PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Experts in Engagement

Ik ben Chantal van Kuyen, Expert in Engagement & Employer Branding. Mijn missie is: werkgeluk voor iedereen. Elke vrijdag deel ik mijn ervaringen en uitdagingen met je. Zaken waar onze opdrachtgevers en hun medewerkers tegenaan lopen. Het zal ongetwijfeld vaak herkenbaar zijn. Ik deel kennis over positieve psychologie en mindset. Heb jij een mooi onderwerp? Laat het me vooral weten via employerbrander.nl/podcast.

Afleveringen

 • #88 Hoe je eigenwaarde je geluk beïnvloedt

  Jul 01 2022

  In deze aflevering leg ik je uit hoe het komt dat je eigenwaarde zo'n grote invloed heeft op je hele leven. En hoe je het een flinke opwaardering kunt geven.Ik deel mijn persoonlijke ervaring op dit vlak. Hopelijk inspireert het je om jezelf ook meer te gunnen dan je nu doet.Door deze aflevering kwamen we op het idee om een gratis masterclass te geven om je eigenwaarde te ontwikkelen. Check hier de informatie: https://expertsinengagement.com/gratis-masterclass-boost-je-eigenwaarde/

 • Je moet helemaal niks

  Jun 24 2022

  We worden allemaal met een zekere vrijheid geboren. Toch moeten we al snel daarna van alles. Van iedereen om ons heen. Dingen die voor onszelf vaak niet eens goed voelen. En zo raken we door het leven heen verder van onszelf verwijderd dan we bewust door hebben. Totdat er iets gebeurt wat dit pijnlijk duidelijk maakt. Bijvoorbeeld door een burn-out of relatiebreuk. Dan merken we pas dat we ook onszelf dingen zijn gaan opleggen, die eigenlijk niet goed voelen. Tijd voor verandering. Hoe? Check de...more

 • #86 Hoe leven in het hier en nu je gelukkig maakt

  Jun 17 2022

  Geluk is eigenlijk zo eenvoudig te bereiken. We hebben er niets anders voor nodig dan onszelf. 

 • #85 Synchroniciteit als teken dat je in verbinding staat met het universum

  Jun 10 2022

  De Wet van Aantrekking werkt niet zomaar. Daarvoor moet je echt in verbinding zijn met jezelf en je verlangens. Synchroniciteit helpt je op weg. Ik deel in deze aflevering hoe ik dat zie.

 • #84 Waarom moeilijke momenten zo waardevol zijn

  Jun 03 2022

  Ik deel wat van mijn moeilijke momenten met je. Momenten die mij hebben laten groeien, hoe pijnlijk of verdrietig ze ook waren. Misschien herken je momenten. 

 • #83 Zo kom je met een positieve blik uit een situatie van chaos

  May 27 2022

  Ik vertel je hoe het ook in mijn leven wel eens anders kan lopen dan ik zou willen en hoe ik daarmee omga. Welke vragen stel ik mezelf om een positieve draai aan mijn leven te geven?Volg ook de vlogs op mijn YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCFnzFcIeEF0qaOSe7gNHHLg/featured

 • #82 Waarom persoonlijke ontwikkeling je gelukkig maakt

  May 20 2022

  Je kunt je je hele leven blijven ontwikkelen, sterker nog, dat is heel erg aan te raden! In de aflevering vertel ik je waarom dit zo belangrijk is voor jouw geluksgevoel. En zeg nu eerlijk? Je wil toch ook zoveel mogelijk geluk ervaren?Ik hoor heel graag je mening over deze aflevering! Wil je me dat laten weten via mijn website https://employerbrander.nl/podcast/Of stuur je een persoonlijk bericht via LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/cdvankuyen/Ik vind het heel leuk om van je te horen!

 • #81 De weg naar geluk: van zelfkennis naar zelfliefde en zelfzorg

  May 13 2022

  Pas als je weet waar je behoefte aan hebt, kun je ook echt de juiste keuzes maken. Maar hoe ontdek je wat je nu echt belangrijk vindt? Check deze aflevering om dat te weten te komen!

