PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Webshop Podcast

De webshop en ondernemers podcast van Nederland, een podcast van Woosa. Wij vertellen je alles over online ondernemen en geven je tips over het runnen van een succesvolle webshop. Onderwerpen als dropshipping, betalingen, online marketing, marketplaces, conversie en alle andere relevante onderwerpen voor webshops en ondernemers zullen de revue passeren. Wij helpen jou om online succesvol te worden!

Afleveringen

 • #28: Je (online) team uitbreiden

  Jun 02 2022

  Jessica heeft een bedrijf met zowel freelancers als medewerkers in loondienst. Django heeft echter andere ervaringen. In deze aflevering van De Webshop Podcast praten we over de beste oplossing om je team (online) uit te breiden.

 • #27: TikTok voor E-commerce

  May 26 2022

  In aflevering 27 bespreken Django en Jessica de mogelijkheden van TikTok voor e-commerce. Heb jij een webshop of ben je van plan er een te starten? Vlak dan TikTok vooral niet uit als marketing kanaal!

 • #26: WooCommerce vs. Shopify

  May 19 2022

  WooCommerce en Shopify zijn de grootste e-commerce platformen wereldwijd. WooCommerce heeft een marktaandeel van circa 40% en Shopify van circa 20%. Django gebruikt Shopify voor zijn webshop OVVIS en Jessica verkoopt plugins voor WooCommerce. Oftewel, de perfecte combinatie om een WooCommerce vs. Shopify challenge te doen!

 • #25: Introductie van je nieuwe hosts Django & Jessica

  May 12 2022

  Het is even stil geweest rondom De Webshop Podcast, maar we komen altijd keihard terug! Er is een nieuwe host aangesloten: Django de Vreng. Django is eigenaar van de webshop OVVIS en expert in verkopen via Bol.com. Jessica is (nog steeds) eigenaar van Woosa en expert in Subscription Commerce voor webshops. Oftewel, een gouden combinatie als je het ons vraagt!

 • #24: Wel of niet verkopen via marketplaces?

  Mar 26 2021

  In de 24e aflevering van De Webshop Podcast praten Jessica en Jim over het verkopen via marketplaces als Bol.com, Amazon, Marktplaats.nl en meer.

 • #23: Hoe voer je een goed sales gesprek?

  Mar 19 2021

  In het dagelijks leven voeren Jessica en Jim regelmatig sales gesprekken. Veel ondernemers vinden dit lastig. In de 23e aflevering van De Webshop Podcast bespreken we hoe je het beste een sales gesprek kunt voeren. Dus waar wacht je nog op? Pak de telefoon op!

 • #22: Clubhouse: onze ervaring tot nu toe

  Mar 15 2021

  We konden niet achterblijven. Jessica is een paar weken geleden toegelaten tot Clubhouse en was aanvankelijk erg enthousiast. Die enthousiasme sloeg al snel om. In de 22e aflevering van De Webshop Podcast vertellen Jessica en Jim wat hun ervaring tot nu toe is van Clubhouse.

 • #21: Hoe richt je een efficiënte klantenservice in?

  Mar 05 2021

  In de 21e aflevering van De Webshop Podcast praten Jessica en Jim over het inrichten van een efficiënte klantenservice. Hoe richt je jouw klantenservice zo efficiënt mogelijk in en hou je klanten tevreden?

 • #20: Dropshipping: goed business model of lariekoek?

  Mar 01 2021

  In de 20e aflevering van De Webshop Podcast praten Jessica en Jim over het populaire business model: dropshipping. Een goed business model of lariekoek? Luister direct!

 • #19: Focus op bestaande of nieuwe klanten?

  Feb 19 2021

  Focus je liever op het binnenhalen van nieuwe klanten of het behouden van bestaande klanten? In aflevering 19 van De Webshop Podcast vertellen Jessica & Jim, waarom focus op bestaande klanten voordeliger en eenvoudiger kan zijn!

 • #18: Hoe zet je een rendabel affiliate netwerk op?

  Feb 12 2021

  Wat zijn affiliates en hoe zet je een rendabel affiliate netwerk op? In de 18e aflevering van De Webshop Podcast vertelt Jim vertelt over zijn ervaringen als Partner- & Affiliate Manager bij Woosa. Daarnaast leggen we de kracht van een goed netwerk uit. Luister de 18e aflevering van De Webshop Podcast!

