PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

FC Rijnmond Podcast

Gewoon lekker lullen over voetbal.

Afleveringen

 • Podcast Sparta over duel met Ajax: ‘Het was niet te doen’

  Nov 29 2021

  Sparta verloor afgelopen zondag maar met 1-0 van Ajax, maar een goed resultaat voor de ploeg van trainer Henk Fraser zat er eigenlijk geen moment in. Het duel met de Amsterdammers deed pijn aan de ogen. “Het was niet te doen”, lacht Anton Slotboom in Podcast Sparta.

 • Podcast Feyenoord: 'Deze editie van FC Twente - Feyenoord was één van de betere in twintig jaar'

  Nov 29 2021

  Feyenoord speelde afgelopen zondag in een akelig leeg stadion met 0-0 gelijk bij FC Twente. Veel mensen vonden het duel slaapverwekkend. Feyenoord-watcher Sinclair Bischop is het daar niet mee eens. "Dit was een van de betere edities van FC Twente - Feyenoord van de afgelopen twintig jaar", zegt hij in Podcast Feyenoord. "Het lijkt alleen snel saai en slecht zonder publiek."

 • Podcast Feyenoord over Cyriel Dessers: 'De optie tot koop moet heel snel worden gelicht'

  Nov 26 2021

  De mannen van de FC Rijnmond Podcast waren vrijdagochtend nog altijd in euforische stemming na het knappe gelijkspel van Feyenoord bij Slavia Praag (2-2) in de Conference League. Vanuit Praag blikken verslaggever Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Frank Stout terug op het Tsjechische avontuur. Uiteraard gaven zij de complimenten aan goudhaantje Cyriel Dessers en werden de supporters in Praag uitgelicht.

 • Podcast Feyenoord: 'Hopelijk is Justin Bijlow niet te lang eruit met corona'

  Nov 24 2021

  Feyenoord speelt donderdagavond in een koud Tsjechië het vijfde groepsduel in de Conference League. Rijnmond-verslaggevers Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Frank Stout doen uitgebreid verslag van deze reis voor de wedstrijd tegen Slavia Praag. In deze speciale Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast bespreken de mannen vanuit Praag de ontbrekende Justin Bijlow, de eerdere Europese tripjes van Feyenoord en de vlucht met co-piloot Koning Willem-Alexander.

 • Podcast Sparta met directeur Laros: 'Ons kunstgrasveld ziet er niet uit'

  Nov 22 2021

  Een speciale editie van de Sparta Podcast met algemeen directeur Manfred Laros. Hij praat met Ruud van Os, Anton Slotboom en Frank Stout over de tegenvallende sportieve resultaten van de club, het werkelijke transferbedrag van Maduka Okoye en de wens om snel afscheid te nemen van het kunstgras. “Het ziet er niet uit”, geeft Laros toe.

 • Podcast UEFA Cup - Aflevering 1: Gehavend Feyenoord gaat met moeite langs SC Freiburg

  Nov 21 2021

  De onmogelijke vrije trap in Freiburg, de miraculeuze ontsnapping tegen PSV en de rood-witte invasie in Milaan. Twintig jaar geleden veroverde Feyenoord met de UEFA Cup als laatste Nederlandse ploeg een Europese prijs. Daarom doken we in het archief van Radio en TV Rijnmond om in een speciale podcastserie van FC Rijnmond terug te blikken op deze memorabele prestatie. Vandaag aflevering 1: een ploeterend en gehavend Feyenoord wint nipt thuis van SC Freiburg. Presentatie + Research: Dennis van Ee...more

 • Podcast Feyenoord: 'Slim dat Bijlow zich afmeldde bij Oranje, ook goed voor Feyenoord'

  Nov 19 2021

  Even hielden Feyenoord-supporters hun hart vast, toen doelman Justin Bijlow zich afgelopen week afmeldde bij het Nederlands elftal. "Maar geblesseerd is een sterk aangezet woord, hij was gewoon niet helemaal fit. Er zijn geen grote zorgen rondom hem", vertelt Dennis van Eersel in nieuwe podcast Feyenoord.

