PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Klemtoon Media Podcast

In de Klemtoon Media Podcast praten Kitty Joachems en Paul Joachems met interessante gasten over ondernemen, politiek en cultuur.

Afleveringen

 • Waar moet je beginnen als je wil gaan podcasten?

  Apr 22 2022

  Het belangrijkste wat je moet weten als je start met podcasten: begin bij het begin. Dat klinkt simpel. Maar veel podcasters slaan toch een paar essentiele stappen over waardoor succes uitblijft. In deze aflevering vertellen Paul en Kitty jou hoe jij dat kunt voorkomen.

 • Vijf redenen waarom het slim is om een podcast te starten

  Feb 21 2022

  Paul en Kitty geven je vijf redenen waarom het slim is om te starten met podcasten. Growth marketeer Benthe Bemelman vertelt waarom zij startte met podcasten en ook Marco Schillemans deelt zijn ervaring met de leukste contentvorm die er is (vinden wij :-)). In ons Whitepaper lees je hoe je impact maakt met een zakelijke podcast. Download jouw exemplaar via onze website.

 • #39 Lily Wierckx van West-Brabant Business Plaza over netwerken

  Nov 10 2021

  Lily Wierckx is de drijvende kracht achter West-Brabant Business Plaza. Ze is dan ook specialist als het om netwerken gaat. Wanneer heeft netwerken zin en wat moet je absoluut niet doen? Dat en meer bespreken we met haar in deze podcastaflevering.

 • #38 Alex Raggers draait de rollen om

  Oct 18 2021

  Voor deze podcast draaien we de rollen een keertje om op verzoek van Alex Raggers. Hij interviewt Paul en Kitty en vraagt ze het hemd van het lijf. Daarom dopen we deze podcast voor de gelegenheid om tot 'Nootmelk Kastpod'. De eerste vraag: is het 'Kitty en Paul' of 'Paul en Kitty'? Wat vind jij?

 • #37 Raymond Smulders gaat voor hoogwaardige kwaliteit en tevreden klanten

  Oct 07 2021

  Raymond Smulders is directeur en oprichter van iBiZZ. Met hem praten we onder andere over zijn Brabantse bureau met heel veel ambitie, hoe hij zijn bedrijf ooit begon en waar de naam iBiZZ vandaan komt.

 • #36 Burgemeester Han van Midden van de gemeente Roosendaal

  Oct 01 2021

  Deze podcast is onderdeel van een serie van drie afleveringen waarin we steeds een burgemeester centraal zetten. Voor elk van hen geldt dat het hun eerste termijn ooit is, als burgemeester. En alle drie worden ze kort na hun installatie geconfronteerd met een situatie die niemand voor mogelijk hield: de coronapandemie. Anderhalf jaar nadat de eerste besmetting in Nederland een feit was blikken wij met hen terug op een bizarre tijd. In de andere afleveringen van dit drieluik praten we met burgeme...more

 • #35 Burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden

  Sep 27 2021

  Deze podcast is onderdeel van een serie van drie afleveringen waarin we steeds een burgemeester centraal zetten. Voor elk van hen geldt dat het hun eerste termijn ooit is, als burgemeester. En alle drie worden ze kort na hun installatie geconfronteerd met een situatie die niemand voor mogelijk hield: de coronapandemie. Anderhalf jaar nadat de eerste besmetting in Nederland een feit was blikken wij met hen terug op een bizarre tijd. In de andere afleveringen van dit drieluik praten we met burgeme...more

 • #34 Burgemeester Evert Weys van de gemeente Hilvarenbeek

  Sep 20 2021

  Deze podcast is onderdeel van een serie van drie afleveringen waarin we steeds een burgemeester centraal zetten. Voor elk van hen geldt dat het hun eerste termijn ooit is, als burgemeester. En alle drie worden ze kort na hun installatie geconfronteerd met een situatie die niemand voor mogelijk hield: de coronapandemie. Wij blikken met hen terug op deze bizarre tijd. In de andere afleveringen van dit drieluik praten we met burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden en burgemeest...more

 • #33 Waarom zou je als politicus gaan podcasten?

  Sep 07 2021

  De allerbeste reden om te gaan podcasten ligt eigenlijk heel erg voor de hand. En de meeste mensen kijken er gewoon overheen. Dat is nog eens makkelijk scoren met je podcast! Sowieso is podcasten en politiek een fijne combinatie. Wij bespreken het in deze aflevering.

