PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Kitty Koelemeijer Podcast

Gesprekken over technologie, innovatie, management en ondernemerschap. En ook over economie, psychologie en artificial intelligence. Kitty is hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit, toezichthouder en ondernemer.

Afleveringen

 • Jan Meerman: Maatschappelijke Waarde van Retail - Kitty Koelemeijer Podcast #18

  Jun 27 2022

  Jan Meerman is directeur van brancheorganisatie INretail. Kitty Koelemeijer is hoogleraar, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Jan over ontwikkelingen in de sector, het onderzoeksrapport "De Maatschappelijke Waarde van Retail", een nieuwe benadering van retail en het retaillandschap van de toekomst.

 • Krein Bons: Leiderschap in Retail - Kitty Koelemeijer Podcast #17

  Jun 09 2022

  Krein Bons is een retail icoon. Hij neemt na 26 jaar op 1 juli 2022 afscheid als CEO van vanHaren Schoenen. Daarnaast is Krein voorzitter van brancheorganisatie INretail. Kitty Koelemeijer is hoogleraar, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Krein over het geheim achter zijn succes als ondernemer en topmanager, zijn visie op leiderschap, de veranderingen in retail, de toekomst van het retaillandschap en de rol van de overheid.

 • Giovanni Colauto: De Bijenkorf en Luxury Retail - Kitty Koelemeijer Podcast #16

  May 30 2022

  Giovanni Colauto is CEO van De Bijenkorf. Kitty Koelemeijer is hoogleraar, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Giovanni over (luxe) warenhuizen, de strategie van De Bijenkorf, zijn visie op en samenwerking met merken, het creëren van experience en zijn ideeën over leiderschap. 

 • Bjorn Schipper: Entertainment & Intellectueel Eigendom - Kitty Koelemeijer Podcast #15

  May 17 2022

  Bjorn Schipper is advocaat en toezichthouder. Hij is gespecialiseerd in intellectuele eigendomsrechten in relatie tot muziek, entertainment, events, media, design, mode en fotografie. Kitty Koelemeijer is hoogleraar, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Bjorn over zijn ervaringen met creatieven en ondernemers in de muziekindustrie, in het bijzonder de dance sector. Welke ontwikkelingen heeft de muzieksector doorgemaakt en welke toekomst ziet Bjorn voor deze sector? Bjorn gaat in op vr...more

 • Arjan Widlak: Volwassen Digitale Overheid - Kitty Koelemeijer Podcast #14

  May 03 2022

  Arjan Widlak is directeur van Stichting Kafkabrigade en onderzoeker, auteur van diverse boeken en columnist voor verschillende dagbladen. Kitty Koelemeijer is hoogleraar, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Arjan over de oorzaken en gevolgen van bureaucratisch falen. Arjan geeft toelichting op digitalisering als verdelingsgvraagstuk, de toeslagenaffaire, de noodzaak voor databegroting en de rol van zijn Stichting Kafkabrigade. Ook zijn boeken Digitale Kooi en Volwassen Digitale Overh...more

 • Michiel Witteveen: Ondernemerschap in Retail - Kitty Koelemeijer Podcast #13

  Apr 20 2022

  Michiel Witteveen is ondernemer en eigenaar van Mirage Retail Group. Kitty Koelemeijer is hoogleraar, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Michiel over zijn ondernemerschap, de winkelformules Blokker, BCC, Intertoys en MINISO, zijn visie op de toekomst van retail en zijn ideeën over leiderschap.

 • Lex Hoogduin: Inflatie - Kitty Koelemeijer Podcast #12

  Apr 05 2022

  Lex Hoogduin is hoogleraar Economics of Complexity and Uncertainty in Financial Markets and Financial Institutions aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is tevens toezichthouder en ondernemer. Lex was onder andere directeur bij De Nederlandse Bank en voorzitter van Betaalvereniging Nederland. Kitty Koelemeijer is hoogleraar, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Lex over de oorzaken en gevolgen van de inflatie die ons in de greep houdt. Welke maatregelen moet de Europese Centrale Ban...more

 • Douwe Lycklama: Datasoevereiniteit - Kitty Koelemeijer Podcast #11

  Mar 28 2022

  Douwe Lycklama is ondernemer, oprichter van Innopay en auteur. Douwe was o.a. betrokken bij de ontwikkeling van iDeal. Kitty Koelemeijer is hoogleraar, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Douwe over de ongewenste gevolgen van digitalisering en de noodzaak van decentralisatie, interoperabiliteit en datasoevereiniteit in de financiële sector en veel andere sectoren van de economie.