 • Podcast Sparta: 'Geen bonuszege, maar gewoon een broodnodige'

  Nov 08 2021

  Groot feest was het zaterdag niet bij Sparta, na de 3-0 zege bij Willem II. Uiteraard was er opluchting bij de Kasteelclub maar de positie op de ranglijst is nog niet rustgevend. Ook Anton Slotboom en Ruud van Os lopen in onze podcast niet te hard van stapel.

 • Podcast Feyenoord: 'Als je er zo voor staat, zou het laf zijn als je je niet spiegelt aan Ajax en PSV'

  Nov 08 2021

  Wie voorafgaand aan het seizoen had voorspeld dat Feyenoord er zó voor zou staan, was waarschijnlijk voor gek verklaard. De Rotterdammers staan door de overwinning op AZ qua verliespunten zelfs bovenaan in de eredivisie. Ruud van Os en Sinclair Bischop zinspelen in onze podcast op een glansrijk seizoen voor Feyenoord.

 • Podcast Feyenoord: '99 procent van de supporters in Berlijn heeft zich geweldig gedragen'

  Nov 05 2021

  Het waren een paar prachtige dagen in Berlijn, met duizenden feestvierende Feyenoord-supporters en als kers op de taart een 2-1 zege op Union Berlin. Verslaggevers Frank Stout, Dennis van Eersel en Sinclair Bischop waren er twee volle dagen bij en zijn in onze podcast Feyenoord lovend over de naar Duitsland afgereisde fans.

 • Podcast Sparta over derby tegen Feyenoord: 'Spartanen zijn altijd weer blij als deze dag achter de rug is'

  Nov 01 2021

  Lang leek een strijdend Sparta zondag in de stadsderby tegen Feyenoord op weg naar een resultaat. Totdat invaller Cyriel Dessers de Rotterdammers van Zuid in de blessuretijd alsnog de overwinning bezorgde. "Een doelpunt als een dolksteek", blikt Anton Slotboom in onze podcast Sparta terug.

 • Podcast Feyenoord: 'Ik zou me als Dessers volledig focussen op rol als pinchhitter'

  Nov 01 2021

  De opluchting was groot bij Feyenoord, toen Cyriel Dessers de ploeg van Arne Slot in blessuretijd naar een overwinning op Sparta schoot. "Dit zijn uiteindelijk de meest lekkere", vertelt Sinclair Bischop in onze podcast Feyenoord. "En dat zag je ook aan de spelers, het werd gevierd alsof Feyenoord de landstitel binnen had."

 • Podcast Sparta: over slecht spel in Waalwijk, de derby tegen Feyenoord en spelers winkelen bij de Action

  Oct 25 2021

  Het eredivisieseizoen is inmiddels tien wedstrijden onderweg, met Sparta voorlopig op een zeventiende plaats. Afgelopen zaterdag gingen de Rotterdammers met 1-0 onderuit bij directe concurrent RKC Waalwijk. In een nieuwe podcast Sparta zijn Jan Jaap Pruysen, Anton Slotboom en Ruud van Os dan ook niet in opperbeste stemming. "Het leek wel alsof ze uren door konden voetballen zonder een goal te maken. Daarna zakte ik door de bank."

 • Podcast Feyenoord: 'Geeft heel veel vertrouwen dat ingrepen van Slot vaak werken'

  Oct 25 2021

  Feyenoord heeft een goede week achter de rug. De Rotterdammers deden Europees goede zaken met een knappe zege op Union Berlin, gevolgd door een driepunter op het kunstgras van SC Cambuur. Al kwam de overwinning op Friese bodem allesbehalve makkelijk tot stand. In een nieuwe podcast Feyenoord blikken Jan Jaap Pruysen, Dennis van Eersel en Sinclair Bischop terug.

 • Podcast Feyenoord: 'Slot is de beste aankoop ooit van Arnesen'

  Oct 22 2021

  In een nieuwe Podcast Feyenoord blikt Jan Jaap Pruysen met Ruud van Os en Sinclair Bischop terug op de knappe 3-1 zege van Feyenoord op Union Berlin. Op het veld blonken Luis Sinisterra en Bryan Linssen uit, maar de sportredactie van Rijnmond koos voor een andere uitblinker: trainer Arne Slot.

