PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Nadenkstof

Joost Heessels in gesprek met diverse mensen over hun drijfveren, keuzes en het leven in het bijzonder.

Afleveringen

 • In gesprek met mijn ouders

  Mar 02 2021

  Joost Heessels gaat in gesprek met zijn ouders over opgroeien, opvoeden en ouder worden. Een openhartig gesprek tussen een zoon en zijn ouders.

 • Marcel Oosterveer: Wat doet een visuele beperking met je leven?

  Feb 22 2021

  Joost Heessels in gesprek met Marcel Oosterveer, wethouder van financiën van de gemeente Eindhoven. Een zeer mooi gesprek over wat een visuele beperking doet met een wethouderschap, ambities en het leven.

 • Mgr. de Korte: heeft onze samenleving weer meer verstilling nodig?

  Feb 15 2021

  Joost Heessels praat met Mgr. de Korte, Bisschop van het Bisdom 's-Hertogenbosch. Een gesprek over thema's als het celibaat en de positie van de vrouw binnen de Katholieke kerk. We hebben het ook over carnaval, zijn loopbaan en het geloof in crisistijd. Het belangrijkste thema is toch wel de vraag of onze samenleving meer verstilling nodig heeft.

 • Paul Bolk: Is er een leven na de vakfotografie?

  Feb 09 2021

  Joost Heessels in gesprek met fotograaf Paul Bolk. Bolk nam afscheid van zijn fotowinkel en zijn vak. Heeft hij een nieuw leven op moeten bouwen of is hij met de pakken neer gaan zitten? Dit gesprek werd opgenomen in de kelder van een oud pompstation met een gietvloer waardoor er wat echo hoorbaar is.

 • Theo Verbruggen: Van kraker tot de Rotary

  Feb 02 2021

  De lat ligt hoog dit tweede seizoen. Ik wilde meer dan in seizoen 1 gesprekken voeren die tot nadenken zouden kunnen aanzetten. En dan begin je gewoon een gesprek met een bekende Brabantse journalist. Tot 2019 was Theo Verbruggen te zien als verslaggever bij het NOS-journaal. In Brabant genoot hij bekendheid door het programma gestrikt dat hij bij Omroep Brabant maakte rond 2003/ 2004 en in 2014 nog eens mocht maken. Maar wie is deze journalist, waar staat hij voor en wat kunnen we van zijn ...more

 • Hoe kijkt Mari de Bijl terug op zijn bijna veertigjarige carrière als boswachter

  Dec 08 2020

  Op een hele mooie zaterdag in november bezocht ik Mari de Bijl in zijn kantoortje te Heeze. Een mooiere afsluiter van mijn eerst podcastseizoen kon ik niet bedenken. Sinds ik in Heeze woon kom ik geregeld in de Herbertusbossen in de nabijheid van Kasteel Heeze, dat kasteel dus van die familie die eerst in Kasteel Geldrop woonde. Het gesprek met Mari is eigenlijk tweedelig. In het eerste deel spreek ik Mari in zijn kantoortje aan de grens van de Herbertusbossen. In het tweede deel wandelen w...more

 • Machiel Keet van kansarm tot succesvolle schrijver in de VS

  Dec 01 2020

  Van kansarme jongeren tot succesvol ondernemer, schrijver en coach. Machiel is het allemaal. Van een cursus boekenhouden tot schrijver van boeken die in de VS op vliegvelden te koop zijn. Ontdek ook hoe jij relatie met geld kan verbeteren. Stress om geld is nu verleden tijd.

 • Hoe werd Eduard Schaepman van Hollandse nomade een flamboyante topondernemer?

  Nov 17 2020

  Joost Heessels had voor deze aflevering van Nadenkstof het genoegen om te spreken met topondernemer Eduard Schaepman. Eduard is chief en founder van Tribes, een bedrijf dat flexibele kantoorruimte verhuurd. Mensen zouden hem ook kunnen kennen van de programma's van Jort Kelder zoals bij ons in de PC en hoe heurt het eigenlijk en de bekende talkshows. Met Eduard spreek ik onder andere over zijn jeug, het concept achter Tribes maar ook over covid19, de Politiek en de Vlaamse kust. En mis...more

 • Waarom Eugène Franken zich zo betrokken voelt bij Kasteel Geldrop

  Nov 03 2020

  Joost Heessels in gesprek met Architect Eugène Franken, over zijn vakgebied met in het bijzonder de nieuwbouwplannen voor het centrum van Eindhoven en zijn betrokkenheid bij Kasteel Gelderop.

 • Waarom Peter Bresser onderneemt terwijl hij zijn rechter hersenhelft gebruikt?

  Oct 13 2020

  Peter Bresser en ik (Joost Heessels) kennen elkaar via twitter. Op dit medium vroeg ik aan mijn volgers of iemand een artikel zou willen schrijven over het imago van de WAJONG (Wet arbeidsongeschiktheids-voorziening jonggehandicapten). Peter reageerde en schreef het artikel. Tien jaar lang volgen en spreken we elkaar geregeld. Peter is een echte ondernemer hoewel hij in het verleden ook in dienst was van De Bank. Daarnaast is hij schrijver van twee kinderboeken. "Hallo wie ben jij, ik ben Pjotr"...more

 • Van ex-hoofddocent Tilburg University tot schrijver (deel 2 -Slot)

  Oct 06 2020

  Tweede deel van het gesprek dat Joost Heessels had met Hans van Driel. In deze laatste aflevering hebben de heren het over het oude vak van Hans en zijn debuut bundel "Trage man" en andere schrijfprojecten.

 • Van ex-hoofddocent Tilburg University tot schrijver (deel 1)

  Sep 22 2020

  Joost Heessels in gesprek met Hans van Driel, ex-hoofddocent Tilburg University, schrijver en bekende Tilburger. In dit eerste deel spreken we over onderwijs, de samenleving en Tilburg maar ook de openbare bibliotheek komt nog even langs. Het geluid is iets minder van kwaliteit, we werken aan een oplossing! Foto Hans van Driel - Eye I door Noortje Haegens (met toestemming Hans van DrieL)

 • Waar komt bij Carmen Cabo de interesse voor filantropie vandaan, en waarom verruilde ze het onderwijs voor de museumwereld? (Slot)

  Sep 09 2020

  Joost Heessels in gesprek met Carmen Cabo, zij is hoofd Development & Partnerships van Rijksmuseum Boerhaave. In dit laatste deel van het gesprek met Carmen Cabo gaat het over cultuur en museum Boerhaave in het bijzonder.

 • Waar komt bij Carmen Cabo de interesse voor filantropie vandaan, en waarom verruilde ze het onderwijs voor de museumwereld? (deel 2)

  Sep 09 2020

  Joost Heessels in gesprek met Carmen Cabo, hoofd Development & Partnerships van Rijksmuseum Boerhaave. In deel 2 is filantropie het hoofdthema.

 • Waar komt bij Carmen Cabo de interesse voor filantropie vandaan, en waarom verruilde ze het onderwijs voor de museumwereld? (deel 1)

  Sep 09 2020

  Joost Heessels in gesprek met Carmen Cabo. Zij is nu hoofd Development & Partnerships Rijksmuseum Boerhaave. Opgenomen in Rijksmuseum Boerhaave te Leiden. In dit eerste deel gaat het over het begin van haar loopbaan en het onderwijs.