PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Nabij

Het relaas van de zoektocht van een kleindochter naar een grootmoeder die nooit grootmoeder werd. Een podcast over moeders en dochters en over mensen verborgen in de familiegeschiedenis. Nabij is een project van Selkie, de audiomakerij van Ruben Nachtergaele en Eva De Groote. Met Eva Moeraert als eindredacteur, Ayco Nachtergaele op cello en eindsong door Smilla Nachtergaele. De tekeningen zijn van Steffie Van Cauter. Nabij verscheen als tweeluik met de roman Grond van Eva De Groote. www.selkie...more

Afleveringen

 • Silhouette

  Jun 08 2021

  De eindsong van Nabij als bonustrack. Geschreven en gezongen door Smilla Nachtergaele. Productie door Ruben Nachtergaele.

 • aflevering 4: wij

  May 27 2021

  De vier generaties op een rij. Het volledige familieplaatje intact. Voor even.

 • aflevering 3: jij

  May 20 2021

  De wereld stond stil. Maar in het huis was het druk. Er was een continue stroom van koffie en koekjes.

 • aflevering 2: zij

  May 13 2021

  Bij een zachte regenbui zet ze de planten buiten. Ze trekt gekke bekken voor het raam. 's Avonds telefoneert ze met haar tweelingzus.

 • aflevering 1: ik

  Apr 28 2021

  Ben jij de kleindochter van Odette? Dat snoerde me de mond, die naam, en vooral het feit dat de man mij aan die naam verbond. Aan haar.

 • Nabij trailer

  Apr 08 2021

  Het relaas van de zoektocht van een kleindochter naar een grootmoeder die nooit grootmoeder werd. Een podcast over moeders en dochters en over mensen verborgen in de familiegeschiedenis.