PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Sporza Thuismatch

Ruben Van Gucht gaat op bezoek bij topsporters voor een goed gesprek. Samen blikken ze terug en kijken ze vooruit.

Afleveringen

 • Thuismatch #10 met Remco Evenepoel: "Ik ben in Lombardije op een fazant gevallen"

  Feb 20 2021

  2020 bestond voor Remco Evenepoel uit veel pieken en 1 groot dal: zijn val in de Ronde van Lombardije. Nu pas is de breuk voldoende genezen om weer te trainen. Bij Ruben Van Gucht blikt Evenepoel nog een keer terug en kijkt hij ook al vooruit naar zijn doelen voor 2021: de Olympische Spelen en de Vuelta.

 • Thuismatch #9 met Nina Derwael: "Als Kieffer en Heuls moeten vertrekken door commissie, dan ben ik mee"

  Jan 20 2021

  Voor Nina Derwael was 2020 een wel heel speciaal jaar. De wereldkampioene turnen had moeten schitteren op de Olympische Spelen, maar die werden afgelast en het werd zelfs een wedstrijdloos jaar voor Derwael. Ze raakte zelf besmet met het coronavirus en bovendien was er hommeles in de turnwereld. Toch kijkt ze positief terug bij Ruben Van Gucht in Sporza Thuismatch.

 • Thuismatch #8 met Lotte Kopecky: "WK veldrijden? Als Tokio tegenvalt, dan zal ik dat mogen horen"

  Jan 12 2021

  Lotte Kopecky zette zich in 2020 naast Jolien D'hoore als leading lady van het Belgische vrouwenwielrennen. Kopecky won een rit in de Giro Rosa, werd Belgisch kampioen en stond op het podium in de Ronde van Vlaanderen. In 2021 mikt ze samen met D'hoore op eremetaal in Tokio.

 • Thuismatch #7 met Emma Meesseman: "Ann Wauters is de lijm van de Belgian Cats, maar dat zie je niet in stats"

  Jan 05 2021

  Emma Meesseman werd in een moeilijk sportjaar 2020 verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. Ze kon dus niet ontbreken in Sporza Thuismatch. In de podcast zijn de Belgian Cats en Ann Wauters natuurlijk een belangrijk thema. Maar Meesseman praat ook heel open over haar leven in Rusland en de Verenigde Staten. "Het was mentaal moeilijk met Black Lives Matter."

 • Thuismatch #6 met Philippe Gilbert: "Remco Evenepoel reed op WK 2019 als een prof met 10 jaar ervaring"

  Dec 31 2020

  Voor Sporza Thuismatch trok Ruben Van Gucht naar Monaco voor Philippe Gilbert. Op sportief vlak was 2020 een jaar om snel te vergeten voor de ervaren rot: hij viel in de eerste rit van de Tour zwaar op zijn knie en zag de rest van het jaar in het water vallen. Maar Gilbert blijft strijdvaardig en kijkt al gretig uit naar 2021. Hij geeft met plezier zijn mening over zijn eigen seizoen, carrière en toekomst, maar ook over zijn relatie met Remco Evenepoel.

 • Thuismatch #5 met Thibaut Courtois: "Als 19-jarige nog geweend op hotelkamer in Madrid"

  Dec 29 2020

  In 2020 stoffeerde Thibaut Courtois zijn prijzenkast nog wat meer. Met 1 Belgische titel, 2 Engelse titels, 2 Spaanse titels, 1 Europa League, 7 andere bekers, brons op een WK,... is die stilaan indrukwekkend. Geen enkele Belgische voetballer kon op zijn 28e zo'n indrukwekkend palmares voorleggen. In Sporza Thuismatch praat de doelman van de Rode Duivels heel open over het sportieve en extra-sportieve in zijn leven.

 • Thuismatch #4 met Bashir Abdi: "Het is now or never voor mij op de Olympische Spelen"

  Dec 25 2020

  In onze podcast Thuismatch trok Ruben Van Gucht zijn loopschoenen aan voor een marathongesprek met Bashir Abdi. Onze 31-jarige landgenoot begon pijlsnel aan 2020 en hoopt op de Spelen van Tokio weer te schitteren voor ons land. "Het is now or never." Natuurlijk komt ook het thema van 'Black Lives Matter' aan bod. Meer weten of lezen? https://sporza.be/artikels/bashir-abdi-in-thuismatch-een-record-kun-je-breken-een-titel-blijft-eeuwig-staan~1606828600372/

 • Thuismatch #3 met Mathieu van der Poel: "De Tour komt ongelegen voor Tokio, maar ik ben het aan sponsors verplicht"

  Dec 22 2020

  Mathieu van der Poel geeft zichzelf 8 op 10 voor zijn prestaties in het coronawielerjaar. Dat vertelt de winnaar van de Ronde van Vlaanderen aan Ruben Van Gucht in de Sporza Thuismatch. Van der Poel blikt terug op zijn jaar en zijn duel met Wout van Aert en kijkt vooruit naar 2021. Een van de doelen volgend jaar voor Van der Poel is olympisch goud op de mountainbike. "Mountainbike is nog specifieker dan cross. Ik ben wel vrij technisch en in het veldrijden behoor ik bij de top, maar in het moun...more

 • Thuismatch #2 met Stoffel Vandoorne: "Ik heb dit jaar eindelijk kunnen tonen dat ik nog races kan winnen"

  Dec 17 2020

  Het coronavirus heeft heel wat roet in het eten gegooid het voorbije sportjaar, maar Stoffel Vandoorne kan tevreden terugblikken. Hij werd vicekampioen voor Mercedes in de Formule E-klasse en hij zag vanaf de eerste rij Lewis Hamilton schitteren in de Formule 1. Stoffel Vandoorne geeft zichzelf een 8 op 10 voor 2020. Op 13 augustus loodste hij zijn elektrische Mercedes in Berlijn naar de zege in de slotrace van het Formule E-kampioenschap. Als klap op de vuurpijl schoot hij naar de 2e plaats in...more

 • Thuismatch #1 met Jan Vertonghen: "Door die klap op mijn hoofd tegen Ajax kon ik maanden niet brengen wat ik wou"

  Dec 15 2020

  Ruben Van Gucht blikt samen met topsporters terug op het bizarre sportjaar 2020, samen kijken ze ook vooruit. In de eerste aflevering ontvangt Jan Vertonghen Sporza in Lissabon. De Rode Duivel praat over hoe zijn transfer naar Benfica tot stand kwam, over de figuur van José Mourinho, maar ook over de tegenspoed van zijn familie in 2020 en de reden waarom hij vorig seizoen niet zijn beste vorm kon tonen. Meer weten en lezen? https://sporza.be/artikels/thuismatch-aflevering-1-jan-vertonghen~1607...more

 • Luister vanaf 15 december naar de Sporza Thuismatch

  Dec 04 2020

  In de Sporza Thuismatch gaat Ruben Van Gucht op bezoek bij een topsporter. Samen blikken ze terug en kijken ze vooruit in een goed gesprek.