PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Ti-Ta-Tokio

In de podcast Ti-Ta-Tokio voeren Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam gesprekken met olympische sporters die straks tijdens de Spelen een gooi hopen te doen naar de medailles. Ze praten over verlies en winst, hun gevoel, de pijn van topsport, de eeuwige twijfel en dat steeds terugkerende thema: de coronapandemie en de gevolgen ervan voor hun vorm en sportieve ambities.

Afleveringen

 • GOODBYE TOKIO! De afsluitende podcast van deze Olympische Spelen

  Aug 08 2021

  Zoals elke dag kijken Thijs, Theo en Hidde terug op de Olympische dag. Vandaag dag 16 en met nieuw Nederlands succes. Op de baan waren er 2 bronzen plakken en een stunt op de marathon met bijzonder zilver voor Abdi Nageeye.   Ook het antwoord op de vraag wat Jan Willem van Schip nu toch steeds bedoelde met ‘Project Kondichuri’?!   En het laatste woord is voor Olympisch kampioen Roy van den Berg.   Goodbye Tokio!Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio....more

 • Terugblik DAG #15: 'Sifan Hassan wil met mij een marathon lopen'

  Aug 07 2021

  Elke avond blikken Thijs, Theo en Hidde terug op de Olympische dag. Vandaag dag 15 en vandaag zonder Theo. Theo blijft slapen in Izu, waar het baanwielrennen morgenvroeg de laatste dag in gaat. Thijs en Hidde bellen met Pim Bijl om uitgebreid de mooie laatste atletiekdag in het Olympisch Stadion te bespreken. Goud was er voor Sifan Hassan en zilver voor de mannen op de 4 x 400m. Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Vooruitblik DAG #15: 'Theo, wij gaan lekker naar basketbal vandaag'

  Aug 07 2021

  Zoals elke ochtend is er ook nu weer de Olympische podcast met Thijs, Theo en Hidde. De opname is vroeg vandaag en de mannen zijn duidelijk nog niet helemaal wakker.  Vandaag dag 15: Sifan Hassan loopt voor goud op de 10 kilometer Theo gaat naar baanwielrennen met de trein veel sporten kennen hun finales in dit laatste weekend van de spelen en het gaat even over Messi; kan hij niet een inspirerende wereldreis maken en op verschillende plekken een half jaar voetballen Support the sho...more

 • Terugblik DAG #14: 'Die waren zo ontzettend naar de tering na de sprint'

  Aug 06 2021

  Elke avond bespreken Thijs, Theo en Hidde de Olympische dag.  Vandaag dag 14: een historische sprint tussen Lavreysen en Hoogland de koppelkoers bij de vrouwen goud voor de hockeyvrouwen brons voor Sifan Hassan op de 1500 meter (en morgen de 10km) en Thijs over een vader en zoon die naar de Amerikaanse basketballers konden kijken  Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Vooruitblik DAG #14: 'Lavreysen tegen Hoogland wordt een duppie op z'n kant'

  Aug 06 2021

  Elke ochtend bespreken Thijs Zonneveld, Theo Bos en Hidde van Warmerdam de Olympische dag. Vandaag dag 14 in Tokio.Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Terugblik DAG #13: 'Braspennincx en Hoogland hebben een parkiet samen'

  Aug 05 2021

  Thijs, Theo en Hidde bespreken zoals elke avond de Olympische dag. Vandaag dag 13. Met natuurlijk aandacht voor atletiek en de prachtige zevenkamp medailles en ook uitgebreid aandacht voor baanwielrennen met een heel bijzondere gouden medaille op Keirin bij de vrouwen.Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Vooruitblik DAG #13: 'Zes jaar na haar hartinfarct rijdt Braspennincx weer als de brandweer'

  Aug 05 2021

  Zoals elke ochtend nemen Thijs, Theo en Hidde de Olympische dag door. Onderdelen van het ochtendprogramma zijn al afgewerkt, anderen zijn nog bezig. Atletiek, schoonspringen, baanwielrennen zijn vandaag de voornaamste sporten. Met Anouk Vetter op de meerkamp en de vrouwen Keirin sprinters op de baan.Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Terugblik DAG #12: 'Dit zijn helemaal niet de Olympische Spelen!'

