen inzetten. De Amerikaanse streamingdienst Netflix wordt vaak in een adem genoemd met de andere techgiganten, maar er zijn fundamentele verschillen waar beleggers best rekening mee houden.

 • Trends Talk by KanaalZ - Claire Tillekaerts

  Oct 25 2021

 • Meet the CEO of the Future – Axel Smits, PwC

  Oct 22 2021

  In deze speciale reeks van de Trends podcast gaan we op zoek naar hoe de CEO van de toekomst eruit moet zien. Aan de basis voor deze reeks ligt een online-enquête die Trends uitvoerde in samenwerking met PwC. De conclusies toetsen we in de volgende afleveringen af bij enkele opmerkelijke Belgische bedrijfsleiders die model kunnen staan van zo’n CEO of the Future. In deze aflevering spreken we eerst met Axel Smits, voorzitter bij PwC België. Axel Smits is al meer dan 30 jaar aan de slag bij PwC. ...more

 • Starten met Beleggen – Aflevering 3: De basis van de beleggingsportefeuille

  Oct 21 2021

  In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptom...more

 • Inside Beleggen Podcast #60: De autosector onder de loep – Aandeel: Recticel

  Oct 20 2021

  De automobielsector lijdt momenteel sterk onder de de tekorten aan halfgeleiders en andere problemen in de aanvoerketens. Danny Reweghs vertelt hoe sterk dat op de verschillende merken weegt. Daarnaast staan er nog twee beursgangen voor de deur met Volvo en Polestar.Met het aandeel van de week zoomt hij in op de saga die momenteel aan de gang is bij de Belgische isolatiespeler Recticel.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Zuhal Demir

  Oct 19 2021

 • Inside Beleggen Masterminds #13: Wouter Verlinden – Beleggen in Europese small caps

  Oct 15 2021

  In deze aflevering is Wouter Verlinden te gast. Hij beheert een fonds van Europese small caps bij de Belgische vermogensbeheerder Value Square. Hij vertelt onder meer welke troeven Europese small caps te bieden hebben en hoe zijn verleden in private equity helpt om daarin te beleggen. Verder heeft hij het ook nog over welke sectoren momenteel interessant zijn, over hoe je als belegger het evenwicht vindt tussen groei, kwaliteit en waardering en over hoe beleggen in essentie saai mag zijn.

 • Starten met Beleggen – Aflevering 2: Beurscycli en hoe de valkuilen daarvan te vermijden

  Oct 14 2021

  In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptom...more

 • Inside Beleggen Podcast #59: Beleggingskansen in windenergie – Aandeel: Exmar

  Oct 13 2021

  In deze aflevering gaat Danny Reweghs in op de beleggingskansen in de windenergiesector. In tegenstelling tot wat het landschap ons doet vermoeden, komt nog maar een klein deel van onze energiebevoorrading uit wind. Danny overloopt een reeks bedrijven die van de groei in offshore wind kunnen profiteren. Als aandeel van de week neemt hij de rederij Exmar onder de loep. De stijgende gasprijzen bieden een kans aan de Belgische tankerrederij, maar er spelen het nog andere dingen parten. Oproep aan d...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Pieter Timmermans

  Oct 11 2021

 • Inside Beleggen Masterminds #12: Peter Garnry (Saxo) - De rol van alfa en beta in ieders portefeuille

  Oct 08 2021

  In deze aflevering is Peter Garnry te gast. Hij is hoofd van het aandelenteam bij Saxo Bank in Kopenhagen. Hij schreef onlangs een heel interessant stuk over de opbouw van een beleggingsportefeuille. Heel veel beleggers denken dat individuele aandelen daar de voornaamste de bouwstenen voor zijn, maar volgens Peter is dat niet het beste vertrekpunt. Elke beleggingsportefeuille moet volgens hem twee hoekstenen hebben: beta en alfa. In de podcast vertelt hij precies wat hij daarmee bedoelt en hoe b...more

 • Starten met Beleggen – Aflevering 1: Beleggen als noodzaak & spaarboekje en obligaties

  Oct 07 2021

  In de podcastreeks ‘Starten met Beleggen’ deelt Danny Reweghs van Inside Beleggen de belangrijkste inzichten uit het boek “Haal alles uit uw beleggingen” dat hij recent uitbracht met co-auteur Luc Van den Borre. In elke aflevering zoomen we in op de kennis en vaardigheden die je helpen om succesvol van start te gaan als belegger. Zo zal het onder meer gaan over hoe je beurscycli herkent, hoe je een beleggingsportefeuille opbouwt en welke rol de verschillende aandelentypes, edelmetalen of cryptom...more

 • Inside Beleggen Podcast #58: Beleggingskansen van waterstof – Aandeel: Adecco

  Oct 06 2021

  In deze aflevering zoomt Danny Reweghs in op de mogelijke kansen die de hype rond waterstof bieden. Het wordt naar voor geschoven als een belangrijk deel van de oplossing om de economie klimaatneutraal te maken. Bepaalde sectoren en bedrijven kunnen daar (sterk) van profiteren. Danny scheidt daarin het kaf van het koren. Als aandeel van de week heeft hij het Zwitserse Adecco onder de loep gelegd, wereldmarktleider in HR-oplossingen. Adecco heeft recent een overname gedaan die het parten lijkt te...more

 • Trends Talk by KanaalZ - Koen Dejonckheere

  Oct 04 2021

 • Inside Beleggen Podcast #57: Nieuw boek Danny Reweghs & Luc Van den Borre – Aandeel: Recticel

  Sep 29 2021

  Danny Reweghs vertelt over het nieuwe boek dat hij met co-auteur Luc Van den Borre schreef over sparen en beleggen. De spaarder is er de laatste tien jaar heel bekaaid vanaf gekomen omwille van de lage rente. Iedere spaarder moet belegger worden, volgens Danny Reweghs. Luisteraars die het boek willen bekijken of bestellen, kunnen dat via de volgende link: www.houtekiet.be/nl/inside-beleggen. Verder bespreekt Danny Reweghs het wel en wee bij isolatieproducent Recticel. Het aandeel heeft er een be...more

 • Inside Beleggen Masterminds #11: Guus Van Puijenbroek – Duurzame beleggingstips

  Sep 27 2021

  In deze aflevering is Guus Van Puijenbroek te gast. Hij is directeur en hoofd voor de investeringsstrategie bij het Belgisch-Nederlandse family office VP Capital. Sinds enkele jaren zet VP Capital heel sterk in op duurzaam beleggen en impactinvesteren. In de podcast vertelt Guus hoe ze duurzaamheid en impact integreren in hun investeringsbeslissingen en wat wij als particuliere beleggers daarvan kunnen leren en overnemen. Daarnaast bespreken we in detail twee beursgenoteerde participaties van VP...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Jan Schaeffer

  Sep 27 2021

 • Inside Beleggen Podcast #56: Biotechjaar 2021: annus horribilis of happy end? – Aandeel: Sofina

  Sep 23 2021

  Tot hiertoe is 2021 een slecht jaar voor Belgische beursgenoteerde biotechbedrijven. Dat hoeft evenwel geen reden te zijn tot paniek volgens Danny Reweghs. Hij zet zijn stelregels voor biotechbeleggen nog eens op een rij. En verder is het jaar nog niet om, dus misschien wacht de Belgische biotech toch nog een happy end voor 2021. De holding Sofina is de laatste jaren de absolute ster op de Brusselse beurs geweest. De koers kreeg recent wel een tik, maar daar is een goed verklaring voor.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Ilse Tant

  Sep 20 2021

 • Inside Beleggen Podcast #55: Minder goed nieuws voor economie is goed nieuws voor de beurs – Aandeel: Resilux

  Sep 15 2021

  Momenteel heerst er een paradoxale relatie tussen de economie en de beurs. Als het met de ene goed gaat, met de andere ook normaal gezien. Maar de laatste weken is minder goed economisch nieuws goed voor de beurzen. Danny Reweghs legt uit waarom. Verder zoomt hij in op de Belgische PET-fabrikant en recycleur Resilux. Die heeft vier jaar geleden een juiste strategische keuze gemaakt waar het nu de vruchten plukt.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Jonathan Holslag

  Sep 13 2021

 • Trends Talks by Kanaal Z - Ben Weyts

  Sep 13 2021

 • Inside Beleggen Masterminds #10 – Frank Vranken: Quid inflatie en monetair beleid? De spaarder is de klos.

  Sep 10 2021

  In deze aflevering kijkt Frank Vranken, hoofdstrateeg bij de bank en vermogensbeheerder Edmond De Rotschild met een macro-bril naar de ontwikkelingen op de financiële markten en de economie. Hij werkt onder meer met verschillende scenario’s rond waar het naartoe zou kunnen gaan. Hoe zullen de centrale banken reageren als de inflatie toch harder blijft plakken dan gedacht? Wat betekent de vete die China tegen zijn eigen techbedrijven is begonnen? Zijn de aandelenmarkten nu al niet heel ver voorui...more

 • Inside Beleggen Podcast #54: Wat met de opkomende markten? – Aandeel: Van de Velde

  Sep 08 2021

  De opkomende markten hebben er geen goed beursdecennium op zitten in vergelijking met andere aandelenindexen. Danny Reweghs verklaart hoe dat komt en kijkt vooruit naar wat de Emerging Markets de komende tien jaar kunnen doen. Daarnaast kwam de Belgische lingerieproducent Van de Velde met goede halfjaarresultaten. In de podcast overlopen we de financiën, waardering en vooruitzichten voor het bedrijf.

 • Inside Beleggen Masterminds #9: Dirk Hoozemans - Impactbeleggen

  Sep 03 2021

  Dirk Hoozemans is fondsbeheerder van het Pioneer Impact Fund bij Triodos Investment Management. In de aflevering vertelt hij onder meer hoe hij potentiële beleggingen screent op impact en hoe hij impact- en duurzame criteria vertaalt naar financiële parameters. Want financieel rendement hoeft niet ten koste te gaan van duurzaamheid. De zogenaamde ‘non financial information’ rond ESG noemt Dirk ‘not yet financial information’. Verder geeft hij ook tips en advies over hoe particuliere beleggers ku...more

 • Inside Beleggen Podcast #53: De terugval van goud en zilver – Aandeel: Lotus Bakeries

  Sep 01 2021

  De beursprestatie van goud en zilver van de afgelopen maanden is het tegenbeeld van vorig jaar. Toen blonken de edelmetalen uit, nu zitten ze in een dal. Danny Reweghs van Inside Beleggen vertelt wat er achter de huidige koersval zit en of dat iets verandert aan het lange termijnperspectief voor goud en zilver. De Belgische koekjesbakker Lotus kwam met recordresultaten die op alle fronten dubbelcijferige groei optekenden. De klassieke speculoos is voornaamste groeimotor, maar daarnaast werkt het...more

 • Trends Summer Talk - Marion Debruyne

  Aug 30 2021

  Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwel...more

 • Inside Beleggen Podcast #52: Beursterugval op komst? – Aandeel: Euronav

  Aug 25 2021

  Beleggers kunnen absoluut niet klagen over de eerste acht maanden van het beursjaar. Kort gezegd, alles ging omhoog. De kans is klein dat de rest van het jaar even vlekkeloos zal verlopen. De toekomst is vatbaar voor een beurscorrectie. Danny Reweghs vertelt wat daar de triggers voor kunnen zijn en hoe beleggers daarmee om kunnen gaan. Voor de Belgische olierederij Euronav lijkt de eerste helft van dit jaar het tegenbeeld van dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met meer dan 70 procent e...more

 • Trends Summer Talk - Ann Wauters

  Aug 23 2021

  Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwel...more

 • Inside Beleggen Podcast #51: Tumult op de Chinese beurs – Aandeel: KBC

  Aug 18 2021

  De Chinese aandelenbeurzen zijn fel gedaald de afgelopen weken. Dat ligt in lijn met de mindere prestaties die ze sinds begin dit jaar neerzetten en met de onverwachte inmenging van de Chinese overheid in een aantal sectoren. Danny Reweghs vertelt wat er gaande is en hoe beleggers moeten omgaan met hun blootstelling aan Chinese aandelen. De Belgische bank KBC kwam recent met halfjaarresultaten die de verwachtingen overtroffen. Daarbovenop kan het opnieuw aanknopen met haar dividend, dat tijdens ...more

