PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Het Crypto Kwartiertje

Wekelijks behapbare crypto content van een kwartiertje in uw digitale postbus.

Afleveringen

 • Deel 48 - Oost, West, thuis best?!

  Jan 31 2022

  Verschillende landen in de wereld zijn gestart met een regulatie-campagne tegen crypto. In deze aflevering bespreken Joey en Kevin hoe twee grote namen in de wereld tegen crypto aankijken.

 • Deel 47 - Wereldwijde paniek!

  Jan 24 2022

  Het is jullie vast niet ontgaan, de koers van Crypto is ontzettend hard gedaald de afgelopen tijd. In deze aflevering bespreken Joey en Kevin deze ontwikkeling met mogelijke oorzaken en vergelijkingen met andere beleggingsopties.

 • Deel 46 - DOGE, XPose en CBDC

  Jan 17 2022

  Afgelopen week hebben er aardig wat gebeurtenissen rondom crypto plaatsgevonden: Elon lanceert DOGE als officieel betaalmiddel voor Tesla Merchandise, XPose wordt 'exposed' door BOOS! en er zijn meerdere signalen van een CBDC in verschillende landen, waaronder China en de Europese Unie (EU).

 • Deel 45 - Hoogmoed komt voor de val

  Jan 10 2022

  Sega is een van de gaming bedrijven die roept om in crypto te gaan door middel van NFT's. Joey en Kevin bespreken deze ontwikkeling en nemen de duikvlucht van de bitcoin koers onder de loep.

 • Deel 44 - Gelukkig Nieuwjaar!

  Jan 03 2022

  *Plop* zet de champagneglazen maar klaar, gelukkig nieuwjaar! Het is 2022! In deze eerste aflevering van het nieuwe jaar bespreken Joey en Kevin met terugwerkende kracht nog een aantal sluitende zaken rondom bitcoin en crypto uit het jaar 2021 en kijken ze met een kleine blik richting het seizoen in 2022.

 • Deel 43 - Het Jaaroverzicht

  Dec 27 2021

  Inmiddels zijn we aanbeland bij het einde van 2021. Er is dit jaar heel wat gebeurd rondom cyrpto: zo is de podcast in dit jaar opgezet, heeft het eerste land bitcoin geaccepteerd als wettig betaalmiddel en zijn NFT's uit de grond gepompt. In deze aflevering behandelen Joey en Kevin het jaar 2021 bekeken door een cryptobril. 

 • Deel 42 - Hoe Veilig is Bitcoin?

  Dec 20 2021

  Crypto (en met name Bitcoin) wordt veel gebruikt binnen het criminele circuit: van 'losgeld' bij hacks tot aan handel van drugs: het wordt veelal met crypto gedaan. In deze aflevering behandelen Joey en Kevin dus de veiligheid van Bitcoin.

 • [SPECIAL] Deel 41 - Cadeautjes, crash en pepernoten!

  Dec 06 2021

  De Sint is weer in het land! Dat betekent dat Joey en Kevin trakteren op een special. In deze aflevering behandelen de heren de crash van vorige week, eten zij pepernoten en wisselen de heren cadeau's uit.

 • Deel 40 - Paniek!!

  Nov 29 2021

  De afgelopen week heeft de cryptokoers een duik gemaakt. In deze aflevering bespreken Joey en Kevin de gebeurtenissen waardoor deze koers beïnvloed zou kunnen zijn.

 • Deel 39 - Top 7 Special Recap

  Nov 22 2021

  In maart hebben Joey en Kevin een special gemaakt over de toen top 7 cryptocurrencies. In deze aflevering kijken de mannen naar de huidige status van deze currencies.

 • Deel 38 - Ethereum To The Moon!

  Nov 15 2021

  Afgelopen week heeft Ethereum zijn all-time-high bereikt. In deze aflevering bespreken Joey en Kevin deze koersontwikkeling. Daarnaast behandelen zij de lancering van Bitcoin Taproot en een aantal andere nieuwtjes in cryptoland.

 • Deel 37 - New York, EA en Elon Musk

  Nov 08 2021

  De afgelopen week hebben zich vanuit alle hoeken zaken afgespeeld in cryptoland: van Elon Musk tot aan NFT's bij EA-games: wij praten je in een kwartiertje weer bij over de meest recente crypte-nieuwtjes.

 • Het Crypto Kwartiertje #36 - Spelen met Crypto!

  Nov 01 2021

  In deze aflevering behandelen de heren het spelen met crypto vanuit de breedste zin van het woord.

 • Deel 35 - Bitcoin To The Moon!

