PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Onder de Pannen

In de podcast Onder de Pannen praten Stefan Ten Teije van het AD en Marga Lankreijer-Kos - hypotheekadviseur bij Independer - een keer in de twee weken over de huizenmarkt.

Afleveringen

 • S2E5: Hoe kun je geld besparen op de hypotheek?

  May 28 2021

  De huizenprijzen zijn omhoog geschoten, waardoor je snel in een andere risicoklasse komt met je hypotheek. Hoe bespaar je makkelijk op de maandlasten? En is oversluiten nu een goed idee? Wonen-redacteur Stefan ten Teije bespreekt het met hypotheekdeskundige Marga Lankreijer-Kos van Independer.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • S2E4: Wat gaat er gebeuren met de hypotheekrenteaftrek?

  Apr 09 2021

  Een van de onderwerpen voor de formatie van een nieuw kabinet en regeerakkoord, is de hypotheekrenteaftrek. De Nederlandsche Bank adviseert om die verder af te bouwen en de meeste partijen zijn vóór. Kun je daar als huiseigenaar of huizenkoper al rekening mee houden? AD-redacteur Wonen Stefan ten Teije spreekt met Marga Lankreijer-Kos van Independer in de podcast Onder de Pannen.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • S2E2: Dit verandert er vanaf 1 januari met de overdrachtsbelasting

  Dec 21 2020

  Jonge huizenkopers krijgen in het nieuwe jaar een steuntje in de rug van de overheid. Zij hoeven geen belasting meer te betalen, terwijl beleggers veel meer belasting gaan betalen. Redacteur Wonen Stefan ten Teije spreekt erover met Marga Lankreijer van Independer.nl.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • S2E1: De belangrijkste misverstanden over energie voor huishoudens ontkracht

  Dec 16 2020

  In december stappen veel mensen over van zorgverzekering, maar ook van energiemaatschappij. Tegen het einde van het jaar worden de woonlasten tegen het licht gehouden en in veel gevallen is stroom en gas goedkoper verkrijgbaar. Uit een quiz van deze site blijkt dat niet iedereen precies weet hoe de energiemarkt in elkaar steekt. In deze podcast Onder de Pannen worden de belangrijkste misverstanden over energiecontracten ontkracht.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for ...more

 • S1E5: Hypotheektips voor iedereen die een nieuwbouwhuis gaat kopen

  Jul 09 2020

  Nieuwbouwhuizen kosten gemiddeld meer dan vier ton en de bouwproductie blijft achter bij de vraag, waardoor het tegenwoordig lastig is om een geschikte woning te vinden. Daarnaast zit een hypotheek voor een nieuwbouwhuis wat anders in elkaar dan voor een bestaand huis. Weet je bijvoorbeeld dat je een tijdje dubbele maandlasten hebt?Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • S1E4: Zo gebruik je de overwaarde voor de aankoop van een nieuw huis

  Jun 26 2020

  De huizenprijzen liggen momenteel op het hoogste niveau ooit. Doorstromers op de huizenmarkt (van koop naar koop) hebben daardoor veel voordeel. Ze kunnen hun overwaarde gebruiken om de hypotheek te verlagen óf een duurder huis te kopen. Hoe zit dat precies? Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • S1E3: Op deze manieren kun je een verbouwing financieren

  Jun 08 2020

  Nederlanders zijn massaal hun huis aan het opknappen in deze coronacrisis. Je hoeft niet per se zelf de portemonnee te trekken als je wilt verbouwen of verduurzamen, maar kunt er ook je hypotheek voor inzetten. Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • S1E2: Kunnen zelfstandig ondernemers nog wel een huis kopen?

  May 08 2020

  Veel ZZP’ers en ondernemers met personeel zien door de coronamaatregelen hun omzet in één klap verdampen. Kunnen ze nog wel een huis kopen als de crisis voorbij is? Redacteur Wonen Stefan ten Teije vraagt het hypotheekdeskundige Marga Lankreijer-Kos van Independer.nl. En praat ook nog met haar over de huizenmarkt van nu en de gestegen rentepercentages.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • S1E1: Gaat de hypotheekrente nog verder omhoog?

  Apr 22 2020

  Sinds de coronacrisis is de hypotheekrente voor het eerst in lange tijd gestegen. Worden huizen nu minder waard en wat zijn andere invloeden? In deze tweewekelijkse podcast op afstand met AD Wonen-redacteur Stefan ten Teije en hypotheekdeskundige Marga Lankreijer-Kos van Independer komen de belangrijke consumentenvragen aan bod. Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.