 • Trends Summer Talk - Lieven Boeve

  Aug 16 2021

  Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwel...more

 • Inside Beleggen Back to Basics #6: Vrije kasstroom en rendement

  Aug 11 2021

  In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. Winst, daar lijkt het allemaal om te draaien bij beleggen en de beurs. Maar dat is een illusie, zo blijkt uit deze aflevering. Winst is belangrijk, maar het is uiteindelijk een puur boekhoudkundig gegeven en daarmee vatbaar voor misvattingen en manipulatie. De vrije kasstroom is waar het werkelijk om gaat bij beursgenoteerde bedrijven. Danny Reweghs vertelt ...more

 • Trends Summer Talk - Wim Ballieu

  Aug 09 2021

  Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwel...more

 • Inside Beleggen Back to Basics #5: Groei

  Aug 04 2021

  In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. Groei is een van de fundamentele drijfveren voor beleggers en beursgenoteerde bedrijven. Let wel, niet elke vorm van groei is even waardevol, zo blijkt uit deze aflevering. Danny Reweghs fileert de verschillende manieren waarop beursbedrijven hun groei realiseren en scheidt daarin het kaf van het koren. Hij geeft een aantal tips over hoe beleggers ‘goede’ va...more

 • Trends Summer Talk - Françoise Chombar

  Aug 02 2021

  Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwel...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Tinne Van der Straeten

  Aug 02 2021

 • Trends Talk by Kanaal Z - Sammy Mehdi

  Aug 02 2021

 • Inside Beleggen Back to Basics #4: Schuldgraden

  Jul 28 2021

  In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. Naast waardering is financiële analyse een tweede pijler waar beleggers op steunen. De schuldniveaus zijn een belangrijke graadmeter voor de gezondheid van een bedrijf. In deze aflevering vertelt Danny Reweghs over de voor- en nadelen van schuld, over de verschillen in schuldfinanciering tussen sectoren en over waar beleggers naar kunnen kijken om een correc...more

 • Trends Summer Talk - Caroline Pauwels

  Jul 23 2021

  Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwel...more

 • Trends Summer Talk - Duco Sickinghe

  Jul 23 2021

  Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwel...more

 • Inside Beleggen Back to Basics #3: EV/EBITDA

  Jul 21 2021

  In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. De ondernemingswaarde op de bedrijfskasstroom, oftewel EV/EBITDA, raakt steeds meer in zwang onder beleggers. Het is een goede graadmeter om de operationele gezondheid van beursbedrijven in te schatten en met elkaar te vergelijken. Beleggers hoeden zich evenwel voor een te eenzijdig gebruik van deze waarderingsratio, want hij komt met vele valkuilen. Danny R...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Bart De Wever

  Jul 20 2021

 • Trends Summer Talk - Conny Vandendriessche

  Jul 19 2021

  Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwel...more

 • Inside Beleggen Back to Basics #2: Koers-boekwaarde

  Jul 14 2021

  In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. In deze aflevering diept hij de koers-boekwaardeverhouding uit. De eenvoud van de boekwaarde is tegelijk de sterkte en de valkuil van deze waarderingsmaatstaf. De boekwaarde van bedrijven is de afgelopen decennia sterk veranderd. Daarmee is de koers-boek niet de meeste geschikte waardering voor alle sectoren. Daarnaast hebben beleggers best ook oog voor het ...more

 • Trends Summer Talk - Marc Coucke

  Jul 12 2021

  Deze zomer neemt Trends Talk u mee op pad. We wisselen onze vertrouwelijke studio voor de inspirerende omgeving van enkele Vlaamse kunstgalerijen. In de Trends Summer Talks schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met 10 prominente Vlamingen uit onze bedrijfswereld, onze economische of maatschappelijke wereld. Francesca Van Thielen, Jan De Meulemeester en Jozef Vangelder praten met Stijn Elsen, Marc Coucke, Conny Vandendriessche, Duco Sickinghe, Caroline Pauwel...more

 • Inside Beleggen Back to Basics #1: Koers-winst

  Jul 07 2021

  In de back-to-basics reeks van Inside Beleggen licht Danny Reweghs enkele basisconcepten toe rond aandelenwaardering en financiële analyse. In de eerste aflevering keert hij de koers-winstverhouding (k/w) binnenste buiten, de meest populairste waarderingsratio. Winst is echter een glibberig iets binnen de bedrijfsboekhouding en daarom behoeft de k/w de nodige nuances en context. Zo is de sector heel bepalend voor de het niveau van de koers-winst en kijken beleggers ook best naar de omzet om een ...more

 • Trends Summer Talk - Stijn Elsen

  Jul 05 2021

  In Trends Summer Talk schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met tien prominente Vlamingen uit de bedrijfswereld, economische of maatschappelijke wereld. In de eerste aflevering is Stijn Elsen, CEO van Joker Reizen, aan het woord.

 • Inside Beleggen Masterminds #8: Geert Van Herck (Keytrade) – Momentumbeleggen

  Jul 02 2021

  In deze aflevering is hoofdeconoom van Keytradebank Geert van Herck te gast. Hij blikt terug op de eerste zes maanden van het beursjaar en kijkt vooruit of de positieve trend van dat eerste halfjaar zich door zal zetten. Maar omdat het zo moeilijk is, en niet altijd even verstandig, om beursvoorspellingen te doen, vertelt Geert hoe het zogenaamde momentumbeleggen beleggers kan helpen om toch zicht te krijgen op waar bepaalde indexen, sectoren en regio’s naartoe gaan. Geert legt uit wat momentumb...more

 • Inside Beleggen Podcast #50: Terugblik en vooruitzicht

  Jun 30 2021

  Aan het begin van het jaar blikte Danny Reweghs in tien stellingen vooruit naar de economische en beursactualiteit. Een half jaar later brengt hij in de podcast een update rond de beurs, het economisch herstel, edelmetalen, vastgoed en vaccinatie.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Luc Sels

  Jun 28 2021

  Wie doctoreert, vindt daarom geen job aan de universiteit. Het aantal academische mandaten is beperkt, waardoor het ook moeilijker wordt om binnen de universiteit op te klimmen tot het hoogste schavotje van hoogleraar. Het gebrek aan vooruitzichten ontmoedigt het academisch personeel. In onze talkshow Trends Talk dit weekend staat Luc Sels, rector van de KU Leuven, open voor die kritiek, maar wijst ook op de voordelen van de uitstroom aan gedoctoreerden.

 • Inside Beleggen Podcast #49: Aandelenfavorieten voor de tweede jaarhelft (deel 2)

  Jun 23 2021

  Het einde van de eerste jaarhelft nadert en daarom heeft Danny Reweghs zijn favorietenlijstje herschikt. In deze aflevering bespreken we de vijf buitenlanders in dat lijstje. Daarin zitten twee blijvers met Adidas en Prosus, en drie nieuwkomers met Barrick Gold, First Majestic Silver en Yellow Cake. Sport, tech, goud, zilver en uranium... de ideale beleggersmix.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Eddy Duquenne

  Jun 18 2021

 • Inside Beleggen Masterminds #7: Didier Saint-Georges (Carmignac) – Hoe beleggers de investeringscyclus kunnen bespelen.

  Jun 18 2021

  De economie en financiële markten worden bestierd door cycli die op hun beurt in verschillende fases verlopen. De economie gaat van lage groei naar een hoogtepunt en weer terug, en de inflatie doet hetzelfde maar dan op een ander moment. Doorheen die verschillende fases doet de ene activaklasse het beter dan de andere. Didier Saint-Georges van Carmignac vertelt hoe die cyclus in elkaar zit, hoe beleggers de verschillende fases kunnen herkennen en welke type beleggingen daarin het best presteren....more

 • Inside Beleggen Podcast #48: Aandelenfavorieten voor de tweede jaarhelft (deel 1)

  Jun 16 2021

  Het einde van de eerste jaarhelft nadert en daarom heeft Danny Reweghs zijn favorietenlijstje herschikt. In deze aflevering bespreken we de vijf belgen in dat lijstje met Ackermans & van Haaren, ArgenX, Barco, UCB en Van De Velde. Kortom vier nieuwkomers en een blijver in biotech, farma, technologie, bagger & bouw en lingerie. De ideale mix voor een vruchtbare tweede jaarhelft op de beurs.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Bart De Smet

  Jun 11 2021

 • Inside Beleggen Masterminds #6: Jan De Kerpel – De in’s en out’s van biotechbeleggen

  Jun 11 2021

  In deze Masterminds aflevering is Jan De Kerpel te gast. Hij is hoofd van corporate finance voor life sciences bij de zakenbank Kempen en Co. Jan is een van de biotechspecialisten in West-Europa en dus de geknipte persoon om beleggers wegwijs te maken in de biotechsector. In de podcast vertelt hij onder meer over de verschillende fases van medicijnontwikkeling en over hoe je als belegger de pijplijn van een biotechbedrijf kunt beoordelen. Verder gaat het over het belang van cash, commercialiseri...more

 • Inside Beleggen Podcast #47: Beleggingsbasics – Aandeel: Royal Dutch Shell

  Jun 09 2021

  In het afgelopen jaar was er een toestroom aan nieuwe, jonge en beginnende beleggers richting te beurs. Dat is absoluut toe te juichen want beleggen doe je voor de langere termijn. Hoe jonger je begint, hoe beter. Danny Reweghs reikt een aantal handvaten aan rond hoe je van beleggen een aangename, leerrijke en winstgevende hobby kunt maken. Voor het aandeel van de week kijken we naar de Brits-Nederlandse oliereus Shell bij. Die werd onlangs veroordeeld door de rechter omdat het onvoldoende inspa...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Wim Adriaens

  Jun 07 2021

 • Inside Beleggen Masterminds #5: Duncan Lamont (Schröders) – De piek van de aandelenmarkt timen? Slecht idee.

  Jun 04 2021

  De waarderingen van de aandelenmarkten staan ongezien hoog. Veel opwaarts potentieel zit er niet meer in, waardoor sommige beleggers misschien wel denken er op tijd uit te kunnen stappen om zo de volgende correctie te vermijden. Volgens Duncan Lamont, hoofdstrateeg bij vermogensbeheerder Schröders, is dat geen goed idee. In de afgelopen 140 jaar keek hij naar periodes waarin aandelen zo duur stonden als nu en of het geloond zou hebben op die momenten uit te stappen. Kort antwoord: nee! Daarmee z...more

 • Inside Beleggen Podcast #46: De cryptocrash – Aandeel: GIMV

  Jun 02 2021

  Vorige week crashte een aantal cryptomunten, met name de bitcoin. Danny Reweghs staat stil bij wat die crash ons leert over de markt voor cryptomunten. Hij vertelt welke de drijfveren zijn achter de bitcoin, wat bepalend is voor die markten en of de leuze klopt dat het het nieuwe digitale goud is. Als aandeel van de week overloopt Danny de recente jaarresultaten van de holding GIMV. Die verrasten positief. Bovendien oogt de portefeuille van GIMV jong en aantrekkelijk, waardoor het zijn rol van b...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Hanan Challouki

  May 28 2021

 • Gamechanger podcast #14 – Vincent De Dobbeleer (June Energy) over de Belgische energiemarkt.

