PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De stemmen

In ieders leven schuilt een opera. De stemmen gaat ernaar op zoek. Elke aflevering bundelt persoonlijke verhalen rond één tijdloos thema dat de kunsten en het leven betekenis geeft. De stemmen is een podcast van Opera Ballet Vlaanderen.

Afleveringen

 • Aflevering 5 - Een warm weerzien

  Dec 23 2021

  Een kleine verrassing voor onder je audiokerstboom: in deze bijzondere aflevering blikken Katharina Smets en Katherina Lindekens terug op de eerste reeks van De stemmen. Ze scrollen door hun favoriete fragmenten en gaan opnieuw langs bij enkele protagonisten om te horen hoe het met hen gaat. P.S. Luister tot het einde voor een fijn nieuwtje!

 • Aflevering 4 - Duisternis

  May 14 2021

  In de schemering lijkt alles mysterieuzer en gevaarlijker. Een taxichauffeur heeft een vreemde ontmoeting in de nacht, en een slapeloze jongen gelooft dat hij per ongeluk bezeten is. Maar het donker kan ook een schuilplaats zijn voor een tiener op de vlucht. Op de tast banen deze drie verhalen zich een weg door de duisternis.

 • Aflevering 3 - Verlangen

  Feb 15 2021

  Verlangen. Het is een gevoel dat zich niet zo makkelijk laat beschrijven. Misschien omdat het bestaat in zoveel vormen. Als wensen, als begeren. Als dagdroom, heimwee, nostalgie. Als verlangen naar het verlangen zélf. Als het gemis van iemand die er niet is. Dit zijn verhalen van veteranen in verlangen. Twee geliefden die plots gescheiden worden door een oceaan. Drie generaties vissers die snakken naar de zee wanneer ze aan land zijn... en omgekeerd. Een musicoloog die laat horen hoe muziek kan ...more

 • Aflevering 2 - Omkijken

  Dec 14 2020

  Orpheus daalde in de onderwereld af om zijn geliefde Eurydice te redden. Dat lieten de goden hem toe, op één voorwaarde: op de terugweg mocht hij niet naar haar omkijken. De afloop laat zich raden... Jeroen Brouwers interpreteert Orpheus' omkijken als een vorm van herinnering. Door zich het verleden te herinneren, verloor de dichter-zanger zijn geliefde opnieuw. Omkijken naar het verleden, zo schrijft Brouwers, is dus niet zo'n goed idee. Maar wat als dat verleden zit opgeslagen in je lichaam? I...more

 • Aflevering 1 - Veranderingen

  Oct 23 2020

  Veranderingen, we zitten er al een hele tijd middenin. Dit zijn drie verhalen van mensen die elk hun eigen metamorfose doormaken. Een jongen die plots letterlijk een toontje lager zingt. Een violiste die het roer omgooit na een bevreemdende ervaring. En iemand wiens kleurrijke leven leest als een aaneenschakeling van metamorfoses, maar die in wezen nooit veranderde.

 • De stemmen - Trailer

  Oct 15 2020

  In ieders leven schuilt een opera. De stemmen gaat ernaar op zoek. Elke aflevering bundelt persoonlijke verhalen rond één tijdloos thema dat de kunsten en het leven betekenis geeft.