PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De burn-out tapes

Onderzoekers van de UGent peilden in samenwerking met De Morgen naar de ervaring van meer dan duizend burn-outpatiënten. In ‘De burn-out tapes’ vertellen getuigen openhartig over hun burn-out, hoe die hun leven heeft veranderd en hoe hun weg naar herstel verloopt.

Afleveringen

 • Björn werkte in sales: ‘Ik viel geregeld flauw, maar negeerde de signalen’

  Sep 20 2019

  In de slotaflevering hoor je het verhaal van Björn. Hij is 38 en curator van streetartfestival The Crystal Ship in Oostende. Hij kreeg een burn-out toen hij zijn kunstprojecten combineerde met een fulltimejob in sales. “In de vijf meter van mijn slaapkamer naar de woonkamer viel ik vijf keer flauw. Toen wist ik: hier klopt iets niet.”Support the show: https://shop.demorgen.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Deborah werkte tijdens haar studies in de horeca: ‘Ik zakte plots in elkaar in het restaurant’

  Sep 13 2019

  Dit is het verhaal van Deborah. Ze is 28 en freelancejournalist. Ze kreeg een burn-out toen ze haar studies journalistiek combineerde met een job in de horeca. “Ik was koffie aan het maken voor een klant, en zakte midden in het restaurant in elkaar. Mijn lichaam kon gewoon niet meer.”Support the show: https://shop.demorgen.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Ondernemer Stijn: ‘Ik dacht dat een burn-out iets was voor mensen die niet willen werken’

  Sep 06 2019

  Dit is het verhaal van Stijn. Hij is 35 en was een ambitieuze ondernemer, tot zijn bedrijf vorig jaar failliet ging. Daarna kwam hij in een burn-out terecht. “Ik dacht altijd dat een burn-out iets was voor mensen die niet willen werken. Gek genoeg heeft net mijn brandende ambitie er mee voor gezorgd dat ik nu thuiszit.”Support the show: https://shop.demorgen.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Zorgverantwoordelijke Saskia: ‘Plots kwam het eruit: 'Het gaat niet meer'’

  Aug 30 2019

  Dit is het verhaal van Saskia. Ze is 53 en werkt in de zorgsector. “Als wij fouten maken, is dat niet een broek die eens niet gestreken is. Dat is soms op leven of dood. Als je een fout medicatieschema doorgeeft of niet goed ingrijpt bij een medische interventie, kan dat fataal zijn.”Support the show: https://shop.demorgen.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Journalist Len: ‘Ik wist dat ik de telefoon moest nemen, maar kon het niet meer’

  Aug 22 2019

  Dit is het verhaal van Len. Hij is 32 jaar en journalist. “Plots kreeg ik een complete black-out op het werk. Ik wist dat ik de telefoon moest nemen, maar ik kon het gewoon niet meer.”Support the show: https://shop.demorgen.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Schooldirecteur Ann: ‘Mijn schild dat emoties filterde, is nu gewoon weg. Afschuwelijk’

  Aug 15 2019

  Dit is de burn-out tape van Ann. Ze is 56 en was zes jaar directeur van een basisschool. Toen kreeg ze een burn-out. Support the show: https://shop.demorgen.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.