 • #80 De essentie van zelfliefde & zelfzorg

  Apr 29 2022

  Zonder zelfliefde is er geen zelfzorg. En zonder zelfzorg ervaar je geen geluk. Wat ons betreft de basis voor een goed leven. Wil je werkgeluk ervaren, dan moet je starten met zelfliefde te ontwikkelen. Hoe? Dat hoor je in deze aflevering.Wil je de kernwaardenlijst ontvangen? Laat een bericht achter op onze website: https://employerbrander.nl/podcast/ of WhatsApp Chantal via 0622022629.Check ook de blog over dit onderwerp om het eens rustig na te lezen: https://employerbrander.nl/zelfzorg-zelfli...more

 • #79 Maak referral recruitment simpel: leer van anderen. We vertellen je hoe

  Apr 22 2022

  In deze aflevering praat ik met Michael Boud en Bianca Perfors over hoe je referral recruitment laat slagen. Michael en Bianca gaven al honderden mensen webinars en deden veel onderzoek naar referral recruitment. Zij weten als geen ander waar je tegenaan loopt en wat succes oplevert. Dat delen zij ook graag met jou. Daarom organiseren zij op 9 juni aanstaande een uniek event waar je uitgebreide kennis opdoet over referral recruitment. Reserveer je nu ticket via: https://referralrecruitmentevent....more

 • #78 Hoe je de betrokkenheid van je medewerkers vergroot

  Apr 15 2022

  Stress, werkdruk, ziekteverzuim, verloop: je kunt het allemaal verlagen door in te zetten op betrokkenheid van je medewerkers. Hoe je dat doet, vertel ik je in deze aflevering.We hebben ook de mogelijkheid om live een teambuildingsessie te volgen op onze inspiratievolle trainingslocatie in Hilversum of op een mooie plek bij jou in de regio. Check deze link voor meer informatie.

 • #77 Hoe leef je in het hier en nu?

  Apr 08 2022

  Dwalen jouw gedachten ook zo vaak af en kun je soms ook als een berg opzien tegen alles wat er op de agenda staat? Dan is even in het moment zijn dé oplossing voor je. Check deze aflevering voor alle tips om dit simpel voor elkaar te krijgen. Wil je 14 dagen lang genietmomenten ervaren? Meld je dan aan voor de gratis challenge werkgeluk:https://employerbrander.nl/opleidingen/challengewerkgeluk/

 • #76 Waarom alles overdenken? Volg je gevoel!

  Apr 01 2022

  We zitten zoveel in ons hoofd en dat terwijl ons gevoel vaak betere informatie geeft om de juiste keuze te maken. Wat is nu de juiste manier om een keuze te maken? Is er wel 1 juiste manier of kan het op verschillende manieren, afhankelijk van de situatie? Je ontdekt het in deze aflevering.

 • #75 Hoe verminder en voorkom je stress?

  Mar 25 2022

  Waar komt stress vandaan en hoe reageer je erop? Wat kun je doen om erger te voorkomen? Om te zorgen dat je je gezondheid niet verder schaadt. Ik neem je mee in een aantal simpele tips en tricks.

 • #74 Je missie als navigatie in je leven

  Mar 18 2022

  Waarom doen we eigenlijk alles wat we doen? Bepalen we dat zelf of wordt het beïnvloed door de mensen om ons heen? Om echt gelukkig te zijn, moet je weten wat voor jou het belangrijkst is in het leven. Wat zijn jouw persoonlijke kernwaarden of voorwaarden waarop jij wil leven? Ontdek in deze aflevering hoe dat je verder brengt in je leven.En ontdek onze Missie Werkgeluk: https://employerbrander.nl/opleidingen/missie-werkgeluk/Zo maak je van jouw team een hechte groep, die samen de connectie aang...more

 • #73 De waarde van routines in je leven

  Mar 11 2022

  Je creëert je eigen leven, of je het nu gelooft of niet. Door de keuzes die je bewust maakt, heb je namelijk invloed op hoe je dag verloopt. Ik vertel je over de routines die mij inspireerden en hoe ik dat heb vertaald naar mijn eigen leven. Ik hoop dat je er iets moois uit haalt voor jezelf.

 • #72 Waarom mensen eigenlijk niet echt willen veranderen

  Mar 03 2022

  In deze aflevering leg ik je uit waarom mensen kansen niet met beide handen aanpakken. Waarom ze ervoor kiezen om in hun veilige comfortzone te blijven, terwijl het leven zoveel mooier kan zijn. Is het voor jou herkenbaar? Dan heb je iets te doen.

 • #71 Hoe je echt effectief je leven verandert

  Feb 25 2022

  De werking van je hersenen zijn een wonderlijk stukje natuur. Ik leg je in deze aflevering uit hoe je zelf invloed hebt op veranderingen in je hersenen. En hoe je dus actief je eigen leven kunt verbeteren. Binnen een maand.