 • #32 Hoe lang moet mijn podcast duren?

  May 27 2021

  Hoe lang moet mijn podcast duren? Deze vraag krijgen we vaak. Wij geven je antwoord op die vraag én je krijgt tips over hoe je jouw podcast boeiend houdt van het begin tot het eind.

 • #31 Khalid en Danny van 2kwadraat: authentiek zijn is het allerbelangrijkste

  May 07 2021

  Ken je dat gevoel dat opeens alles bij elkaar komt? Je voelt dat alles klopt. Je krijgt er gewoon kippenvel van. Zo’n moment beleefden Khalid en Danny van 2kwadraat tijdens een sessie met één van hun klanten. Ze vertellen erover in deze podcast. Een podcast vol storytelling, branding, communicatie en marketing. Want dat is hun passie.

 • #30 Paul en Kitty: 30 jaar een radiosetje!

  Apr 23 2021

  Eind maart 2021 was het 30 jaar geleden dat wij elkaar voor het eerst ontmoetten. Dat was in een radiostudio. Sindsdien hebben we samen ontelbaar veel radioprogramma's, audioreportages en podcasts gemaakt. We hebben heel veel mensen mogen interviewen uit binnen- en buitenland. Dat ging meestal goed maar soms ook niet :-). In deze podcast kijken we samen terug op een paar hoogtepunten uit ons radioverleden.

 • #29 Christian van den Berg maakt de podcast die hij zelf zocht

  Nov 10 2020

  De belangrijkste reden om te gaan podcasten was voor Christian van den Berg dat hij op zoek was naar Nederlandse podcasts over leiderschap, organisatie-ontwikkeling en veranderkunde. Omdat hij niet echt kon vinden wat hij zocht besloot hij om ze dan maar zelf te gaan maken. En met succes. Maar de weg naar een succesvolle podcast gaat niet altijd over rozen.

 • #28 Joost Lubach over de app Ground Control, bordspellen en Kamergotchi

  Oct 19 2020

  Joost Lubach is het brein achter de briljante Ground Control app. Die app heeft een directe link naar een van zijn grote hobby’s: het spelen van bordspellen. De cirkel is rond bij de kamergotchi app die hij ontwikkelde voor zijn grote broer. Genoeg gespreksstof om een podcast over te maken. En dat deden we.

 • #27 Michael Petit: de piek van het aantal podcast luisteraars is nog niet bereikt.

  Sep 14 2020

  Michael Petit is marketeer bij Onderzoeksbureau Markteffect. Hij is de drijvende kracht achter de Podcast Monitor: een onderzoek naar feiten, cijfers en meningen van Nederlanders over podcasts. Hoe bekend is de podcast? Wie luisteren er podcasts? En waarom is Michael zelf zo gefascineerd door de podcast? Naar welke podcasts luistert hij? Verder stellen we ook aan hem “de 3 #’s vraag”. Maar waarom wil Kitty nou toch weten wat hij onder zijn overhemd aan heeft? Alle antwoorden vind je in deze pod...more

 • #26 Liana de Wit over Readly, guilty pleasures en Stockholm

  Sep 02 2020

  Als growth manager is Liana de Wit verantwoordelijk voor de groei van Readly in Nederland. Je zou Readly kunnen omschrijven als de Spotify onder de tijdschriften. Wij vroegen haar wat haar favoriete tijdschrift is, hoe ze haar werk in Nederland combineert met haar leven in Stockholm en wat er door haar heen ging toen Zweden en Nederland als laatsten overbleven bij het Eurovisie Songfestival in 2019. Als klap op de vuurpijl heeft Liana ook nog een mooi kadootje voor al onze podcast-luisteraars!

 • #25 Podcasten om zichtbaar te worden

  Jul 11 2020

  Hoe kun je nou zichtbaar worden met audio? Het kan écht. Luister maar!

 • #24 Waarom je beter geen externe links gebruikt in je Facebookberichten

  Jun 15 2020

  Waarom het soms beter is om niet te posten met een link en hoe het dan wel moet…. dat vertellen we je in deze podcast.

 • #23 In gesprek met een delegatie van The Dutch Bears: Daan Breugelmans en Lars de Graaf

  May 05 2020

  We praten met Daan en Lars van The Dutch Bears. The Dutch Bears is een groep jongeren die een grote eerbied en interesse hebben voor de Tweede Wereldoorlog en haar veteranen. Zij hebben o.a. documentaires gemaakt over de Polar Bears (de bevrijders van Roosendaal) en the 4th Canadian Armoured (de bevrijders van Bergen op Zoom).