 • #17: Snel geld verdienen of een schaalbaar bedrijf bouwen?

  Feb 05 2021

  Wil jij snel geld verdienen of liever een schaalbaar bedrijf bouwen? In deze aflevering van De Webshop Podcast bespreken Jessica en Jim wat zij zouden doen. Alle influencers en guru's beloven je goude bergen en een methode om "snel rijk te worden". Jessica en Jim geloven hier niet in en Jim heeft dat zelf ervaren enkele jaren geleden. Luister de 17e aflevering van De Webshop Podcast nu!

 • #16: Alleen ondernemen of een team bouwen?

  Jan 29 2021

  Liever alleen ondernemen of een team bouwen? In de 16e aflevering van De Webshop Podcast praten Jessica & Jim over de voor- en nadelen van beide vormen van ondernemen. Jessica heeft er met Woosa voor gekozen om wel een team te bouwen en legt ook de beweegreden hierachter uit. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

 • #15: Een gezonde levensstijl draagt bij aan je productiviteit

  Jan 22 2021

  Ken je dat gevoel? Je bent moe, rusteloos en zit niet lekker in je vel? Als ondernemer is het belangrijk dat je lekker in je vel zit, dit bepaald namelijk ook je zakelijke succes en mindset. In aflevering 15 van De Webshop Podcast vertellen Jessica & Jim hoe zij een gezonde levensstijl hanteren, na een periode van ongezonde gewoontes.

 • #14: De waarheid over WordPress plugins

  Jan 08 2021

  In de 14e aflevering van De Webshop Podcast praten Jessica & Jim over de kansen en gevaren van WordPress, WooCommerce plugins. Is jouw webshop op WordPress, WooCommerce gebouwd? Dan ken je ongetwijfeld de momenten, dat jouw volledige website op zwart ging na het installeren van een (gratis) plugin. Jessica verteld waaraan je een goede WordPress plugin kunt herkennen en hoe je dit kunt voorkomen.

 • #13: Hoe breng je structuur aan in hectische tijden?

  Jan 04 2021

  Hoe breng je structuur aan in je onderneming in hectische tijden? De Corona maatregelen en December maand maken het niet makkelijker om focus en structuur te houden in je onderneming. In de 13e aflevering van De Webshop Podcast, geven Jessica & Jim jou enkele handvatten toch structuur aan te brengen. Daarnaast geven zij enkele tips om de concurrentie voor te blijven. Corona zorgt er namelijk voor dat er steeds meer webshops in een rap tempo bijkomen. Dat is een bedreiging maar biedt ook kanse...more

 • #12: Hoe zet je een grote marketing actie op?

  Dec 25 2020

  In de 12e aflevering van De Webshop Podcast vertellen wij over onze Black Friday & Cyber Monday actie. Hoe wij deze hebben opgezet en hoe wij de dagen ervoor hebben ervaren. Deze aflevering is bedoeld om jou de handvatten te geven zelf ook een grote marketing actie op te kunnen zetten. Je kunt het namelijk helemaal zelf, met de juiste motivatie en voorbereiding! Jessica Risch en Jim Heidenrijk vertellen jou alles over onze eigen marketing actie bij Woosa.

 • #11: Introductie 2.0 van De Webshop Podcast

  Dec 18 2020

  De Webshop Podcast is terug van weggeweest en heeft een nieuwe co-host! In deze aflevering introduceren Jessica Risch & Jim Heidenrijk zichzelf opnieuw aan de luisteraars van De Webshop Podcast. Jessica Risch is oprichter & eigenaar van Woosa. Jim Heidenrijk is Partner- en Affiliate Manager bij Woosa. Wil je een van ons contacteren? Dan kun je ons vinden op Instagram via @jessie_risch en @jimheidenrijk.

 • #10: Hoe perfectionisme resulteert in niets doen

  Jun 17 2020

  In de 10e aflevering van De Webshop Podcast, gaan we het hebben over perfectionisme in combinatie met ondernemerschap. Hoe perfectionisme resulteert in niets doen en hoe perfectionisme jou tegenhoudt ondernemer te worden.