  Aug 04 2021

  Elke avond bespreken Thijs, Theo en Hidde de Olympische dag. Vandaag dag 12: Thijs en Hidde waren bij Femke Bol die brons won en de handbalvrouwen die verloren van Frankrijk ze genoten van de meerkampers en van Sifan Hassan op de 1500 meter ook kwamen ze erachter dat de atletiekbaan een 'beetje mee veert' en Theo was bij het baanwielrennen  en met z'n drieën nemen ze de dag door! Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Vooruitblik DAG #12: 'Dus de 5e Beatle kent de andere 4 niet...'

  Aug 04 2021

  Elke ochtend bespreken Thijs Zonneveld, Theo Bos en Hidde van Warmerdam de Olympische dag. Vandaag dag 12 in Tokio.Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Terugblik DAG #11: 'Olympisch focking goud...hoe lekker is die dan!'

  Aug 03 2021

  Elke avond bespreken Thijs, Theo en Hidde de Olympische dag. Vandaag dag 11: de podcast staat volledig in het teken van het goud van de team sprinters Theo Bos keek met extra aandacht naar zijn oud ploeggenoten en we bellen met Olympisch Kampioen Roy van den Berg hij komt langzaam tot het besef dat hij echt goud heeft gewonnen Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Vooruitblik DAG #11: 'Ik ben wel nerveus ja...'

  Aug 03 2021

  In een speciale podcast blikt Theo samen met Hidde vooruit op het baanwielrennen. Vandaag de dag van de teamsprint bij de mannen. Een onderdeel waar Theo zich ook nog voor probeerde te plaatsen. Vanaf de wielerbaan in Izu een inkijkje in het hoofd van Theo Bos en zijn ideeën over het baantoernooi.Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Terugblik DAG #10: ‘Sifan Hassan wordt de legende van deze Olympische Spelen’

  Aug 02 2021

  Elke avond bespreken Thijs, Theo en Hidde de Olympische dag. Vandaag dag 10 met: Sifan Hassan kent de Snollebollekes niet Dafne Schippers in tranen na haar uitschakeling  Femke Bol loopt wel heel makkelijk Bonevacia haalt voor het eerst de Olympische finale en even nog over 'Zak' Brinkman en de appjes van zijn zoon  Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Vooruitblik DAG #10: ‘Maar dit is Sifan Hassan, een raar mensje!'

  Aug 02 2021

  Zoals elke ochtend is er ook nu weer een Olympische podcast. Vandaag een die in het teken staat van het atletiek toernooi. Hidde van Warmerdam staat in het Olympisch stadion van Tokio met collega Pim Bijl en er is een heleboel te bespreken.   Nadine Visser in tranen na haar vijfde plaats op de 100m horden Sifan Hassan verbaast met winst na een val en loopt vanuit 'heup-lig-stand' in 390 meter naar winst En Dafne Schippers zit even niet op te letten en mist bijna de halve finale Supp...more

 • Terugblik DAG #09: 'Willen jullie allebei een gouden medaille?'

  Aug 01 2021

  Elke avond bespreken Thijs, Theo en Hidde de Olympische dag. Vandaag dag 9: Allebei goud? Wat een onzin! Verrassend Italiaans goud op de 100 meter sprint  Genoten van hink-stap-springen vanwege de winnares  en hoe verkoopt een sporter zichzelf het best? Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Vooruitblik DAG #09: ‘Is dit het einde van de carrière van Theo Bos?'

  Aug 01 2021

  Elke ochtend bespreken Thijs Zonneveld, Theo Bos en Hidde van Warmerdam de Olympische dag. Vandaag dag 9 in Tokio. de hockeymannen wisten niet te winnen van Australië en komen dus niet verder dan de kwartfinale Theo keek voor het eerst een hockeywedstrijd en besluit tegen het einde van de podcast zijn carrière te beëindigen Vanavond wacht er nog een 100 'metertje' in het Olympisch Stadion Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy i...more

 • Terugblik DAG #08: 'Angela had langer in het wiel moeten blijven...'

