PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

KWF Kankerbestrijding

Leven met kanker. In Nederland hebben miljoenen mensen hier direct of indirect mee te maken. Tegen kanker. Voor het leven.

Afleveringen

 • Aflevering 5: Roelof Hemmen in gesprek met René Medema (AvL) en Fred Falkenburg (KWF)

  Jan 06 2020

  Het Antoni van Leeuwenhoek ontvangt de komende jaren 17 miljoen euro per jaar van KWF. Fred Falkenburg (directeur KWF) en René Medema (bestuursvoorzitter en directeur Wetenschapsbeleid AvL) praten onder leiding van Roelof Hemmen over het belang van deze samenwerking voor kankerpatiënten.

 • Aflevering 4: Roelof Hemmen in gesprek met ex-patiënten Fien Vermeulen en Astrid Nollen

  Nov 06 2019

  Radio presentatrice Fien Vermeulen van Q-Music en Astrid Nollen (Oncologie Coach) vertellen op indringende wijze welke rol kanker in hun leven speelt. Vriend van KWF Roelof Hemmen praat met ze over hoe het was om de diagnose kanker te krijgen en over de periode tijdens de ziekte. En wat ze nu, jaren na de behandeling, nog merken van de impact van kanker. Het is een emotioneel en eerlijk gesprek, over wat kanker met je doet en hoe het, jaren na de behandeling, nog dagelijks een rol in je leven s...more

 • Aflevering 3: Roelof Hemmen in gesprek met onderzoeker Wilbert Zwart

  Sep 02 2019

  Wat is het laatste nieuws over genezing van borst- en prostaatkanker? Wie beter te vragen dan onderzoeker Wilbert Zwart, die hier zijn specialiteit van heeft gemaakt. In deze 30 minuten komt zijn onderzoek ter sprake, maar gaat het ook over zijn persoonlijke drijfveren. Hoe lang weet Wilbert al dat hij dit werk wilde gaan doen? Welke nieuwe doorbraken hoopt hij te behalen?

 • Aflevering 2: Roelof Hemmen in gesprek met staatssecretaris Paul Blokhuis

  Sep 02 2019

  Als staatssecretaris van Volksgezondheid maakt Paul Blokhuis zich vanaf het begin af aan niet populair bij tabaksfabrikanten. Volgens hem mag een pakje sigaretten rustig 10 euro of meer kosten. Voor dat soort maatregelen heb je natuurlijk wel draagvlak nodig. In deze aflevering hoor je hoe dat proces is verlopen in het opstellen van het nieuwe preventieakkoord.

 • Aflevering 1: Roelof Hemmen in gesprek met Johan van de Gronden (KWF)

  Aug 29 2019

  Johan van de Gronden is samen met Fred Falkenburg sinds half 2018 bestuurder van KWF. Het duo heeft duidelijke plannen voor de toekomst. Hoe ziet die toekomst van kankerbestrijding er uit? Welke nieuwe ontwikkelingen kunnen we verwachten? En hoe wil KWF Kankerbestrijding daarin meegaan?