  May 27 2021

  In deze aflevering van de Gamechangers-podcast spreekt Trends-redacteur Benny Debruyne met Vincent De Dobbeleer, mede-oprichter en CEO van June Energy. June is een startup die zijn klanten helpt om het energieverbruik van hun woning te monitoren. Daarnaast biedt het een dienst aan waarmee mensen automatisch van energieleverancier kunnen veranderen om de voordeligste tarieven te krijgen. Hij vertelt onder meer hoe ze met June zijn gegroeid, hoe de Belgische energiemarkt ervoor staat en wat hij zo...more

 • Inside Beleggen Podcast #45: Sell in May? – Aandeel: Cameco

  May 26 2021

  “Sell in May and go away” is een gekend beursgezegde. Deels terecht, zo blijkt uit de cijfers die Danny Reweghs erover heeft opgesnord. Maar er zijn even veel redenen om in mei te blijven zitten op je aandelenportefeuille. Hij kijkt naar hoe de markt er momenteel voor staat en of het gezegde op dit moment van tel is.Als aandeel van de week haalt Danny er Cameco bij, een Canadese uraniumproducent, de nummer twee van de wereld. De uraniummarkt zit momenteel in een rare kronkel. De prijzen zijn zo ...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Eric Lauwers

  May 21 2021

 • Inside Beleggen Podcast #44: Update goud en zilver – Aandeel: Euronav

  May 19 2021

  Na de uitbraak van corona kenden goud en zilver een heuse opwaartse beursrit in de eerste helft van vorig jaar. Sinds de zomer hebben ze al een deel van die koersstijgingen afgegeven. Danny Reweghs bespreekt de recente koersbewegingen van de edelmetalen en kijkt naar de langetermijnperspectieven. De Belgische olierederij Euronav kwam met eerstekwartaalresultaten. Die benadrukten zeer sterk het cyclische karakten van het aandeel. Danny vergelijkt de resultaten met die van vorig jaar en stelt enke...more

 • Trends Talk by Canal Z - Laura Vansina

  May 14 2021

 • Inside Beleggen Masterminds #4: Kurt Kegels – De jaarrekeningen van Resilux en ForFarmers ontrafeld

  May 14 2021

  In de Masterminds podcast gaan journalisten van Trends en Inside Beleggen in gesprek met ervaren beleggers, portefeuillebeheerders en analisten over beleggen, bedrijven en de beurs.In deze aflevering is Kurt Kegels te gast. Hij is docent aandelenanalyse en beleggingen aan de Karel De Grote hogeschool en de Vlaamse Federatie van Beleggers. Voordien werkte hij als aandelenanalist bij KBC Securities.Kurt bracht onlangs een boek uit getiteld ‘De basis van de balans’, waarin hij de financiële analyse...more

 • Inside Beleggen Podcast #43: Beursgenoteerde autoconstructeurs – Aandeel: Melexis

  May 12 2021

  Naast de coronacrisis die een kortstondige terugval in de verkoop betekende, hebben autobouwers een veel grotere uitdaging om de wagens die zij produceren zo klimaatvriendelijk mogelijk te maken. Elektrisch rijden is de nieuwe mantra bij de Volkswagens, BMW’s en Toyota’s van deze wereld. Die zijn allemaal volop hun productieprocessen en wagenmodellen aan het omgooien. Danny Reweghs schetst wat dat betekent voor de sector en welke gevolgen dat heeft voor de beursprestaties van de autobouwers. Daa...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Jacques Vandermeiren

  May 07 2021

 • Inside Beleggen Masterminds #3: Gert De Mesure – De beurskansen van de zalmsector

  May 06 2021

  In de Masterminds podcast gaan journalisten van Trends en Inside Beleggen in gesprek met ervaren beleggers, portefeuillebeheerders en analisten over beleggen, bedrijven en de beurs. In deze aflevering is Gert De Mesure te gast, analist bij de Vlaamse Federatie van Beleggers en al jaren een bVb (bekende Belgische belegger). Met Gert bespreken we de kansen het bedrijfsmodel van beursgenoteerde zalmkwekers en we zoomen in op een van de beursgenoteerde technologieleveranciers van de sector.

 • Inside Beleggen Podcast #42: Farma op de beurs – Aandeel: Umicore

  May 05 2021

  Sinds de coronacrisis is vanuit de bredere samenleving zelden zoveel aandacht geweest voor de farmasector. De populariteit van geneesmiddelenproducenten is er zonder twijfel door gestegen, maar of dat zich ook vertaalt in betere beursprestaties is de vraag. Danny Reweghs overloopt de recente resultaten van de zes grootste farmabedrijven in de wereld. De materialengroep Umicore is een van de beurslievelingen geweest van de afgelopen jaren. Hoe staat het bedrijf er nu voor en wat heeft het nog in ...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Anja Van Mensel

  Apr 30 2021

  Studio 100 Benelux wil producties maken voor het Amerikaans streamingplatform Netflix. Dat heeft CEO Anja Van Mensel onthuld bij de opname van Trends Talk. De Belgische poot van het entertainmentbedrijf is op dit moment content aan het ontwikkelen, zegt Van Mensel, sommige op eigen initiatief, andere op vraag van de grote internationale platformen.

 • Gamechanger podcast #13: Deevid De Meyer – De heilige graal van quantum computing

  Apr 29 2021

  In deze aflevering is Deevid De Meyer te gast. Hij is IT en AI- specialist, maar sinds kort heeft hij zich gestort op quantum computing. Deevid vertelt wat we ons bij een quantum computer moeten voorstellen en hoe die anders werkt dan een gewone computer. Want ondanks de enorme vooruitgang die computers de afgelopen halve eeuw gemaakt hebben op vlak van rekenkracht, zijn er toch nog heel veel problemen die zij nooit zullen kunnen oplossen. Net daarvoor komt de quantum computer van pas. Deevid ve...more

 • Inside Beleggen Podcast #41: Beursgenoteerd vastgoed – Aandeel: Fagron

  Apr 27 2021

  De gereglementeerde vastgoedvenootschappen (GVV’s) op de beurs zijn niet allemaal even hard getroffen door de coronacrisis. Danny Reweghs overloopt de impact voor logistiek, zorg, winkels, woningen en kantoren. En hij kijkt vooruit naar hoe die subsegmenten zich de komende jaren zullen moeten aanpassen aan het post-coronatijdperk. Als aandeel van de week legt hij het Belgische farmabedrijf Fagron onder de loep. Dat heeft geen doorsnee bedrijfsmodel zoals andere farmaspelers. De recentste resulta...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Peter Vanden Houte

  Apr 23 2021

  Trends Talk met Peter Vanden Houte, Chief Economist ING Belgium

 • Inside Beleggen Podcast #40: Europese banksector kruipt uit het dal – Aandeel: Hyloris

  Apr 21 2021

  Weinig sectoren hebben na de financiële crisis van 2008 zo slecht op de beurs gepresteerd als de Europese banken. Daar lijkt de laatste weken verandering in te komen. De Europese banksector doet het sinds begin dit jaar zelfs beter dan het marktgemiddelde. Danny Reweghs overloopt de kansen van de banken, alsook de uitdagingen die hen nog te wachten staan. In juni 2020 trok Hyloris naar de beurs. Het Belgische farmabedrijf heeft een bijzonder bedrijfsmodel waarmee het actieve bestanddelen van bes...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Ann Schoubs

  Apr 19 2021

  De nieuwe directeur-generaal van De Lijn, Ann Schoubs, werkte tijdens haar eerst 100 dagen in alle stilte aan een nieuw strategisch plan. Afgelopen week stelde ze haar 'Visie 2030' voor. De uitdagingen zijn groot want De Lijn kampt met de naweeën van een ingrijpende reorganisatie die 2018-2019 werd doorgevoerd. In die periode zakte de tevredenheidsgraad bij de reizigers naar een historisch dieptepunt van 58,5%. "Dat moet en kan beter", zegt Schoubs in Trends Talk. Tegelijk staat de vergroening v...more

 • Inside Beleggen Podcast #39 – Favoriete aandelen 2021: stand van zaken (deel 2)

  Apr 14 2021

  Eind vorig jaar schoof Danny Reweghs zijn beursfavorieten voor 2021 naar voor. Nu het eerste kwartaal voorbij is, maakt hij een voorlopige stand van zaken op. In deze aflevering bespreekt hij de beursprestatie van de vijf buitenlandse aandelen uit zijn favorietenselectie. Hij zet daar vijf schaduwfavorieten naast die ook potentieel bevatten voor de rest van het jaar.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Eva De Bleeker

  Apr 09 2021

  Trends Talk met Eva De Bleeker, staatssecretaris voor consumentenzaken.

 • Inside Beleggen Podcast #38 – Favoriete aandelen 2021: stand van zaken (deel 1)

  Apr 08 2021

  Eind vorig jaar schoof Danny Reweghs zijn beursfavorieten voor 2021 naar voor. Nu het eerste kwartaal voorbij is, maakt hij een voorlopige stand van zaken op. In deze aflevering bespreekt hij de beursprestatie van de vijf Belgische aandelen uit zijn favorietenselectie. Hij zet daar vijf schaduwfavorieten naast die ook potentieel bevatten voor de rest van het jaar.

 • Gamechangers Podcast #12: Geertrui Mieke De Ketelaere – AI moet duurzaam en ethisch

  Apr 08 2021

  In deze aflevering is Geertrui de Ketelaere te gast. Als programmadirecteur artificiële intelligentie bij innovatiecentrum Imec is ze de geknipte persoon om het AI-kaf van het koren te scheiden. Ze bracht er vorig jaar ook een boek over uit getiteld ‘Mens versus machine’. In de podcast vertelt ze welke vormen van AI er allemaal bestaan zijn en wat de uitdagingen zijn om die verder te ontwikkelingen. Daarnaast staat ze stil bij de ethische en ecologische kant van artificiele intelligentie.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Peter De Wilde

  Apr 06 2021

  Staat het toerisme in Vlaanderen voor een tweede verloren zomer? En zal het toerisme er anders uitzien na de coronacrisis? Trends Talk legt deze vragen voor aan Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen, het Vlaams overheidsagentschap dat buitenlandse toeristen naar Vlaanderen en Brussel moet aantrekken. Het massatoerisme heeft afgedaan, volgens De Wilde. Hij pleit voor toerisme dat de lokale draagkracht respecteert en de gemeenschap versterkt.

 • Inside Beleggen Podcast #37 – De verjaardag Bel-20 – Aandeel van de week: Bekaert

  Mar 31 2021

  Dit jaar viert de Bel-20, de Belgische sterindex, zijn dertigste verjaardag. Danny Reweghs vergelijkt de huidige samenstelling met die van 30 jaar geleden. Daar komen enkele verrassende vaststellingen uit naar voor, ook wat betreft de rendementen.Als aandeel van de week bespreekt Danny Reweghs de Belgische staaldraadproducent Bekaert. Het aandeel heeft er al een stevige opwaartse rit op zitten, maar die is op stevige fundamenten gebouwd.

 • Inside Beleggen Masterminds #2: Andy De Bruijne – Twee small caps onder de loep

  Mar 29 2021

  In deze aflevering is Andy De Bruijne te gast. Hij is onafhankelijk analist voor verschillende vermogensbeheerders en family offices in België en Nederland. In de podcast bespreken we twee aandelen: die van de Britse PCF Bank en van de Deense groothandel Solar A/S.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Danny Van Assche

  Mar 26 2021

  Trends Talk by Kanaal Z - Danny Van Assche

 • Gamechangers 11: Karen Boers (BeCode) – “Mensen kunnen meer dan ze denken”

  Mar 25 2021

  In deze aflevering spreekt Trends-redacteur Benny Debruyne met Karen Boers. Zij is de CEO van BeCode, een leerplatform dat ze vijf jaar geleden oprichtte om kansarmen en werklozen op te leiden voor IT-jobs. Karen had een bijzondere reden om daarmee te beginnen. Ondertussen heeft ze verschillende kapitaalrondes achter te rug, heeft BeCode 1500 mensen opgeleid en koestert ze ambitieuze plannen voor de toekomst.

 • Inside Beleggen Podcast #36 – Tumult op de markten – Aandeel: BPost

  Mar 24 2021

  De centrale banken en overheden hebben een moeilijke evenwichtsoefening te maken met gevolgen voor de groei, rente, inflatie en overheidsschulden. Dat mist zijn effect niet op de markten. Danny Reweghs schept duidelijkheid om door de markttumult heen te zien.Het Belgische postbedrijf BPost is kop van jut. De resultaten van 2020 waren slecht en de CEO is aan de deur gezet. Wat moeten beleggers daarvan denken.