  Jul 31 2021

  Elke avond bespreken Thijs, Theo en Hidde de Olympische dag. Vandaag dag 8: aan de hand van de dag van Thijs en Theo lopen we door de Olympische dag van boksen met Fontijn naar judo met Grol en vervolgens naar het Olympisch Stadion voor atletiek met Femke Bol, de 4x400m relay en de 100 m vrouwen finale Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Vooruitblik DAG #08: ‘We moeten de buurvrouw van Dafne Schippers wel waarschuwen’

  Jul 31 2021

  Zoals elke ochtend is er ook nu weer een Olympische podcast. Vandaag een speciale; Hidde van Warmerdam staat in het Olympisch stadion van Tokio met collega Pim Bijl. Pim volgt het atletiektoernooi voor het AD en is naast specialist ook zelf een hele goede hardloper. Pim en Hidde bespreken de talentvolle Nederlandse ploeg, hoe het nu is met Dafne Schippers, het gaat over Sifan Hassan en haar onmogelijke programma en natuurlijk over Femke Bol. Zij liep vanochtend fluitend naar de halve finale. Ee...more

 • Terugblik DAG #07: 'Hé Niek, ben je al een beetje dronken?'

  Jul 30 2021

  Elke avond bespreken Thijs, Theo en Hidde de Olympische dag. Vandaag dag 7. Thijs en Theo bellen met Olympisch kampioen Niek Kimmann Kimmann vertelt het verhaal van de teaser van gisteren en ze nemen de rest van de Olympische dag door met natuurlijk het dramatisch verlies van Henk Grol Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Vooruitblik DAG #07: 'Theo heeft een klein traantje gelaten'

  Jul 30 2021

  Elke ochtend blikken Thijs, Theo en Hidde vooruit op de Olympische dag. Vandaag dag 7. Vanaf de BMX-baan direct na de medailles van Kimmann en Smulders Met Thorvald Veneberg, KNWU over de prestaties voorlopig hier in Tokio Theo kreeg een brok in zijn keel tijdens de huldiging en vertelt waarom  Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Terugblik DAG #06: 'Oh ja..er komt een tsunami aan!'

  Jul 29 2021

  Elke avond bespreken Thijs Zonneveld, Theo Bos en Hidde van Warmerdam de Olympische dag. Vandaag dag 6 in Tokio: Femke Heemskerk is blij met haar finaleplaats op de 100 vrij Badloe heeft goud (bijna) binnen Met dank aan de tyfoon Zeilen in Parijs maar dan niet in Parijs En Thijs probeert een strafcorner te stoppen  Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Vooruitblik DAG #06: 'BMX'en is gaaf én echt heel gevaarlijk!'

  Jul 29 2021

  Elke ochtend bespreken Thijs Zonneveld, Theo Bos en Hidde van Warmerdam de Olympische dag. Vandaag dag 6 in Tokio. terug en vooruitblikken op het BMX'en alle mannen en vrouwen door bij BMX kwartfinales Opnieuw prachtig zilver voor Arno Kamminga En drama maar toch brons voor roeisters Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Terugblik DAG #05: 'Goud voor Van Vleuten is het mooiste verhaal ooit van een atlete'

  Jul 28 2021

  Elke avond bespreken Thijs Zonneveld, Theo Bos en Hidde van Warmerdam de Olympische dag. Vandaag dag 5 in Tokio. een overzicht van een zeer succesvolle dag voor Oranje medailles in het roeien, judo en wielrennen prachtige verhalen van het goud van Van Vleuten en van het zilver van Dumoulin Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Vooruitblik DAG #05: 'Er ligt een giga druk op Simone Biles haar schouders'

  Jul 28 2021

  Elke ochtend bespreken Thijs Zonneveld, Theo Bos en Hidde van Warmerdam de Olympische dag. Met vandaag op dag 5 in Tokio: het is een potentiële 'kantelde' voor Team NL de blessure aan de trots van Simone Biles hoe belangrijk is 'het goede gevoel' tijdens de spelen de tijdrit van Van Vleuten en Dumoulin en volop medaillekansen voor Nederland Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Terugblik DAG #04: 'DJ Theo in da house!'

