PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Beurswatch | BNR

Het programma voor beleggers en over beleggen.

Afleveringen

 • Nieuw bij BNR: AEX Factor

  Feb 01 2021

  Abonneren Vanaf vrijdag 5 februari op BNR: AEX Factor. Ga naar www.bnr.nl/aexfactor of zoek 'm op in je favoriete podcastplatform.

 • Een gedenkwaardige Beurswatch

  Nov 27 2020

  Na meer dan 15 jaar stopt het programma Beurswatch. In deze laatste aflevering bespreek ik het beursnieuws met Stan Westerterp (Bond Capital Partners) en Nico Inberg (IEX.nl). Het was mij, Rob Jansen, een eer en genoegen om het programma te presenteren. Een woord van dank aan de luisteraar (vrijwel altijd positief!) en mijn gasten (altijd deskundig en met waardevolle tips!). Zonder jullie had het programma nooit kunnen uitgroeien tot hét beleggersprogramma op de Nederlandse radio. Wie geïnteress...more

 • De losers worden de winners

  Nov 20 2020

  De achterblijvers op de beurs die hard zijn geraakt door de coronacrisis, zijn de afgelopen weken flink hersteld. Luchtvaartmaatschappijen, oliebedrijven en banken deden het goed op de beurs. Voor Joost van Leenders (Van Lanschot Kempen) en Richard de Jong (Van Lieshout & Partners) was het reden om hun aandelenportefeuille te herschikken. en met een wellicht sneller herstel van de economie kan er nog meer in het vat zitten.

 • Dubbel feest voor beleggers

  Nov 13 2020

  Dat het aantal coronabesmettingen weer in de lift zit, lijkt beleggers niet te raken. De blijdschap over het coronavaccin van Pfizer voert de boventoon op de beurzen. Ook de overwinning van Biden, die een gematigd beleid zal voeren, is niet slecht voor beleggers. Vooral vastgoedaandelen profiteerden van het goede nieuws. Olaf van den Heuvel (Aegon Asset Management) tipt dan ook het Franse vastgoedbedrijf Nexity (ticker: NEXI.PA). Wim Zwanenburg (Stroeve Lemberger) gaat voor het Ierse biotechbedr...more

 • Een verdeeld Amerika is een slecht voorteken voor de economie

  Nov 06 2020

  De kans dat er snel een steunpakket komt voor de Amerikaanse economie is niet erg groot. Het land is tot op het bot verdeeld, en een politieke meerderheid voor een omvangrijk steunpakket lijkt er voorlopig niet in te zitten. En dat is juist wat volgens de Fed, de Amerikaanse centrale bank, hard nodig is. Edin Mujagic (OHV Vermogensbeheer) raad daarom aan te beleggen in een tracker die bescherming biedt tegen volatiliteit, de iShares Edge MSCI World Minimum Vilatility ETF (ISIN: IE00B8FHGS14). Al...more

 • Biden is nog niet zo slecht voor beurs

  Oct 30 2020

  Trump staat zich erop voor dat zijn beleid heeft bijgedragen aan de sterke opmars van de beurs en de economie, tot aan de Coronacrisis. Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer) zet vraagtekens bij die successen. Hij heeft een voorkeur, net als de meeste Nederlanders, voor Biden. Ook Bob Homan (ING) hoopt op een verbetering van de handelsrelaties, als Biden de verkiezingen wint. Als het gaat om kansen pakken adviseren ze allebei de blik op het Oosten te richten, en dan met name naar China. Bob's t...more

 • Onrust tot na de verkiezingen

  Oct 23 2020

  Dat Trump een nipte nederlaag zomaar zal accepteren, daar gaan Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer) en Najib Nakad (Hof Hoorneman Bankiers) niet van uit. Beleggers kunnen hun borst dus nog natmaken: na 3 november zal het nog lang onrustig zijn op de beurzen. Dat betekent niet dat er geen kansen zijn! Najib tip oude eeuwigdurende obligaties van ING, Martine gaat voor Randstad.

 • Beleggers kijken voorbij de crisis

  Oct 16 2020

  Ondanks de zware economische gevolgen van de coronacrisis, die ook nog eens verergerd, doen de beurzen het goed. En dat is terecht, vinden Stan Westerterp (Bond Capital Partners) en Ralph Wessels (ABN Amro). Ergens in de eerste helft van het volgend jaar verwachten ze een behoorlijk herstel van de economie, als de pandemie op z'n retour is. Waar in te beleggen? Ralph gaat voor Vopak, Stan tipt HelloFresh.

 • Beleggers zijn op zoek naar lelijke eendjes

  Oct 09 2020

  Crap-aandelen zijn in, zeggen Jim Tehupuring van 1Vermogensbeheer en Jos Versteeg van Insinger Gilissen in Beurswatch. Lelijke eendjes, waar beleggers eerder nog hun neus voor ophaalden. Toch kun je daar nu misschien beter je geld in stoppen dan in Regeneron of andere medicijnfabrikanten.

 • De problemen komen pas na de Amerikaanse presidentsverkiezingen

  Oct 02 2020

  De campagne voor de presidentsverkiezing ziet er weer heel anders uit, nu Trump Covid-19 heeft. Zowel Corné van Zeijl (Actiam) als Lukas Daalder (Blackrock) zijn van mening dat de kansen van Biden toenemen nu Trump in quarantaine zit. Maar als de uitslag geen duidelijke winnaar aanwijst, zal Trump zijn plek bevechten, met veel volatiliteit tot gevolg. Lukas Daalder adviseert beleggers zich in te dekken tegen een daling van de dollar. Corné van Zeijl tipt een tracker in commodities.