 • Sadik Cevik: Flitsbezorging - Kitty Koelemeijer Podcast #10

  Mar 07 2022

  Sadik Cevik is managing director Benelux bij Gorillas. Kitty Koelemeijer is hoogleraar, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Sadik over flitsbezorging, het concurrentieveld met de supermarkten en de toekomst van retail.

 • Frans Feldberg: Big Data en Businessmodellen - Kitty Koelemeijer Podcast #9

  Feb 21 2022

  Frans Feldberg is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de Faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij mede-oprichter en lid van het dagelijks bestuur van het Amsterdam Center for Business Analytics (www.acba.nl) en mede-oprichter van Data Science Alkmaar (datasciencealkmaar.nl). Kitty Koelemeijer is hoogleraar, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Frans over big data, de ontwikkelingen in kunstmatige intelligenti...more

 • Jeanine Holscher: Retail en Leiderschap - Kitty Koelemeijer Podcast #8

  Feb 07 2022

  Jeanine Holscher is CEO van Blokker en COO van Mirage Retail Group. Kitty Koelemeijer is hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Jeanine over ontwikkelingen in de retail, de gevolgen van de pandemie, het veranderende retaillandschap, de uitdagingen en successen van Blokker, platformisering, innovatie en (vrouwelijk) leiderschap en diversiteit.

 • Gijs Boudewijn: Payments, Fintech en de Digitale Euro - Kitty Koelemeijer Podcast #7

  Jan 24 2022

  Gijs Boudewijn is directeur van Betaalvereniging Nederland. Kitty Koelemeijer is hoogleraar, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Gijs over de ontwikkelingen in het betalingsverkeer, de rol van de banken, Fintech, Big Tech, crypto en de digitale euro.

 • Daniel Ropers: Operating Systems of Life - Kitty Koelemeijer Podcast #6

  Jan 10 2022

  Daniel Ropers is voormalig CEO van bol.com en van Springer Nature, investeerder en adviseur. Kitty Koelemeijer is hoogleraar, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Daniel over de transitie van Big Tech ondernemingen naar ondernemingen die het besturingssysteem worden voor toegang tot de digitale wereld en grote rol spelen in ons leven.

 • Jelle Jolles: Neuropsychologie - Kitty Koelemeijer Podcast #5

  Dec 20 2021

  Food for Thought deze feestdagen! In de nieuwste aflevering van mijn podcast spreek ik met Jelle Jolles, hoogleraar Neuropsychologie. Jelle geeft zijn visie op o.a. artificial intelligence, neuromarketing, behavioral economics en het belang van empathie en creativiteit. Deze aflevering zit boordevol tips voor ondernemers en managers.Wat een voorrecht om met deze top-neuropsycholoog te mogen spreken! Kijk via YouTube of luister via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. De volgende afleverin...more

 • Michaël van de Poppe: Crypto - Kitty Koelemeijer Podcast #4

  Dec 06 2021

  Michaël van de Poppe is handelaar en investeerder in crypto, influencer en CEO en oprichter van EightGlobal. Kitty Koelemeijer is hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Michaël over de cryptobubbel, de toekomstbestendigheid van crypto, ondernemerschap en het leven als influencer.

 • Ed van de Weerd: Drogist en Gezondheidszorg - Kitty Koelemeijer Podcast #3

  Nov 22 2021

  Ed van de Weerd is CEO van AS Watson Benelux. Kitty Koelemeijer is hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Ed over de rol van de drogist in de gezondheidszorg, omnichannel retail, bedrijfscultuur, leiderschap en nog veel meer.

 • Bob van Oosterhout: Sportmarketing en Merken Bouwen - Kitty Koelemeijer Podcast #2

  Nov 07 2021

  Bob van Oosterhout is oprichter van sportmarketingbureau Triple Double. Kitty Koelemeijer is hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Bob over sportmarketing en -sponsoring, het bouwen van merken, de toekomst van voetbal, opkomende sporten en zijn ondernemerschap.

 • Huub Vermeulen: Platformeconomie, Big Tech en Europa - Kitty Koelemeijer Podcast #1

  Oct 25 2021

  Huub Vermeulen is CEO van Bol.com. Kitty Koelemeijer is hoogleraar, toezichthouder en ondernemer. Kitty spreekt met Huub over de platformeconomie, Big Tech, Europa en zijn rol als ceo van Bol.com.