PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Indonesië Podcast

In deze podcast bespreken we Indonesië met interessante gasten. Gemaakt door Edwin Mooibroek. Sinds 1999 werkt hij regelmatig in Indonesië en woonde 4 jaar in Jakarta als correspondent. Verschijnt elke 1e van de maand.

Afleveringen

 • Indonesië Podcast aflevering 11

  Sep 30 2021

  Hoe krijg je als buitenlands merk voet aan de grond in Indonesië? IKEA kwam 7 jaar geleden naar Indonesië. Onlangs werd de vierde winkel geopend en volgende maand opent een winkel op Bali.Te gast is Mark Bloemena, hij is Property Director en Store Development Director voor IKEA in Zuidoost Azië

 • Indonesië Podcast aflevering 10

  Aug 31 2021

  Hoe is het Nederlandse bedrijfsleven in Indonesië de Coronacrisis doorgekomen?Te gast is Sandra van Hellemond, eigenaar van marktonderzoeksbureau QPA, een van de oprichters van het Dutch Business Network in Indonesië en bestuurslid van Eurocham, de Europese Kamer van Koophandel in Indonesië.

 • Indonesië Podcast aflevering 9

  Jul 31 2021

  Hoe kan Indonesië straks sterker uit de Coronacrisis komen?Te gast is Joris van Etten, hij werkt voor de Asian Development Bank en houdt zich daar bezig met de stedelijke infrastructuur.

 • Extra : Corona-update

  Jul 12 2021

  De Corona situatie in Indonesië is snel aan het verslechteren. In deze extra Indonesië podcast praten we bij met internist Raph Hamers, specialist infectieziekten verbonden aan de Eijkman-Oxford Clinical Research Unit in Jakarta

 • Indonesië Podcast aflevering 7

  Jun 30 2021

  Forestwise haalt op Kalimantan de olie uit Illipe noten als duurzaam alternatief voor palmolie. Het kan gebruikt worden in onder meer cosmetica. Door de olie uit noten te gebruiken hoopt het bedrijf het regenwoud te beschermen.In de Indonesië podcast een gesprek met oprichter Dirk-Jan Oudshoon die op West-Kalimantan woont.

 • Indonesië Podcast aflevering 6

  May 31 2021

  In Nederland lijkt de Coronacrisis medisch gezien bijna ten einde. Is dat in Indonesië ook zo of is er nog een lange weg te gaan? Te gast is Raph Hamers, specialist infectieziekten verbonden aan de Eijkman-Oxford Clinical Research unit in Jakarta

 • Indonesië Podcast aflevering 5

  Apr 30 2021

  In deze aflevering is Flip Stoltenborgh te gast, eigenaar van het in Indonesië gespecialiseerde reisbureau Merapi Tour en Travel. Wat betekent de coronacrisis voor zijn bedrijf? Ook bespreken we zijn boek 'Trek in Indonesië".

 • Indonesië Podcast aflevering 4

  Mar 31 2021

  'Moederstad', zo heet het nieuwe boek van schrijver en journalist Philip Dröge. In het boek schrijft hij over het Jakarta van nu, het Batavia van toen en zijn eigen familiegeschiedenis. 

 • Indonesië Podcast, aflevering 3

  Mar 18 2021

  In deze aflevering is de Nederlandse ambassadeur in Jakarta, Lambert Grijns te gast. Met hem bespreken we de Corona-situatie in Indonesië. Wanneer zijn bijvoorbeeld vakanties op Bali weer mogelijk en hoe worden Nederlanders die in Indonesië wonen gevaccineerd? Ook bespreken we zijn persoonlijke band met het land en de relatie tussen Nederland en Indonesië.

 • Indonesië Podcast, aflevering 2

  Jan 26 2021

  In deze Indonesië Podcast een gesprek met Bartele Santema. In 1999 startte hij een café in Jakarta, nu zijn het er vijf. De bekendste is Eastern Promise in Kemang. Hoe begin je een kroeg in Indonesië en hoe overleven de zaken deze Corona periode?

 • Indonesië Podcast, aflevering 1

  Jan 12 2021

  In de eerste aflevering van de Indonesië podcast is Michel Maas te gast. Met hem blikken we terug op zijn correspondentschap en bespreken we het laatste nieuws uit Indonesië.