 • Geen olie, geen banken, maar technologie

  Sep 25 2020

  Het verdienmodel van banken staat onder druk, en Richard de Jong (Van Lieshout & Partners) vraagt zich af of het ooit nog goed komt. Europese banken leggen het in de M&A sector af tegen de Amerikanen, en de fintechs nemen het betalingsverkeer over. En Koen Bender heeft grote waardering voor Ben van Beurden van Shell, maar ziet de toekomst vooral weggelegd voor schone energie. Tips? Koen gaat voor Signify, Richard voor Microsoft.

 • Obligaties? Doe maar niet!

  Sep 18 2020

  Een goede belegger zet niet alles op een paard, maar spreidt zijn risico. Traditioneel beleggen veel particulieren dan ook naast aandelen ook in obligaties. Maar zowel Wim Zwanenburg (Stroeve Lemberger) als Arend-Jan Kamp (IEX.nl) raden af om nog geld in obligaties te steken. Ze leveren geen rendement op, maar wel risico. Beter kun je het geld cash aanhouden.

 • Nikola is het nieuwe Wirecard

  Sep 11 2020

  Een forse teleurstelling voor alle beleggers die in Nikola zijn gestapt. De maker van elektrische trucks wordt verdacht van fraude, althans dat denk Hindenburg Research, een Amerikaans hedgefonds. Etiënne Platte (Antaurus Europe Fund) denkt dat we hiermee een schandaal van Wirecardachtige proporties te pakken hebben. Zijn tip voor beleggers is het aandeel Sif. Najib Nakad (Hof Hoorneman Bankiers) gaat voor de Chileense brouwer CCU.

 • Niks Tesla, Volkswagen moet je hebben!

  Sep 04 2020

  Tesla mag een voorloper zijn op het gebied van elektrisch rijden, andere fabrikanten zitten ook niet stil. Zo zet het veel grotere Volkswagen ook grootschalig in op de omschakeling naar elektrisch rijden. En volgens Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer is dat een veel interessanter aandeel dan Tesla. Daarnaast rijden de meeste auto's nog op fossiele brandstof en dat blijft volgens Stan Westerterp (Bond Capital Partners) nog wel even zo. Daarom tip hij Shell als aantrekkelijk geprijsd aan...more

 • Technologie is en blijft goud

  Aug 28 2020

  Nu de Fed heeft verklaard dat de rente voor de komende jaren laag blijft, blijven aandelen waarschijnlijk de aantrekkelijkste beleggingscategorie. Technologie springt er bovenuit, maar goud is ook nog steeds interessant, zegt Marc Langeveld van Econopolis. jos Versteeg van InsingerGilissen ziet ook potentie in Michelin.

 • Er is nog steeds geen alternatief voor aandelen

  Aug 21 2020

  Met een lage rente is er weinig eer te behalen aan obligaties. Vergeleken met aandelen zijn die eigenlijk nóg duurder. Vandaar dat het niet gek is dat beleggers nog steeds verlekkerd kijken naar aandelen. Joost van Leenders (Van Lanschot Kempen) ziet een optie, als je toch geen aandelen wil: high yield bedrijfsobligaties. Albert Jellema (ProBeleggen) tipt Just Eat Takeaway.

 • Beleggers: hou de dollar in de gaten!

  Aug 14 2020

  De onzekerheid over de Amerikaanse verkiezingen, het politieke gesteggel over een steunpakket, het doet de dollar geen goed. In twee maanden tijd is de munt gedaald van 1,09 naar 1,18. Reden voor Lukas Daalder (Blackrock) om beleggers te adviseren vooral naar Europese aandelen te kijken. Ralph Wessels (ABN Amro) kan zich daar wel in vinden, maar tipt toch een Amerikaans pareltje: Salesforce.

 • De Amerikaanse banencijfers stellen teleur

  Aug 07 2020

  Het herstel van de Amerikaanse banenmarkt gaat veel te traag. Daarover zijn Stan Westerterp (Bond Capital) en Edin Mujagic (OHV Vermogensbeheer) het eens. Meer dan 30 miljoen Amerikanen zitten in een uitkering en de politiek is verdeeld over steunmaatregelen. Omdat Europa in dat opzicht slagvaardiger is, wint de euro aan sterkte ten opzichte van de dollar. Waarin te beleggen in dit klimaat? Edin gaat voor alle bedrijven die actief zijn in online winkelen. Stan tipt Shell en ING.

 • Big Tech is immuun voor Corona

  Jul 31 2020

  De opmars van Amazon, Facebook en Apple is onstuitbaar. Ondanks de pandemie stegen de winsten van de grote tech-bedrijven fors. Apple is nu zelfs Saudi Aramco voorbij gestreefd als waardevolste bedrijf ter wereld. Volgens Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer) en Jim Tehupuring (1Vermogensbeheer) laten de tech-bedrijven de oude industrie, zoals de oliemaatschappijen, nu definitief achter zich.

 • Europa staat er beter voor dan de VS

  Jul 24 2020

  Een belangrijke indicator voor de toekomstige economische ontwikkeling is de inkoopmanagersindex. En die indices laten voor Europa een beter beeld zien dan in de VS. Niet gek, want de VS krijgt moeilijker grip op het Coronavirus dan de meeste Europese landen. Toch is de tip van Richard de Jong (Van Lieshout en Partners) een Amerikaans aandeel: Microsoft. Nico Inberg (IEX.nl) blijft ook in Amerika met zijn advies om short te gaan Tesla. Dat is veel te hoog gewaardeerd!

 • 'Bubble op techbeurs gaat binnenkort barsten'

  Jul 17 2020

  Dat zeggen Arend Jan Kamp van IEX Media en Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management in Beurswatch. Op de Amsterdamse beurs was ASML deze week de grootste daler. Reden: de omzet van de chipmachinefabrikant viel iets lager uitviel dan analisten hadden verwacht. De koers van ASML is de afgelopen weken hard opgelopen. 'Dan is het price for perfection. Lever je dat niet, dan zijn beleggers teleurgesteld'.