 • Inside Beleggen Masterminds #1 - Siddy Jobe: Beleggen in cyberbeveiliging

  Mar 19 2021

  In de Masterminds podcast gaan journalisten van Trends en Inside Beleggen in gesprek met ervaren beleggers, portefeuillebeheerders en analisten over beleggen, bedrijven en de beurs. In deze aflevering is Siddy Jobe te gast. Hij beheert bij het Exponential Technologies Fonds bij de Belgische vermogensbeheerder Econopolis. In de podcast bespreken we met hem twee aandelen: Check Point Software en Okta, beide cyberbeveiligingsbedrijven die noteren op de Nasdaq. Siddy neemt ons mee doorheen alle in’...more

 • Gamechangers 10 – Prof. Dr. Steven Laureys – De kracht van meditatie

  Mar 18 2021

  In deze aflevering van de Gamechangers podcast is Steven Laureys te gast. Hij is professor neurologie aan het universitair ziekenhuis van Luik waar hij onderzoek doet naar de werking van ons brein. Twee jaar geleden schreef hij ‘Het no-nonsense meditatieboek’. Recent bracht hij met ‘Het no-nonsense meditatie oefenboek’ een vervolg uit. Hij doet al een tiental jaar onderzoek naar de effecten van meditatie op ons brein en ons welzijn. De voordelen daarvan zijn ondertussen duidelijk aangetoond. Hij...more

 • Inside Beleggen Podcast #35 – Sectorrotatie op de beurs – Aandeel: D’Ieteren

  Mar 17 2021

  De afgelopen weken was er tumult op de financiële markten. Amerikaans president Joe Biden heeft zijn stimulusplan van 1.900 miljard dollar door het Amerikaans congres gekregen. Daarmee stegen de inflatieverwachtingen en de Amerikaanse tienjaarsrente. Dat had dan weer zijn effect op de aandelenmarkten waar de groeiaandelen in de verkoop gingen en de waardeaandelen in de gratie vielen. Danny Reweghs vertelt in deze aflevering of deze verschuivingen tijdelijk of van langere duur zijn.De Belgische h...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Max Jadot

  Mar 16 2021

  Max Jadot, CEO van BNP Paribas Fortis, wordt vaak omschreven als een traditionele bankier. Dat is een compliment, zegt hij in Trends Talk, als je daaronder verstaat dat een traditionele bankier zijn klanten dient en vertrouwen geeft. Het is een fantastische maar miskende job. In Trends Talk geeft hij zijn mening over de rol die de bank speelt tijdens de coronacrisis, het herstel van de Belgische economie en de keerzijde van de niet te stuiten digitalisering, met name de cyberveiligheid van banke...more

 • Inside Beleggen Podcast #3 – De SPAC-valkuil – Aandeel: AB-Inbev

  Mar 10 2021

  De zogenaamde SPAC’s, of blancochequebedrijven, zijn een hype op de beurs. Via een SPAC brengen bekende en minder bekende ondernemers en investeerders een lege vennootschap naar de beurs om er achteraf een bestaand bedrijf in onder te brengen. Het feit dat dat zo’n hype is, vertelt ons iets over het huidige beursklimaat volgens Danny ReweghsDaarnaast kwam de Belgische bierreus AB-Inbev met jaarcijfers. Die bevatten enkele verrassingen, in goed en minder goede zin.

 • Trends Talk by Kanaal Z -Martine Reynaers

  Mar 09 2021

  Belgische bedrijven zijn mannenbastions. Van de 10.000 grootste bedrijven in ons land heeft een vijfde geen enkele vrouw in het management, 60 procent heeft geen enkele vrouw in de raad van bestuur, aldus cijfers van handelsinformatieleverancier Trends Business Information. Toch is een uitbreiding van de huidige Quotawet niet nodig, zegt Martine Reynaers in Trends Talk, de wekelijkse talkshow op Kanaal Z. Volgens de CEO van Reynaers Group zijn er voldoende competente vrouwen, maar de bedrijven m...more

 • Inside Beleggen Podcast #33 – De beurskansen in China – Aandeel van de week: Ontex

  Mar 03 2021

  Een jaar na de uitbraak van het coronavirus in China, lijkt de Chinese economie helemaal hersteld. Afgelopen kwartaal was de economische groei er 6,5 procent. In 2021 zou dat 9 procent zijn. De handelsoorlog met de VS loopt nog, maar de toon is anders. Dat alles maakt dat de Chinese beurs een van de beste prestaties van het afgelopen jaar heeft neergezet.De Belgische luierfrabrikant Ontex gaat het minder goed af. In haar eerste analistencall mocht de nieuwe CEO Esther Berrozpe de slechte resulta...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Youssef Kobo

  Mar 02 2021

  'De zaak-Sihame El Kaouakibi richt veel collateral damage aan in heel de sector van het sociaal ondernemerschap, zegt Youssef Kobo, oprichter en managing director van het jongerenplatform A Seat At The Table (ASATT): 'Er leeft nu plots de misvatting dat het er bij alle organisaties zo aan toe gaat, met verschillende vennootschappen en enorm veel subsidies.' Kobo spreekt dit weekend in Trends Talk met journalist Jan De Meulemeester uitgebreid over sociaal ondernemerschap, diversiteit op de werkvl...more

 • Gamechangers 9 - Lander Desmedt (HNST) - “Continu het status quo in vraag stellen”

  Feb 25 2021

  Lander Desmedt is CEO bij het Belgische modebedrijf HNST. Zij maken de duurzaamste jeansbroek ter wereld. Lander vertelt in de podcast hoe ze dat doen. Het gaat onder meer over wat je krijgt als jeansbroeken in een blender stopt, hoe je statiegeld op kleding kunt heffen en waarom je broeken best in een elektrolysebad wast. En cruciaal is dat je continu het status quo in vraag stelt.

 • Inside Beleggen Podcast #32 - Supercyclus in de grondstoffen. Aandeel van de week: Galapagos.

  Feb 24 2021

  Supercyclus in de grondstoffen. Aandeel van de week: Galapagos.

 • Special: Trends Sustainable finance - Het belang van duurzame finance

  Feb 19 2021

  Het belang van duurzame finance met Jens Van 't Klooster (KU Leuven).Deze podcast kwam tot stand dankzij de gewaardeerde steun van PWC.

 • Inside Beleggen Podcast #31 – Alibaba en Melexis

  Feb 17 2021

  De Chinese internetreus Alibaba kwam met derdekwartaalcijfers. Niet verrassend tekenden die voor een zoveelste keer groei op. Anderzijds is er heel wat heisa geweest rond de oprichter Jack Ma en de afgeblazen beursgang van Alibaba’s dochteronderneming Ant Group. Danny Reweghs legt uit hoe beleggers dat dubbele verhaal van groei en onzekerheid kunnen navigeren.In eigen land kwam chipproducent Melexis met jaarresultaten. Ondanks corona overtroffen die de verwachtingen. Van oudsher is Melexis hofle...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Johan Thijs, CEO van KBC

  Feb 16 2021

  "KBC heeft in deze crisis een maatschappelijke rol te vervullen en dat doet ze door bedrijven van de nodige liquiditeiten te voorzien". Aan het woord is Johan Thijs, CEO van KBC die de kritiek weerlegt dat banken te weinig leningen onder staatswaarborg verlenen. Er is amper vraag naar deze leningen wegens te duur. Leningen aan de gangbare marktrente kenden wel een grote stijging. Verder licht Johan Thijs KBC's digitaliseringsplannen en duurzaamheidsbeleid toe.

 • Gamechangers 8 - Roderik van der Veer (Settlemint) - De troeven van de blockchain

  Feb 11 2021

  Roderik van der Veer te gast is mede-oprichter en CTO van Settlemint, een Belgische startup die bedrijven begeleidt bij de ontwikkeling van eigen blockchaintoepassingen. In feite moet men spreken van distributed ledger technologie, oftewel DLT, de overkoepelende term voor technologieën zoals blockchain. Roderik vertelt welke mogelijkheden die DLT biedt voor tal van sectoren zoals financiën, logistiek, handel enzovoort. Transparantie, veiligheid en efficiëntie zijn de voornaamste troeven van de D...more

 • Inside Beleggen Podcast #30 – Zit de beurs in zeepbelterritorium? - Aandeel van de week: ArgenX

  Feb 10 2021

  Zelfs de coronacrisis kon de koersklim die de aandelenbeurszen 10 jaar terug inzetten, niet temmen. Voor de pandemie luidden sommige analisten en beleggers het zeepbelalarm. Danny Rewerghs legt de huidige beurskoersen onder de loep op zoek naar wat daar van aan is.Weinig Belgische beursbedrijven kunnen het parcours afleggen van ArgenX. Het ging in 2014 naar de beurs aan 8 euro en was goed voor enkele honderden miljoen euro beurswaarde. Ondertussen is de koers boven de 300 euro gestegen, is het b...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Geert Noels

  Feb 09 2021

  De centrale banken wegen zo zwaar op de financiële markten dat er in feite geen sprake meer is van een markt, wel van een gestuurde handel. Dat zegt econoom Geert Noels dit weekend in Trends Talk, de talkshow op Kanaal Z in samenwerking met Trends.

 • Gamechangers 7 - CitizenLab: Over de digitalisering van burgerparticipatie en overheden

  Feb 04 2021

  Aline Muylaert en Wietse Van Ransbeeck zijn de oprichters en CEO’s van CitizenLab, een Belgische scale up die een digitaal platform voor burgerparticipatie heeft ontwikkeld. Aline en Wietse vertellen hoe ze als studenten vijf jaar terug met CitizenLab zijn begonnen en vrij snel doorhadden dat er veel kansen voor het grijpen lagen rond de digitalisering van overheden. Om daar financiers van te overtuigen was een andere zaak. Ondertussen hebben ze meer dan 200 projecten voor overheden begeleid, zi...more

 • Aflevering 29: De opstand van de retailbeleggers – Aandeel in de kijker: Barco

  Feb 03 2021

  Vorige week was er eentje van ongeziene taferelen op Wall Street. Een schare retailbeleggers bundelden via online fora zoals wallstreetbets op Reddit de krachten om de koers van zwaar geshorte aandelen de hoogte in te jagen. Het begon met het aandeel van het zieltogende Gamestop, maar dijde uit naar andere bedrijven en markten. Danny Reweghs geeft zijn inzichten daarover mee.Het Belgische technologiebedrijf Barco kwam vorige week met resultaten voor 2020. Zo konden beleggers de werkelijke schade...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - John Porter

  Feb 02 2021

  De bekende HBO-series als Game of Thrones blijven nog een hele tijd te zien op het Vlaamse streamingplatform Streamz. Dat zegt John Porter, CEO van Telenet, in de talkshow Trends Talk op Kanaal Z dit weekend. HBO heeft zijn eigen streamingplatform opgezet, HBO Max. Als HBO Max naar België komt, zou het wel eens zijn samenwerking met Streamz kunnen opzeggen Maar dat ziet Porter niet gauw gebeuren.

 • Gamechangers 6: Alain De Taeye - Belgische tech- en ondernemerspionier.

  Jan 28 2021

  Alain De Taeye is een van de weinige Belgen die impact heeft gehad op het leven van miljarden mensen wereldwijd. Hij is een technologie- en ondernemerspionier avant la lettre. In de jaren 80 stond hij mee aan de wieg van de digitale kaarten. Vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld, maar toen hij eraan begon was het nog meer science fiction dan werkelijkheid. Ondanks dat de tijdsgeest er niet rijp voor was, wist hij zijn bedrijf gestaag te doen groeien tot een multinational, die uiteindel...more

 • Aflevering 28: Het afgelopen en komende biotechjaar – Aandeel in de kijker: Saint-Gobain.

