PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Het Geld en de Stenen

Financiering van vastgoed is niet altijd eenvoudig, en voor investeerders is het lastig rendement te maken. Maar het kan wel. In deze podcast gaat Tom Jessen in gesprek met ondernemers, vastgoedbeleggers en investeerders over hoe zij vastgoed financieren.

Afleveringen

 • Duurzaamheid centraal tijdens PROVADA 2022

  Jun 21 2022

  Op de grootste vastgoedbeurs van Nederland stond één woord centraal: duurzaamheid. Tom Jessen was aanwezig in de stand van Mogelijk Vastgoedfinanciering om een speciale aflevering te maken van de podcastserie 'Het Geld en de Stenen'. Tom ging in gesprek met verschillende organisaties over hoe zij invulling geven aan het thema duurzaamheid. Van VolkerWessels tot Rabo SmartBuilds. En van Arcadis tot ING Bank. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 10. Een nieuwe manier van fondsbeleggen

  May 09 2022

  Er liggen gelukkig weer kansen voor ondernemers om hun zakelijk vastgoed op een eenvoudige manier te financieren. Dirk Jan van der Hoeden, directeur bij Mogelijk, praat je bij over fondsbeleggen. Waarmee investeerders meteen ook hun vermogen op een veilige manier kunnen laten renderen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 9. Meer liquiditeit om te ondernemen

  Mar 21 2022

  Tim Emmelot wil de vloot in zijn jachthaven flink uitbreiden. Door de coronacrisis was de financiering lastig. Maar met hulp van Mogelijk kreeg Tim het voor elkaar. Hij kwam via Mogelijk in contact met investeerder Charles van Renesse en daardoor varen binnenkort de gloednieuwe en duurzame boten zijn jachthaven binnen. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 8. Droom komt uit dankzij overbruggingskrediet

  Feb 21 2022

  Morten Eschweiler is ondernemer op Texel. Voor de aanschaf van een nieuw bedrijfspand heeft hij een uitdaging. Hij heeft het koopcontract al getekend, maar zijn oude pand is nog niet verkocht. Dus gaat hij opzoek naar een overbruggingsfinanciering.  Maarten-Jeroen den Boer van MB Adviesgroep adviseerde hem en bracht hem in contact met Mogelijk.   See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 7. Met herfinanciering je droom voortzetten

  Jan 31 2022

  Ondernemer Ronald Christ heeft grote plannen voor het industriële pand in Arnhem waar hij mede-eigenaar van is. Om die plannen uit te kunnen voeren wilde hij alleen verder. Dus deed hij een bod op de aandelen van zijn partners en moest hij voor herfinanciering gaan zorgen van het pand. Mogelijk hielp hem hiermee. Pablo de Loor, Partner bij Mogelijk, vertelt hoe de formule van Mogelijk werkt voor Ronald, maar ook voor andere ondernemers. See omnystudio.com/listener for privacy informat...more

 • 6. Verduurzaming financieren

  Feb 16 2021

  Mede mogelijk gemaakt door: MogelijkHet pand wordt gefinancierd door Ronald Ravesteijn. Het concept van Rob sprak hem aan. Hij vindt het belangrijk om ondernemers te helpen. Zeker als ze ook inzetten op duurzaamheid.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 5. Do’s en dont’s voor vastgoedbeleggers en ondernemers

  Feb 16 2021

  Mede mogelijk gemaakt door: MogelijkOok is Tom op bezoek bij Bauke Adema. Hij financierde een scheepswerf via Mogelijk. Elke dag is het er een drukte van jewelste. Tussen de bedrijvigheid door heeft Bauke tijd om Tom rond te leiden. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 4. Transformatie pand meefinancieren

  Feb 16 2021

  Mede mogelijk gemaakt door: MogelijkTom gaat ook op bezoek bij Brigit Colaris van Westdam Notarissen. Zij is vanaf het begin betrokken bij het passeren van zakelijke hypotheekaktes die via Mogelijk tot stand zijn gebracht. Op kantoor in Woerden legt ze uit wat belangrijke zaken zijn om in de gaten te houden. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 3. De relatie tussen ondernemer en investeerder

  Feb 01 2021

  Mede mogelijk gemaakt door: MogelijkHet pand is gefinancierd via Mogelijk. Andre heeft ook lange tijd een zakelijk pand gehuurd, maar zag op een gegeven moment de voordelen van kopen. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 2. Droom komt uit met hulp van Mogelijk

  Feb 01 2021

  Mede mogelijk gemaakt door: MogelijkInvesteerder Gert Pruim maakte de droom van de twee ondernemers waar. Naast investeerder is hij op de achtergrond ook een klankbord voor Rik en Ralph. Als ondernemer weet Gert als geen ander waar je allemaal tegenaan loopt. Af en toe gaat hij langs in Diemen om te horen hoe het gaat. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 1. Op zoek naar financiering of investering

  Feb 01 2021

  Mede mogelijk gemaakt door: MogelijkOok Maarten en Folkert van Mogelijk Vastgoedfinancieringen komen aan het woord. Zij laten zien hoe het unieke match-systeem van het bedrijf werkt. Daarbij worden investeerders en ondernemers digitaal aan elkaar gekoppeld. See omnystudio.com/listener for privacy information.