PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Studententijd

Studententijd is de podcast over de mooiste tijd van je leven. Onmisbaar voor de startende student, herkenbaar voor de langstudeerders. Meer info op Studenten.com.

Afleveringen

 • Aflevering 10: Prestatiedruk en stress

  Jul 16 2020

  Wij studenten hebben steeds vaker te maken met hoge doses stress. Maar hoe zorg je er voor dat je ook een beetje ontspant? Oscar vertelt over studiekeuzestress, David deelt zijn verhaal over paniekaanvallen en we bellen met Lyanne die zelf last had van een burn-out.

 • Aflevering 9: Geld

  Jul 02 2020

  Het studentenleven is duur. Hoge kamerprijzen, veel etentjes en prijzige studieboeken. Maar hoe voorkom je dat je te veel geld uitgeeft? Oscar vertelt over maximaal lenen, David zoekt zijn studieschuld op en Dienke deelt haar mening over kringloopwinkels.

 • Aflevering 8: Gezondheid

  Jun 18 2020

  Veel bier, magnetronmaaltijden en weinig slaap: de studentenkilo's vliegen eraan. Maar hoe blijf je als student toch een beetje gezond? Dienke deelt haar sportroutine, Oscar sprokkelt gezonde maaltijden bij moeders van vrienden en David vertelt over zijn zoektocht naar een nieuwe huisarts.

 • Aflevering 7: Schoonmaken

  Jun 04 2020

  Wij studenten staan erom bekend dat we op het gebied van hygiëne niet de beste zijn. Hoe hou je je studentenhuis en jezelf toch een beetje schoon? Dienke vertelt over gore doucheputjes, Oscar heeft een schoonmaakster en David vroeg aan vrienden hoe vaak je je bed moet verschonen.

 • Aflevering 6: Verenigingen

  May 21 2020

  ‘Ga ik wel of niet bij een vereniging?’ Veel eerstejaars twijfelen daarover. Wat voegt een sport-, studie-, of studentenvereniging nou toe aan je studentenleven? Dienke vertelt over haar ontgroening, David heeft een eigen vereniging opgericht en we bellen met Floris Hamman, de Senatus Rector van de corporale vereniging Vindicat.

 • Aflevering 5: Daten, seks en liefde

  May 07 2020

  Als student kan het experimenteren beginnen, wordt weleens gezegd. Maar is je liefdesleven nou echt anders als je studeert? In deze aflevering alles over vreemde dates, soa’s en relaties tijdens je studententijd. Oscar praat over zijn 18 duizend Tindermatches, David heeft liefdesverdriet en we bellen met Timo van Datevermaak.

 • Aflevering 4: Vrienden

  Apr 23 2020

  Je studententijd is dé periode om vriendschappen voor het leven te sluiten. Maar hoe maak je nieuwe vrienden, en belangrijker, hoe onderhoud je die vriendschappen dan? David heeft een vrienden-tattoo laten zetten, Dienke legt uit wat een VVV’tje is en Oscar merkt dat vriendschappen juist minder worden.

 • Corona Special

  Apr 09 2020

  Nu we kampen met de coronacrisis ligt het bruisende studentenleven plat. Hoe kom je als student toch door deze tijd heen? David is weer thuis-thuis, Dienke ligt met een hersenschudding op de bank en Oscar gaat ‘s nachts aan de wandel.

 • Aflevering 3: Werkgroepen en colleges

  Apr 02 2020

  Ook op het hbo/ de uni heb je lesuren, alleen noemen ze het dan colleges en werkgroepen. Hoe kom je hier zo efficiënt mogelijk doorheen? David deelt tips voor notities tijdens je colleges en Oscar en Dienke maken ruzie over samenwerken. *Deze aflevering is opgenomen vóór de coronacrisis.

 • Aflevering 2: Hospiteren

  Mar 19 2020

  Een kamer zoeken is een struggle. Het aanbod is kut en hospiteren is de hel. Hoe kom je toch aan een fijne plek? David doet een experiment, Oscar schrijft een hospiteermail en Dienke heeft binnenkort een hospi.

 • Aflevering 1: Verwachtingen

  Mar 05 2020

  Je wist niet precies wat je moest verwachten van je studentenleven, maar het kon je niet snel genoeg beginnen. Welke verwachtingen zijn uitgekomen? Davids eerste jaar op kamers viel tegen, Oscar stoort zich aan het onvolwassen gedrag van zijn studiegenoten en Dienke switchte van stad.

 • Trailer

  Mar 01 2020

  Studententijd is de podcast over de mooiste tijd van je leven. Onmisbaar voor de startende student, herkenbaar voor de langstudeerders. Elke aflevering bespreken David, Dienke en Oscar alle avonturen, problemen en dilemma's van het studentenleven.