 • #22 In gesprek met Mandy Godschalk

  Mar 09 2020

  Hoe gaat paardencoaching in zijn werk? Is het zweverig? We onderzoeken het met Mandy Godschalk, paardencoach in haar bedrijf DoorZICHT coaching en training. We praten ook over de haat-liefde verhouding die Mandy heeft met Facebook en ze leert ons welke 3 dingen van essentieel belang zijn voor natuurlijk leiderschap.

 • #21 Jouw zichtbaarheid vergroten met hashtags

  Feb 17 2020

  Hoe zet je hashtags zó in dat ze je zichtbaarheid vergroten? En hoeveel hashtags gebruik je dan? Je ontdekt het in deze #podcast over #hashtags!

 • #20 In gesprek met Lorenza Verbaten en Jacky Millesen

  Jan 10 2020

  Tekstschrijver Lorenza Verbaten vertelt hoe teksten bijdragen aan je zichtbaarheid en we ontdekken haar passie voor duurzaam koken. En chefkok Jacky vertelt over haar favoriete wintergerechten. Luister smakelijk!

 • #19 Jouw persoonlijke zichtbaarheid op LinkedIn

  Dec 06 2019

  In deze podcast vertellen we jou waarom wij vinden dat zichtbaarheid begint op jouw persoonlijk LinkedIn profiel. Je krijgt antwoord op de vraag wat jij vandaag nog kunt doen om jouw profiel op LinkedIn te optimaliseren.

 • #18 Zichtbaar en herkenbaar door jouw eigen stijl

  Nov 29 2019

  Hoe zorg je er voor dat je opvalt in positieve zin? Door je eigen, herkenbare stijl te ontwikkelen. Hoe je dat aanpakt bespreken we in deze podcast.

 • #17 Zo vergroot jij jouw bereik op social media

  Nov 22 2019

  Wil je dat jouw berichten op social media door meer mensen gezien worden? In deze podcast geven we je tips waarmee je jouw bereik vergroot.

 • #16 In gesprek met Patrick Kicken

  Nov 08 2019

  In deze podcast op locatie gaan Kitty en Paul in gesprek met Patrick Kicken. We praten onder andere over radio, podcasten en over leven zonder stress.

 • #15 Kitty en Paul stellen zich voor

  Sep 09 2019

  In deze podcast leer je Kitty en Paul een beetje beter kennen en ontdek je waarom zij zoveel energie krijgen van podcasten (en hoe podcast ook in jouw voordeel kan werken).

 • #14 In gesprek met Benthe Bemelman

  Aug 24 2019

  In deze podcast op locatie gaan Kitty en Paul in gesprek met Benthe Bemelman. Met Benthe praten we over content, social media en ze geeft handige Insta-tips.

 • #13 In gesprek met Frank en Karin Roks

  Aug 17 2019

  In deze podcast op locatie zijn we te gast in het atelier van 2CREA8, Kitty en Paul gaan in gesprek met kunstenaarsechtpaar Frank en Karin Roks.

 • #12 Podcast op locatie, in gesprek met Robert Breedveld en Mark de Wit

  Jun 17 2019

  In deze podcast op locatie zijn we te gast in Over de Tong in Roosendaal, Kitty en Paul gaan in gesprek met Robert Breedveld en Mark de Wit.

 • #11 Podcast op locatie, in gesprek met Bjorn Rommens en Tom Hopmans

  May 11 2019

  In deze podcast op locatie zijn we te gast in Over de Tong in Roosendaal, Kitty en Paul gaan in gesprek met Bjorn Rommens en Tom Hopmans.

 • Podcastcafé - zichtbaarheid, met Kitty en Paul Joachems

  Nov 02 2018

  In het Klemtoon Media Podcastcafé vertellen Kitty en Paul hoe je in 5 stappen jouw zichtbaarheid kunt verbeteren.

 • #9 Zichtbaarheid is meer dan alleen zien. Laat àl je zintuigen spreken - met Sophy van Pelt

  Oct 22 2018

  Laat al je zintuigen prikkelen in deze podcast met Sophy van Pelt. Ze vertelt over haar nieuwe label World of Some en over de inspiratie die ze over de hele wereld opdeed en graag deelt met jou.

