PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Moeders ten laste

Moeders ten laste is een podcastreeks van drie afleveringen, over drie huismoeders, die kozen voor de zorg voor hun kinderen, eerder dan een carrière op te bouwen. Maar nu ze de pensioenleeftijd naderen, blijken de pijnlijke financiële gevolgen.

Afleveringen

 • Moeders ten laste: Fabienne

  Apr 01 2020

  Na een huwelijk van bijna achtendertig jaar, verlaat ze haar man, met de steun van vrienden en haar kinderen. 'Op 15 oktober 2019 waren we precies twee jaar officieel gescheiden. Ik heb een pensioen van 421 euro. Mijn man een goede 1300 euro. Terwijl we minstens even hard gewerkt hebben.' Nu huurt ze een appartement, want een lening afbetalen, kan ze niet. Ze leeft nu van de steun van haar kinderen en gebruikt af en toe wat geld van de erfenis van haar ouders, om rond te komen. Maar een echte op...more

 • Moeders Ten Laste: Tin

  Mar 31 2020

  Tin wordt weldra 63. Ze is een meter vijfenzestig, grijzend. Ze begint na het afstuderen meteen te werken. Ze leert de liefde van haar leven kennen en krijgt twee kinderen. Vijf jaar lang blijft Tin thuis om voor de kinderen te zorgen. Maar plots sterft haar man. Onverwacht.

 • Moeders Ten Laste: Monique

  Mar 30 2020

  Monique is net 65 geworden. Een meter vijfenzestig, bruin geverfd haar, tenger gebouwd. Ze was haar hele leven huismoeder. Ze bleef thuis om voor haar kroost te zorgen. Monique scheidde in 2002, toen haar jongste kind acht was. Het was een moeilijke tijd, niet enkel emotioneel, maar ook financieel. Plots was er enkel alimentatie. Monique ging terug naar school, en begon te werken. Viervijfde. En dat deed ze nog 17 jaar.

 • Moeders ten laste trailer

  Mar 13 2020

  Moeders ten laste, een nieuwe podcastreeks vanaf 30 maart