PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Treehouse Talk

Podcasts met innovatiespecialisten Ton de Haan, Mike van Zandwijk en Maaike Reijlink. Met wisselende gasten filosoferen en discussiëren zij over digitale transformatie: data-gedreven oplossingen waarmee je innovatie kunt versnellen. Tijdens de coronamaatregelen vanuit huis en anders vanuit een indoor boomhut! Powered by Winvision.

Afleveringen

 • afl. 9 - Hoe je als organisatie blijvend innoveert

  Mar 15 2021

  Wat is nu een succesvolle formule om blijvend te innoveren? En met succes? En hoe kun je met jouw organisatie stappen in de juiste richting zetten? In deze podcast vertelt gastspreker Ronald Scherpenisse, innovatiestrateeg en oud Microsoft manager, hoe je als organisatie blijvend innoveert.

 • afl. 8 - Zo innoveer je in de ouderenzorg, met praktische voorbeelden!

  Mar 15 2021

  Gastspreker Merlijne Sonneveld, innovatiemanager bij ouderenzorginstelling Amaris Zorggroep, vertelt over hoe zij aankijkt tegen innoveren binnen de zorg. Dit doet ze met praktijkvoorbeelden van vernieuwingen en verbeteringen binnen haar organisatie. Zo werken de zorgteams steeds digitaler en hebben ze een ‘innovatiehuis’ waarin de nieuwste snufjes in de praktijk getest worden. Kortom: een hoop inspiratie voor iedereen die wil innoveren binnen de zorg!

 • afl. 7 - De diepte in met Artificial Intelligence: wat is het nou écht? (deel 2)

  Jan 11 2021

  Deze podcast (deel 2) is een vervolg op de vorige podcast. Innovatie-experts Ton, Mike en Maaike bespreken de ins en outs van Artificial Intelligence: wat is het nou écht? En is machine learning hetzelfde als kunstmatige intelligentie? Kunnen we een computer wel vergelijken met het menselijk brein? Bestaat AI eigenlijk wel of is het nog verre toekomstmuziek? Luister snel het slotdeel van deze 2-delige AI podcast.

 • afl. 6 - De diepte in met Artificial Intelligence: wat is het nou écht? (deel 1)

  Jan 04 2021

  Innovatie-experts Ton, Mike en Maaike bespreken de ins en outs van Artificial Intelligence: wat is het nou écht? En is machine learning hetzelfde als kunstmatige intelligentie? Kunnen we een computer wel vergelijken met het menselijk brein? Bestaat AI eigenlijk wel of is het nog verre toekomstmuziek? Vele voorbeelden passeren de revue in deel 1 van deze technologisch-filosofische podcastaflevering!

 • afl. 5 - Innoveren in je organisatie, hoe pak je dat aan?

  Dec 03 2020

  Innovaties, nieuwe technologieën en veranderingen: voor sommige mensen schrikt dit af en anderen léven ervoor. Gastspreker Evelien Schurink, projectleider innovatie & voorzitter verbeterteam bij woningcorporatie De Woonplaats, bewijst met haar concrete voorbeelden dat je klein kunt beginnen en vooral niet te lang moet nadenken voordat je aan de slag gaat met een nieuw idee. Ton, Mike en Maaike gaan met haar in gesprek over hoe je nu heel praktisch in je organisatie kunt gaan innoveren.

 • afl. 4 - De invloed van nieuwe technologieën op de arbeidsmarkt van de toekomst

  Oct 15 2020

  Nieuwe technologieën leiden tot het verlies van banen. Of niet? De geschiedenis heeft het al meerdere keren uitgewezen. En welke skills hebben mensen eigenlijk nodig op de arbeidsmarkt van de toekomst? Wellicht is dit afhankelijk van welke taken in de toekomst geautomatiseerd worden. Gastspreker Rik Verbrugge van uitzendbureau Timing, Ton, Mike en (nieuw!) Maaike gaan dit onderwerp voor je uitpluizen!

 • afl. 3 - Een digital twin, wat is het en waar staat de technologie op dit moment?

  Aug 24 2020

  Ton en Mike praten met Digital Twin Lead Developers Johan Hoek en Frank van Houten over digital twins. Wat is nu de definitie van een digital twin? En waar staat de technologie op dit moment? Wat is de toegevoegde waarde van een digital twin voor organisaties? Met humor en inhoud gaan Ton, Mike, Johan en Frank de diepte in over deze technologie.

 • afl. 2 - De toepassingen van virtual, augmented en mixed reality

  Jul 20 2020

  Wat zijn de verschillen tussen virtual, augmented en mixed reality? Waarom hebben deze technologieën nog geen vogelvlucht genomen? En waar wordt dit al wel succesvol ingezet? Wanneer voelt virtual reality écht en wanneer niet? Hoe zit het met haptic...

 • afl. 1 - Slimme gebouwen in de anderhalve meter samenleving

  Jun 10 2020

  Wanneer is een gebouw eigenlijk ‘slim’? Welke mogelijkheden zijn er al? En hoe kunnen we data inzetten om onszelf en medewerkers op kantoor te beschermen tegen corona? Ton en Mike gaan in gesprek met expert Jeroen Groenen van Heijmans/BeSense.