  Jul 27 2021

  Elke avond bespreken Thijs Zonneveld, Theo Bos en Hidde van Warmerdam de Olympische dag. Vandaag dag 4 in Tokio: wat een aanfluiting die persco van Team NL Theo zeilde ooit met Marit Bouwmeester En de knuffel van Tess Wester onzin verhaal rond Anna van der Breggen en wat de dag nog meer bracht Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Vooruitblik DAG #04: 'Wat weet de KLM van Mark Rutte?'

  Jul 27 2021

  Elke ochtend bespreken Thijs Zonneveld, Theo Bos en Hidde van Warmerdam de Olympische dag. Vandaag dag 4 in Tokio: over de KLM die het personeel niet test; wat weten zij van Mark Rutte? over de Anne's op de mountainbike over de triatlon van de vrouwen en over de lekkerste broodjes van Japan Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Terugblik DAG#03: Plankjesgate, Milan Vader, Maya Kingma en de gebroken knie van Niek Kimmann

  Jul 26 2021

  Thijs, Theo en Hidde blikken terug op weer een bewogen dag op deze spelen. Vandaag Dag 3 en het werd een bijzondere dag... Alles over Mathieu van der Poel en 'plankjesgate' Bellen met Milan Vader, 10e bij het mountainbike vandaag DM'en met Badloe over zijn onterechte kwalificatie Bellen met Maya Kingma over haar favorietenrol bij de triatlon en de uitsmijter van Theo: Niek Kimmann breekt zijn knieschijf  Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy ...more

 • Vooruitblik DAG #03: 'Elke ochtend om 7 uur gaat er een speaker aan op je kamer'

  Jul 26 2021

  Elke ochtend bespreken Thijs Zonneveld, Theo Bos en Hidde van Warmerdam de Olympische dag. Vandaag dag 3 in Tokio. Het gaat over skaten, over het quarantaine hotel waar de sporters zitten met een positieve covid test en natuurlijk over Milan Vader en Mathieu van der Poel die vandaag in actie komen op de cross country bij het mountainbiken.Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Terugblik DAG #02: 'Goud wordt hier gewoon weggegooid'

  Jul 25 2021

  Elke avond blikken Thijs Zonneveld, Theo Bos en Hidde van Warmerdam terug op de Olympische dag. Vandaag alle ogen op de bizarre wegwedstrijd bij de vrouwen. Een aaneenschakeling van fouten, verwarring en amateurisme. Annemiek van Vleuten denkt dat ze wint en dat is niet zo. Een uiteenzetting van de gebeurtenissen van vandaag waar een gouden medaille verloren wordt. Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Vooruitblik DAG #02: 'Bij de vrouwen is het Nederland tegen de rest'

  Jul 25 2021

  Elke ochtend blikken Thijs, Theo en Hidde vooruit op de Olympische dag.Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Terugblik DAG #01: 'Ik heb ook echt zo'n boog gekocht'

  Jul 24 2021

  Elke avond blikken Thijs Zonneveld, Theo Bos en Hidde van Warmerdam terug op de Olympische dag.  Vandaag: de eerste medaille voor Nederland was zilver in het boogschieten Wout van Aert had heel veel tegenstanders in de wegwedstrijd hockey speel je niet met 12 man het einde van tijdperk Epke en Theo heeft ook zo'n boog thuis staan Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Vooruitblik DAG #01: 'Goooooooodmorning Tokio, speciaal voor Roy van den Berg'

  Jul 24 2021

  Elke ochtend blikken Thijs, Theo en Hidde vooruit op de Olympische dag. Vandaag de afspraak met Roy van den Berg, de dag van Epke Zonderland tegen beter weten in en de wegwedstrijd wielrennen bij de mannen: 'Het kan zomaar een Sloveense duo-tijdrit worden in de finale.'Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • De Grote Olympische Voorbeschouwing: 'Dit is vragen om problemen'

