PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

The Bucketcast

In The Bucketcast gaan Daan & Mattijs samen hun eigen bucketlist afwerken. Ze bespreken wat ze daarbij tegenkomen en wat ze tegenhoudt. Een Podcast over dromen, doelen bereiken, dertigers dilemma's en gewoon doen!

Afleveringen

 • Aflevering 23: The Big K & Routines

  Jul 26 2021

  Mattijs reist af naar het ouderlijk huis van Daan om ein-de-lijk de 'kip' te ontmoeten (uit aflevering 2) en te genieten van een Kroatische BBQ specialiteit. Ook bellen de heren met Tim, een psycholoog met verstand van routines die alles verteld over hoe je die nou opbouwt als je succesvol je dromen wilt najagen. Verder is het mogelijk de laatste aflevering in Nederland, want Daan vertrekt. Doei Daan!

 • Aflevering 22: Hypnose & Uitstellen

  Jun 24 2021

  Als je nou door de oogharen naar onze dromen kijkt, zijn we naast dromenjagers, ook wel een beetje uitstellers. Maar is dat nou nuttig? Hoe kom je eraan, maar ook, hoe kom je er vanaf? Daan & Mattijs duiken in de wereld van uitstelgedrag én laten zich onder hypnose brengen om wat patronen te onderzoeken met Wendeline. Oh ja, de lasers zijn ook terug!

 • Aflevering 21: Belemmerende Overtuigingen

  May 31 2021

  Na een paar weken podcaststilte zijn je favoriete podcastvrienden weer in je oren te horen. Een podcast met een heuse scoop (die het uitbrengen wat vertraagd heeft). Belangrijker echter, we spraken een echter dokter over belemmerende overtuigingen. Hoe werken die eigenlijk? Hoe kom je eraan, maar vooral... Hoe kom je er vanaf? Dat bleek allemaal natuurlijk weer niet zo gemakkelijk, maar wel interessant. Oh ja, er zijn ook nieuwe items, nieuwe geluiden en ja eigenlijk ook een beetje een nieuw con...more

 • Aflevering 20: Intervisie

  Apr 19 2021

  Na 20 afleveringen is het tijd voor intervisie. Daarom namen we even de tijd samen om te bepalen wat de volgende stap voor ons en onze podcast gaat zijn. Praten om het praten, nou ja, en om tot een nieuw concept te komen. Luister mee naar onze zoektocht naar een nieuw seizoen!

 • Aflevering 19: In English

  Mar 09 2021

  So, because we are very international, we decided we could do an interview in English. And it turned out great!  Je favoriete podcastvrienden zijn er weer. Deze keer met een hoop reflectie op ons huidige leven en een prachtig interview (in het Engels) met Adnan die vertelt hoe het is om vluchteling te zijn in Nederland en hoe hij daar het allerbeste van gemaakt heeft. Zijn dromen veranderden, werden kleiner, toen weer groter en nu hij helpt ook anderen die naar Nederland komen om hun dromen waa...more

 • Episode 18: Tijd

  Feb 10 2021

  Als we iets hebben geleerd dan is het dat tijd een hele belangrijke factor is om je dromen te bereiken. Maar wat nou als de tijd die je hebt veel korter blijkt te zijn dat je had gedacht? We praten erover met Ton, wiens vrouw op jonge leeftijd Alzheimer kreeg. Zij gingen hun dromen najagen zo lang het kon. We zijn er behoorlijk sprakeloos van. Ruim baan voor misschien wel het meest persoonlijke en rauwe verhaal tot nu toe. 

 • Aflevering 17: Een écht jaaroverzicht

  Jan 09 2021

  Het duurde even, want je vrienden hadden ook een beetje vakantie, maar daar is hij. Een extra lange Bucketcast, met 2 gasten, een reflectie op het hele jaar, 2 columnisten, een live geplopte fles en vuurwerk. Want vuurwerk kan gewoon als het onder de knop zit. Op naar een nieuw jaar!

 • Aflevering 16: De bus van de buren

  Dec 12 2020

  Daan en Mattijs gaan weer eens op pad. Deze keer brengt de reis ze een huis of 6 verderop. Daar wonen Luca, William en Febe die over een paar maanden met een bus de wereld rondgaan. Of in ieder geval naar Vietnam. Aan het haardvuur spreken we ze daar over. Verder hebben we het nog over processen en of die processen zijn. Kortom, classic Bucketcast. 

 • Aflevering 15: Virtueel op tournee naar Tanzania

  Nov 13 2020

  Tanzania is niet bepaald naast de deur. Toch zijn je dromenjagers daar vandaag. Virtueel, want de huidige situatie beperkt natuurlijk vliegen. Ons budget trouwens ook. We spreken Arjan die nu in Tanzania woont, maar vroeger bankier was. Op een dag vertrok haar naar Sydney en in de tussentijd was hij pizzabakker, paardenboerderijklusjesman en lodgemanager. Hoe dat ging? Daar hebben we het met hem over. Uiteraard delen we ook onze eigen ervaringen en updates over onze dromen. Genoeg te doen dus!

 • Aflevering 14: De droom van Tim

  Oct 22 2020

  Zoals beloofd trekken je favoriete dromenjagers de stoute schoenen aan en gaan ze op pad. Naar Nederhorst Den Berg deze keer. Daan was er al eerder geweest en vond het dus zo (of niet). Mattijs was te druk met snoertjes. Tim vertelt over zijn droom om een eigen camper te bouwen en daarmee op reis te gaan. In zijn camper, dat ook nog. De eerste Bucketcast on tour, dat smaakt naar meer (koekjes)!