 • #9: Jouw omzet keer 10 met Facebook Ads (Interview)

  May 22 2020

  Adverteren op Facebook met je webshop kan bizarre resultaten opleveren, mits je de campagne goed inricht. In aflevering 9 van De Webshop Podcast, praat ik met Robin King over Facebook Ads en de gemiddelde resultaten. Hoe zet je Facebook Ads in en hoe behaal je de meeste conversie?

 • #8: Hoe kies je het juiste e-commerce platform?

  May 14 2020

  Welke e-commerce platform past bij jouw webshop? Dat gaan we bespreken in deze aflevering van De Webshop Podcast. De keuze voor een e-commerce platform, zit hem namelijk niet alleen in het platform zelf maar ook in jouw ambities. Welke ambities heb jij als ondernemer? Wil je ontzorgt zijn of flexibel? Alle dilemma's zullen de revue passeren in De Webshop Podcast!

 • #7: Meer bestellingen door een goede branding strategie (Interview)

  May 01 2020

  In deze aflevering van De Webshop Podcast hebben we het over de toegevoegde waarde van branding voor jouw webshop. Mathijs Kok, eigenaar van Unhyped, verteld over het toepassen van een goede merk strategie en hoe deze concreet bijdraagt aan de omzet. Benieuwd hoe jij branding effectief kan inzetten voor jouw online webshop? Dan is deze aflevering zeker interessant voor jou!

 • #6: Oldschool marketing: mond-tot-mond reclame

  Apr 22 2020

  In de zesde aflevering van De Webshop Podcast, vertelt Jessica Risch hoe je mond-tot-mond reclame in kunt zetten in een digitale wereld. Hoe zorg je ervoor dat klanten en partners over jou webshop of online business gaan praten? Hoe realiseer je omzet door mond-tot-mond reclame in te zetten? Tot slot leggen we 6 manieren om mond-tot-mond reclame in te zetten uit.

 • #5: Het belang van achteraf betalen voor jouw webshop (Interview)

  Apr 15 2020

  Wat is het belang van achteraf betalen voor jou als webshop-eigenaar? Waarom moet je achteraf betalen aanbieden als betaalmethode? In deze aflevering van De Webshop Podcast, gaan we in gesprek met Jaap Dijkstra werkzaam bij Billink. Jaap vertelt ons hoe achteraf betalen positief bijdraagt aan je conversie en daarmee omzet.

 • #4: 30 extra bestellingen per dag via bol.com

  Apr 09 2020

  Hoe realiseer je 30 extra bestellingen per dag ondanks het Corona virus? Het is mogelijk door je producten te verkopen via bol.com. In deze aflevering van De Webshop Podcast, bespreken we de kansen en uitdagingen van verkopen via bol.com. Deze marketingtool is interessant voor zowel gevestigde- als startende webshops!

 • #3: Van Magento naar WooCommerce? (Interview)

  Apr 01 2020

  In deze aflevering van De Webshop Podcast praten we met Jeffrey Visser - Operationeel Manager bij Van Ons - over Magento in vergelijking met andere webshop platformen en met name WordPress, WooCommerce. Magento 1 wordt per 30 juni 2020 offline gehaald, oftewel elke webshop die hierop draait zal over moeten stappen naar Magento 2 of een ander webshop platform. In deze podcast beantwoorden wij de vraag: is WooCommerce een goed alternatief?

 • #2: De voor- en nadelen van webshop reviews

  Mar 25 2020

  Het verzamelen van webshop reviews kan zeer effectief zijn voor je conversie. Als ondernemer of webshop-eigenaar kunnen reviews soms echter confronterend of volledig misplaatst zijn. In deze aflevering vertelt Jessica Risch, oprichter en eigenaar van Woosa, welke uitdagingen wij hebben gehad bij het verzamelen van webshop reviews.

 • #1: De introductie van De Webshop Podcast

  Mar 19 2020

  Waarom starten we De Webshop Podcast? In deze aflevering vertellen we je over onze intenties om De Webshop Podcast te starten en introduceren we onszelf; Woosa en oprichter Jessica Risch.