PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Inzicht: over innovatie en nieuwe businessmodellen

Bedrijven en organisaties zoeken antwoorden op de digitalisering die om ons heen raast. In deze reeks podcasts gaan we met EY op zoek naar oplossingen, valkuilen en nieuwe businessmodellen die onze maatschappij fundamenteel veranderen.

Afleveringen

 • EY Business Family Business Award of Excellence 2022, het verslag.

  Mar 31 2022

  Beluister hier het verslag van de 'EY Family Business Award of Excellence 2022'-uitreiking.Host: Francesca Vanthielen.Winnaar: Spaas Kaarsen.Sprekers: Eric Van Hoof (EY), Ben en Sarah Spaas (Spaas Kaarsen), Guido Vanherpe (La Lorraine). See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Cartamundi trekt digitale kaart in nieuwe groeispurt

  Mar 11 2021

  Speelkaarten en bordspellen oubollig? Niets is minder waar. Dat bewijst Cartamundi, de ambassadeur van de zevende editie van de Family Business Award of Excellence. Waaraan dankt het kaartenbedrijf uit Turnhout die eer? En hoe werd het familiebedrijf marktleider in zijn sector? ‘Mensen wisselen continu tussen de fysieke en de digitale wereld. In die richting gaan wij verder investeren.’See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • EY - ‘Eén plus één moet drie zijn’

  Dec 17 2020

  Strategische samenwerkingen over sectoren heen krijgen dankzij digitalisering een enorme impuls. ‘Het uiteindelijke doel? Een duidelijke meerwaarde voor de klant creëren. En zorgen dat niet alleen buitenlandse internetgiganten profiteren van deze kansen.’See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • EY - ‘Het is niet meer kostenefficiënt óf klantgericht'

  Nov 22 2020

  Enkele jaren geleden scoorde de Nederlandse zorgverzekeraar VGZ een klantentevredenheidsscore van -2. ‘Er waren dus meer mensen die een hekel aan ons hadden dan mensen die blij met ons waren’, zegt Frank Elion, Chief Client Officer bij VGZ. Vandaag – na een metamorfose van de organisatie - staat hun score op 15. Denkt u dat u moet kiezen tussen klantgericht of kostenefficiënt werken? Simon Anthonis, partner bij EY, legt uit hoe wendbare organisatiemodellen die keuze overbodig maken.See omnystudi...more

 • EY - Technologie om langer en gezonder te leven

  Nov 09 2020

  Wat doet digitalisering in de gezondheidszorg? Maakt nieuwe technologie patiëntenzorg duurder of net goedkoper? En wie gaat dat betalen? We brengen met Lucien De Busscher, Peter Hinssen en Jo Caudron drie experts rond de tafel. ‘Er moet een fundamentele shift komen, zoals we die in de tandheelkunde meegemaakt hebben. Vroeger draaide alles rond tanden trekken. Maar vandaag zorg je dat tanden niet meer getrokken hoeven te worden.’See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • EY - 'Brexit betekent uw bedrijf maximaal voorbereiden op het onbekende'

  Oct 27 2020

  Op 31 december 2020 stapt het Verenigd Koninkrijk normaal gezien uit de Europese Unie. En dat heeft een grote impact op ondernemingen zoals transportbedrijf ECS2XL. Zijn zij klaar voor wat binnenkort op hen afkomt?See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 4 - Creatieve zuurstof voor een conservatieve sector

  Dec 13 2019

  Verzekeringen zijn een conservatieve sector, waar verandering moeizaam loopt. Maar hoe breng je de innovatieve kant naar boven van die traditionele, ietwat logge verzekeraar? EY dompelt hen onder in de mindset van Design Thinking.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 3 - Digitalisering haalt lege vrachtwagens uit de file

  Dec 02 2019

  Files, CO2–uitstoot en te weinig chauffeurs: de problemen van de transportsector zijn niet gering. Maar de oplossingen zijn er, en digitalisering en data-analyse spelen daar een grote rol in. ‘We moeten bedrijven overtuigen om hun data te delen. En dat lukt, als ze het voordeel van de technologie zien.’See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 2 - Data-analytics in de strijd tegen sluikstorten

  Nov 15 2019

  Digitaliseren is meer dan een buzzwoord. Het maakt bijvoorbeeld uw stad schoner. Samen met EY werkte Ivago in Gent een oplossing uit waarmee het sluikstorten sneller en efficiënter kan aanpakken: van meldingsapps voor burgers tot tablets voor de vuilnisman.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 1 - De hackathon die levens redt

  Oct 30 2019

  Bij elke brandweerinterventie betekent te weinig informatie tijdverlies. En door tijd te verliezen breng je mensenlevens in gevaar. Hoe kan technologie daar helpen? Start-ups, studenten en een team van de Antwerpse brandweer verzamelen in de gebouwen van EY voor een hackathon, waar projecten aan de realiteit getoetst worden.See omnystudio.com/listener for privacy information.