  Jan 27 2021

  In deze aflevering blikt Danny Reweghs terug op de beursprestaties van de Belgische biotechsector van het afgelopen jaar. Bij veel beleggers staat daarin de koersval van Galapagos centraal, maar daar staan even goed belangrijke koersopstoten tegenover van andere spelers. Algemeen genomen deed de biotech het beter dan de bredere markt. Daar zijn belangrijke lessen uit te trekken voor beleggers die zich aan die sector willen wagen.Daarnaast kijkt Danny naar de Franse bouwmaterialengroep Saint-Goba...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Astrid Pepermans

  Jan 26 2021

  Na zeven jaar onderhandelen kwamen de Europese Commissie en China eind vorig jaar tot een investeringsakkoord. Het lokte veel kritiek uit want alles leek erop te wijzen dat het akkoord er in een drafje werd doorgejaagd. Een cadeau voor Merkel, werd gezegd. Of voor de Duitse auto industrie. Het akkoord omvat een versoepeling van investeringsregels en beloftes over transparantie met betrekking tot subsidies en andere vormen van staatssteun die in het verleden de Europese industrie benadeelde.Maar ...more

 • Gamechangers 5 – Steven Serneels: Alle in’s en out’s van durffilantropie en impactinvesteren.

  Jan 21 2021

  In deze aflevering geeft Steven Serneels ons een inkijk in de wereld van impactinvesteren en durffilantropie. Als voorzitter van de European Venture Philanthropy Association (EVPA) is hij daar best voor geplaatst.Steven geeft tal van voorbeelden van hoe die vorm van investeren de maatschappij ten goede aan het veranderen is. Impactinvesteren spiegelt zich aan klassiek investeren, maar legt bovenop het klassieke financieel rendement nog een extra laag maatschappelijke meerwaarde. En het een hoeft...more

 • Aflevering 27 – Waterstof: beleggingskans of – hype – Aandeel in de kijker: Ackermans & van Haaren.

  Jan 20 2021

  In deze aflevering neemt Danny Reweghs waterstof als hernieuwbare energietechnologie onder de loep. Zowat alle landen ter wereld willen naar een koolstofneutrale economie en zien waterstof als een van de oplossingen daarvoor. De komende jaren zullen er honderden miljarden in geïnvesteerd worden. Danny kijkt naar welke sectoren daar een rol in kunnen spelen en welke toepassingen interessant zijn. Tot slot vertelt hij hoe beleggers best op deze nieuwe technologie en bijhorende kansen inspelen.De A...more

 • Trends Talk by Kanaal Z - Jan Jambon

  Jan 19 2021

  Elke week nodigt de redactie van Trends een belangrijke persoonlijkheid uit de economische, politieke of academische wereld uit voor een goed gesprek. Een gesprek waarin de journalisten van Trends op de vrouw of man af op zoek gaan naar hun drijfveren en uitdagingen in het timmeren aan de maatschappij van morgen.Trends Talk is uw wekelijkse afspraak voor een gesprek waarin men de tijd neemt te luisteren naar argumenten en tegenargumenten.

 • Gamechangers 4 - Hans Stegeman: "Een duurzame samenleving hoeft geen socialistisch paradijs te zijn"

  Jan 14 2021

  In deze aflevering is Hans Stegeman te gast. Als chief investment strategist bij Triodos Investment Management kijkt Hans Stegeman dag in dat uit hoe ons economisch bestel duurzamer kan en welke rol investeerders daarin kunnen spelen. In de podcast legt Hans de vinger op een aantal pijnpunten die onze economisch bestel ernstig parten spelen, zoals ons efficiëntiestreven, onze groeifetisj en onze verknipte relatie met de natuur. De coronapandemie heeft nog eens extra in de verf gezet dat die za...more

 • Aflevering 26 - Vooruitblik beursjaar 2021 – De in’t en out’s van de Bitcoin

  Jan 13 2021

  Met de start van 2021 kijkt Danny Reweghs naar wat de beurs en de economie in petto heeft. Wat zullen aandelen en edelmetalen doen het komende jaar? En welke rol zullen overheden en centrale banken spelen in de ondersteuning en heropleving van de economie?Verder neemt Danny de Bitcoin onder de loep. Hij kijkt naar wat de prijs van de cryptomunt drijft en wat ervoor zorgt dat die met reuzensprongen de hoogte of laagte in gaat. Een ding staat vast, het is niet voor de tere beleggerszieltjes.

 • Trends Talk by Kanaal Z - Dirk Coorevits

  Jan 12 2021

  TrendsTalk met Dirk Coorevits, Manager van het Jaar 2021.

 • Gamechangers 3 – Stefanie en Michael Broes over ademhaling, meditatie en technologie

  Jan 07 2021

  De Belgische startup Moonbird slaat een brug tussen ademhalingsoefeningen, meditatie en technologie. Oprichters Stefanie en Michael Broes hebben een apparaat ontwikkeld dat mensen helpt hun natuurlijk ademhalingsritme te vinden waardoor ze helemaal zen worden. Ze vertellen hoe ze op het idee zijn gekomen, hoe ze het van idee naar product hebben gebracht en hoe ze er financiers voor hebben warmgemaakt. En omdat de lancering van Moonbird midden in de corona-uitbraak viel, hebben ze naar een creati...more

 • Gamechangers 2 – Jef Poortmans (Imec) over het historisch kantelpunt waar ons energiesysteem vandaag op staat

  Dec 29 2020

  Naast programmadirecteur energie bij het onderzoekscentrum Imec coördineert Jef Poortmans ook de R&D-strategie Energyville, eveneens een onderzoekscentrum. Daarmee is hij ideaal geplaatst om vooruit te kijken naar ons energiesysteem van de toekomst. Jef vertelt wat nodig is qua energieopwekking, -opslag en distributie om dat systeem koolstofvrij te maken. Zullen batterijen even succesvol en efficiënt worden als zonnepanelen in de afgelopen decennia? Wat kunnen of zullen nieuwe technologieën zoal...more

 • Aflevering 25 - De 10 favoriete aandelen voor 2021: nummers 7, 8, 9 en 10

  Dec 29 2020

  In deze aflevering bespreekt Danny Reweghs de laatste vier van zijn tien favoriete aandelen voor volgend jaar. Luierproducent Ontex is een beloftevolle turnaroundkandidaat. In de logistieke speler PostNL zit nog heel wat groeipotentieel. Prosus is het waanzinnige verhaal van hoe beleggers de Chinese internetgigant Tencent aan een korting kunnen kopen. En Sequana Medical noteert in Brussel, maar mikt op de Nasdaq.

 • Gamechangers 1 - Katrien Herdeweyn verzoent haar passie voor nanotechnologie met die voor schoenen

  Dec 24 2020

  Verandering is soms evolutie, soms revolutie. Maar de uitkomst is hetzelfde. Je verandert de status quo. Trends is er voor de mensen die de tijden veranderen. Degenen die zich niet neerleggen bij een toekomst die ze zelf niet bouwen. De changemakers, de doeners, de durvers.Trends journalist Jef Poortmans gaat wekelijks in gesprek met zo’n Belgische Gamechanger. Ondernemers die kansen zien waar anderen enkel drempels zien. Zoals Katrien Herdewyn van Elegnano die haar passie voor nanotechnologie v...more

 • Aflevering 24 - De 10 favoriete aandelen voor 2021: nummers 4, 5 en 6

  Dec 23 2020

  In deze aflevering bespreekt Danny Reweghs de volgende drie van zijn tien favoriete aandelen voor het komende jaar. Hij legt uit welke kansen de Belgische technologiespeler Barco biedt, waarom de holding rond D’Ieteren een schone slaapster is en op welke mogelijke farmaceutische goudmijn de Franse biotechspeler Inventiva zit.

 • Trends Podcast: Jens van 't Klooster - Hoe de ECB haar monetaire beleid kan vergroenen

  Dec 17 2020

  In deze aflevering is Jens van ’t Klooster te gast. Hij is onderzoeker aan de KULeuven en schreef voor onlangs een paper over hoe de Europese Centrale Bank haar monetaire beleid duurzamer kan maken. Huidig voorzitter van de ECB Christine Lagarde heeft al meermaals gezegd dat ze met de ECB meer wil doen voor het klimaat. Ze heeft ook al te kennen gegeven het voorstel van Jens ernstig te nemen. Hij schreef de paper samen met zijn collega onderzoeker Rens Van Tilburg in opdracht van de ngo Positive...more

 • Aflevering 23 - De 10 favoriete aandelen voor 2021: nummers 1, 2 en 3

  Dec 16 2020

  In deze aflevering bespreekt Danny Reweghs de eerste drie van zijn tien favoriete aandelen voor volgend jaar. Hij vertelt waarom het Duitse sportmerk Adidas, de Belgische verzekeraar Ageas en het Nederlandse techbedrijf ASML een plaats in ieders portefeuille verdienen.

 • Aflevering 22: Inside Beleggen: Effectentaks 2.0 – Aandeel in de kijker: Bekaert

  Dec 09 2020

  Eerst was er de rijkentaks, dan de speculatietaks, dan de effectentaks en nu de effectentaks 2.0. In deze aflevering van de Inside podcast staat Danny Reweghs stil bij het voorstel van de regering voor een nieuwe effectentaks. Die is bedoeld als solidariteitsbijdrage van de vermogenden in ons land. De gebrekkige uitwerking kan echter nefaste gevolgen hebben voor het beursklimaat in ons land, zowel voor de beleggers als voor de beursbedrijven.Het aandeel van de week is de Belgische staalproducent...more

 • Aflevering 21: Inside Beleggen: Opkomende markten komen op – Aandeel: ArcelorMittal

  Dec 02 2020

  Strategische directeur van Inside Beleggen Danny Reweghs kijkt naar de impact van de Amerikaanse presidentsverkiezingen op de beurzen in de opkomende markten. Die deden een vreugdesprongetje bij de aankondiging dat Joe Biden de nieuwe president wordt. De vraag is of dat sprongetje zich zal doorzetten in een duurzame stijging. Daar hebben ze alvast de troeven voor. Danny Reweghs bespreekt het potentieel van de opkomende markten en hoe beleggers daarop kunnen inspelen.Als aandeel van de week bespr...more

 • Herhaling: Aflevering 8: Hoe motivatie en communicatie onze exitstrategie kunnen maken of kraken

  Nov 26 2020

  De coronacrisis eist in de eerste plaats een zware tol op vlak van gezondheidszorg en economische activiteit. Maar daarnaast is de impact op ons psychologisch, mentaal en sociaal welvoelen niet te onderschatten. En dat is belangrijk om in de gaten te houden omdat een succesvolle exit-strategie staat of valt met de motivatie van mensen om die te volgen.In deze aflevering legt Maarten Vansteenkiste uit welke rol motivatie kan spelen in het overwinnen van de crisis en hoe we onze motivatie daarvoor...more

 • Aflevering 20 Inside Beleggen: Waardeaandelen komen bovendrijven – Aandeel: Alibaba

  Nov 25 2020

  Na de eerste coronacrash op de beurzen afgelopen maart namen de groeiaandelen een enorme vlucht, de technologiegiganten op kop. Tijdens de recentste heropleving nemen vooral de waardeaandelen die voortrekkersrol. Dat is een belangrijk gegeven om de sectorspreiding in beleggingsportefeuilles te bekijken.De recentste resultaten van het Chinese Alibaba zetten nog maar eens in de verf wat een uitzonderlijk groeiparcours het techbedrijf aan het neerzetten is. De afgeblazen beursgang van dochterondern...more

 • Aflevering 19: De laatste dollemansrit van de beurzen – Aandeel in de kijker: Ontex

  Nov 18 2020

  In deze aflevering kijkt Danny Reweghs naar de reactie van de beurzen op de verkiezing van Joe Biden en hoe die strookt met de verwachtingen. Blijkt dat de onzekerheid in de dagen na de verkiezingen toch geen dramatische impact heeft gehad op de koersen. De verwachte beurscorrectie voor de herfst lijkt er ook niet te komen. Daarmee beginnen de koersen aan een volgende, misschien laatste, wilde rit omhoog.De Belgische luierproducent Ontex kwam met gemengde kwartaalresultaten. Het aandeel deelt al...more

 • Aflevering 18: Amerikaanse verkiezingen: Initiële reactie geen goede graadmeter - aandeel in de kijker: Bpost

  Nov 09 2020

  Danny Reweghs is in de beursgeschiedenisboeken gedoken om te kijken of de politieke kleur van Amerikaanse presidenten impact heeft op de beurskoersen. De initiële beursreacties net na verkiezingen betekenen niet veel en op de lange termijn maakt het markten niet uit wie er in het Witte Huis zit.Het Belgische Bpost kwam met verrassende resultaten voor het derde kwartaal. Zal het aandeel daarmee de jaren van wanprestatie achter zich laten?