 • Podcast Sparta: 'Blij dat wij geen "harde kern" hebben, al kost het soms wel punten'

  Oct 18 2021

  De vorige podcast over Sparta heeft een flinke nasleep gekregen op en rondom Het Kasteel, waar het onrustig is na het wegsturen van Dolf Roks als hoofd jeugdopleiding. De mannen praten uitgebreid over die gevolgen. Ondertussen wist het eerste elftal wederom niet te winnen, met een 1-1 tegen FC Groningen. Met Anton Slotboom en Ruud van Os bespreekt Frank Stout de sfeer op Het Kasteel. Of beter gezegd, het gebrek daaraan. "Ik hoor meer gemor dan aanmoedigingen vanaf de Sparta tribune," zegt Ruud ...more

 • Podcast Feyenoord: 'Slot had Linssen niet van de spitspositie moeten halen'

  Oct 18 2021

  In een nieuwe podcast over Feyenoord praat Frank Stout met onze verslaggevers Dennis van Eersel, Sinclair Bischop en Ruud van Os na over de hervatting van de eredivisie. Voor Feyenoord was dat een teleurstelling, met het puntenverlies in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-2). Ruud van Os is voor het eerst dit seizoen kritisch op een keuze van de trainer, Arne Slot. "Ik vind dit een beginnersfout. Als je een spits hebt die het goed doet, eigenlijk de eerste spits is op dit moment, dan zou...more

 • Podcast Sparta over optreden Henk van Stee: 'Zo kun je Sparta niet neerzetten in de voetbalwereld'

  Oct 12 2021

  Het is onrustig rond de jeugdopleiding van Sparta. Zo pleitte Hugo Borst al voor flinke bezuinigingen op dat terrein en werd hoofd jeugdopleiding Dolf Roks vorige week de laan uitgestuurd. Technisch directeur Henk van Stee gaf maandag in FC Rijnmond tekst en uitleg, maar dat kon vooral Anton Slotboom niet bekoren. "Ik ben heel erg geschrokken", vertelt hij in onze podcast Sparta.

 • Podcast Sparta: ‘PSV had natuurlijk Okoye moeten halen’

  Oct 04 2021

  In onze podcast over Sparta blikken Ruud van Os en Anton Slotboom terug op de nederlaag van Sparta bij PSV (2-1). Een nederlaag waarover positief wordt gesproken, want Sparta kwam uitstekend voor de dag in Eindhoven. Met name keeper Maduka Okoye blonk uit. "Echt geweldig hoe Sparta voor de dag kwam," jubelt Slotboom. "Natuurlijk had PSV die Okoye moeten halen. Hij was weer ouderwest goed." De dag voor het duel in Eindhoven was Slotboom al in het stadion in Eindhoven. Voor een rondleiding met z...more

 • Podcast Feyenoord: 'Goed dat Feyenoord het tijdrekken van Vitesse niet als excuus voor de nederlaag gebruikt'

  Oct 04 2021

  In de nieuwste Podcast Feyenoord blikt de sportredactie van Rijnmond terug op de 2-1 nederlaag van Feyenoord tegen Vitesse. Ruud van Os, Dennis van Eersel en Sinclair Bischop ergerden zich aan het vele tijdrekken van de Vitesse-spelers, maar roemen het feit dat de spelers en trainer van Feyenoord het niet aangrijpen als excuus voor de nederlaag. "Slot sloeg de spijker op zijn kop, zoals zo vaak," zegt Van Os. "Feyenoord moet vooral naar zichzelf kijken, hoe het de goals weggeeft. Daardoor kom je...more

 • Podcast Feyenoord: 'Dit elftal is leuker om naar te kijken dan dat van het kampioensjaar'

  Oct 01 2021

  De overwinning op Slavia Praag levert een dag later een goedgemutste Podcast Feyenoord op. Frank Stout, Dennis van Eersel en Jan Jaap Pruysen blikken terug op een heerlijk Europees avondje in De Kuip en trekken al een vergelijking met het glorieuze seizoen van vijf jaar geleden. "Dit elftal is leuker om naar te kijken dan dat van het kampioensjaar."