 • Beurs stijgt door, mèt coronabibbers

  Jul 10 2020

  Dat zeggen Bob Homan, hoofd van het ING Investment Office en Wim Zwanenburg, beursstrateeg bij Stroeve Lemberger, in BNR Beurswatch. Ook de techaandelen zijn voorlopig nog niet op hun hoogtepunt, denken zij. 'Warren Buffett is zijn touch al een tijdje kwijt.'

 • BAM blijft met tegenvallers komen

  Jul 03 2020

  De marges zijn flinterdun, de vaste zijn torenhoog en dus zijn aannemers kwetsbaar als het even tegen zit. Aannemer BAM is daarvan het ultime voorbeeld, de stroom aan winstwaarschuwingen houdt maar niet op. Waar moet je dan in beleggen? Mixfondsen, zegt Corné van Zeijl van Actiam. Loege Schilder van Care-IS Vermogensbeheer houdt vast aan value aandelen.

 • Het IMF is te somber

  Jun 26 2020

  Er is nog heel wat economische pijn te verteren, daar zijn Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer) en Najib Nakad (Hof Hoorneman Bankiers) het over eens. Maar ze delen niet de mening dat het erger wordt dan eerder gedacht. Ze kijken liever vooruit, net als de Europese inkoopmanagers. De index die hun sentiment weergeeft, laat een prima verbetering zien!

 • Beleggers, luister naar Buffett

  Jun 19 2020

  Superbelegger Warren Buffett zit op een zak geld van meer dan 120 miljard dollar. Als hij geen mogelijkheid ziet om het in aandelen te steken. zou dat een waarschuwing moeten zijn voor andere beleggers. Toch blijven de koersen gestaag stijgen, er zijn weinig alternatieven voor wie op zoek is naar rendement. Voor die beleggers tipt Jos Versteeg het aandeel Besi, Cees Smit tipt de SMOG ETF van Van Eck, die investeert in waterstoftechnologie.

 • Een gouden toekomst voor Just Eat Takeaway

  Jun 12 2020

  Lees ook | Just Eat Takeaway laat China buiten schot Te gast Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer) Jim Tehupuring (1Vermogensbeheer) Host Rob Jansen Abonneren BNR Beurswatch is hét wekelijkse programma over Beurs en Beleggen, gemaakt door Rob Jansen. Abonneer je via www.bnr.nl/beurswatch, luister via Apple Podcast of Spotify of élke vrijdag live om 18:30 uur.

 • Een zwaluw zorgt voor een zomers beursklimaat

  Jun 05 2020

  Toch is het veel te vroeg om de vlag al uit te hangen. Marc Langeveld (Econopolis) en Lukas Daalder (Blackrock) voorzien een traag herstel dat nog jaren in beslag zal nemen. Dat aandelen tóch blijven stijgen, heeft vooral te maken met de lage rente. Marc en Lukas gaan in deze aflevering in op de vraag hoe lang dat nog kan voortduren.

 • Aandelen zijn het beste alternatief

  May 29 2020

  Aandelen zijn relatief duur, zeker met de dalende bedrijfswinsten in het vooruitzicht. Maar Stan Westerterp (Bond Capital Partners) en Richard de Jong (Van Lieshout & Partners) zien aandelen nog steeds als de beste beleggingscategorie. De klappen vallen in de luchtvaart en de auto-industrie, maar veel andere sectoren doen het nog steeds goed. De lage rente legt bovendien een stevige bodem onder de aandelenkoersen. Tip van Stan is CM.com, Richard gaat voor NextEra Energy.

 • Het eerste kwartaal viel nog mee, maar het tweede?

  May 15 2020

  Het CPB en het IMF verwachten dat de Nederlandse economie het dit jaar slechter gaat doen dan de meeste andere eurolanden. Kijkend naar het eerste kwartaal lijkt dat mee te vallen, met een economische krimp van 1,7 procent. Maar in het tweede kwartaal worden we flink geraakt, denken zowel Edin Mujagic van OHV Vermogensbeheer als Ralph Wessels van ABN Amro. Zijn er dan nog wel kansen voor beleggers? Jawel, aandelen zijn op dit moment sowieso interessanter dan obligaties, zegt Edin Mujagic. Ralph ...more

 • Een piek in de Amerikaanse werkloosheid

  May 08 2020

  Beleggers lijken er al een voorschot te nemen op het economisch herstel. Terecht, vindt Wim Zwanenburg. Bob Homan denkt dat beleggers iets te hard voor de muziek uitlopen. Over één ding zijn ze het eens: de kansen voor beleggers liggen in de technologiesector!

 • Wat als een ceo een verkoopadvies geeft voor zijn aandeel?

  May 01 2020

  Hoewel het hem door de beurswaakhond, de SEC, is verboden, twitterde Elon Musk er deze week weer lustig op los. Het aandeel is veel te duur vindt Musk, waarop de koers hard onderuit ging. Arend-Jan Kamp (IEX.nl) ziet Elon Musk als een risico voor beleggers in het aandeel Tesla. Bij Air France-KLM is het niet zozeer de top van het bedrijf, als wel de politieke bemoeienis met de luchtvaartonderneming, die een risico vormt. Frankrijk en Nederland trekken niet gezamenlijk op in de steunoperatie voor...more

 • Hoekstra heeft genoeg ruimte om de economie te steunen

  Apr 24 2020

  Met een begrotingsoverschot (in 2019) en een staatsschuld onder de 50 procent, is er genoeg ruimte om de economie een handje te helpen. Dat doet minister Hoekstra dan ook met een bedrag van 92 miljard euro. Ondertussen blijft de beurs rustig liggen. Zijn er ook kansen? Ja! Nico Inberg, van IEX.nl, tipt tanker-rederij Euronav.

