PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

KIJK & Luister

Een podcast van het populaire wetenschappelijk en techniek tijdschrift 'KIJK'. Met topics van nu. Gepresenteerd door Laurien Onderwater.

Afleveringen

 • Afl. 10: De Samenzwering - Hoe complotgelovigen denken

  Sep 16 2021

  In de KIJK & Luister-podcastserie De Samenzwering bespreken Hassan el Maroudi en KIJK-redacteur Laurien Onderwater elke keer een complottheorie. Na zes complotten te hebben besproken, kruipen ze nu in het hoofd van de complotdenker. Wat gaat daar allemaal in om? See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Afl. 9: De Samenzwering - Het Ustica-incident

  Sep 03 2021

  In de KIJK & Luister-podcastserie De Samenzwering bespreken Hassan el Maroudi en KIJK-redacteur Laurien Onderwater elke keer een complottheorie. Deze keer: in hoeverre was het neerschieten van een Italiaans toestel met 81 inzittenden een vergissing?See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Afl. 8: De Samenzwering - Jonestown

  Aug 17 2021

  In de KIJK & Luister-podcastserie De Samenzwering bespreken Hassan el Maroudi en KIJK-redacteur Laurien Onderwater elke keer een complottheorie. Deze keer: de dood van honderden volgelingen van sekteleider Jim Jones is nog steeds in nevelen gehuld.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Afl. 7: De Samenzwering - Big Pharma

  Aug 02 2021

  In de KIJK & Luister-podcastserie De Samenzwering bespreken Hassan el Maroudi en KIJK-redacteur Laurien Onderwater elke keer een complottheorie. Deze keer: de farmaceutische industrie zou nieuwe, veelbelovende medicijnen tegenhouden én ons allemaal ziek willen maken.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Afl. 6: De Samenzwering - Titanic wisseltruc

  Jul 13 2021

  In de KIJK & Luister-podcastserie De Samenzwering bespreken Hassan el Maroudi en KIJK-redacteur Laurien Onderwater elke keer een complottheorie. Deze aflevering met hoofdredacteur en ervaringsdeskundige André Kesseler gaat over de Titanic... of toch de Olympic? Want welk schip ligt er nou op de oceaanbodem? See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Afl. 5: De Samenzwering - Platte aarde

  Jun 22 2021

  In deze nieuwe serie van KIJK & Luister bespreken Hassan el Maroudi en KIJK-redacteur Laurien Onderwater elke keer een samenzweringstheorie. In deze aflevering praten ze met KIJK-columnist Ronald Veldhuizen over het complot dat de aarde plat zou zijn. De oude Grieken wisten al dat onze planeet een bolvorm heeft, maar ‘flat-earthers’ verwerpen dat idee.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Afl. 4: De Samenzwering - Area 51

  Jun 08 2021

  In deze nieuwe serie van KIJK & Luister bespreken Hassan el Maroudi en KIJK-redacteur Laurien Onderwater elke keer een samenzweringstheorie. Deze aflevering met hoofdredacteur en ervaringsdeskundige André Kesseler gaat over misschien wel het bekendste complot: worden op de streng bewaakte basis Area 51 aliens en hun ruimtevaartuigen verborgen?See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Afl. 3: Corona-complotten en andere theorieën

  Apr 24 2020

  Zodra er iets groots in de wereld gebeurt, is het een kwestie van tijd voordat complotgelovigen van zich laten horen. Maar hoe komt het dat iemand in samenzweringstheorieën gaat geloven? En vormen complotgelovigen een gevaar? In de derde aflevering van KIJK & Luister vragen we het Leo Polak die met hoofdredacteur André Kesseler 'Omnibus Complotten' schreef.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Afl. 2: Wetenschappelijke mythes doorgeprikt

  Feb 21 2020

  Al bijna vijf jaar prikt onze columnist Ronald Veldhuizen elke KIJK-editie een hardnekkige wetenschapsmythe door. Zo is een bekende reactie van iemand op een verkoudheid dat je niet genoeg vitamine C tot je hebt genomen. Of dat kinderen druk worden van suiker. Hoe zit dat eigenlijk? Deze en nog veel meer vragen komen aan bod in de tweede aflevering van KIJK & Luister.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Afl. 1: De F-35 is in Nederland... en nu?

  Jan 16 2020

  Eind oktober 2019 kwam eindelijk de eerste F-35 naar ons land. Vlieger Ian Knight had de eer het nieuwe gevechtstoestel veilig te laten landen op de vliegbasis van Leeuwarden. Nu geeft hij leiding aan het opbouwen van het eerste Nederlandse F-35 Squadron. Wij vroegen hem het hemd van het lijf.See omnystudio.com/listener for privacy information.