PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Dorus Zoekt Baan

Mijn naam is Dorus en ik zoek een baan. Niet zomaar een baan, maar de ideale baan. Maar hoe vind je die? Daar ga ik in deze podcast naar opzoek. Ik ga in gesprek met mensen om te leren hoe je achter je droombaan komt. Heb jij een vraag voor jouw zoektocht? Stel deze dan via doruszoektbaan.nl of via 'Dorus Zoekt Baan' op Instagram en dan behandel ik jouw vraag in de eerstvolgende opname van de aflevering.

Afleveringen

 • Aflevering 8: Hoe kan Personal Branding je helpen?

  Apr 05 2020

  Nu je een goed beeld hebt van wat je kunt, wat je wilt en waar je goed in bent, wordt het tijd om de eerste stappen te zetten richting de arbeidsmarkt. Maar hoe kun je al deze wijsheden het beste verpakken zodat je een goede kans maakt op je droombaan? Hierover spreek ik met Chris Potter. Zij is gespecialiseerd in Personal Branding en licht toe hoe dit je kan helpen om een goede indruk van jezelf achter te laten.

 • Aflevering 7: Wat zijn je drijfveren?

  Mar 22 2020

  In deze “quarantijden” blijft de zoektocht naar de droombaan doorgaan. In deze aflevering spreek ik met Maximiliaan Winkelhuis. Hij is coach van invloedrijke mensen in o.a. de politiek, de media en de reclame-industrie. Ik wilde hem spreken over het stellen van doelen, maar uiteindelijk moest het gesprek daar niet over gaan. Tijdens het praten kwamen we erachter dat doelen stellen niet past bij mijn drijfveren. Maar wat zijn dan je drijfveren en hoe helpen je die bij het vinden van je droombaan?...more

 • Aflevering 6: Hoe weet ik waar ik goed in ben?

  Mar 08 2020

  Er zijn zoveel dingen die je goed kunt, maar hoe weet je waar je écht goed in bent? Een vraag die ik stel aan Timo Kamst. Hij heeft 11 jaar lang radio talent opgeleid voor de NPO en kan goed zien waar iemands kracht ligt. Reden genoeg om aan hem te vragen hoe je daar voor jezelf achterkomt zodat je dat talent kunt inzetten bij het behalen van je droombaan.

 • Aflevering 5: Hoe weet je wat je écht wilt?

  Feb 23 2020

  Wat wil je? Een erg belangrijke vraag bij het vinden van je droombaan, maar ook meteen een lastige. In deze aflevering spreek ik met loopbaancoach Elisa Ng. Een interessant gesprek waarbij praktische tips aan bod komen om om voor jezelf te achterhalen wat je belangrijk vindt in jouw werk. Tip: pak alvast pen en papier.

 • Aflevering 4: Hoe ga je om met tegenslagen?

  Feb 09 2020

  Je droombaan vinden gaat beter als je weet wat je tegenslagen zijn (geweest). Want wat leer je van je tegenslagen? In deze aflevering spreek ik met coach Marjan de Haan om dat te achterhalen en hoe je weet of je je tegenslag bent of een tegenslag hebt.

 • Aflevering 3: Neem je tijd en stel je kwetsbaar op

  Jan 26 2020

  Te gast is Daantje Dammers. Voor haar 30e was ze al managing director bij een reclamebureau en heeft 9 jaar lang een baan gehad die ze graag wilde doen. Wat is haar advies om een carrière zo lang leuk te houden? En welke tips heeft Daantje om erachter te komen welke baan goed bij je past? 

 • Aflevering 2: Je toegevoegde waarde

  Jan 12 2020

  In deze aflevering spreek ik met Arno Peperkoorn. Hij runt een recruitmentbureau in de media,- en reclameindustrie en ik ken hem als iemand die graag mensen helpt en adviseert. Daarom sprak ik hem over de toegevoegde waarde die je kunt bieden.

 • Aflevering 1: Korte introductie

  Jan 12 2020

  Hoi! Mijn naam is Dorus en dit is mijn zoektocht naar de ideale baan. Voordat ik echt in gesprek ga met mensen wil ik je kort laten weten wie ik ben en waarom ik deze podcast ben gestart.