 • Aflevering 17 - Centrale banken bepalen de koers – Aandeel in de kijker: AB Inbev

  Nov 04 2020

  Met de Amerikaanse verkiezingen in zicht, proberen beleggers in te schatten wat de gevolgen voor de beurzen zullen zijn afhankelijk van wie de volgende president van de VS zal worden. Dat doet dat ambt te veel eer aan, volgens Danny Reweghs, althans wat betreft de impact op de financiële markten. Op de hele korte termijn kunnen die verkiezingen voor wel wat tumult zorgen, maar in de komende jaren zullen het de centrale bankiers zijn die de marsrichting van de beurzen zullen aangeven.Daarnaast na...more

 • Aflevering 40 - Frank Albers - 'The American Dream' haalt de druk van de ketel

  Oct 29 2020

  In deze aflevering kijken we diep in de ziel van Amerika met Frank Albers, docent Amerikaanse Cultuur aan de Universiteit Antwerpen. Hij heeft jaren in de VS gewoond. Het doemdenken dat er momenteel heerst rond de Amerikaanse verkiezingen is volgens hem zo oud als het land zelf. Nog eens vier jaar Trump zou geen goed nieuws zijn, maar ook niet het einde van de wereld. Wat Albers vooral fascineert is de eeuwige slingerbeweging van het ene extreem in het andere. En om Amerika echt te begrijpen, mo...more

 • Aflevering 16 - Europese bankaandelen, miserie troef – Aandeel in de kijker: Barco

  Oct 28 2020

  De financiële crisis van 2008 heeft de Europese bankaandelen een klap verkocht waar ze nog steeds niet van hersteld zijn. Hun winstgevendheid is niet zoals die van de Amerikaanse banken, ze noteren aan historisch lage waarderingen en ze wegen hoe langer hoe minder door in de Europese aandelenindexen. Danny Reweghs verklaart hoe dat komt en waar beleggers moeten op letten wanneer ze de Europese bankensector onder de loep nemen.De Belgische technologiespeler Barco was in 2019 een van de grote beur...more

 • Aflevering 39 - Presteren en welbevinden kunnen hand in hand gaan op het werk

  Oct 22 2020

  Nathalie Aelterman & Kevin Taelman - De in's en out's van motivatie en leiderschapDeze week ontvangt de Trends Podcast twee gasten: Nathalie Aelterman en Kevin Taelman van Impetus Academy. Dat is een spin off van de Universiteit Gent die bedrijven begeleidt rond werknemersmotivatie en leiderschap. Bij Impetus is het wetenschappelijk onderzoek in de psychologie het vertrekpunt voor hun begeleidingstrajecten. In deze podcast hebben we het dus over de wetenschap van motivatie en leiderschapZo hebbe...more

 • Aflevering 15 - Warren Buffett belegt in Japan – Aandeel van de week: PostNL

  Oct 21 2020

  Eind augustus pompte Warren Buffett 6 miljard dollar in een paar Japanse bedrijven. Danny Reweghs legt uit waarom de Japanse economie al jarenlang tegen het canvas ligt en maar niet wil opkrabbelen. Anderzijds biedt dat beleggingskansen. De Japanse beurs is onbemind en daardoor laag gewaardeerd.Als aandeel van de week bespreekt Danny PostNL. Corona is een zegen geweest voor het postbedrijf dat zich steeds meer als pakjesbezorger ontpopt. Dat laat zich sterk voelen in de omzet en de winst. Daarna...more

 • Aflevering 38 - Frank Vranken over de stand van de financiële markten

  Oct 15 2020

  In deze aflevering is Frank Vranken te gast. Hij is marktstrateeg bij de Belgische private bank Puilaetco Dewaay. De ideale man dus om een actuele stand van zaken van de financiële markten op te maken. Frank vertelt wat een marktstrateeg precies doet en welke instrumenten hij daarvoor gebruikt.Wat betreft de belangrijkste ontwikkelingen op de financiële markten van de afgelopen decennia schuift hij er twee naar voren: de rol van de centrale banken en de rol van de geopolitiek. Hij vertelt hoe di...more

 • Aflevering 14 - De beleggingskansen van de Europese renovatiegolf – Aandeel van de week: Recticel

  Oct 14 2020

  Volgens de Europese Green Deal moet de EU tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Een deel daarvan zal moeten komen van een doorgedreven renovatiegolf van het Europse gebouwenpark. Dat is immers goed voor 40 procent van het Europese energieverbruik. Heel wat bedrijven kunnen profiteren door op die renovatietrein te springen. Danny Rewegh zet er vier op een rij.Het aandeel van de week is Recticel. Ondanks de coronacrisis heeft de Belgische isolatiespeler twee meevallers gekend in de eerste helft van dit...more

 • Aflevering 37 - Leslie Cottenjé geeft crashcursus 'Hoe digitaliseer ik mijn bedrijf'

  Oct 08 2020

  In deze aflevering gaan we de praktische kant op en leer je hoe je je bedrijf digitaal organiseert van intern samenwerken tot verkopen via Zoom of het verwerken van klanten feedback. Het is een opname van een webinar met Leslie Cottenjé. Leslie is CEO en mede-oprichter van de Belgische Scale-up Hello Customer. De webinar gebeurde in het kader van de Digital Pioneers. Dat is een initiatief van Trends om inspirerende projecten van digitale transformatie in de kijker te zetten. Bedrijven kunnen nog...more

 • Aflevering 13 - Beleggen in cyberveiligheid – Aandeel in de kijker: Elia

  Oct 07 2020

  Deze week kijkt Danny Reweghs naar welke kansen de markt voor cyberbeveiliging biedt voor beleggers. De samenleving wordt hoe langer hoe meer digitaal, dus wordt de beveiliging van die digitale assets hoe langer hoe belangrijker. De kosten van cyberaanvallen lopen op tot in de honderden miljarden per jaar. Dat biedt kansen voor spelers die bedrijven daarvan willen behoeden. Danny bespreekt de grootte van die markt, de belangrijkste trends en haalt er een paar bedrijven uit die de moeite lonen om...more

 • Aflevering 36 - De ondernemerslessen van Jurgen Ingels

  Oct 01 2020

  In deze aflevering is Jurgen Ingels te gast. Hij is bekend als oprichter van fintechspeler Clear2Pay, dat hij in 2014 verkocht. Daarna richtte hij het investeringsfonds Smartfin Capital op. En hij heeft sinds deze week een boek uit met de titel 50 lessen voor ondernemers. Daarin deelt hij zijn ervaringen als oprichter, ondernemer en investeerder. Het is een mix van praktisch advies, inzichten over ondernemen die je doen nadenken en sappige verhalen.Zo vertelt Jurgen wat volgens hem ondernemen ec...more

 • Aflevering 12 - Inside beleggen - Inflatie. Aandeel in de kijker : Aedifica.

  Oct 01 2020

  De afgelopen weken hebben zowel de Europese als Amerikaanse Centrale banken een belangrijke koerswijziging doorgevoerd in hun inflatiebeleid. Omwille van structurele redenen is de inflatie al jarenlang laag. In de hoop het prijspeil hoger te jagen, hebben de Fed en de ECB gezegd vanaf nu meer dan 2 procent inflatie toe te zullen laten. Anderzijds heeft hun beleid wel degelijk voor inflatie gezorgd, maar dan in bepaalde activaklassen zoals aandelen, goud, vastgoed of kunst. Danny Reweghs legt uit...more

 • Aflevering 35 - De kracht van het slapen

  Sep 24 2020

  In deze aflevering is Inge Declercq te gast. Zij is arts, neuroloog en slaapexpert verbonden aan het UZA. Daarnaast heeft ze ook nog een eigen bedrijf, SleepWell&StressLess waarmee ze in tal van organisaties en ondernemingen opleiding geeft over slaapkracht.In deze aflevering legt ze de heilzame effecten van slaap uit en gaat ze dieper in op de veel voorkomende oorzaken van slecht slapen of slapeloosheid. Daarnaast zoomt ze in op de verschillende manieren waarop je slechte slaapgewoontes of slaa...more

 • Aflevering 11 - Inside beleggen - Wat betekenen de Amerikaanse verkiezingen voor de beurs? Aandeel in de kijker: Sofina.

  Sep 23 2020

  De consensus op Wall Street is dat Joe Biden de volgende president van de VS zal worden. Danny Reweghs kijkt vooruit naar welke impact een Biden-kabinet kan hebben op de beurzen.Verder neemt hij de Belgische beurslieveling Sofina onder de loep. De Belgische holding is jarenlang onder de radar van vele beleggers gebleven. Dankzij een strategische ommezwaai heeft het aandeel de laatste jaren de wind in de zeilen. Zo veel wind zelfs dat het eerder op de Nasdaq thuishoort dan in de BEL-20.

 • Aflevering 34 - Ook bedrijven moeten slimmer leren onderhandelen

  Sep 17 2020

  In de twee voorgaande afleveringen legde Katia Tieleman de vier sleutels uit waarmee je slimmer leert onderhandelen. In deze aflevering legt ze uit hoe bedrijven die sleutels kunnen inzetten.Net zoals mensen onderhandelen ook bedrijven meer dan ze denken, bewust en onbewust. Alleen gebeurt dat vaak ondoordacht. Bedrijven zetten te weinig in op onderhandelingsintelligentie en snijden daarmee in hun winst.Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die daar structureel op inzetten dubbel zo winstgevend zij...more

 • Aflevering 10 - Inside beleggen – Overklassen groeiaandelen altijd waardeaandelen? Aandeel in de kijker: Proximus.

  Sep 16 2020

  Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit. Hij neemt daarbij telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep. In deze aflevering maakt Danny Reweghs de analyse van de recente topprestaties van groeiaandelen ten opzichte van de waarde-aandelen. Maar overklast groei wel altijd waarde?Aandeel in de kijker is...more

 • Aflevering 33 - Succesvol en intelligent onderhandelen

  Sep 10 2020

  Volgens onderhandelingsexperte Katia Tieleman zijn er vier sleutels om succesvol en intelligent te onderhandelen. In deze aflevering komen sleutel 3 en 4 aan bod.Mensen onderhandelen meer dan ze denken, bewust en onbewust. Alleen gebeurt dat vaak ondoordacht waardoor onderhandelingspartijen elkaar tekortdoen en niet tot de best mogelijke overeenkomst komen.In de tweede van drie afleveringen met Katia Tieleman legt ze uit hoe onderhandelingspartijen hun deel van de koek op een slimme manier kunne...more

 • Aflevering 9 - Inside Beleggen - Psychologie van een belegger. Aandeel in de kijker: Ageas

  Sep 09 2020

 • Aflevering 32 - Leer slimmer te onderhandelen.

  Sep 03 2020

  Mensen onderhandelen meer dan ze denken, bewust en onbewust. Alleen gebeurt dat vaak ondoordacht waardoor onderhandelingspartijen elkaar tekortdoen en niet tot de best mogelijke overeenkomst komen. Volgens onderhandelingsexperte Katia Tieleman zijn er vier sleutels om succesvol en intelligent te onderhandelen.Deze aflevering is een eerste van drie delen met Katia Tieleman over hoe beter en slimmer te onderhandelen. Zij legt uit hoe ons beeld van onderhandelingen vaak verkeerd is, hoe we er wel b...more

 • Aflevering 8 - Inside Beleggen - Een vooruitblik op de herfst. Aandeel in de kijker: Kinepolis.