 • Beleggers kijken voorbij de recessie

  Apr 17 2020

  Of het een scherp herstel wordt, of dat het langer duurt, het is een vraag die eenvoudigweg niet te beantwoorden is. Een probleem als de vergrijzing werkt bij deze economische dreun niet bepaald mee. Europa zal in ieder geval, om snel uit deze crisis te komen, veel meer moeten samwerken, een eenheid moeten vormen. Daar zijn Olaf van den Heuvel (Aegon Asset Management) en Jos Versteeg (InsingerGilissen) het hartgrondig met elkaar eens. Ze pleiten dan ook allebei vóór de invoering van eurobonds!

 • V-shape of U-shape, dat is de vraag

  Apr 02 2020

  Er zijn maar weinig lichtpuntjes aan te wijzen voor de economie in deze Coronacrisis. Of het moet zijn, zegt Corné van Zeijl van Actiam, dat de Chinese economie weer op gang komt. Maar wat heb je eraan als de vraag in Europa en de VS zwak blijft, omdat de economie daar op slot zit. Daarom verwacht Corné geen snel, maar juist een langzaam herstel. Voor de waaghalzen onder de beleggers heeft Albert Jellema van 1Vermogensbeheer een spannende tip!

 • Bodem in zicht?

  Mar 26 2020

  Het juiste moment om in te stappen is nooit exact te bepalen. Een beurscliché luidt: het beste moment was gisteren, het op een na beste moment is vandaag. Hoe dan ook, veel beleggers vragen zich af of er sprake is van bodemvorming. Volgens Ralph Wessels van ABN Amro zou dat zeker het geval kunnen zijn. Lukas Daalder van Blackrock houdt wat meer slagen om de arm. Teveel over het verloop van de Corona-uitbraak is nog onzeker .

 • Er zijn ook lichtpunten voor beleggers

  Mar 19 2020

  De uitslagen van meer dan vijf procent lijkt even voorbij op het Damrak. Toch is het te vroeg om nu al te spreken van bodemvorming, zegt Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer. Veel is nog onduidelijk en de beurzen zijn nog steeds erg gevoelig voor Coronanieuws. Tegelijkertijd bieden de sterk gedaalde koersen kans op uitstekende rendementen de komende jaren, denk Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer.

 • 'Black Thursday' heeft ook goede kanten

  Mar 13 2020

  Edin Mujagic van OHV Vermogensbeheer Richard de Jong van Van Lieshout & Partners

 • Corona-epidemie maakt beleggingsbeslissingen lastig

  Mar 06 2020

  Het Coronavirus heeft een steeds grotere impact op de wereldeconomie. De renteverlaging van de FED zal daar weinig aan veranderen. De ECB heeft nauwelijks de mogelijkheid om de rente verder te lagen, in Europa moeten overheden de economie zélf stimuleren. Ondertussen zijn het barre tijden voor luchtvaartmaatschappijen en oliebedrijven. Joost van Leenders van Kempen Capital Management en Jos Versteeg van InsingerGilissen praten u bij over de stand van zaken in beleggersland.

 • Coronavirus biedt koopkansen voor beleggers

  Feb 28 2020

  Een van de beurswijsheden is dat je moet kopen als het bloed door de straten vloeit. Wat dat betreft bieden de koersdalingen van de afgelopen anderhalve week kansen. Dat denke Najib Nakad (Hof Hoorneman Bankiers) en Corné van Zeijl van Actiam. Bijvoorbeeld de helft van je cashpositie. Najib tipt verzekeraar NN Group, Corné gaat voor de olieaandelen.

 • Beleggers onderschatten de gevolgen van het Coronavirus

  Feb 21 2020

  Veel bedrijven zullen dit kwartaal slechte cijfers laten zien als gevolg van het Coronavirus. Dat breidt zich immers buiten China snel uit. De gevolgen voor de kwartaalcijfers zullen stevig zijn. Waar moeten beleggers dan naartoe met hun geld? Bob Homan (ING) tipt Pfizer, Jim Tehupuring (1Vermogensbeheer) gaat voor OCI.

 • Geen vrees voor een recessie

  Feb 14 2020

  De eurozone draait niet echt lekker. Vooral de industrie krimpt al langere tijd. In Duitsland is de situatie nijpend, maar angst voor een zware recessie is ongegrond. Zo doet de arbeidsmarkt het goed en blijven consumenten uitgeven. Voorwaarde is wel dat het Corona-virus niet te lang rondwaart. En wat zijn dan de interessante aandelen om in te beleggen? Wim Zwanenburg van StroeveLemberger gaat voor American Tower (ISIN: US03027X1000), Olaf van den Heuvel tipt Alibaba (ISIN: US01609W1027).

 • Het coronavirus lijkt alweer vergeten

  Feb 07 2020

  Uiteindelijk liggen de risico's van het virus volgens Daalder niet zozeer in China, maar in Afrika. 'Daar zijn op dit moment nog geen officiële gevallen bekend, maar dat kan ook komen doordat er onvoldoende tools zijn om vast te stellen of het virus daar is. En als daar de zaak echt aankomt en zich verspreidt, dan heb je wel een groter probleem.' Luister ook | Kloof tussen financiële en economische realiteit wordt groter Het is bovendien de vraag hoe groot de ruimte is voor centrale banken o...more

 • Is Tesla overgewaardeerd?

  Jan 31 2020

  Het coronavirus houdt ondertussen stevig huis op de beurzen. De gevolgen voor de wereldeconomie en de Chinese economie in het bijzonder kunnen heel groot zijn, zegt Koen Bender. 'We hebben het over de tweede economie van de wereld, die voor een heel groot deel stilligt. We hebben ergens de mazzel dat het in het nieuwe jaar is, waarin veel fabrieken al dicht zijn. Het was misschien impactvoller geweest als het in de zomer was gebeurd.' Volatiliteit En wat te kopen in deze tijden van grote vola...more

 • Slaat het Coronavirus over naar de beurzen?