 • #70 Hoe start je simpel met referral recruitment - in gesprek met Bianca Perfors

  Feb 17 2022

  Een eerste inleiding in referral recruitment met al direct hele bruikbare tips om snel aan de slag te gaan om zo via je eigen medewerkers nieuw talent aan te trekken. Met dank aan Bianca Perfors, voor het gezellige gesprek en haar kennis en ervaring. Wil je meer weten of reageren? Word dan lid van onze LinkedIn-groep Referral Recruitment.

 • #69 Hoe je beperkende overtuigingen ombuigt naar iets positiefs

  Feb 11 2022

  Na de vorige aflevering is het nu tijd om je beperkende overtuigingen om te buigen naar positieve gedachten. Voor mij waren de inzendingen heel herkenbaar, wellicht voor jou ook. Doe er iets moois mee!

 • #68 Welke overtuigingen houden jou weg van geluk?

  Feb 04 2022

  In deze aflevering vertel ik je over de invloed van jouw vaste overtuigingen in je leven en ik daag je uit om zelf eens goed na te gaan welke overtuigingen jij precies hebt. Dat is het begin van een positieve mindset. Doe je mee?

 • #67 Werken op intuïtie is goud waard

  Jan 28 2022

  In hoeverre gebruik jij al je intuïtie in je dagelijks leven en je werk? Ik ervaar dat het werkelijk goud waard is, omdat het me de mooiste dingen oplevert. Ik leg je uit hoe dat zit.

 • #66 Een snelle manier om je medewerkers gelukkig te maken

  Jan 21 2022

  In deze aflevering geef ik je een hele simpele methode om het werkgeluk van je collega's/medewerkers te boosten. En geloof me, dat gaat je hele mooie dingen opleveren.

 • #65 10 tips om meer zelfwaardering te creëren

  Jan 14 2022

  Hoe aardig ben jij tegen jezelf? Ik geef je een aantal tips om liever voor jezelf te zijn. Het helpt je om veel steviger in je schoenen te staan.

 • #64 Waar leg jij de nadruk op? Op wat er niet kan?

  Jan 12 2022

  Where attention goes, energy flows. Waar focus jij je op? Het bepaalt het geluk in je leven.

 • #63 December: een moment van reflectie. Wat leerde jij dit jaar?

  Dec 17 2021

  In deze aflevering reflecteer ik op 2021, op mijn grootste lessen, mijn dieptepunten en winsten. Wat neem ik mee naar 2022? Wat neem jij mee?

 • #62 Werven met de Wet van Aantrekking

  Dec 10 2021

  Hoe bewust gebruik jij de Wet van Aantrekking? Ik geef je tips om het positief in te zetten om de juiste kandidaten te werven.

 • #61 Zo maak je van je vacature een sterke pitch: 5 tips

  Dec 03 2021

  Maak je van je vacature een pitch, dan heb je een superkrachtig middel in handen om je doelgroepen te bereiken. Ik vertel je in deze aflevering hoe je dat doet.

 • #60 Hoe bewaar je je grenzen als recruiter in een krappe arbeidsmarkt?

  Nov 26 2021

  Lieve recruiter, dit is hét moment om goed voor jezelf te zorgen. Om jezelf (meer) te gaan waarderen. Welke grens stel jij?

 • #59 In gesprek met Tamara Rood over recruitment in een krappe arbeidsmarkt

  Nov 19 2021

  Tamara en ik nemen je mee in tips om je recruitment zo slim mogelijk in te richten in deze krappe arbeidsmarkt. Heb jij alles in huis als recruiter, wat je nodig hebt voor succesvol recruitment? Wellicht doe je hier mooie ideeën op en zie je stappen die je nog kunt zetten. Deel de aflevering vooral met collega-recruiters.

 • #58 Een toegangsbewijs voor de werkvloer...serieus?!?

  Nov 12 2021

  Ik ben voor eenheid en verbinding en niet voor verdeeldheid en angst. Op de werkvloer wil je, juist als werkgever, toch juist zien dat mensen zich veilig voelen en thuis voelen? Is dan een Coronatoegangsbewijs de oplossing? Is dat hoe je omgaat met angst op de werkvloer? Ik daag je in deze aflevering uit om hier eens goed over na te denken.

 • #57 Krapte op de arbeidsmarkt: de aftrap

  Nov 05 2021

  Dit is de aftrap van onze serie over 'Krapte op de arbeidsmarkt'. Een serie van afleveringen waarin we ideeën en inzichten met je delen om de krapte op de arbeidsmarkt te lijf te gaan. Zodat de business binnen jouw organisatie gewoon door kan gaan en dat de werkdruk behapbaar blijft.

