PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Clean Totaal Podcast

In de Clean Totaal Podcast bespreekt hoofdredacteur Ruben Lijzenga met verschillende gasten de laatste ontwikkelingen en trends die relevant zijn voor de Nederlandse schoonmaakbranche.

Afleveringen

 • Veilig terugkeren naar de werkplek dankzij innovatieve oplossingen

  Aug 30 2021

  Het is voor veel organisaties de vraag der vragen van het moment: Hoe faciliteren we de veilige terugkeer naar de werkplek? In deze podcast proberen Rob Boele (Consensus Group) Edward van Zuidam (Approxx) en Eric de jong (In2Mediair) samen met Ruben Lijzenga antwoord te geven op die vraag. Want de vraag is niet of het te faciliteren is, maar hoe de terugkeer wordt gerealiseerd, met optimale kostenflexibiliteit.

 • "Ga met marketing aan de slag en wees authentiek"

  Dec 10 2020

  Tugrul Cirakoglu van Frisse Kater en Dion Sporkslede van RTL Cleaning vertellen in deze Clean Totaal Podcast alles over marketing. Hoe zet je jezelf en jouw bedrijf op de kaart, welke kanalen zet je in en hoe zorg je dat iedereen binnen jouw organisatie jouw kernwaarden uitdraagt?

 • Een uniek kijkje in de schoonmaakwereld

  Sep 04 2020

  Onlangs lanceerde Henk Cornelisse zijn eerste boek 'Glamour & Intriges'. Dit boek toont een uniek kijkje in het Nederlandse schoonmaakvak en bevat anekdotes over Nederlands bekendste artiesten en voetballers. Bestel het boek hier: https://cleantotaal.nl/glamour-intriges/

 • “Als het de schoonmaak goed gaat, dan profiteert de hele samenleving daarvan”

  Jul 15 2020

  In een snel veranderende wereld wordt veel gevraagd van het aanpassingsvermogen van de ondernemer. De huidige ontwikkelingen bieden naast de bekende bedreigingen ook kansen. “We moeten ons, als schoonmaakindustrie, gaan ontwikkelen voor de toekomst”, aldus CEO van Greenspeed Michel de Bruin.

 • Schoonmaak in het nieuwe normaal, hoe gaan we dat doen?

  Jun 16 2020

  Door de coronacrisis verandert de samenleving en de werkomgeving zoals we die gewend waren. Wat betekent dit voor de schoonmaak? Samen met Ad van Poppel (Gom) en Paul Fok (FVH) Facility spreken we over de (on)mogelijkheden die deze tijd brengt. Waarbij we in ieder geval kunnen stellen dat het respect en de waardering voor de schoonmaker niet eerder zo groot is geweest. Veel luisterplezier!

 • Een einde aan beunhazen en sjacheraars in particuliere glazenwasserij?

  May 19 2020

  Als de particuliere glazenwasserij in het nieuws komt, is dat vaker negatief dan positief. Volgens Danny de Vries en Rik van der Woerd, beiden glazenwasondernemers, heeft de markt zich dat aan zichzelf te danken. In deze kakelverse Clean Totaal Podcast staat de kwestie centraal.

 • Heeft disposable microvezel de toekomst?

  Mar 18 2020

  Blijven we microvezel na gebruik wassen of gooien we deze weg na gebruik? Dat is de vraag die centraal staat in deze Clean Totaal Podcast. Rein Hoornstra van Carel Lurvink is dé specialist op het gebied van disposable microvezel. Hij neemt u mee in de wondere wereld van het microvezeldoekje. Over een aantal jaar kan deze wereld er namelijk wel eens heel anders uitzien..

 • De ultieme match tussen opdrachtgever en dienstverlener

  Jan 20 2020

  Steeds vaker lezen wij over 'de perfecte match tussen opdrachtgever en dienstverlener'. Maar wat is dat eigenlijk? Ruben Lijzenga ging op bezoek bij Eneco World om uit te zoeken hoe het DNA van Hago Next overeenkomt met dat van Eneco.

 • De veranderende zorg telkens een stapje voor

  Oct 08 2019

  Flexibele, professionele en deskundige dienstverlening voor een schone, veilige en gastvrije zorgomgeving. Schoonmaak in Cure en Care is duidelijk aan verandering onderhevig. De specialisten van Gom Zorg proberen de veranderende zorg telkens een stapje voor te zijn. Met een eigen visie, nieuwe concepten en kameleon-achtige aanpassingsmogelijkheden is de taak wel toevertrouwd aan de innovatieve business unit. In deze gloednieuwe Clean Totaal Podcast gaat Ruben Lijzenga het gesprek aan met account...more

 • "Nieuwe CAO zorgt voor lastenverzwaring mkb-ondernemer"

  Aug 12 2019

  In deze Clean Totaal Podcast is Ruben Lijzenga op bezoek bij mr. Hella Vercammen van The Legal Company om de nieuwe cao schoonmaak door te lichten. Een overzicht van de opvallendste wijzigingen en een kritische blik blijven hierbij niet buiten schot!