 • #8 Zichtbaarheid draait om in beeld komen en in beeld blijven - met Frans Hendrikx

  Oct 22 2017

  ”Het grootste verschil tussen ooit en nu is dat je met 1 boodschap een veel groter bereik hebt. En je kunt die boodschap op meerdere kanalen kwijt”, zegt Frans Hendrikx van Omnisense in onze podcast. En juist dat maakt het ontzettend moeilijk voor ondernemers. Want hoe zoek je uit welk kanaal bij jou, bij jouw bedrijf en bij jouw boodschap past?

 • #7 Verkopen is geen trucje: het is de verbinding die ertoe doet - met Jacqueline Moleman

  Oct 15 2017

  Jacqueline heeft al heel wat ondernemers geholpen om blijvend succesvol te zijn. In deze podcast geeft ze een supersimpele tip. Als je die tip vandaag nog toepast ga je per direct meer verdienen. Zo gemakkelijk kan het dus zijn. Ze vertelt ook over haar Verbindend Zakendoen-methode en hoe ze een deel van het jaar werkt vanuit het heerlijke Spanje.

 • Storytelling Festival De Kring en Tongerlohuys

  Aug 23 2017

  Een jaar geleden zijn Schouwburg De Kring, het Tongerlohuys en CultuurCompaan samengevoegd. Op 8 juli 2017 is dit gevierd met het Storytelling Festival waar veel leuke verhalen werden gemaakt, verteld én gedeeld.

 • #6 - Zichtbaarheid - het publiceren van waardevolle content is een must - met Eric van Hall

  Jul 05 2017

  Eric van Hall is oprichter van en copywriter bij CopyRobin. In onze Klemtoon Media Business Podcast praten we met hem onder andere over LinkTinderen en de must van waardevolle content voor ondernemers.

 • Podcast WoonZorgen

  Jun 14 2017

  Podcast bijeenkomst WoonZorgen Care Innovation Center West Brabant. Op woensdag 24 mei organiseerden het Care Innovation Center en de Gemeente Roosendaal de bijeenkomst WoonZorgen. Het thema van deze avond was de sterk veranderende woonwensen van vitale ouderen.

 • #5 Maatschappelijke Beursvloer Roosendaal

  May 07 2017

  In april '17 vond de 3e Maatschappelijke Beursvloer plaats georganiseerd door de Roosendaalse Uitdaging in samenwerking met de ondernemers van het Goede Doelen Ontbijt (GDO netwerk).

 • #4 Zichtbaarheid - op lokaal niveau zien en gezien worden - met Johan van Loenhout

  Mar 08 2017

  Door vallen en opstaan groeide Johan van Loenhout uit tot een ervaren ondernemersprofessional. Hij coacht startende en gevestigde ondernemers. Met zijn bedrijf Lokaal Inkopen stimuleert hij het winkelen bij en zaken doen met lokale en regionale ondernemers. Hij gaat graag naar Griekenland op vakantie en heeft door omstandigheden de laatste tijd een aantal series weggekeken. Normaal gesproken is hij niet zo’n tv-kijker. Hij luistert liever naar muziek of leest een goed boek.

 • #3 Zichtbaarheid - jouw beleving van het leven laten zien - met Ismène Elbers

  Feb 07 2017

  Music, theater en mood dat zijn de hoofdbestanddelen van Issy Productions, het bedrijf van Ismène Elbers. In deze podcast praat ik met haar over creativiteit, passie, valkuilen, doorzettingsvermogen en ondernemen met gevoel. “Als jij dat onderbuikgevoel krijgt in goede of in slechte zin : vertrouw er maar op”.

 • #2 Zichtbaarheid - voor élke ondernemer van essentieel belang - met Chantal van Spaendonck

  Jan 24 2017

  Chantal van Spaendonck is directeur van het Care Innovation Center en werkt als projectleider voor Starterscentra West Brabant. In onze Klemtoon Media Business Podcast praten we met haar over (startende) ondernemers, het Huis van Morgen en lelijke eendjes. En ze geeft ook gelijk wat adviezen waar elke ondernemer wat aan heeft!

 • #1 Online en offline zichtbaarheid - hoe houd ik de winkel draaiende - met Rob van de Geijn

  Jan 09 2017

  Rob van de Geijn van de Danstheaterwinkel in Roosendaal deelt handige tips over het ondernemerschap in de Klemtoon Media Business Podcast.