  Oct 25 2021

  Deze week heeft Bitcoin weer een nieuwe top bereikt. In deze aflevering bespreken Joey en Kevin waarom de koers zich zo heeft ontwikkeld. Daarnaast haken zij kort in op de wallet van Facebook.

 • Deel 34 - Inflatie tot de maan!

  Oct 11 2021

  Vanuit tweede oververmoeide (en een muffe) studio presenteren wij deel 34. De afgelopen weken zien we veel prijsstijgingen opdoen, daarom behandelen we deze week de inflatie in relatie to crypto.

 • Deel 33 - NFT, hoe staat het ermee?

  Oct 04 2021

  In aflevering 12 hebben we kort stilgestaan bij de wereld van NFT's. In deze aflevering kijken we hoe het er nu voor staat met de markt der NFT's.

 • Deel 32 - Evergrande: groot als altijd!

  Sep 27 2021

  Evergrande heeft afgelopen week de financiële markten op scherp gezet. In deze aflevering bespreken Joey en Kevin de gebeurtenissen rondom Evergrande en China en kijken zij naar de invloed op crypto.

 • Deel 31 - Erdogan, Inflatie en Crypto

  Sep 20 2021

  Erdogan is een veel tegenstander geworden van Crypto. In deze aflevering bespreken Joey en Kevin de ontwikkelingen in Turkije en staan zij stil bij de inflatie.

 • Deel 30 - Kijkersvragen voor Goguen en de tussenstand

  Sep 13 2021

  De afgelopen week hebben jullie verschillende vragen gesteld over onze portfolio's, de update van Cardano (Goguen)en de implementatie van Bitcoin in El Savador. In deze 15 minuten nemen we het allemaal met je door!

 • Deel 29 - De FUD is eruit!

  Sep 06 2021

  Nog slechts één dag en dan is het zo ver: Bitcoin lanceert in El Savador! In deze aflevering bespreken Joey en Kevin deze lancering en gaan zij in op een, voor hen nieuw begrip: FUD!

 • Deel 28 - Chainsplit ETH & El Savador!

  Aug 30 2021

  Deze aflevering nemen Joey en Kevin je weer mee in een aantal actuele ontwikkelingen. We zoomen in op een chainsplit binnen ETH en de lancering van Bitcoin in El Savador.

 • Deel 27 - Een nieuweling in de top 10!

  Aug 23 2021

  Afgelopen week zijn er heel wat dingen gebeurd in cryptoland. In deze aflevering bespreken Joey en Kevin de komst van een nieuweling in de top 10 met bijbehorende nieuwe technologie. Daarnaast bespreken de heren een vacature bij een grote Amerikaanse retailer en discussiëren zij over hun visie over crypto.

 • Deel 26 - De klusjesmannen zijn er weer!

  Aug 16 2021

  Na de zomerstop zijn Joey en Kevin aan het klussen geslagen in de aankomende studio van Joey. Vanuit deze klusschuur bespreken Joey en Kevin de vakantieperikelen en de laatste nieuwtjes rondom de koersstijgingen van verschillende cryptovaluta.

 • Deel 25 - AD, ABN-AMRO en Paraguay

  Jul 12 2021

  Het AD, de ABN-AMRO en Paraguay, wat verbindt die woorden? Juist aflevering 25! Dat is een jubileum. In deze aflevering vliegen we door verschillende crypte-onderwerpen van de afgelopen week.

 • Deel 24 - Daar zijn we weer!

  Jul 05 2021

  Na een pitstop van een weekje, zijn we weer terug in jullie digitale postbus. Met deze week weer een mengelmoes aan verschillende nieuwtjes rondom crypto: van verloren bitcoin tot aan minen met je auto, je hoort het in deze aflevering!

 • Deel 23 - Komkommertijd!

  Jun 21 2021

  Na een aantal spectaculaire weken, is de hype rondom crypto een beetje gaan liggen: de komkommertijd is aangebroken. Ik deze aflevering bespreken Joey en Kevin een aantal nieuwtjes van de week rondom crypto.

 • Deel 22 - Kapsalon, Taproot en andere dingen

  Jun 14 2021

  Er hebben zich deze week weer verschillende zaken afgespeeld in cryptoland: van het CPB die zich tegen crypte keert tot de Bitcoin Taproot Activatie. In deze aflevering nemen Joey en Kevin de nieuwtjes van de afgelopen week met je door.

