PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Spinvis - Een nieuwe morgen

Een vijfdelige serie korte geluidsimpressies over een experiment in een verzorgingshuis in Utrecht Oost, waar hoogbejaarden samenwonen met jongeren.

Afleveringen

 • #5 - Liefde

  Feb 21 2018

  Liefde kent geen leeftijd. Dat blijkt ook wel uit de gesprekken met de ouderen en jongeren van het Utrechtse verzorgingstehuis. De bewoners vertellen over verliefd worden op je 100ste, de hoop dat dit toch wel eerder gebeurt en verloren geliefden, die altijd nog aanwezig zijn.

 • #4 - Piet de Bruin

  Feb 21 2018

  Meneer De Bruin is overleden. Als plezierportier hield hij altijd de wacht bij de deur. Zijn overlijden blijft daardoor niet onopgemerkt. Herinneringen aan zijn aanwezigheid, zijn streken en zijn praatjes worden opgehaald.

 • #3 - Dromen

  Feb 21 2018

  Falen als superheld, mensen van vroeger weer eens zien, het alledaagse verwerken of juist heel akelige beelden. Oude en jonge bewoners van Tuindorp Oost geven een kijkje in hun nachtelijke gedachten.

 • #2 - De hemel

  Feb 21 2018

  Voor sommige bewoners van Tuindorp Oost nadert de dood, terwijl voor anderen dit nog zo ver weg lijkt te zijn. Het geloof in een hemel of een volgend leven kan houvast bieden. Maar wat als dat geloof er niet is? Wat staat een mens te wachten?

 • #1 - Ben je oud?

  Feb 21 2018

  Vind je jezelf oud? De bewoners van Tuindorp Oost hebben hier zo hun eigen gedachten over. De een voelt zich lichamelijk stokoud, maar kan zich geestelijk niet voorstellen dat ze bijna honderd is. De ander heeft op zijn 25ste het gevoel al over het hoogtepunt heen te zijn. Wanneer begint ouder worden en wat zegt leeftijd eigenlijk?