PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

KIJK en Luister

KIJK en Luister is de podcast over bijzondere technologie, doorbraken in de wetenschap en wat dat betekent voor de wereld om je heen.

Afleveringen

 • Afl. 3: Corona-complotten en andere theorieën

  Apr 24 2020

  Zodra er iets groots in de wereld gebeurt, is het een kwestie van tijd voordat complotgelovigen van zich laten horen. Maar hoe komt het dat iemand in samenzweringstheorieën gaat geloven? En vormen complotgelovigen een gevaar? In de derde aflevering van KIJK & Luister vragen we het Leo Polak die met hoofdredacteur André Kesseler 'Omnibus Complotten' schreef.

 • Afl. 2: Wetenschappelijke mythes doorgeprikt

  Feb 21 2020

  Al bijna vijf jaar prikt onze columnist Ronald Veldhuizen elke KIJK-editie een hardnekkige wetenschapsmythe door. Zo is een bekende reactie van iemand op een verkoudheid dat je niet genoeg vitamine C tot je hebt genomen. Of dat kinderen druk worden van suiker. Hoe zit dat eigenlijk? Deze en nog veel meer vragen komen aan bod in de tweede aflevering van KIJK & Luister.

 • Afl. 1: De F-35 is in Nederland... en nu?

  Jan 16 2020

  Eind oktober 2019 kwam eindelijk de eerste F-35 naar ons land. Vlieger Ian Knight had de eer het nieuwe gevechtstoestel veilig te laten landen op de vliegbasis van Leeuwarden. Nu geeft hij leiding aan het opbouwen van het eerste Nederlandse F-35 Squadron. Wij vroegen hem het hemd van het lijf.