 • Podcast Sparta: 'Spelers en trainer kunnen niet vrijuit spreken na zo'n nederlaag'

  Sep 27 2021

  De sfeer is gelaten in onze Sparta podcast, daags na de 4-0 thuisnederlaag tegen SC Cambuur. Ruud van Os en Anton Slotboom proberen de vinger op de zere plek te leggen en bedenken hoe Sparta de slechte resultaten kan ombuigen in de rest van dit seizoen. Aanvoerder Adil Auassar vond dat Sparta en Cambuur maar weinig voor elkaar onder deden. Van Os deed het interview met hem en kan de uitspraak wel volgen. "Ik begrijp spelers en de trainer wel heel goed. Wat verwacht je dat ze zeggen? Het was ruk...more

 • Podcast Feyenoord: 'Thuisduel met NEC was de leukste wedstrijd van dit seizoen'

  Sep 27 2021

  "Het thuisduel met NEC was misschien wel de leukste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe. Ik heb weer huilende mensen in De Kuip gezien die dit zo hebben gemist." In onze nieuwe podcast over Feyenoord praat de sportredactie van Rijnmond na over het spectaculaire duel in De Kuip van zaterdag. Sinclair Bischop heeft enorm genoten van de wedstrijd. "Het leek wel alsof ze het bewust deden, kan je gekscherend zeggen. De Kuip zat eindelijk weer helemaal vol en dan krijgt het publiek dit. Ik heb er va...more

 • Podcast Sparta: 'Rob Baan moet in het bestuur als klankbord van Van Stee'

  Sep 23 2021

  Aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle worden niet heel veel woorden vuil gemaakt. Volgens Anton Slotboom was het de slechtste wedstrijd van het seizoen, Ruud van Os nuanceert het. En hij heeft de perfecte kandidaat om voetbalverstand in het bestuur te krijgen: Rob Baan.

 • Podcast Feyenoord: Hoe Slot zorgt voor een happy family met een fitte Kökcü en waarom de gemeente niet uit Feyenoord City kan

  Sep 23 2021

  Na de knappe prestatie in Eindhoven won Feyenoord woensdagavond zonder groots te spelen met 3-1 van Heerenveen. "Dat is wel eens anders geweest in het recente verleden", zeggen Dennis van Eersel, Ruud van Os en Frank Stout in een nieuwe Podcast Feyenoord, waarin ook wordt uitgelegd waarom de gemeente niet uit Feyenoord City kan stappen.

 • Podcast Sparta: Wel of geen bloedmooie vrijdagavond en weinig vertrouwen voor PEC Zwolle

  Sep 20 2021

  Een puntloze tegenstander die bovendien geen enkele keer heeft gescoord. De vrees is dat Sparta voor PEC Zwolle op het ideale moment komt. Nee, de mannen van de Sparta Podcast zijn wel eens positiever gestemd. Gelukkig worden er ook mooie verhalen verteld over de Kasteelclub.

 • Podcast Feyenoord: 'Arne Slot doet echt alles goed en is in alles de tegenpool van Advocaat'

  Sep 20 2021

  In een nieuwe Podcast Feyenoord gaat het uiteraard over de 0-4 overwinning op PSV. Frank Stout blikt samen met Ruud van Os, Sinclair Bischop en Dennis van Eersel terug op de ruime overwinning in Eindhoven, die daarmee prima past in het rijtje resultaten dat Feyenoord de afgelopen jaren heeft geboekt tegen PSV.

 • Podcast Feyenoord: 'Gezien resultaten uit het verleden is een punt in een Europees uitduel nooit verkeerd'

  Sep 14 2021

  In een kakelverse podcast blikt de sportredactie van Rijnmond terug op de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Maccabi Haifa, waarin een punt mee terug naar Rotterdam werd genomen. Misschien neemt Feyenoord er daarmee wel twee te weinig mee terug het vliegtuig in, maar negativiteit na een gelijkspel in een Europees uitduel is ongepast, vinden de mannen.

 • Podcast Sparta: 'Wat moet Emegha nog meer doen om een basisplaats te krijgen? '

  Sep 13 2021

  Sparta heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen en dus zijn Ruud van Os en met name Anton Slotboom goed geluimd in onze nieuwste Sparta Podcast. Veel spelers krijgen de lofzang toebedeeld, met name invaller Emanuel Emegha. Die wat betreft de mannen in de podcast snel in de basis komt te staan. "Alles leek mis te gaan, het was een week vol chagrijn," zegt Slotboom. "Ik had een A4tje vol met klaagzang, maar na de winst op Fortuna is er een hoop positief duidelijk geworden. Van Stee bood...more