  Jul 23 2021

  Vanavond is in Tokio worden de Olympische Spelen in Tokio officieel geopend. Maar over sport wordt nog niet heel veel gesproken. Het gaat de laatste dagen vooral over Corona, het verspreiden van het virus, de impact op de sporters en op het evenement en over de mogelijke gevolgen: 'Dit is vragen om problemen.' Dagelijks bespreken Thijs Zonneveld, Theo Bos en Hidde van Warmerdam de Olympische dag.Support the show: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Dafne Schippers: ‘Ik denk dat het goed is te vertellen hoe het daadwerkelijk zit’

  Jun 25 2021

  Dit is Ti-Ta-Tokio, de Olympische podcast van het AD waarin we in gesprek gaan met sporters die komende zomer, na een jaar vertraging, af zullen reizen naar Japan voor de Olympische Zomerspelen. In deze aflevering gaan Pim Bijl en Eric Brommert, hosts van de succesvolle hardlooppodcast De Pacer, in gesprek met Dafne Schippers, boegbeeld van de Nederlandse atletiek en op jacht naar nieuw succes in Tokio. We beginnen met een aantal stellingen waar Schippers alleen met ja en nee op mag antwoorden...more

 • Kiran Badloe: 'Dorian, neem jij maar het allerbeste zeil'

  Jun 05 2021

  Dit is Ti Ta Tokio, de Olympische podcast van het AD. Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam gaan in gesprek met sporters die komende zomer, na een jaar vertraging, af zullen reizen naar Japan voor de Olympische Zomerspelen . In deze aflevering windsurfer Kiran Badloe. Drievoudig wereldkampioen, dikke maten met zijn grootste concurrent en bovenal een intelligente en zelfbewuste sporter op jacht naar een gouden medaille in Tokio. We beginnen met 10 stellingen waar Badloe alleen met ja en nee o...more

 • Judoka Noël van 't End: 'Anton, help me alsjeblieft?!'

  May 22 2021

  Dit is Ti Ta Tokio, de Olympische podcast van het AD. Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam gaan in gesprek met sporters die komende zomer, na een jaar vertraging, af zullen reizen naar Japan voor de Olympische Zomerspelen . In deze aflevering Noël van 't End, judoka. Over Tokio hoef je hem niks meer te vertellen. Hij werd er immers wereldkampioen in 2019.  Op heilige judogrond, in de Budokan van Tokio won van 't End van een Japanner in de finale; beter wordt het niet zou je zeggen&...more

 • Nouchka Fontijn: 'De grootste overwinning van mijn carrière moet nog komen'

  May 01 2021

  Dit is Ti-Ta-Tokio, de Olympische podcast van het AD. Thijs Zonenveld en Hidde van Warmerdam gaan in gesprek met olympische sporters die komende zomer, na een jaar vertraging, af zullen reizen naar Japan voor de Olympische Zomerspelen.  In deze aflevering Nouchka Fontijn. De Spelen van Tokio moeten voor boksster Fontijn (33) haar laatste kunstje worden. Alles en iedereen aan de kant voor de vice-olympisch kampioene en vice-wereldkampioene in het halfzwaargewicht. Volgende maand in Parijs ...more

 • De Teamsprinters: alleen goud is goed genoeg

  Apr 14 2021

  Ti-Ta-Tokio, de Olympische podcast van het AD.Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam gaan in gesprek met Olympische sporters die komende zomer, na een jaar vertraging, af zullen reizen naar Japan voor de Olympische Zomerspelen.In deze aflevering de Teamsprinters, baanwielrennen dus. Ze zijn de beste, de snelste, de sterkste. Al jaren. Geen enkel ander land komt in de buurt van de Nederlandse teamsprintploeg. Op de Spelen van Tokio is voor Roy van den Berg (32), Jeffrey Hoogland (28) en Harrie La...more