  Sep 01 2020

  Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit. Hij neemt daarbij telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep. In deze aflevering kijkt Danny Reweghs vooruit naar wat beleggers mogen verwachten in de herfst. Zal het beleid van centrale banken voor nog hogere koersen zorgen, of komt er een terugval? Aandeel...more

 • Aflevering 31 - Trends Podcast over de technologie-aandelen die door het dak gaan

  Aug 27 2020

  De reuzen van het internet Alphabet, Amazon, Apple en Microsoft zijn meer dan 1000 miljard dollar waard op de beurs. Groeien de bomen tot in de hemel voor de onbetwiste technologische leiders in de westerse economieën? En wat met bedrijven als de videoconferentiespecialist Zoom, die uit het niets plots 80 miljard dollar waard zijn? We vroegen het aan onafhankelijk analist Wim Lewi en fondsbeheerder Siddy Jobe (Econopolis), Marc Langeveld (Econopolis) en Quirien Lemey (Degroof Petercam).Ilse De W...more

 • Aflevering 7 - Inside beleggen – Jonge beleggers vinden hun weg naar de beurs, maar opgelet voor beginnersfouten. Aandeel in de kijker: Galapagos.

  Aug 26 2020

  Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit. Met telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep genomen. In deze aflevering geeft hij advies voor de jonge beleggers die hun weg naar de beurs vonden: vroeg begonnen is meer dan half gewonnen, maar let op voor beginnersfouten. Aandeel in de kijker is deze wee...more

 • Aflevering 30 - De toegenomen populariteit van de fiets

  Aug 13 2020

  Trends Podcast met Marco Te Brömmelstroet (UvA)In deze aflevering bellen we met Marco Te Brömmelstroet. Hij geeft les aan de universiteit van Amsterdam en publiceerde onlangs met Thalia Verkade ‘Het recht van de snelste’. In dat boek nemen ze mobiliteit onder de loep. Te Brömmelstroet laat zich de fietsprofessor noemen en maakt zich sterk dat corona ons mobiliteitsgedrag wel eens voorgoed zou kunnen veranderen.In Vlaanderen bedraagt de afstand tussen de woon- en de werkplaats gemiddeld slechts 2...more

 • Aflevering 6 - Inside beleggen - Goud naar een historisch record van 2000 dollar: hype of blijver? En aandeel in de kijker: AB InBev.

  Aug 11 2020

  Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel-economische actualiteit. Hij neemt daarbij telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep.In deze aflevering analyseert Danny Reweghs de historische records van de goud- en zilverprijzen. De zomer van 2020 zal niet alleen de geschiedenis ingaan als die van de grote technologiegiganten o...more

 • Aflevering 29 - Mark van Baal – De groene aandeelhouder die oliebedrijven op de knieën krijgt.

  Jul 30 2020

  In deze aflevering is Mark van Baal te gast. Hij is aandeelhoudersactivist en oprichter van de ngo Follow This. Daarmee is hij in het kapitaal gestapt van ’s werelds grootste oliebedrijven om hen als aandeelhouder te dwingen om de energietransitie in te zetten. De oliemajors kunnen het akkoord van Parijs maken of kraken, aldus van Baal.Hij is dus niet van het soort beleggersactivisten dat uit is op snel financieel gewin. Van Baal noemt zichzelf een groene activistische aandeelhouder. Hij vertelt...more

 • Aflevering 5 Inside Beleggen - Waarom doet het Belgische technologie-aandeel Barco niet mee met de techhausse?

  Jul 29 2020

  Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel-economische actualiteit. Hij neemt daarbij telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep.In deze aflevering gaat Danny Reweghs op zoek naar gelijkenissen en verschillen tussen de huidige hausse van de Amerikaanse technologiereuzen en wat er in de aanloop naar de dotcomcrash eind de jar...more

 • Aflevering 28 - Huub Vermeulen – Online shoppen in België en Nederland

  Jul 16 2020

  In deze aflevering van de Trends Podcast nemen we een diepe duik in de online shoppingwereld met Huub Vermeulen. Als CEO van Bol.com, een van de grootste online winkels en verkoopplatformen in de Benelux, is hij daar de geschikte persoon voor.Vermeulen legt uit hoe ze bij Bol.com de eerste toestroom van klanten hebben opgevangen aan het begin van de corona-crisis. Snel schakelen, vertrouwen hebben in je medewerkers en maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen waren de speerpunten in hun aanp...more

 • Aflevering 4 - Inside Beleggen - Welke lessen moeten we trekken uit de knotsgekke eerste jaarhelft op de beurzen?

  Jul 15 2020

  Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel-economische actualiteit. Hij neemt daarbij telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep.In deze aflevering blikt Danny Reweghs terug op de eerste zes maanden van 2020, een manisch-depressief half jaar op de beurzen zonder weerga. Hij geeft zijn visie op de waardering, of moeten we zeg...more

 • Aflevering 27 - Hilde Van Keer - Het grootste experiment aller tijden met afstandsonderwijs

  Jul 02 2020

  Professor Hilde Van Keer is hoofddocent en coördinator van de onderzoeksgroep Taal, leren en innoveren binnen de vakgroep Onderwijskunde van de Universiteit Gent. Ze wil graag samen met ons reflecteren over het afgelopen academiejaar en hoe het onderwijs van de toekomst er moet uit zien.Wanneer we vragen of het boeiende tijden zijn voor mensen die onderzoek doen rond onderwijs, antwoordt professor Van Keer enigszins afwijzend. “Het is een groot experiment, maar als we dergelijke experimenten zou...more

 • Aflevering 3 Inside beleggen: De gaming business is big business, maar hoe groot is de sector en welke groei verwacht men?

  Jul 01 2020

  Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit. Met telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep genomen. In deze aflevering onderzoekt hij één van de snelst groeiende sectoren de jongste jaren, de gamingindustrie. Hoe groot is deze sector en welke groei wordt verwacht? Tenslotte gaan we ook even dieper in ...more

 • Aflevering 26: Georgette Boele – Alle facetten van goudbeleggen

  Jun 30 2020

  In deze aflevering praat Georgette Boele ons bij over de ontwikkelingen op de goudbeleggingsmarkt. Als specialiste in edelmetalen en valuta bij ABN AMRO is zijn daar geknipte persoon voor.Zij neemt ons mee door de eerste weken van de corona-crisis waarin de goudprijs hevig schommelde. Ze legt de achterliggende dynamieken uit en vertelt welke beleggers zorgden voor die prijsschommelingen. Daarnaast nuanceert ze een aantal mythes over goud als veilige haven of goud als ultieme bescherming tegen in...more

 • Aflevering 25 - Sven Nys – ‘Winnaars hebben een plan’

  Jun 25 2020

  In deze aflevering is Sven Nys te gast. Alom bekend als een van de meest succesvolle veldrijders aller tijden, maar die periode ligt al enkele jaren achter hem. Sindsdien heeft Sven zich ontpopt tot ondernemer, leidinggevende en keynote spreker. De kiemen voor die carrièreswitch legde hij al tijdens zijn wielerloopbaan. Twee jaar geleden schreef hij een boek, getiteld ‘Winnaars hebben een plan’, waarin hij die ommezwaai beschrijft en de voornaamste lessen daaruit op een rij zet.In de podcast gaa...more

 • Aflevering 2 Inside Beleggen - Hoe aandelen waarderen tijdens de corona-crisis?

  Jun 24 2020

  Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit. Met telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep genomen. In deze aflevering onderzoekt hij welke parameters particuliere beleggers best gebruiken om aandelen en indexen te waarderen? We kijken naar de sectoren die het goed deden en welke niet. Tenslotte gaan ...more

 • Aflevering 24 - Abigail Levrau - De impact van corona op raden van bestuur

  Jun 23 2020

  In deze aflevering van de Trends Podcast gunt Abigail Levrau ons een blik achter de schermen van de Belgische bestuurskamers. Zij is professor deugdelijk bestuur aan de Universiteit Gent en directeur bij Guberna, het instituut voor bestuurders in België, en dus de geknipte persoon om uit te leggen wat de impact van de huidige crisis is op de raden van bestuur binnen bedrijven en verenigingen.Bestuursraden staan niet vaak in de belangstelling, in tegenstelling tot het management, maar ze zijn cru...more

 • Aflevering 23 - Mathieu Segers – De EU is een dubbeltje op zijn kant

  Jun 18 2020

  Deze aflevering is het tweede deel van een gesprek met Mathieu Segers over Europese Politiek. Hij is professor hedendaagse Europese geschiedenis en integratie aan de universiteit van Maastricht en gastheer van een podcast over Europese zaken, genaamd Café Europa.We kijken met hem een paar jaar en decennia vooruit naar hoe de huidige beleidsvoorstellen de EU op de lange termijn zullen vormgeven. Gaat Europa zich ontwikkelen tot een nieuw machtsblok met een eigen model dat tegenwicht biedt tegen d...more

 • Aflevering 1 Inside Beleggen - Waarom blijft Nasdaq het zo goed doen tegenover de andere indices?

  Jun 17 2020

  Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit. Met telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep genomen. In deze aflevering onderzoekt hij waarom de Nasdaq het zo goed blijft doen ondanks de crisis en gaat hij dieper in op het aandeel Amazon. De Inside Beleggen Podcast van Trends is voortaan uw vaste afspr...more

 • Aflevering 22 - Mathieu Segers – De Europese reactie op corona

  Jun 16 2020

  Deze aflevering van de Trends Podcast is het eerste van twee delen van een gesprek met Mathieu Segers. . Hij is professor hedendaagse Europese Geschiedenis en Integratie aan de Universiteit van Maastricht. Hij heeft ook een podcast over Europese zaken, genaamd Café Europa.Segers maakt ons wegwijs in de verschillende maatregelen een noodpakketten die er vanuit Europa zijn gekomen als reactie op de coronacrisis. Zo heeft de EU vrij snel een aantal noodmaatregelen getroffen om de eerste klap op te ...more

 • Aflevering 21 - Joachim De Vos - Omarm een onzekere toekomst door verschillende toekomstscenario’s uit te stippelen

  Jun 11 2020

  Joachim De Vos (Tomorrow Lab): “Omarm een onzekere toekomst door verschillende toekomstscenario’s uit te stippelen”Elke dinsdag en donderdag is er een nieuwe Trends Podcast met interviews over ondernemen, economie, financiën en andere maatschappelijke thema's. In deze aflevering spreken we met Joachim De Vos, toekomstdenker en CEO van Tomorrow Lab en Living Tomorrow. Hij helpt bedrijven om toekomstscenario’s uit te stippelen en hun business voor te bereiden op alle mogelijke scenario’s.Wanneer J...more

 • Aflevering 20 - Guy Van Neck - Hoe technologie ons leervermogen een boost geeft

  Jun 09 2020

  Guy Van Neck – Hoe technologie ons leervermogen een boost geeftElke dinsdag en donderdag is er een nieuwe Trends Podcast met interviews over ondernemen, economie, financiën en andere maatschappelijke thema’s. Deze aflevering staat geheel in het teken van leren. Leren voor je job en leren voor je persoonlijke ontwikkeling.Onze gast is Guy Van Neck. Hij is CEO en oprichter van MobieTrain, een app en microleerplatform waarmee bedrijven hun werknemers nieuwe kennis en vaardigheden meegeven.Volgens G...more

 • Aflevering 19 - Alain Georgy - Hoe staat het met de digitalisering van de Belgische bedrijven