 • Deel 21 - Bitcoin, Unión, Libertad

  Jun 07 2021

  Na een aantal negatieve weken in het cryptolandschap, zijn er eindelijk positieve ontwikkelingen! El Savador gaat Bitcoin erkennen als betaalmiddel en dat moeten we vieren, dat doe je samen met de mannen van Het Crypto Kwartiertje.   PS: Excuses voor de cuts in het geluid, Joey nam beide audio fragmenten op, waardoor het via de 'internetlijn' liep, mindere kwaliteit dus!

 • Deel 20 - Crypto en Sport

  May 31 2021

  Sport is een belangrijk gegeven in het leven van de mens, als die-hard atleet of supporter: we hebben er allemaal wel iets mee. Hoe zit dat eigenlijk met crypto? In deze aflevering bespreken Joey en Kevin wat de ontwikkelingen rondom crypto in de sport zijn.

 • Deel 19 - Alles behalve Elon!

  May 24 2021

  De afgelopen week is er veel gebeurd in de cryptowereld, de koersen zakken aardig. Dit heeft verschillende oorzaken en gevolgen, in deze aflevering zoomen Joey en Kevin in op de gebeurtenissen van afgelopen week.

 • Deel 18 - De Waanzin van Elon

  May 17 2021

  De afgelopen week heeft Elon Musk veel teweeggebracht in cryptoland. In deze aflevering bespreken Joey en Kevin het afstoten van Bitcoin door Tesla en de groeiende omarming van Doge.

 • [SPECIAL] Crypto Beginners Medley

  May 13 2021

  De afgelopen weken zijn wij aardig snel gestegen in de toplijsten van Spotify, dit komt door jullie (de kijkers en/of luisteraars)! Als bedankje hebben wij een langere special opgenomen, een zogenaamde 'Beginners Medley'. In deze special behandelen we verschillende crypto- en beleggingstermen.

 • Deel 17 - DOGE: To The Moon, And Back...

  May 10 2021

  Afgelopen week is er veel te doen geweest over de DOGECoin, van nieuwe all-time-highs tot snelle correcties: Joey en Kevin bespreken in deze aflevering specifieke gebeurtenissen rondom DOGECoin.

 • Deel 16 - Crypto en Rente

  May 03 2021

  Na een lange tijd van historisch lage rentes, hebben een aantal banken recentelijk besloten om voor vermogende klanten negatieve spaarrente te rekenen. In deze aflevering bespreken Joey en Kevin de gevolgen van een lage spaarrente op de cryptomarkt.

 • Deel 15 - Bepaal je Tactiek!

  Apr 26 2021

  Binnen cryptoland zijn er veel verschillende tactieken om je portefeuille te spreiden. In deze aflevering bespreken Joey en Kevin hun eigen tactieken en kijken zij naar verschillende mogelijke tactieken.

 • Deel 14 - Coinbase naar de beurs!

  Apr 19 2021

  De afgelopen week heeft veel gebeurtenissen rondom crypto en onze podcast gebracht... Wij staan dan wel op Trending, maar... het is dan eindelijk zo ver! De eerste crypto exchange, namelijk Coinbase is inmiddels genoteerd aan de Nasdaq. Naast dit heugelijk feit bespreken Joey en Kevin in deze aflevering een aantal nieuwtjes op cryptogebied van de afgelopen week.

 • Deel 13 - Duurzaamheid in de Crypto

  Apr 12 2021

  De afgelopen tijd stond crypto negatief in het daglicht als het gaat om duurzaamheid. De energieslurpende coins zouden de hele energietransitie in de weg zitten. In deze aflevering bespreken Joey en Kevin duurzaamheid in de crypto.

 • Deel 12 - NFT, wat moet je ermee?

  Apr 05 2021

  De afgelopen weken staan NFT's (non fungible tokens) in de schijnwerpers in cryptoland. In deze aflevering bespreken Joey en Kevin het wel en wee van de NFT's.

 • Deel 11 - Beginnersbescherming?!

  Mar 29 2021

  Bij verschillende beleggingsobjecten worden beginnende beleggers beschermd door een aantal verkenningsvragen. In de cryptowereld gebeurt dit (nog) niet. Joey en Kevin bespreken in deze aflevering de noodzaak (of niet) van beginnersbescherming in de cryptowereld.

 • Deel 10 - U vraagt, wij draaien!

  Mar 22 2021

  Hoera, we hebben een jubileum te vieren! We hebben inmiddels tien weken een crypto podcast gepubliceerd. In deze aflevering behandelen we een aantal gestelde vragen vanuit de Telegram-groep. Mocht je zelf vragen hebben die je beantwoord wil hebben, stel ze dan vooral in deze groep of via een van onze andere kanalen!

 • Deel 9 - Pump it Up!

