PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

DoubleDutch

Freke Vuijst en Reinout van Wagtendonk RSS = http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:197727381/sounds.rss

Afleveringen

 • Zoem fatsoen

  Aug 19 2020

  Freke's allerlaatste DoubleDutch... https://www.patreon.com/posts/freke-41253940 Middenin de 2020 Democratic National Convention: de Zoom-conventie... Geen demonstrerende Bernie Sanders supporters, maar wel de generatiespanningen in de Democratische partij. Met de kandidaat van het goede fatsoen Joe Biden blijft de oude garde gezichtsbepalend. Maar hoe lang nog?

 • De Verdeelde Staten van Amerika

  Aug 05 2020

  “Wat denkt de doorsnee Amerikaan ervan?” Dat was altijd al een vraag waar je als correspondent weinig mee kon. Maar de verdeeldheid van de Verenigde Staten wordt door Trump en door COVID schrijnender blootgeled dan ooit.

 • Virus & Veep

  Jul 01 2020

  Het dragen van mondkapjes tegen COVID-19 wordt door Trump gezien als een directe aanval op hemzelf. Maar steeds meer Republikeinse politici beginnen hem daarin af te vallen. Een teken aan de wand? En Joe Biden’s vicepresidentskeus komt eraan. Topkandidate Kamala Harris en een andere zwarte vrouw op de shortlist, Val Demings, hebben allebei een “law and order” justitie en politie achtergrond. Maar is dat na George Floyd en het debat over excessief politiegeweld nu een voordeel of een nadeel voo...more

 • Pleister erop of eraf?

  Jun 17 2020

  Sinds de gewelddadige dood van George Floyd confronteert Amerika op soms de meest onverwachte en plotselinge manieren het structurele racisme dat van begins af aan in dit land zit ingebakken. Maar is er sprake van een pleister die nu voor eens en voor altijd van die wond wordt afgetrokken of wordt er zoals altijd gewoon weer een nieuwe pleister opgeplakt? En over pleisters gesproken: hoe #TrumpIsNotWell is Trump nu eigenlijk echt?