 • #56 De kracht van taal: een flow aan positiviteit

  Oct 29 2021

  Weet je wel hoeveel verschil je kan maken door alleen je woordgebruik aan te passen? Voor jezelf en voor anderen breng je positiviteit door positieve bewoording te kiezen. Ik leg je uit hoe het werkt.

 • #55 De magie van dankbaarheid

  Oct 15 2021

  Waar ben jij dankbaar voor? Sta je er wel eens bewust bij stil? Ik deel mijn visie op dankbaarheid en wat het heeft betekend in mijn leven tot nu toe. Laat je vooral inspireren!

 • #54 De 10 meest gemaakte fouten van (nieuwe) managers

  Oct 08 2021

  Welke 10 fouten maken heel veel (beginnende) managers? Ik deel ze met je en vertel je hoe je ze kunt voorkomen. Zo start je direct sterker in een nieuw team.

 • #53 Wat zou je doen als je zeker wist dat het niet zou mislukken?

  Oct 01 2021

  Durf jij vol te dromen of heb je ook last van alle twijfel en belemmeringen die dan direct op je pad komen? Ik zeg ook, want dan ben je niet de enige. Ontdek in deze aflevering hoe je die twijfel en angsten opruimt en daarmee geluk uitnodigt in je leven.

 • #52 Wat te doen bij verdeeldheid op de werkvloer

  Sep 24 2021

  In deze aflevering neem ik je mee in een recente ervaring thuis over psychologische veiligheid op de werkvloer. Hoe inclusief zijn we op de werkvloer, in tijden van verhitte discussies over corona? Ik deel mijn visie met je en hoop dat je zo inspiratie opdoet om de sfeer in jouw organisatie op een hoog niveau te krijgen en te houden.

 • #51 Preventie in plaats van genezen

  Sep 17 2021

  Ik verbaas me deze weken over hoe we met elkaar omgaan in deze maatschappij. Hoe mensen moeten bewijzen dat ze gezond zijn om iets te mogen ondernemen. Het is de wereld op z'n kop. En ik vind het nog erger dat werkgevers hieraan meedoen en niet hun aandacht vestigen op wat echt belangrijk is, de vitaliteit van hun medewerkers. Dus met deze aflevering hoop ik je te inspireren om weer met beide benen op de grond te komen.

 • #50 Ondernemen en managen op intuïtie

  Sep 10 2021

  Ik deel mijn ervaringen met je over hoe ik steeds meer vanuit intuïtie onderneem en hoe dat zoveel meer plezier en vrijheid oplevert. Dat gun ik jou ook. Of je nu manager of ondernemer bent of welke functie je ook hebt, dicht bij jezelf blijven levert je zoveel moois op.

 • #49 Hoe je succesvol van A naar B komt als organisatie

  Sep 03 2021

  Hoe bereik je je ambities? Door slimme stappen te zetten, die zorgen voor een sterke basis en een succesvol resultaat. Ik vertel je in deze aflevering hoe je dat bereikt. Breng ook jouw organisatie naar nieuwe hoogtes.

 • #48 Hoe creëer je draagvlak binnen je organisatie?

  Aug 26 2021

  Hoe zet je succesvol een onderwerp op de agenda binnen jouw organisatie? Ik deel een paar succesvolle tips met je, die mij al vaak verder hebben geholpen hiermee. Ik hoop dat het jou ook inspireert om goede stappen te zetten en je organisatie verder te verbeteren. Succes!

 • #47 Hoe je van ad-hoc-leidinggeven naar strategisch leidinggeven gaat

  Aug 20 2021

  Je bereikt het grootste succes als je strategisch werkt. In deze aflevering leg ik je supersimpel uit hoe je dat doet. Hoe je je team meeneemt om samen de beste resultaten te bereiken. Succes!

 • #46 Pauzes zijn goud waard

  Aug 13 2021

  Hoe vaak neem jij een pauze om alles even van een afstand te bekijken? Check mijn tips om de balans te houden in je drukke leven. Allemaal uit eigen ervaring succesvol gebleken. Doe er iets leuks mee!

 • #45 Droom, ook overdag, om je mooiste leven te creëren

  Jul 23 2021

  Hoe een keuze je leven ineens zo kan veranderen. Je sluit een deur en een nieuwe deur gaat open. Je creëert je eigen leven en daarmee de toekomst die jij voor je ziet. Droom van jouw mooiste leven en maak het waar. Ik ben er ook mee bezig. Ik houd je op de hoogte.