  Mar 15 2021

  De prijzen van sommige crypto currencies worden soms gemanipuleerd door diverse pump en dump groepen. In deze aflevering praten wij over de werking van deze groepen.   Volgende week hebben we iets te vieren, namelijk onze tiende aflevering! In deze aflevering willen we een aantal kijkers- en luisteraarsvragen behandelen, stuur deze vragen vooral in via onze Telegram groep!

 • Deel 8 - De Crypto Stemwijzer

  Mar 08 2021

  De verkiezingen staan weer voor de deur! Veel Nederlanders verplaatsen zich volgende week naar de stembussen of stemmen voor het eerst per post. In deze aflevering bespreken we hoe verschillende partijen tegenover crypto staan.

 • [SPECIAL] Top 7 Cryptocurrencies

  Mar 04 2021

  Wij zijn heel blij met alle support die we krijgen van de community: zowel de kijker- en luisteraantallen verassen ons wekelijks positief, maar ook de betrokkenheid vanuit de community op Telegram. We geven een jullie daarom een lang extraatje van anderhalf uur, veel langer dan jullie van ons gewend zijn!   In deze special hebben we het over de top 7 cryptocurrencies geselecteerd op de market capitalization (beurswaarde), wat is de geschiedenis? hoe werken ze? wat zijn de praktische usecase...more

 • Deel 7 - Gamers pakken de macht!

  Mar 01 2021

  De afgelopen weken stond de rel rondom aandeel GameStop (GME) vaak in het nieuws. In deze podcast bespreken wij wat de WallStreetBets community teweeg heeft gebracht en maken wij een bruggetje tussen de traditionele aandelenhandel en de cryptomarkt.

 • Deel 6 - (Baby)nieuws

  Feb 22 2021

  Hoera! Er is weer een cryptobaby geboren! Joey is vader worden van een prachtige dochter. Vanaf deze week kunnen we de podcast dan ook vaker kort van tevoren opnemen, meer actualiteiten dus! In deze podcast behandelen we een aantal van deze nieuwtjes op het gebied van crypto, van Sparta Rotterdam tot aan Bitcoin die flink door records beukt, je hoort het in een kwartiertje!

 • Deel 5 - Hoe groot is de taart?

  Feb 15 2021

  Het kan nog best lastig zijn om de grootte van de cryptomarkt in te schatten en te vergelijken met bestaande markten die we al kennen. In deze aflevering behandelen we de market capitalization en kijken we welk deel van de 'taart' tot de verschillende coins behoort.

 • Deel 4 - De Tussenstand

  Feb 08 2021

  Inmiddels zitten de mannen ruim een maand in de crypto. Een mooi moment om de tussenstand op te maken, in deze aflevering kijken Joey en Kevin naar de waarde van hun portefeuille en bespreken ze met welke doel ze nu in de crypto zitten.

 • Deel 3 - Crypto kopen zonder broke te zijn

  Feb 01 2021

  Het kopen en bewaren van crypto gaat net iets anders dan het afrekenen van een televisie bij je favoriete webwinkel. Je hebt namelijk te maken met verschillende brokers, waarna je op verschillende plekken (wallets) je crypto op kan slaan. In deze aflevering nemen Joey Teekamp en Kevin Smit je mee in de wereld van het aan- en verkopen van Crypto en delen zij hun ervaringen over het opslaan van Crypto.

 • Deel 2 - Wat is Crypto waard?

  Jan 25 2021

  Van euro's tot dollars en van Bitcoin tot Ripple: alle valuta hebben een bepaalde waarde, maar hoe komt deze waarde nou eigenlijk tot stand? Voordat je in crypto kan duiken is het belangrijk om deze principes te begrijpen. In deze episode leggen Joey Teekamp en Kevin Smit aan je uit hoe de waarde van een valuta wordt bepaald en schetsen zij de grootste verschillen tussen reguliere- en cryptovaluta.

 • Deel 1 - Het begin van onze cryptoreis

  Jan 18 2021

  De wereld van crypto en valuta kan voor meer vraagtekens dan antwoorden zorgen. Uw tafelheren, Joey Teekamp en Kevin Smit zijn recent ingestapt in de wereld van crypto. Joey en Kevin nemen je mee in hun 'cryptoreis' en leggen de wereld van crypto op een toegankelijke manier uit, en dat alles in een kwartiertje per week. Dit is de eerste aflevering: even kennismaken, en waarom zijn beide heren eigenlijk in crypto gestapt?

 • Het Crypto Kwartiertje Promo

  Jan 15 2021

  Binnenkort al je crypto informatie, toegankelijk verpakt in een kwartiertje... Op 18 januari om 13:00 de eerste episode, stay tuned!