PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Stinger Food Sessions

De inspirerende podcastserie voor en door Food ondernemers. Een zesdelige serie opgenomen in de Stingerbol vanaf het World Food Center terrein in Ede. Wat houdt de food ondernemers bezig, hoe gaat de weg van groei en bloei en waarvan liggen ze 's nachts wakker? Dit en nog meer hoor je in de podcast serie. Stay tuned!

Afleveringen

 • Icr3ate vs Essensor

  Jul 21 2021

  De vraag van deze aflevering: is vooraf onderzoeken, testen en prototyping de absolute reden voor het succes van een Food product? In het thema ‘achter de schermen’ spreken we twee ondernemers die in dienst staan van de voedselproducerende bedrijven. Manfred van der Voort van Icr3ate zorgt voor de prototyping en combineert elektronica, mechanica en software in zijn oplossingen. Tegenover hem zit Wim Vaessen van Essensor. Zij doen smaakproeven met testpanels voor de voedselindustrie. Door de jare...more

 • Puur Dichtbij vs Food Academy Nijkerk

  Jul 07 2021

  Dat samenwerking uiteindelijk de beste weg is, daar zijn beide gasten het wel over eens. Toch ontdekten ze ieder hun eigen valkuilen op weg naar een goede samenwerking, die ze uitvoerig bespreken. In gesprek met Gert-Jan Koetsier van de Food Academy Nijkerk en Pieter Vink van Puur Dichtbij.

 • Jorisbrood vs Sanorice

  Jun 23 2021

  Deze aflevering zit Ton van Voorthuijsen van Sanorice, marktleider op gebied van rijstwafels tegenover de ambachtelijke bakker Joris van Voorthuizen van Jorisbrood en ze hebben het over hun groeistrategieën. Voor de een is groei een must, zonder groei geen toekomst. Voor de ander is er een duidelijke grens aan de groei, bepaald door de hoeveelheid hij zelf met zijn team kan produceren. Een gesprek over op gevoel keuzes maken op weg naar een stabiele organisatie.

 • Microgreens vs Syrische kaasmaker alShahbaa

  Jun 09 2021

  Lokaal, is het meer dan alleen een goed verhaal? Is het een luxeproduct of de oplossing? Aan tafel twee bijzondere lokale producenten; Christiaan Schol van kiemgroententeler Microgreens en Ramon van Roomen die sinds enige tijd Syrische kaas onder de naam al Shahbaa verkoopt.

 • Rival Foods vs Foodcase

  May 26 2021

  Birgit Dekkers en Wilbert de Louw praten over de weg van idee tot resultaat. Een lange reis van testen, patenten en aanpassingen. De een staat aan het begin en de ander is al heel wat jaren verder. Beiden hebben hun producten ontwikkeld in samenwerking met de WUR.

 • Go-Tan vs de verpakkingsvrije winkel De Gieterij

  May 12 2021

  Is de beste verpakking geen verpakking, of schuilt er meer achter het omhulsel; is het misschien wel het belangrijkste onderdeel van een product? In gesprek met Bing Go van Go-Tan en Floor Hofman van de verpakkingsvrije winkel De Gieterij in Wageningen.