 • #44 Het leven van een leidinggevende gaat niet over rozen

  Jul 16 2021

  In deze hele kwetsbare aflevering neem ik je mee in mijn moeilijke keuze die ik deze week moest maken. Ik vertel je over mijn pijn als ondernemer, ik deel mijn twijfel en mijn hoop. Ik zou het te gek vinden om jouw ervaringen te horen. Wil je die met me delen via employerbrander.nl/podcast?

 • #43 Wat is recruitmentmarketing en hoe versterkt het je employer brand?

  Jul 09 2021

  Is recruitmentmarketing zo ingewikkeld als het klinkt? Welnee! Ik geef je een aantal handvatten om via jouw specifieke doelgroepen je employer brand verder te versterken. Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen of opmerkingen? Dat vind ik heel leuk om te horen. Laat het me weten via het formulier op: https://employerbrander.nl/podcast

 • #42 Employer Branding is geen reclametruc

  Jul 02 2021

  Wat kortetermijndenken je oplevert als het gaat om je employer brand. Dat hoor je in deze aflevering. Durf jij het aan mijn kritische mening te horen? Dan nodig ik je van harte uit om te luisteren. Heb je zelf een kritische mening? Deel hem met me via https://employerbrander.nl/podcast

 • #41 Hoe je je onderscheidend positioneert als werkgever

  Jun 25 2021

  Je weet nog niet precies waar je anders in bent dan je concurrenten op de arbeidsmarkt. Mooi! Want dan liggen er goede kansen voor je. Ik neem je in deze aflevering mee in onze casus voor een detacheringsbureau en hoe we voor hen een onderscheidend employer brand ontwikkelden. Doe er je voordeel mee!

 • #40 Wat tekort aan werkgeluk je kost in euro's

  Jun 18 2021

  Ik laat je schrikken met cijfers in positieve en negatieve zin. Cijfers die duidelijk maken dat je echt aan de slag moet met het welzijn van je medewerkers. Ik vertel je over alle positieve aspecten van jouw aandacht voor de mensen op de werkvloer. En hopelijk inspireer ik je om er direct mee aan de slag te gaan.

 • #39 De voordelen van employer branding

  Jun 11 2021

  Employer branding is geen hype en moet dat ook zeker niet zijn, want het biedt zoveel voordelen voor je business! Over die voordelen vertel ik je in deze aflevering. Roept dit vragen bij je op? Of heb je een onderwerp dat je graag behandeld ziet? Laat het me weten via employerbrander.nl/podcast.

 • #38 5 levensvragen om jezelf te leren kennen en geluk te vinden

  Apr 23 2021

  In deze voorlopig laatste aflevering leg ik je 5 levensvragen voor. Als je die beantwoordt vanuit je intuïtie, maak je direct je leven een stukje mooier. Mijn boodschap aan jou is: Doe wat goed voelt en leef je ideale leven. Dan creëer jij je eigen geluk. Dank je wel voor het luisteren van de afleveringen. Via https://employerbrander.nl houden we je op de hoogte van nieuwe podcastafleveringen. Meld je gerust aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle tips & tricks rondom werk...more

 • #37 De waarde van exitgesprekken

  Apr 21 2021

  Waarom zou je een exitgesprek voeren? Omdat het gigantische waarde toevoegt aan jouw leiderschap en je team. Ik vertel je in deze aflevering hoe je zo'n gesprek het beste voert en wat het je dan oplevert.

 • #36 Hoe pak je de regie in jouw carrière?

  Apr 16 2021

  Wacht jij af tot wat je overkomt of pak jij kansen met beide handen aan? Hiermee bepaal jij je succes. Hoe pak je nou de regie in jouw loopbaan? Ik deel een aantal tips met je.

 • #35 Self Engagement via slow modus

  Apr 14 2021

  Als jij beter voor jezelf zorgt, kun je meer betekenen voor anderen. Dat is het uitgangspunt van deze aflevering. Als manager is jouw eigen welzijn minstens zo belangrijk als het welzijn van je medewerkers. Ik deel mijn ideeën met je om in een slow modus te komen en zo even echt tot jezelf te komen. Je zult verbaasd zijn over de resultaten als je dit eens echt toelaat.

 • #34 Houd op met jezelf klein te houden, zet je beperkende overtuigingen om in iets positiefs

  Apr 09 2021

  "Ik kan dit niet" of "Dit is niet voor mij weggelegd" of "Ik kan mijn droombaan niet vinden". Denk je ook wel eens zoiets? Zonde, want daarmee houd je jezelf klein. In deze aflevering vertel ik je over mijn beperkende overtuigingen en over hoe ik daarmee omga. Hopelijk inspireert het je!

