PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Moderne Liefde

Hoe is het om lief te hebben in 2021? Afgelopen jaren zag Corine Koole hoe labels vervaagden en hoe de grenzen tussen liefde en vriendschap minder scherp werden. In Moderne Liefde vertellen mensen aan Koole over hun persoonlijke zoektocht naar liefde en vriendschap.

Afleveringen

 • Van vurige minnaar naar liefdevolle hospita

  Sep 17 2021

  Janne en de mysterieuze Marijn waren jarenlang vurige minnaars zonder relatie. Ze vallen als een blok voor elkaar. Maar Janne wil zich niet laten meeslepen door een onrustige verliefdheid op de fladderende Marijn. Ze wil het op haar manier doen. Die is heel bijzonder en zoals ze zelf zegt: voor het leven.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Zo overwon Hans zijn onzekerheid over seks

  Sep 03 2021

  Niet vaker dan drie keer daten met dezelfde man. Niet gelijktijdig meerdere mensen daten. Niet serieus praten over die nare ervaring. Het zijn regels die Hans (29) zichzelf oplegde toen hij zich als jonge twintiger op het liefdespad begaf. Dating apps waren nog gloednieuw en veelbelovend. Met Corine verkent Hans nu openhartig de lessen die hij heeft getrokken uit die tijd. TW: seksueel overschrijdend gedrag.   Mailen? [email protected] Verhalen lezen van Corine Koole? www.volks...more

 • Hoe moet je eigenlijk rouwen om de dood van je vriend?

  Aug 20 2021

  De grote liefde van Juul is plotseling overleden. Ze vertelt hoe het is om een ‘rouwpionier’ te zijn terwijl iedereen in hun vriendenkring trouwt en kinderen krijgt. Juul beschrijft wat het is om door te leven en zelfs voorzichtig op zoek te gaan naar een nieuwe vriend. Want het leven zonder liefde is als een zwart-wit film, ook heel mooi, maar in kleur geniet je er toch meer van. Mailen? [email protected] Verhalen lezen van Corine Koole? www.volkskrant.nl/magazine Ouder...more

 • Hoe is het om op latere leeftijd aan een open relatie te beginnen?

  Aug 06 2021

  De kinderen zijn het huis uit en er is ruimte voor avontuur voor Mirjam en haar man. Ze kiezen voor een open huwelijk. Mirjam voelt zich bevrijd, ze kan op zoek naar een tweede liefde in haar leven. Wat vinden de kinderen van hun open relatie? En hoe verloopt de zoektocht?See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Scheiden en toch elkaars grote liefde zijn

  Jul 23 2021

  Zestien jaar waren David en Bart een stel. En bijna even lang zijn ze inmiddels uit elkaar. Toch hebben ze nog steeds een intense relatie. David blikt terug op het pad dat ze samen aflegden. Verder gaan met je leven met je ex aan je zijde, soms lukt dat.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Hoe is het om te daten als jonge trans vrouw?

  Jul 09 2021

  Onbevangen daten en flirten als trans persoon is lastig. Een heuse relatie beginnen al helemaal. Tammie vertelt over haar kwetsbaar verlangen naar een simpel leven,  want vooroordelen liggen altijd op de loer.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Er zijn te veel leuke mensen om monogaam te zijn

  Jun 25 2021

  Pandemie of niet, studente Lisa houdt haar ogen open voor de liefde. Ondertussen houdt ze secuur een lijstje bij van iedereen met wie ze het bed deelt. De hele wereld ligt aan haar voeten, 't liefst naakt en hijgend. Maar, dat is niet altijd zo geweest.   Contact: [email protected] Verhalen lezen van Corine Koole? www.volkskrant.nl/magazineOudere podcast van Corine Koole luisteren? www.volkskrant.nl/vantweekantenPresentatie en interviews: Corine KooleResearch, redactie en monta...more

 • Wanneer verbreek je een vriendschap?

  Jun 11 2021

  Marieke en Sterre zijn vrienden voor het leven in hun studententijd. Maar dan doet Sterre iets onvergeeflijks in de ogen van Marieke, die de vriendschap daarna abrupt verbreekt. Jaren later krijgt Marieke spijt van haar keiharde oordeel, maar ze kan Sterre nergens vinden, ook niet online. Tot afgelopen zomer.   Heb je zelf ook een verhaal dat je wil delen? Mail dan naar [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Trailer

  Jun 04 2021

  Hoe is het om lief te hebben in 2021? Afgelopen jaren zag Corine Koole hoe labels vervaagden en hoe de grenzen tussen liefde en vriendschap minder scherp werden. In Moderne Liefde vertellen mensen aan Koole over hun persoonlijke zoektocht naar liefde en vriendschap.See omnystudio.com/listener for privacy information.