 • Van eenpitter tot voorzitter MKB-Nederland

  Jul 09 2019

  The American Dream, waar Jacco Vonhof door journalisten regelmatig aan is herinnerd, blijkt een grote struikelpartij hij op goed geluk onbekwaam de juiste keuzes maakte. In gesprek met hoofdredacteur Ruben Lijzenga wordt gesproken over ambities, de relatie met politiek Nederland, volgen er tips over ondernemerschap in de schoonmaakbranche. Tevens werpen we een blik naar de toekomst. Jacco Vonhof als minister-president klinkt immers niet verkeerd.

 • Sleutel tot succes in handen van overheid, burgers en bedrijfsleven

  Jun 20 2019

  Clean Totaal Podcast met Ron Steenkuijl. Een kritisch gesprek over inclusief ondernemen, de kracht van schoonmaak, brancheorganisaties en de Nederlandse overheid met als uitkomst: de sleutel tot succes ligt in gezamenlijke handen van overheid, bedrijfsleven en burgers,

 • Gom Specialistische Reiniging: Groots in niches

  Jun 12 2019

  Waar de werkzaamheden uit het reguliere werkprogramma stoppen, is het de beurt aan de specialistische reiniging. Bij Gom Specialistische Reiniging weten ze als geen ander dat schoonmaken echt specialistenwerk is. Ruben Lijzenga spreekt met Business Unit Directeur Peter Hoeijmans.

 • Gom Offices (on)gewoon schoon?

  May 22 2019

  Gom Offices staat voor kantoorschoonmaak 2.0. De Gom Business Unit werkt met een sectorgeoriënteerde aanpak en zorgt er daarmee voor dat het kan inspelen op iedere behoefte, van multinational tot lokaal administratiekantoor. "Noodzakelijk in deze snel veranderende tijden", aldus accountmanager Ad van Opstal. Maar waarom is (on)gewoon schoon tegenwoordig de gevraagde standaard en hoe uit zich dat in verschillende concepten?

 • Nut en noodzaak Code Schoonmaak bewezen?

  May 15 2019

  De Code Verantwoordelijk Marktgedrag Schoonmaak en Glazenwassersbranche, kortweg De Code, hangt als een fluwelen deken over de branche. Geestelijk vader Kees Blokland maakt zich, sinds zijn pensionering in 2011, hard voor een fatsoenlijk spel van vraag en aanbod met als doel verbetering van de arbeidsverhoudingen. Hoe hangt de vlag erbij anno 2019? Is een potentiële gele kaart voldoende afschrikwekkend en heeft de Code haar nut bewezen?

 • Gom Onderwijs: van A naar Sectorspecialist

  Apr 23 2019

  Gom Onderwijs wil de komende drie à vijf jaar uitgroeien tot dé schoonmaakspecialist binnen de omvangrijke onderwijssector. Een statement dat getuigt van veel ambitie en zelfvertrouwen. Maar met welke strategie denkt Gom Onderwijs deze leidende positie te gaan bereiken in dit druk bevochten marktsegment?  Beluister de Clean Totaal Podcast!

 • Podcast: Einde slapende dienstverbanden nabij?

  Apr 19 2019

  In de Clean Totaal Podcast gaat hoofdredacteur Ruben Lijzenga in gesprek met ondernemers, stakeholders, experts en specialisten over actuele onderwerpen, opmerkelijkheden en noviteiten in de branche. CNV bestuurder Jan Kampherbeek is te gast. Onlangs gooide hij de knuppel in het hoenderhok met de opening van een nieuw meldpunt waarin schoonmakers die te maken hebben met een slapend dienstverband zich te melden. Schoonmakers zouden 'gevangen zijn' in hun dienstverband. Hoe denkt Kampherbeek het...more

 • Podcast #2: "In ons eentje kunnen we het verschil niet maken"

  Mar 28 2019

  In gesprek met Yasin Bokadid, directeur-eigenaar van schoonmaakbedrijf Boen Groen uit Amsterdam, zelfbenoemd het meest duurzame schoonmaakbedrijf uit de metropoolregio. Hoofdredacteur Ruben Lijzenga zoekt naar de essentie van duurzaam schoonmaken en vraagt zich af of duurzaam onderscheidend genoeg is om er rendement mee te behalen.

 • Podcast #1: Circulair ondernemen vraagt om een pro-actieve houding

  Mar 08 2019

  Hoofdredacteur Ruben Lijzenga treedt in gesprek met Hilco Kooistra, eigenaar van groothandel KBL Circulair Schoonmaakcentrum. Circulair ondernemen, wat is dat precies en is dat niet hetzelfde als duurzaam ondernemen?