  Jan 24 2020

  Na een aanvankelijke schrikreactie lijken beleggers alweer genezen van het Coronavirus. Mocht het net zoals bij de SARS-uitbraak uit de hand lopen, dan is de storm nog niet voorbij, zegt Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer. En als die storm optsteekt, moet je Flow Traders in portefeuille hebben, vindt Stan Westerterp van Bond Capital Partners.

 • Wat zijn de overlevingskansen van Beter Bed?

  Jan 17 2020

  De omzetcijfers vielen mee, maar beleggers waren toch ontevreden over Beter Bed. Volgens Etienne Platte van het Antaurus Europe Fund is het een aflopend verhaal, Nico Inberg van IEX.nl is minder somber. Hun tips? Luister naar de nieuwste aflevering van Beurswatch!

 • Takeaway verorbert Just Eat

  Jan 10 2020

  Het rijke Prosus bijt in het stof in de overnamestrijd rond Just Eat. Takeaway gaat er met de buit vandoor, en wordt daarmee een van de grootste maaltijdbezorgers ter wereld. Meer daarover hoort u in de nieuwste aflevering van Beurswatch, met Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers en Ralph Wessels van ABN Amro.

 • Drone-aanval raakt de beurs niet hard

  Jan 03 2020

  Het effect van de aanval op een Iraanse generaal door de VS, is beperkt. althans op de beurs. Zowel Loege Schilder (Care-IS Vermogensbeheer) als Arend-Jan Kamp (IEX.nl) verwachten geen grote impact op langere termijn. En ze verwachten allebei een stijging van de AEX dit jaar!

 • 2019: feest op de beurs!

  Dec 27 2019

  Het Italiaanse huishoudboekje, de Brexit en zelfs de handelsoorlog tussen China en De Verenigde Staten wisten de stemming op de beurs niet te bederven dit jaar. Het rentebeleid van de FED en de ECB speelde een belangrijke rol in die ontwikkeling.

 • Boeing blijft in de gevarenzone

  Dec 20 2019

  De problemen rond de 737 MAX, het populairste toestel van Boeing houden aan. Dat kost zoveel geld dat het bedrijf in financiële nood kan komen, denkt Richard de Jong van Van Lieshout & Partners. Maar Boeing is zo belangrijk voor de Amerikaanse economie, dat de overheid uiteindelijk de helpende hand zal toesteken, verwacht Edin Mujagic van OHV Vermogensbeheer. Het aandeel kun je in ieder geval beter even links laten liggen.

 • Beurswatch 2020

  Dec 13 2019

  In deze speciale aflevering geven Corné van Zeijl (Actiam) en Stan Westerterp (Bond Capital Partners) hun visie op 2020. Waar liggen de kansen voor beleggers? U wordt op weg geholpen met twee Gouden Tips voor het komend beursjaar!

 • Liever een aandeel Shell dan Aramco

  Dec 06 2019

  De Saoedische oliemaatschappij is 1,7 biljoen dollar waard. Maar Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en Najib Nakad van Hof Hoorneman vinden het veel te duur. Dan kun je beter in Shell stappen. Najib adviseert beleggers zich te richten op waardeaandelen. Martine geeft Boskalis als kooptip.

 • Trekt de Europese economie weer aan?

  Nov 29 2019

  Lukas Daalder van Blackrock ziet nog geen sterk bewijs van economisch herstel in Europa. Marc Langeveld van Econopolis is wat positiever, maar dan moeten Nederland en Duitsland wel meer gaan investeren. Zijn beleggingstip: Nokia.

 • De AEX sluit nog dit jaar boven de 600 punten!

  Nov 22 2019

  Het is een moeilijk te nemen horde, maar de Nico Inberg van IEX.nl en Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management verwachten dat de AEX nog dit jaar een slot boven de 600 zal beleven. Hun tip? Nico Inberg gaat voor B&S Group (ISIN: LU1789205884). Olaf van den Heuvel verwacht veel van Samsung (ISIN: KR7005930003).

 • De Duitse economie zit op een kantelpunt

  Nov 15 2019

  Dat Duitsland niet in een recessie zit, komt vooral doordat de consument blijft uitgeven. Maar Richard de Jong van Van Lieshout & Partners voorziet geen snel herstel van de Duitse economie. Zijn tip voor de belegger is een tracker: de iShares US Medical Devices ETF (ISIN: 4642888105). Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer tipt B&M Retail (ISIN: LU1072616219).

 • De kans op een eindejaarsrally neemt toe

  Nov 08 2019

  De rente loopt op, de angst voor een recessie neemt af. En hoewel een stijgende rente aandelenkoersen kan drukken, denken Loege Schilder (Care-IS Vermogensbeheer) en Bob Homan (ING) dat de koersen nog verder zullen oplopen dit jaar. De kooptip van Bob Homan: Orsted (ISIN: DK0060094928), Loege Schilder gaat voor het Vanguard Global Value Factor UCITS ETF (ISIN: IE00BYYR0B57).

 • Facebook groeit hard, maar het aandeel is erg duur

  Nov 01 2019

  De winst blijft stijgen, net als de omzet en het aantal gebruikers. Maar met een beurswaarde van 550 miljard dollar is Facebook peperduur geworden, zegt Olaf van den Heuvel Aegon Asset Management. Corné van Zeijl van Actiam is enthousiast over de Nederlandse bouwbedrijven.

