PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Stedelijk Museum Breda's Podcast

Dit is de podcast van Stedelijk Museum Breda. De verhalen die je hier kunt beluisteren, gaan verder waar de tentoonstellingen eindigen.

Afleveringen

  • Sacha! - 50 jaar modefotografie

    Sep 30 2021

    Sacha van Dorssen. Misschien wel de allerbeste Nederlandse modefotograaf. Begin jaren 60 wordt ze in Parijs ontdekt. Daarna reist ze de wereld rond voor bekende magazines en modemerken. Van Marie Claire tot Avenue, van Kenzo tot Dior. Bij de tentoonstelling Sacha! – 50 jaar modefotografie hebben we een podcast gemaakt. Daarin zoomen we in op de schoonheidsidealen van de jaren 70 tot nu, en wat deze betekenen voor het vrouwbeeld. We stellen de vraag: wat is de macht van mode? Met: Cécile Narinx (...more

  • Power to the Models

    Nov 12 2020

    Normaal gesproken oefent de fotograaf macht uit over het model. Kunstenaar en curator Jan Hoek draaide deze rollen om in de tentoonstelling Power to the Models. Hij vroeg Jyoti Weststrate om haar bijzondere verhaal over afkomst en identiteit vast te laten leggen in twee foto's. Fotografen Dagmar van Weeghel en Jonnah Bron werden uitgedaagd om hun macht uit handen te geven en alle regie bij Jyoti neer te leggen.