PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Ideeëngigant met André van Straten

Gesprekken over creativiteit en ondernemen. Ideeën ontstaan, worden gewogen en aan de luisteraar aangeboden. André van Straten gaat in gesprek met een gast die zijn of haar sporen op creatief gebied heeft verdiend. Een echte Ideeëngigant dus.

Afleveringen

 • Aflevering 6: Met Ernst van Dijk (coach/trainer) van Gift naar de basis van creativiteit.

  Sep 24 2021

  Na 5 afleveringen met creatieve gasten, een aflevering die de basis van creativiteit onderzoekt. Met als gast (minder creatief naar eigen zeggen, maar bijzonder analytisch) Ernst van Dijk. Ernst is oprichter en mede-eigenaar van trainings-en coachingsbureau Gift.nl. Gift richt zich op medewerkers en organisaties in het creatieve domein. Volgens Ernst zijn veel goede creatieve mensen ook goed in wiskunde... Hmm, dat geeft te denken!

 • Aflevering 5 van De Ideeëngigant met André van Straten: Hans Erdmann is mijn gast - deel 2 van 2

  Apr 21 2021

  Hans Erdmann, architect met als tweede natuur gedragspsychologie. Mede-oprichter van Claessens Erdmann, het architecten- en designbureau dat hij recent heeft verlaten. Hans is de minst lineaire persoon die ik ken en een gesprek met hem is dan ook nooit rechtlijnig. Wel zo interessant en uitgebreid dat ik er twee delen van heb gemaakt. "Stuur toeval" zou Hans dat waarschijnlijk noemen.Dit is deel 2, luister deel 1 hier.

 • Aflevering 4 van De Ideeëngigant met André van Straten: Hans Erdmann is mijn gast - deel 1 van 2

  Apr 21 2021

  Hans Erdmann, architect met als tweede natuur gedragspsychologie. Mede-oprichter van Claessens Erdmann, het architecten- en designbureau dat hij recent heeft verlaten. Hans is de minst lineaire persoon die ik ken en een gesprek met hem is dan ook nooit rechtlijnig. Wel zo interessant en uitgebreid dat ik er twee delen van heb gemaakt. "Stuur toeval" zou Hans dat waarschijnlijk noemen.Dit is deel 1, luister deel 2 hier.

 • Aflevering 3 van De Ideeëngigant met André van Straten: Kees Rijken is mijn gast

  Mar 11 2021

  Aflevering 3 met Kees Rijken: na een carrière van 35 jaar bij internationale reclamebureaus had Kees het wel gezien. Hij besloot verder te gaan met wat hem echt energie gaf: fotograferen. Lichtkunstenaar en meesterverteller Kees Rijken praat over zijn reclamewerk, creativiteit en hoe de beste ideeën toch echt onder de douche ontstaan of tijdens "het pissen". Het is iets met water kennelijk...

 • Episode 2 of De Ideeëngigant with André van Straten: Jostein Borgmo is my guest

  Feb 22 2021

  Episode 2 (in English this time) Jostein Borgmo: Creative director and owner at Suburbia, a creative/strategic communications agency  in Oslo. Educated at the "Handelshøyskolen", a business school in Norway.Jostein also runs an interesting Instagram account – @Borgmos – that currently has 775.000 followers and posts daily quotes Jostein made. He also makes songs and talks a lot when he finds the subject interesting...

 • Aflevering 1 van De Ideeëngigant met André van Straten: Herman Feberwee is mijn gast

  Jan 10 2021

  Herman Feberwee: Opgeleid aan de Kunstacademie in Arnhem. Reclamecreatief, illustrator, fotograaf, modeltekenaar, designer en tenslotte ook nog eens een niet onverdienstelijk…. armworstelaar! We praten over conceptontwikkeling, ideeën, kunst en de kunst van het loslaten. En over armworstelen dus!