 • Takeaway gaat er vandoor met Just Eat

  Oct 25 2019

  Prosus heeft diepe zakken en kan met een hoger bod Just Eat wegkapen voor de neus van Takeaway. Toch denkt Etiënne Platte van het Antaurus Europe Fund dat Takeaway de strijd gaat winnen. Cees Smit van Today's Vermogensbeheer tipt Daimler als favoriet aandeel, Etiënne Platte gaat voor Takeaway.

 • Gouden tijden voor ASML

  Oct 18 2019

  Het orderboek van ASML is goed gevuld, bleek uit de kwartaalcijfers. Dat beleggers gas terugnamen, is omdat het aandeel in aanloop naar de cijfers sterk is gestegen. Maar de tip voor deze week, van Jos Versteeg, is Besi. Arend-Jan Kamp gaat voor Eurocommercial Properties.

 • Brexit en handelsoorlog bepalen de koers

  Oct 11 2019

  Hoop doet leven, dat gold zeker voor de beurs afgelopen week. Enerzijds hoop op vrede tussen China en de VS, anderzijds hoop op een Brexitdeal. Maar tegenvallers in die dossiers kunnen de koersen ook zomaar doen wegsmelten. De tip van Albert Jellema van 1Vermogensbeheer: Altice Europe. Marc Langeveld van Econopolis tipt New Relic (ISIN: US64829B1008).

 • Obligaties van opkomende landen zijn aantrekkelijk

  Oct 04 2019

  Wie het risico van aandelen wil beperken en liever obligaties koopt, heeft keuze genoeg. Op dit moment zijn obligaties van opkomende landen aantrekkelijk geprijsd, vindt Joost van Leenders van Kempen Capital Management. Nico Inberg van IEX.nl tipt ABN Amro als kansrijk aandeel.

 • Geen angst voor een zware recessie

  Sep 27 2019

  De groei in Europa neemt, net als in de VS, af. Toch is er geen diepe recessie op komst voor de eurozone als geheel. Toch tipt Olaf van den Heuvel (Aegon Asset Management) liever een obligatie (Teva) dan een aandeel. Jan Wirken (ABN Amro) gaat voor Sligro.

 • Zorgwekkend dat de FED weer geld in het systeem moet pompen

  Sep 20 2019

  Deze week stak de Amerikaanse centrale bank zo'n 300 miljard dollar in het financiële systeem wegens een gebrek aan contant geld. Of was het een gebrek aan vertrouwen? Het antwoord hoor je in de nieuwste Beurswatch. Kooptip van Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer: Investor AB (ISIN: SE0000107419). Richard de Jong van Van Lieshout & Partners tipt het Duitse WireCard (ISIN DE0007472060).

 • Never fight the cental bank

  Sep 13 2019

  Mario Draghi heeft de rente, tot groot ongenoegen van Klaas Knot, verder verlaagd. Wat moet je dan als belegger? Aandelen kopen! De kooptip van Jos Versteeg van InsingerGilissen is Infineon (isin DE0006231004). Arend-Jan Kamp van IEX.nl adviseert metaalbedrijven: ArcelorMittal (isin LU1598757687) en AMG (isin NL0000888691).

 • Takeaway slokt Just Eat op

  Sep 06 2019

  Ook al zijn er kritische aandeelhouders, Jim Tehupuring van 1Vermogensbeheer denkt dat Takeaway het Britse just Eat zal overnemen. Zowel Jim als Wim Zwanenburg van StroeveLemberger verwachten geen zware recessie, zoals Nout Wellink eerder deze week.

 • Don't cry for Argentina

  Aug 30 2019

  Argentinië dreigt failliet te gaan voor de negende keer in zijn geschiedenis. Beleggers liggen er niet wakker van. En dat is helemaal terecht, zeggen Marc Langeveld van Econopolis en Bob Homan van ING. Het klimaat voor aandelen blijft zonnig.

 • De jongens van de bouw (rekenen te nauw)

  Aug 23 2019

  De flinterdunne marges in de bouwsector blijven een probleem. Daardoor duiken projecten bij een kleine tegenvaller al snel in het rood. Verder bespreken we de uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell over de Amerikaanse economie en laten de beursanalisten hun licht schijnen over de uitgelekte plannen voor een nationaal investeringsfonds.

 • Zeg nooit: 'this time it's different!'

  Aug 16 2019

  Woensdag wapperde de rode vlag op de beurzen: de angst voor een wereldwijde recessie was terug op de financiële markten. In Duitsland is het al bijna zover. Hoe lang nog voordat we ook elders rekening moeten gaan houden met economische krimp? Hoe dan ook: voorlopig is het volgens De Jong en Mujagic nog geen 'fasten your seatbelts' en hoeven we nog geen rekening te houden met een wereldwijde economische krimp.

 • In aandelen stappen of aan de zijlijn blijven staan?

  Aug 09 2019

  Beleggers laten aandelen voorlopig links liggen, nu de spanningen tussen China en de VS oplopen. Of dat een verstandige strategie is, bespreken Joost van Leenders van Kempen Capital Management en Stan Westerterp van Bond Capital Partners in de nieuwste Beurswatch.

 • Trump verpest zijn eigen rentefeestje

  Aug 02 2019

 • Crisis in de auto-industrie doet overal pijn

  Jul 26 2019

 • Beursweek vol verrassingen, maar niet door de cijfers

  Jul 19 2019

 • Helikoptergeld of niet?

  Jul 12 2019

  Beleggers zijn verslaafd aan de steun die centrale banken geven aan de markt. Aan de effectiviteit kun je twijfelen. Is helikoptergeld een goed alternatief? Lukas Daalder en Wim Zwanenburg bespreken het in de nieuwste Beurswatch.

