PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

OK Millennial

Netflix bingen, burn-out, zzp, Instagram, Tinder, studieschuld, like, superlike. Wel/geen baby, wel/geen koophuis of relatie. Welkom in de wereld van de millennials. In OK Millennial praat Malou Holshuijsen met met psycholoog Thijs Launspach, documentairemaker Emma Westerman en mediator Aik Kramer over de wereld van de millennial.

Afleveringen

 • Hoe vindt de millennial het om oud te worden?

  May 28 2020

  Deze week in Ok Millennial de podcast een gesprek over ouder worden en dood gaan. Hoe vinden we het om oud te worden en zou je 120 willen worden als dat zou kunnen? Wie is er bang voor de dood en wie niet? Wat is de ideale manier om te sterven? Dat en meer vrolijks in Ok Millennial, ouder worden.

 • Hoe normaal is experimenteren met drugs?

  May 14 2020

  Deze week staat Ok Millennial in het teken van recreatief drugsgebruik. Hoe normaal is het om te experimenteren met drugs? Wat voor verschillende drugsgebruikers zijn er? En hoe zit het met het drugsgebruik van de groep? Vorig jaar waren Malou en Thijs samen op Terschelling. Malou kreeg een telefoontje, Thijs kon niet komen: Hij zat midden in zijn wedergeboorte.

 • Ok Millennial 11: chaos en intimiteit

  Apr 30 2020

  In de twaalfde aflevering van Ok Millennial draait het om fysiek contact. Hoe belangrijk is het om aangeraakt te worden? Emma Westermann: "Ik ben aanraking echt aan het ontwennen. Toen ik vanmiddag per ongeluk werd aangeraakt werd ik daar heel erg emotioneel van. Er zit ook een verstarring in, wat kan wel en wat kan niet?" Thijs Launspach: "Als je depressief bent wordt er natuurlijk vaak gedacht aan praat therapieën. Er is iets in tast wat ook helend en troostend is. Dat betekent ook dat ...more

 • Wat voor effect heeft isolatie op je geestelijke gezondheid?

  Apr 16 2020

  Wat voor effect heeft isolatie op je geestelijke gezondheid en aan welke regels houdt de groep zich wat betreft de veiligheidsmaatregelen? Is het oké om een ander aan te spreken op zijn of haar gedrag als je vindt dat anderen in gevaar worden gebracht, of ligt die verantwoordelijkheid enkel bij jezelf? Daarover gaat deze aflevering van Ok Millennial.Support the show.

 • Ok Milennial #10: Politieke correctheid: wat kun je zeggen en wat niet?

  Apr 02 2020

  In de tiende aflevering van van Ok Millennial hebben Malou, Thijs, Emma en Aik het over politieke correctheid. Een pittig gesprek waarin feit en emotie een verwarrende knoop blijkt te zijn. Wat kun je zeggen en wat niet? Een uitzending over de verhouding tussen mannen en vrouwen, Friends, Nederlandse tradities, Jordan Peterson en Belgenmoppen.Support the show.

 • Ok Millennial 9: De gevolgen van corona voor zzp'ers

  Mar 19 2020

  Malou Holshuijsen, Aik Kramer, Emma Westermann en Thijs Launspach hebben het over de persoonlijke gevolgen van het coronavirus op hun werk als zzp'er? Wat zijn de noodmaatregelen en voor wie geldt wat? Hoe lang houden zij het hoofd boven water als alle opdrachten komen te vervallen? Zijn ze wat gekalmeerd na de persconferentie van Koolmees, de onhandige Wiebes en Hoekstra? Niet iedereen is fysiek aanwezig bij tijdens deze speciale opname, Emma is present via een videoverbinding want zij heeft e...more

 • Ok Millennial #8: Is het realistisch om in de stad te willen wonen?

  Mar 06 2020

  In deze aflevering van Ok Millennial de podcast praten Malou, Aik, Thijs en Emma over hun woonsituatie en de woningmark. Is het nog wel realistisch om in de stad te willen wonen? Support the show.

 • Ok Millennial #7 - Kun je verslaafd raken aan stress?

  Feb 21 2020

  Wat is stress nou eigenlijk? Kun je verslaafd raken aan stress? Een emotionele aflevering met tranen, uitleg en adviezen voor iedereen die te maken heeft met stress.Support the show.

 • Het millennialpensioen

  Feb 07 2020

  Deze aflevering van OK Millennial de podcast gaat over: Pensioen!Emma en Malou hebben zich nog nooit verdiept in hun pensioen. Sterker nog: staken al die tijd hun kop diep in het zand.Wat betekent pensioen eigenlijk? Het aanvullen van je inkomen voor wanneer je ouder wordt en niet meer kan werken.Millennials betalen nu voor de pensioenen van ouderen. Maar hoe zit dat als wij straks stoppen met werken, is er dan nog wel iets over?1Support the show.

 • Ok Millennial #5 - Seksuele moraal

  Jan 24 2020

  Kan jij goed over seks praten? In deze aflevering van Ok Millennial doet de redactie een poging. Is onze generatie preutser dan die voor ons?  En met welke problemen kloppen millennials aan bij een seksuoloog? Over goed zijn in bed, porno, preutsheid, seksfrequentie en meer. Support the show.

 • OK Millennial #4: Leermeesters en rollende modellen

  Jan 10 2020

  In de vierde aflevering van OK Millennial praat de groep over rolmodellen en leermeesters. Waarom ging Aik vroeger vaak verkleed naar school? Wie hielp Emma over haar traumatische relatiebreuk? Thijs kan zijn leermeester tijdens het gesprek gewoon aanraken en waarom mag Malou niet meer autorijden? Support the show.

 • OK Millennial #3: Voortplanten en kinderwensen

  Dec 30 2019

  In deze aflevering van Ok Millennial praat Malou met de groep over hun kinderwens en de verwachtingen daaromheen.  Een emotionele aflevering voor Emma. Een trotste Aik en een pittige discussie tussen Malou en Thijs. Support the show.

 • OK Millennial #2: Schamen voor schulden

  Dec 15 2019

  In deze aflevering van OK Millennial nemen Malou Holshuijsen, Thijs, Aik en Emma hun schulden door. Wie van hen heeft de hoogste schuld? Waar komt die schuld vandaan? Moet je je schamen voor schulden en hoe ga je hier mee om? Support the show.

 • OK Millennial #1: Volwassen worden

  Nov 30 2019

  Support the show.