 • #33 Hoe je met storytelling de verbinding vergroot

  Apr 07 2021

  Met verhalen creëer je verbinding en dat is zo waardevol binnen je organisatie. Ik deel met je waarom storytelling zo belangrijk is op de werkvloer en hoe je het kan toepassen. Welk verhaal heb jij te vertellen of wat kunnen je medewerkers vertellen? Maak impact door open te zijn vanuit jouw team.

 • #32 Dromen mag en levert je het mooiste leven op (met Chantal van der Poel van Lichtschrijfsels)

  Apr 02 2021

  In deze aflevering praat ik met Chantal van der Poel van Lichtschrijfsels over dromen. Wat brengen dromen je? Wat zijn de voordelen van dromen? Of je dat nu 's nachts of overdag doet. Creëer je mooiste leven door je dromen waar te maken. Laat je inspireren door ons gesprek en droom weg naar jouw ideale toekomst.

 • #31 Kruip in de huid van je medewerkers

  Mar 31 2021

  Welke life events spelen er bij jouw medewerkers en hoe reageer jij daarop als manager? Wat hebben je medewerkers nodig en wat geef jij?Het goede voorbeeld? Wijze raad? Of gewoon je kwetsbaarheid? Ik geef mijn menselijkheid en deel in deze aflevering hoe dat eruitziet.

 • #30 De do's & don'ts van (online) solliciteren

  Mar 26 2021

  Ben jij klaar voor een leuke nieuwe baan? Dan is het moment om deze aflevering te luisteren. Dan ga je goed voorbereid te werk: met de meest briljante motivatie(brief), een strak cv en een indrukwekkend (online) gesprek. Niets staat jou nog in de weg!

 • #29 Hoe maak je je medewerkers en daarmee jezelf gelukkig en vitaal?

  Mar 24 2021

  Hoe staat het met de stress in jouw team? Ik deel 8 tips met je om je medewerkers in een positieve flow te krijgen en te houden. Zo komen we samen de coronaperiode door. Door positief te blijven en elkaar verder te helpen.

 • #28 Echt succesvolle communicatie creëer je zo

  Mar 19 2021

  Hoe communiceer je zo succesvol mogelijk? Door in de huid te kruipen van de ander en zo te achterhalen wat die ander precies bedoelt. Alleen zo maak je echt de connectie en heb je een echt gesprek.

 • #27 De pretenties van millennials

  Mar 17 2021

  Hoe ga je als manager om met de millennials op de arbeidsmarkt? Waarom zijn millennials zoals ze zijn en wat betekent dat voor jouw team? In deze aflevering vol eerlijkheid neem ik je mee in de belevingswereld van deze jonge generatie op de werkvloer.

 • #26 In 4 stappen naar je personal brand

  Mar 12 2021

  Wat is je personal brand en wat kun je ermee? In deze aflevering neem ik je mee langs de 4 stappen om je personal brand op de rit te krijgen. Dus luister, ga aan de slag en verover de wereld vanuit jouw personal brand!

 • #25 Goed leiderschap: hoe kom je daar?

  Mar 10 2021

  Als je terugkijkt op het afgelopen jaar, wat is je dan qua leidinggeven het meeste bijgebleven? Waar liep je tegenaan? Is je aanpak als manager veranderd? In deze aflevering wil ik je inspireren om het beste uit je medewerkers te halen. Door je te vertellen wat zij nodig hebben.

 • #24 Hoe je via jouw basisbehoeftes je ideale baan vindt

  Mar 05 2021

  Voel je aan alles dat dit niet je plek is? Dan is het tijd om dé plek te vinden die wel bij je past. En ik vertel je hoe ik dat deed. Welke gedachten ik had en hoe ik daarop gehandeld heb. En ik geef je tips hoe jij dat nu kunt doen. Op weg naar jouw droombaan!

 • #23 ROI op werkgeluk: wat levert investeren in werkgeluk eigenlijk op?

  Mar 03 2021

  Investeren in werkgeluk? Waarom zou je dat doen? Ik geef je maar liefst 6 redenen (en er zijn er nog meer) met duidelijke cijfers uit uiteenlopende onderzoeken. Na deze aflevering heb je geen reden meer om niet te investeren in werkgeluk.

 • #22 Hoe creëer je een succesvol leven vol positiviteit?