 • Duitsland is de zwakke schakel in Europa

  Jul 05 2019

  Uit de recentste cijfers wordt duidelijk: Duitsland wordt het hardst geraakt door de handelsoorlog. Wat dat betekent voor beleggers leggen Olaf van den Heuvel (Aegon) en Jan Wirken (ABN Amro) uit in de nieuwste Beurswatch.

 • Wordt Beter Bed nog tot leven gewekt?

  Jun 28 2019

  Is Beter Bed te laat met reorganiseren, of is er nog toekomst voor het bedrijf? Door problemen in Duitsland verkeert het bedrijf in geldnood en is het aandeel in een vrije val geraakt. Albert Jellema en Marc Langeveld laten hun licht schijnen over de toekomst van de beddenwinkel.

 • Trump kan de beurs volgende week een flinke zet geven

  Jun 21 2019

  Mario Draghi zette de beurzen hoger door meer stimuleringen in het vooruitzicht te stellen. Maar de echte klapper kan volgende week komen. Dan ontmoet Trump zijn ambtgenoot Xi op de G20. Dat en meer in de nieuwste Beurswatch met Martine Hafkanp van Fintessa Vermogensbeheer en Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer.

 • Zijn obligaties een veilige haven?

  Jun 14 2019

  In tijden van onrust of naderend economisch onheil, lijken obligaties een veilige haven. Waarom je er toch niet te gretig in moet stappen, leggen Richard de Jong en Loege Schilders haarfijn uit in de nieuwste Beurswatch.

 • Wie betaalt de schade van de handelsoorlog?

  Jun 07 2019

  De handelsoorlog is een blijvertje. Wie daar de prijs voor betaalt en wat de centrale banken daar nog aan kunnen doen, vertellen Cees Smit van Today's Groep en Wim Zwanenburg in de nieuwste Beurswatch.

 • Slecht nieuws voor spaarders: de rente gaat omlaag

  May 31 2019

  Nu de handelsoorlog een blijvertje is, smelten de groeiverwachtingen als sneeuw voor de zon. Slecht voor spaarders, want centrale banken gaan de rente waarschijnlijk verder verlagen. Wat het betekent voor aandelen vertellen Koen Bender en Marc Langeveld in Beurswatch.

 • Gouden bergen hebben diepe dalen

  May 24 2019

  Bankaandelen lijken aantrekkelijk omdat het dividendrendement sterk is gestegen. Maar dat komt omdat de koersen door een diep dal gaan. Is het dan wel verstandig om in daar in te beleggen? Bob Homan van ING en Joost van Leenders van Kempen Capital Management weten het antwoord.

 • Een no deal-Brexit lijkt onvermijdelijk

  May 17 2019

  Nu de onderhandelingen tussen Labour en de Tories zijn mislukt, lijkt een no deal Brexit zo goed als zeker. Wie daar de schuld van gaat krijgen, hoort u in deze aflevering van Beurswatch met Corné van Zeijl (Actiam) en Najib Nakad (Hof Hoorneman Bankiers).

 • De tweets van Trump zijn niet meer dan ruis

  May 10 2019

  Beleggers raken in paniek van Trumps harde retoriek in de handelsoorlog met China. Maar het is niet meer dan ruis, denken Stan Westerterp van JNVB en Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management. Ook gaan ze in deze aflevering van Beurswatch in op de vraag of Uber een interessante aanwinst is voor uw portefeuille!

 • 'Dit is DE tijd om in aandelen te beleggen'

  May 03 2019

  De kwartaalcijfers vielen hier en daar misschien tegen, bedrijven zijn optimistisch voor de rest van het jaar. Terecht, zeggen Edin Mujagic van OHV en Arend Jan Kamp van IEX.media. Zij voorspellen gouden tijden voor de beleggers in aandelen, in de nieuwste aflevering van Beurswatch.

 • Jaarrecord van de AEX kan verder omhoog

  Apr 26 2019

  Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer en Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger zijn het eens. Hoewel de AEX de afgelopen week pas op de plaats maakte, zit er nog meer in het vat voor de index. Waarom? Dat hoort u in de nieuwste aflevering van Beurswatch!

 • Hoeveel rek zit er nog in de koersen?

  Apr 18 2019

  De AEX staat op de hoogste stand van het jaar. Of er nog meer in het vat zit, hoort u in deze Paasaflevering van Beurswatch. Toekomst zit er in ieder geval in Alphabet, denkt Ralph Wessels van ABN Amro. Richard de Jong van Van Lieshout & Partners zet in op FlowTraders.

 • 'Kijk uit voor Fastned'

  Apr 12 2019

  Etiënne Platte van het Antaurus Europe Fund is zeer sceptisch over de overlevingskansen van Fastned. Wat hem betreft kun je de beursgang van dit verlieslatend bedrijf beter negeren. Loege Schilder van Care-IS Vermogensbeheer is erg enthousiast over opkomende markten, en tipt het Vanguard FTSE Emerging Markets Index Fund.

 • Duitsland is klaar voor herstel

  Apr 05 2019

  Beleggers moeten zich niet al te veel zorgen maken over de Duitse economie. De consument heeft er veel te besteden, net als de overheid. Als China ook nog uit het dal klimt, zijn onze Oosterburen spekkoper. Simon van Veen van Sustainable dividends Value Fund tipt Treatt als interessant aandeel, Corné van Zeijl van Actiam gaat voor de iShare MSCI Financials.

 • De R gaat uit de maand

  Mar 29 2019

 • Tegenwind voor beleggers neemt toe

  Mar 22 2019

  De rek is er voorlopig wel uit bij de aandelen. Met de Duitse en Franse industrie op hun retour, belooft dat niet veel goed voor aandelen. In Amerika valt nog wél wat te halen. Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer tip Berkshire Hathaway, Jos Vesteeg van InsingerGilissen adviseert Biogen.