  Jun 04 2020

  Alain Georgy – Hoe staat het met de digitalisering van de Belgische bedrijven?Elke dinsdag en donderdag spreken we in de Trends Podcast met ondernemers, onderzoekers en andere experts over het reilen en zeilen binnen hun sector of domein. In deze aflevering is Alain Georgy te gast, CEO bij de Belgische-Luxemburgse tak van het technologie- en dienstenbedrijf SAP.SAP België publiceerde een tijd terug zijn technobarometer. Die peilde naar de technologische ontwikkelingen en digitalisering binnen Be...more

 • Aflevering 18 - Stijn Swijns - Wat kunnen we leren van de Special Forces om met de corona-stress en onzekerheid om te gaan

  Jun 02 2020

  Trends Podcast: Stijn Swijns (MissionMe, Kamp Waes) over wat we kunnen leren van de Special Forces om met de corona-stress en onzekerheid om te gaanIedere dinsdag en donderdag kunt u luisteren naar de Trends Podcast. In deze aflevering praten we met Stijn Swijns. Hij was een van de strenge, maar rechtvaardige instructeurs die in de kijkcijferhit 'Kamp Waes' gewone stervelingen liet proeven van The Special Forces, dé elite-eenheid van het Belgische leger. Swijns heeft ondertussen zijn carrière ee...more

 • Aflevering 17 - Philippe De Backer - “We zijn draaiboeken aan het opstellen voor tweede golf”

  May 28 2020

  Trends Podcast met Philippe De Backer : “We zijn draaiboeken aan het opstellen voor tweede golf”Elke dinsdag en donderdag kunt u luisteren naar een nieuwe Trends Podcast. In de aflevering van vandaag spreken we met minister Philippe De Backer (Open VLD), de man die bij de start van deze pandemie de tekorten aan medisch materiaal in ons land moest wegwerken. De belangrijkste les is volgens De Backer dat het in een crisis te lang duurt om te overleggen in een complex land als België. De verschille...more

 • Aflevering 16 - Jan-Emmanuel De Neve – “It’s the wellbeing, stupid”

  May 26 2020

  Elke dinsdag en donderdag kunt u luisteren naar de Trends Podcast. De gast in deze aflevering is Jan-Emmanuel De Neve. Hij is professor economie aan de Said Business School van Oxford University, en hoofd van het Wellbeing Research Centre. In die rol schrijft hij het jaarlijkse World Happiness Report.De aanleiding voor het gesprek was een uitspraak van De Neve over een zogenaamde coronataks op ouderen. Dat was een ongelukkig misverstand, zo legt hij uit. Maar deze crisis legt volgens De Neve wel...more

 • Aflevering 15 - Thierry Geerts – Allemaal digitaal

  May 20 2020

  Elke dinsdag en donderdag kunt u luisteren naar een nieuwe Trends Podcast. In deze aflevering gaan we de digitale toer op met Thierry Geerts, de topman van Google België. Een paar jaar geleden schreef hij het boek Digitalis waarin hij een blik werpt op hoe een volledig gedigitaliseerde wereld eruit kan zien. In de podcast spreekt hij over de impact van de corona-crisis op de digitalisering die hij voor ogen had.Geerts heeft gemengde gevoelens over de digitalisering in België. Enerzijds ziet hij ...more

 • Aflevering 14 - Steven De Proost, over een kleine Belg die groot is in Duitse zonneparken

  May 19 2020

  Iedere dinsdag en donderdag kunt u luisteren naar de Trends Podcast. In deze aflevering voeren we Steven De Proost op, die twaalf jaar geleden geld ophaalde bij vrienden en familie om zonneparken in Duitsland te gaan kopen. Vandaag is ‘zijn’ 7C Solarparken een van de tien grootste spelers in Duitsland en is hij de geknipte man om te spreken over de energietransitie en negatieve elektriciteitsprijzen.Voor Steven De Proost was het in 2008 duidelijk dat hij naar Duitsland moest om zijn droom met 7C...more

 • Aflevering 13 - Stijn Baert over de impact van de coronacrisis op de Belgische arbeidsmarkt.

  May 14 2020

  Elke dinsdag en donderdag kunt u luisteren naar een nieuwe aflevering van de Trends Podcast. In deze aflevering heeft Stijn Baert het over de impact van de coronacrisis op de Belgische arbeidsmarkt. Hij is arbeidsmarkteconoom en hoogleraar aan de Universiteit van Gent. Net als vele van zijn collega onderzoekers en economen staat zijn werk sinds kort voornamelijk in het teken van de coronacrisis. Baert en zijn collega’s schrijven ook over hun onderzoek en bevindingen in hun publicatie Gentse Econ...more

 • Aflevering 12 - Peter Hinssen en Steven Van Belleghem over de geheime club van Disney

  May 12 2020

  Trends Podcast: Peter Hinssen en Steven Van Belleghem over de geheime club van DisneyIedere dinsdag en donderdag kunt u luisteren naar de Trends Podcast. In deze aflevering praten we verder met de twee bekendste innovatie-experts in Vlaanderen, Peter Hinssen en Steven van Belleghem. Net zoals vorige week bespreken ze hun favoriete voorbeelden van bedrijven die zich heruitvinden en niet bij de pakken blijven zitten als een crisis of technologische shift hun bestaan bedreigt. Disney staat op hoog ...more

 • Aflevering 11 - Peter Hinssen en Steven Van Belleghem over de grootste digitale stresstest ooit

  May 07 2020

  Iedere dinsdag en donderdag kunt u luisteren naar de Trends Podcast. In deze aflevering praten we met de twee bekendste innovatie-experts in Vlaanderen, Peter Hinssen en Steven van Belleghem. Via hun bedrijf nexxworks namen ze de voorbije jaren ettelijke bussen aan Vlaamse top-ondernemers en managers op sleeptouw in Silicon Valley en in China. Ze gaven samen honderden keynote-speeches, vaak op prestigieuze buitenlandse conferenties. En nu zitten ze zoals iedereen thuis. Ze kijken met fascinatie ...more

 • Aflevering 10 - Fiscaliteit in crisistijd

  May 05 2020

  In deze aflevering duikt fiscaal advocaat Michel Maus van Bloomlaw in de Belgische geschiedenisboeken op zoek naar oplossingen. Kunnen een oorlogs- of een crisisbelasting zoals die na de tweede wereldoorlog en na de oliecrisis werden ingevoerd straks de economische heropbouw van ons land helpen betalen? Michel Maus wijst ook op een aantal mankementen in het Belgische fiscale systeem die er al sinds de zesde staatshervorming zijn, maar ons ook nu weer parten spelen. Kan federaal minister van Fina...more

 • Aflevering 9 - Coronacrisis als kans voor een duurzame ommezwaai.

  Apr 30 2020

  Iedere dinsdag en donderdag kun je luisteren naar de Trends Podcast. In deze aflevering gaat hoofdstrateeg bij Triodos Investment Strategy Hans Stegeman dieper in op de coronacrisis. Hij spreekt over de oorzaken, de gevolgen, de platte rekensommetjes die nu worden gemaakt om de schade te berekenen, maar ook over de kansen om duurzamer uit deze crisis te komen.Onze niet aflatende drang naar meer economische groei, de voordelige fiscale behandeling van schulden, de ondergeschikte rol van welzijn t...more

 • Aflevering 8 - Hoe motivatie en communicatie onze exitstrategie kunnen maken of kraken

  Apr 28 2020

  De coronacrisis eist in de eerste plaats een zware tol op vlak van gezondheidszorg en economische activiteit. Maar daarnaast is de impact op ons psychologisch, mentaal en sociaal welvoelen niet te onderschatten. En dat is belangrijk om in de gaten te houden omdat een succesvolle exit-strategie staat of valt met de motivatie van mensen om die te volgen.In deze aflevering legt Maarten Vansteenkiste uit welke rol motivatie kan spelen in het overwinnen van de crisis en hoe we onze motivatie daarvoor...more

 • Aflevering 7 - De maatregelen voor zelfstandigen

  Apr 23 2020

  De economische klap van de corona-crisis laat zich zeer zwaar voelen bij zelfstandige ondernemers in België. De regeringen in ons land brachten verschillende maatregelen in stelling om de inkomstendaling van zelfstandigen op te vangen. Die steunmaatregelen kwamen geen dag te vroeg. Dat blijkt uit de cijfers van onze gast in deze aflevering. Mieke Bruyninckx is juridisch adviseur bij het sociaal verzekeringsfonds van Acerta. Zij maakt wegwijs in de verschillende maatregelen waar zelfstandigen rec...more

 • Aflevering 6 - Helikoptergeld

  Apr 21 2020

  De coronacrisis veroorzaakt wereldwijd een economische recessie. De vraag is hoe diep en langdurig die zal zijn. En wat zullen overheden en centrale banken doen om de economie zo snel mogelijk te laten opveren? Een optie daarvoor is dat van helikoptergeld, oftewel een rechtstreekse cheque vanuit de centrale bank aan de overheid of de burger. Er bestaat veel controverse over helikoptergeld en het is zelden ingezet omdat het zo’n onconventioneel idee is. De huidige crisis is echter zo ongewoon en ...more

 • Aflevering 5 - Groei en motivatie bij je team

  Apr 16 2020

  In deze aflevering van de Trends Podcast: hoe een experiment met supermuizen, de CEO van Microsoft en complimentkaartjes helpen om het motivatiepeil binnen uw bedrijf of team hoog te houden. Niet onbelangrijk in de huidige tumultueuze coronatijden. Jonas De Cooman, oprichter en CEO van de startup Spott, vertelt hoe hij en zijn team die zaken hebben ingezet om hun werkgewoontes-, cultuur en -motivatie om te zwaaien en op te krikken.

 • Aflevering 4 - Focusmanagement

  Apr 14 2020

  Deze aflevering staat geheel in het teken van focus. Ik sprak met neurowetenschapper Mark Tigchelaar van Focus Academy over hoe je je aandacht en concentratie kunt trainen om hyper gefocust door leven en loopbaan te gaan. Geen overbodige luxe in een wereld vol afleiding. En ook handig voor als je je in je nieuwe thuiswerksituatie nog niet optimaal kunt concentreren. Al ligt volgens Tigchelaar het grootste afleidingsgevaar niet buiten ons zelf, maar moeten we eerst een aantal innerlijke afleiding...more

 • Aflevering 3 - Een reddingsplan voor de Belgische start-ups

  Apr 09 2020

  In deze aflevering spreken we met techondernemer en -investeerder Jurgen Ingels van Smartfin Capital over de impact van corona op de Belgische start-ups. Het virus knijpt veel jonge groeibedrijven financieel de strot toe. Veel van hen zien hun omzet volledig wegvallen en meer kapitaal ophalen is heel moeilijk in de huidige situatie. Ons land dreigt daarmee een schare aan beloftevolle bedrijven, cruciale technologieën en baanbrekende innovaties te verliezen. Daarom is er volgens Ingels dringend e...more

 • Aflevering 2 - De corona-schok: heftig maar tijdelijk

  Apr 07 2020

  Behalve een gezondheidscrisis heeft het coronavirus ook een economische crisis veroorzaakt. Hoofdeconoom bij het Verbond van Belgische Ondernemingen Edward Roosens vertelt in deze aflevering welke Belgische sectoren het zwaarst getroffen zijn, hoe zwaar de economische schade kan worden en welke overheidsmaatregelen in stelling zijn gebracht om die schade te beperken. Volgens Roosens is de crisis heftig, maar gelukkig ook tijdelijk.

 • Aflevering 1 - De grote thuiswerkuitdaging

  Apr 01 2020

  De coronacrisis heeft ons in het grootste arbeidsmarktexperiment in de moderne geschiedenis gestort. Veel bedrijven werden na de virusuitbraak voor de keuze gesteld: sluiten of je mensen thuis laten werken. Voor werkgevers en werknemers begint nu de zoektocht naar hoe ze in die nieuwe context de boel draaiende houden. Wat kunnen ze van elkaar verwachten? Welke afspraken moeten er gemaakt worden? Mag je werken in je joggingbroek? Sarah De Groof, senior consultant bij Acerta en gastdocente bij KU ...more