 • Aflevering 13: Een nieuwe herfst, een vertrouwd geluid

  Oct 01 2020

  Je favoriete dromenjagers zijn er weer met een heel nieuw seizoen! In deze eerste aflevering de inleidende beschietingen. Hoe gaat het nu met onze dromen, waar gaan we dit seizoen naar op zoek. Belangrijkste vraag: Zijn alle geluidjes er nog? Om maar met het antwoord op de laatste vraag te beginnen: JA! 

 • Seizoen 2: De Proloog

  Sep 12 2020

  De zomer zit er op, we hebben weer van alles meegemaakt en nagedacht over het nieuwe seizoen van de Bucketcast. In deze proloog hoor je hoe het ons vergaat én wat je kunt verwachten dit jaar. Er zijn ook weer veel flauwe grappen aan het begin.

 • Aflevering 12: Een Dubbeldikke Zomereditie

  Aug 03 2020

  In deze dubbeldikke zomerspecial diepen we 2 thema's verder uit waar we het al een aantal keer over gehad hebben, maar eigenlijk weinig kaas van gegeten hebben. Met Merlin ontdekken we de filosofische kant van doelen bereiken en leren we veel van Aristoteles. Eva neemt ons mee in het ingewikkelde landschap van privileges, racisme en natuurlijk ook de huidige Black Lives Matter beweging en ze weerlegt als eerste onze hypothese. Ben je dan zelf toch niet de enige die je in de weg staat om je drome...more

 • Aflevering 11: Een warme studio

  Jul 06 2020

  Tijdens een hete zomeravond spreken we Ivo en Franka over hun dromen, doelen en perspectief op bucketlisten. Franka wordt Juf, Ivo heeft 3 vragen waar we nog steeds op aan het kauwen zijn. Natuurlijk is ook Maarten er weer met een verrassende column. 

 • Aflevering 10: Heel veel verhalen

  Jun 17 2020

  In onze tiende aflevering komen er maar liefst vier luisteraars aan het woord! Dirk, Max en Debbie spreken we over hun dromen en er is weer een column van Maarten. Uiteraard geven Daan en Mattijs ook weer updates over hun dromen en is er een zoektocht naar een nieuwe jingle!

 • Aflevering 9: Gelukkige Gesprekken

  Jun 03 2020

  In deze aflevering onderzoeken we of je eigenlijk wel gelukkig wordt van bucketlists maken en dromen nastreven. Of dat we eigenlijk ons eigen ongeluk aan het creëren zijn. We spreken daarom Ad Bergsma, geluksonderzoeker. Verder wordt Daan wereldberoemd met een droom van Mattijs en maakt Mattijs eindelijk keuzes. 

 • Aflevering 8: Een bevoorrechte bril

  May 19 2020

  Soms voelt het alsof we niets te bespreken hebben, maar dat valt vies tegen. Of mee, het is maar hoe je het bekijkt. Deze keer gaat het over een paar bijzondere inzichten van luisteraars - zoals de bevoorrechte bril waardoor wij kijken. Mattijs vertelt over zijn radio ervaring en Daan heeft een epiphany.

 • Aflevering 7: Podcasting apart together

  May 05 2020

  De mannen zijn weer bij elkaar, op afstand wel te verstaan. Nogal veel energie dus. En een gesprek over de eerste bereikte doelen. Ook zijn er moonshot updates en behoorlijk wat realisaties. En de kip, die leeft nog.

 • Aflevering 6: Best een diepe aflevering

  Apr 23 2020

  In deze aflevering praten Daan & Mattijs met Elroy, die het al weken volhoudt op een eiland met andere nu nog onbekende Nederlanders. Ook gaat het over kerstelfjes, demo's maken en een pubquiz die er niet kwam. We stellen elkaar ook maar eens een paar diepe vragen.

 • Aflevering 5: In Intelligente Lockdown

  Apr 07 2020

  Nog steeds op afstand praten je vriendjes over hoe in deze tijd toch bucketlist items af te vinken. Daarnaast zijn we al 10 weken bezig, wat hebben we geleerd? Verder staat Daan op een tweesprong en heeft Mattijs iets niet gedaan, of toch wel. Nog steeds voldoende om over van gedachten te wisselen dus!

 • Aflevering 4: Bucketlists in the time of Corona

  Mar 24 2020

  Om het eenzaamheidsvirus te bestrijden hebben we vandaag een gast én een speciale bijdrage. Mattijs is ergens aan begonnen, maar heeft hij ook nieuwe items? Daan heeft iets afgemaakt, maar ook iets niet gedaan. Oh ja en dan waart er ook nog een virus rond. Genoeg om over te praten in aflevering 4!

 • Aflevering 3: Falen en weer opstaan

  Mar 11 2020

  In deze aflevering komt Mattijs erachter dat het niet altijd in één keer lukt. Daarover spreken Daan & Mattijs ook een inspirerende gast in Georgië. Daan heeft wat te vieren.

 • Aflevering 2: De Kip van Kudelstaart

  Feb 17 2020

  We zijn alweer twee weken onderweg. Tijd voor de eerste resultaten, eerste reacties, eerste successen en onze eerste blokkades. De eerste vriend van de show, een held uit de jaren 20 en een mysterieus verdwenen kip. Of was het nou een haan? We praten je helemaal bij over onze weg naar het bereiken van onze dromen.

 • Aflevering 1: Een goed begin...

  Feb 02 2020

  Waar te beginnen? In de eerste aflevering lopen we eens rustig door onze lijsten heen en bedenken we waar te beginnen. We hebben het over Daans voorliefde voor Kepis Krat en er is nog iets met een bruin café. En, is radio tour een haalbare kaart voor Mattijs?