  Feb 26 2021

  Hoe leef je zo positief mogelijk en creëer je je eigen succes? Ik vertel je in deze aflevering over mijn keuzes en mijn strategie om mijn dromen waar te maken. En ik laat je zien hoe positiviteit het fundament vormt voor je succes.

 • #21 Interview met Bas de Koning over employer branding bij Partners voor Jeugd

  Feb 24 2021

  In deze aflevering hoor je het interview dat ik hield met Bas de Koning, Hoofd Communicatie van Partners voor Jeugd. We nemen je in dit gesprek mee in het ontwikkelen van het employer brand van Partners voor Jeugd. Ongetwijfeld zitten er leuke lessen in voor je.

 • #20 8 tips om je functioneringsgesprek te rocken

  Feb 19 2021

  Deze aflevering gaat over de zin en onzin van functioneringsgesprekken. Ik geef je 8 tips om je maximaal voor te bereiden op het best mogelijke gesprek. Zo haal je er het beste uit. Jij bent de regisseur van jouw carrière, dus pak die rol!

 • #19 De zin en onzin van functioneringsgesprekken

  Feb 17 2021

  In de deze aflevering hoor je waarom ik functioneringsgesprekken onzin vind en hoe je het naar mijn mening beter kan doen. En dat is niet alleen mijn mening, maar de mening van vele medewerkers. Doe er je voordeel mee en wordt die succesvolle manager, die echt het beste uit zijn/haar medewerkers haalt!

 • # 18 Hoe dankbaarheid magie brengt in je leven

  Feb 12 2021

  In deze aflevering vertel ik je over de invloed van dankbaarheid op je leven. Ik geef je tips over hoe je zelf je leven drastisch kunt verbeteren. Let the magic work for you!

 • #17 Hoe werkgeluk je employer brand versterkt

  Feb 10 2021

  In deze aflevering ontdek je hoe het werkgeluk van jouw medewerkers invloed heeft op het employer brand van je hele organisatie. En welke voordelen het heeft als je je employer brand versterkt. Dé kennis waar elke manager de organisatie mee verder helpt.

 • #16 Vind jouw 'Why' en alles valt op zijn plek

  Feb 05 2021

  In deze aflevering gaan we op zoek naar je 'why'. Die 'why' geeft je focus en richting, zodat jij de juiste keuzes maakt. Zo vind je de baan die het beste bij je past en doe je de dingen waar je echt gelukkig van wordt. Ga jij ook voor duurzaam (werk)geluk?

 • # 15 Hoe je energie je succes beïnvloedt

  Feb 04 2021

  Hoe werken je lichaam en mindset samen? Je ontdekt hoe je energie van invloed is op je succes. En hoe je in een goede energie alle uitdagingen en problemen op je weg makkelijk omzet in oplossingen en waardevolle lessen. Hoe ziet jouw ideale situatie eruit? Welke manager ben jij in de meest ideale wereld?

 • #14 Hoogsensitief op de werkvloer Deel II

  Jan 29 2021

  In deze aflevering ga ik nog eens een stap verder in hoogsensitiviteit op de werkvloer. Ik vertel je op welke signalen je moet letten om niet in een burn-out terecht te komen. En ik geef je 8 tips om de spanning los te laten als je al stress voelt. Jij bent een belangrijke sleutel in het stressniveau van jouw team: als HSP (HoogSensitief Persoon) kun jij je manager helpen om ziekteverzuim door stress te voorkomen. Hoe mooi is dat?

 • #13 Een vacature in je team: zo vind je de beste kandidaat

  Jan 27 2021

  Dan is daar ineens die opzegging in je team. Wat nu? In deze aflevering neem ik je mee in de stappen die je kan zetten om de vrije plek op de best mogelijke manier in te vullen. Zo maak je de beste keuze voor je team en voor je dienstverlening. Doe er je voordeel mee!

 • #12 7 manieren om je mindset positiever te maken

  Jan 22 2021

  In deze aflevering geef ik je 7 manieren om je mindset positiever te maken. Dus wil je geluk, check dan hoe je je mindset verandert. Ik neem je mee in hoe je veranderingen in je hersenen creëert en hoe dat je laat groeien. Laat je inspireren en leg nieuwe verbindingen aan in je hersenen. En ervaar geluk!

 • #11 2 manieren om leidinggeven écht relaxed te maken

  Jan 20 2021

  In deze aflevering vertel ik je hoe je van leidinggeven iets heel positiefs en leuks maakt. Hoe je zelf de beste omstandigheden creëert en zo met je team in een high vibe zit. De ideale omstandigheden om samen de mooiste dingen te realiseren. Gebruik je mijn tips, dan beloof ik je dat leidinggeven echt relaxed wordt.

