PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Sorry voor mijn broertje

De broers Nabil en Nahib vluchten op jonge leeftijd met hun familie voor de oorlog in hun vaderland Afghanistan. Na een barre reis komen ze aan in Nederland. Daar vindt de ene broer een goede opleiding en baan; de ander belandt in de jeugdgevangenis. In deze zevendelige podcast van 3FM en de KRO-NCRV duiken we in de levensverhalen van Nabil en Nahib. Hoe kan het dat de ene broer een toonbeeld wordt van zijn generatie, en de ander een schrikbeeld?' Sorry voor mijn Broertje is gemaakt door Sjoerd...more

Afleveringen

 • #7 - 7. Als ik durf te dromen..

  May 06 2021

  In de slotaflevering van Sorry voor mijn Broertje begint Nabil samen met Nahib vol goede moed aan een nieuwe start, om er vervolgens achter te komen hoe betrekkelijk zijn herwonnen vrijheid is.

 • #6 - 6. Dat zien we hier zelden

  May 06 2021

  We brengen een bezoekje aan de jeugdgevangenis in Lelystad, de plek waar Nabil zijn straf uitzit. Maar ook voor Nahib zal die plek een bijzondere betekenis krijgen.

 • #5 - 5. Hij heeft het nu door

  May 06 2021

  Nahib, Nabil en hun zus Samana brengen opnieuw de gebeurtenissen van 7 oktober 2014 in herinnering. Vanaf die dag moet de familie onder ogen zien hoe Nabil zijn toekomst op het spel heeft gezet.

 • #4 - 4. Om negen uur zat ik weer in de les

  May 06 2021

  De puberjaren van Nahib en Nabil spelen zich af in de Amersfoortse wijk Kruiskamp. Dankzij het generaal pardon kunnen de broers zich richten op een blijvende toekomst in Nederland. Al blijkt die toekomst niet bepaald zorgeloos.

 • #3 - 3. We zaten op het randje

  May 06 2021

  Nahib en Nabil kijken terug op hun kennismaking met Nederland. Een onzekere periode van vijf jaar waarin ze met hun familie in verschillende asielzoekerscentra verblijven.

 • #2 - 2. De lucht was helemaal rood

  May 06 2021

  We gaan terug naar de roots van beide broers, naar de stad Herat in het Zuid-Westen van Afghanistan. Die plek moeten Nahib, Nabil en hun familie, na het uitbreken van een burgeroorlog, halsoverkop verlaten.

 • #1 - 1. Hij is het niet

  May 06 2021

  In de proloog van Sorry voor mijn Broertje zoomen we in op de vroege ochtend van 7 oktober 2014. Een dag die het keerpunt blijkt te zijn in de levens van Nahib en Nabil.

 • Sorry voor mijn broertje - trailer

  Apr 29 2021

  Vanaf 6 mei vind je hier de spannende podcast Sorry voor mijn broertje. Over twee broers die op de vlucht slaan voor de oorlog in Afghanistan. Na een barre reis, komen ze in Nederland aan. De ene vindt een goede opleiding en baan, de ander belandt in de jeugdgevangenis voor een roofoverval. Hoe kon dit gebeuren?