 • #10 Hoogsensitief op de werkvloer

  Jan 15 2021

  In deze aflevering vertel ik je hoe je als hoogsensitief persoon het beste met je werk omgaat. Ik geef je tips om zo goed mogelijk in je vel te zitten. Ik maak je duidelijk dat hoogsensitief zijn een voordeel is. Dus laat je inspireren om je werk zo makkelijk mogelijk te maken en geniet van de mooie dingen, die je hoogsensitiviteit jou brengen.

 • #9 Hoe voorkom je een burn-out? 6 ingrediënten tot werkgeluk

  Jan 13 2021

  In deze aflevering geef ik je de 6 ingrediënten voor werkgeluk: de basisbehoeftes van medewerkers. Welke basisbehoeftes wegen het zwaarst in jouw team? Hoe zorg je als manager dat je je medewerkers faciliteert in deze behoeftes? En wat zijn daar de voordelen van? Je ontdekt het in deze aflevering.

 • #8 Je persoonlijke waarden als kompas

  Jan 08 2021

  Wat vind jij belangrijk in je leven, wat drijft jou? In deze aflevering neem ik je mee in mijn persoonlijke waarden en hoe die mijn keuzes bepalen. Ik daag je uit na te denken over jouw waarden en leg je uit waarom dat zo belangrijk is.

 • #7 Hoe je als manager succes aantrekt

  Jan 06 2021

  Je succes heb je zelf in de hand. Jij creëert namelijk je eigen werkelijkheid. Hoe? Dat vertel ik je in deze aflevering. Na deze aflevering weet je hoe je jouw leven als manager en als mens positief kan beïnvloeden. Via simpele tips ontdek je snel wat de wet van aantrekking voor jou betekent. Veel plezier ermee!

 • #6 Hoe vind je de baan die bij je past?

  Jan 01 2021

  In deze aflevering praat ik met Tim, de jongste telg in ons Employer Brander team (qua ervaring dan). We praten over hoe je een baan vindt, die bij je past. Hoe je erachter komt of een bedrijf net zo leuk is als je denkt, voordat je solliciteert. Ook het belang van je netwerk passeert de revue. Zo hoor je hoe Tim zijn sollicitaties ervaarde en hoe hij bij ons in het team terechtkwam.

 • #5 Hoe je met maatschappelijk engagement employee engagement vergroot

  Dec 30 2020

  De bijdrage die je als organisatie levert aan innovatie en de maatschappelijke impact die je realiseert is belangrijk voor de generaties Y en Z. In deze aflevering vertel ik je hoe je de jongste generaties op de arbeidsmarkt aanspreekt met jouw maatschappelijke engagement. Dit is hét moment om jong talent aan te trekken en te betrekken bij jouw duurzame missie!

 • #4 Durf te dromen over je toekomst in business

  Dec 25 2020

  In deze aflevering kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat heb je geleerd en waar ben je trots op? En we kijken vooruit. Wat wil je in 2021 bereiken? Hoe trek je succes aan en hoe bereik je wat je wilt? Tijdens het luisteren ga je het voor je zien.

 • #3 Leidinggeven met passie voor de inhoud

  Dec 23 2020

  Zat je eerst vol in de inhoud van je vak, volg je je vak nu vanaf de zijlijn. Als leidinggevende, die de medewerker coacht om dat vak zo goed mogelijk uit te oefenen. Leidinggeven is eigenlijk een hele nieuwe baan. Het perfecte moment om zoveel mogelijk te leren en nieuwe inzichten op te doen. Hoe je dat doet, hoor je in deze aflevering.

 • #2 Je eerste baan is meestal niet de ware

  Dec 18 2020

  Dat je niet meteen je droombaan vindt in je eerste baan, is helemaal oké. Hoe kom je wel terecht op de plek waar je wilt zijn? Door te leren van alle ervaringen die je opdoet. Ik vertel je over mijn ervaringen en mijn lessen. Hopelijk stelt het je gerust en geeft het je ideeën voor je eigen carrière.

 • Werkgeluk voor iedereen!

  Dec 16 2020

  In deze 1ste aflevering vertel ik waarom ik graag managers en medewerkers dichter bij elkaar breng. ik geloof namelijk dat je werkgeluk creëert als je elkaar beter leert kennen en elkaar daardoor beter begrijpt. Dit is het begin van eerlijke inkijkjes, tips en handvatten. Zo geeft elke aflevering stof tot nadenken en hopelijk ook inspiratie voor concrete acties.