 • Zwakke groei in Europa maakt defensieve aandelen aantrekkelijk

  Mar 15 2019

  De AEX staat op de hoogste stand van het jaar, maar er liggen gevaren op de loer. Daarom adviseert Richard de Jong van Van Lieshout & Partners aandelen te kopen met een lage volatiliteit. Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger gaat voor het RobecoSAM Sustainable Water Fund.

 • Koop goud als je van rendement houdt

  Mar 08 2019

  De beurzen zijn de laatste weken aan een teruggang begonnen. Beleggers zijn voorzichtiger geworden. Marc Langeveld van Econopolis ziet goud als aantrekkelijke optie. Bijvoorbeeld door een tracker met goudmijnen te kopen. Rein Schutte van Boer & Olij adviseert in een tracker op de Europese auto-industrie te beleggen.

 • Wees voorzichtig met aandelen

  Mar 01 2019

  De economie groeit maar matig in de eurozone, en in de VS treden de eerste haarscheurtjes op. Wees dus voorzichtig met het aankopen aandelen, zegt Joost van Leenders van Kempen Capital Management. Sem Ongering van Laaken Asset Management is het daarmee eens, maar tipt nog wel een specifiek aandeel: chemiereus Bayer.

 • Galapagos blijft een gok

  Feb 22 2019

  Galapagos wist ondanks goede cijfers niet te profiteren op het Damrak. Dat heeft alles te maken met het al dan niet slagen van het geneesmiddel tegen reuma, dat hopelijk toegelaten wordt op de Amerikaanse markt. Liever tipt Jim Tehupuring (1Vermogensbeheer) het aandeel PostNL, Arend-Jan Kamp (IEX.NL) adviseert Unibail-Rodamco-Westfield te kopen.

 • De Brexit is al ingeprijsd door beleggers

  Feb 15 2019

  De risico's zijn al ingeprijsd, zegt Han Dieperink. Hij tipt gaming aandelen als aantrekkelijke belegging. Stan Westerterp van JNVB raadt aan het boek De conservatieve belegger te lezen. Saaie aandelen blijken namelijk goede rendementen op te leveren.

 • De Duitse economie zal nog dit jaar weer aantrekken

  Feb 08 2019

  Bob Homan (ING) heeft als beleggingstip CVS Caremark, Olaf van den Heuvel (Aegon Asset Management) adviseert Aalberts Industries.

 • De groei in Europa zal later dit jaar aantrekken

  Feb 01 2019

  De risico's voor de economische groei zijn zeker aanwezig, maar Ralph Wessels (ABN Amro) verwacht een oplopende groei. Ook Edin Mujagic (OHV Vermogensbeheer) denkt dat de economie dit jaar zal groeien. Ralph tipt Artificial Intelligence als belegging, Edin gaat voor de onlangs geplaatste Griekse staatsobligatie.

 • Aandelen blijven stijgen, zeker op de korte termijn

  Jan 25 2019

  In december zijn aandelen zo hard onderuit gegaan, wellicht te hard, dat het herstel nog wel even aanhoudt. Dat denken Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en Cees Smit van Today's Vermogensbeheer. Martine geeft NXP als kooptip, Cees vindt Shell een aantrekkelijk aandeel.

 • De AEX staat boven de 500 punten en er zit meer in het vat

  Jan 20 2019

  De handelsoorlog blijft een zorg voor beleggers, maar de AEX is het goed gestart. Volgens Najib Nakad (Hof Hoorneman Bankiers) zijn obligatieleningen van Aegon een aantrekkelijke belegging. Loege Schilder van Care-IS Vermogensbeheer houdt vast aan opkomende markten.

 • Wie in Fugro stapt, moet de olieprijs in de gaten houden

  Jan 11 2019

  Na een moeilijke periode steeg Fugro bijna achttien procent deze week. De verklaring is vooral te vinden in de olieprijs. Fugro daalt en stijgt vrijwel één op één met de olieprijs. Wie erin belegt, maar daar dus op letten. Maar de kooptips zijn deze week General Electric (van Richard de Jong, Van Lieshout & Partners) en Agfa Gevaert (Nico Inberg, van IEX.NL).

 • Je aandelen nu verkopen is het domste dat je kunt doen

  Jan 04 2019

  In Amerika stappen beleggers massaal uit aandelenfondsen, omdat de koersen dalen. Veel verstandiger is het om aandelen bij te kopen. De tip van Corné van Zeijl van Actiam is om elke maand een vast bedrag in aandelen te beleggen. Arend Jan Kamp van IEX.NL geeft ING als kooptip.

 • De koersdalingen houden nog wel even aan

  Dec 28 2018

  December was een hectische maand waarin de beurzen flink daalden. Jos Versteeg van InsingerGilissen en Joost van Leenders van Kempen Capital Management denken dat de storm nog niet is uitgeraasd. Maar 2019 biedt zeker kansen; Joost van Leenders tipt Amerikaanse aandelen, Jos Versteeg tipt Besi voor volgend jaar.

 • Je kunt je kerstbonus nog gerust in aandelen steken

  Dec 21 2018

 • De ECB staakt de steun terwijl de risico's toenemen

  Dec 14 2018

  Net nu de ECB de steunmaatregelen gaat afbouwen, vertoont de Europese economie de eerste scheurtje. In Duitsland regent het al winstwaartschuwingen, op termijn zal Nederland dat ook gaan voelen. Dat is de mening van Sem Ongering van Laaken Asset Management en Marc Langeveld van Econopolis.

 • Beleggen in opkomende markten biedt goede kansen

  Dec 07 2018

  Wie kijkt naar de Europese beurzen zou denken dat het feest voor beleggers voorlopig voorbij is. Maar Bob Homan van ING en Lukas Daalder van BlackRock hebben een uitweg. De groei van opkomende landen is groter dan bij ons. Dáár liggen de kansen voor voor beleggers.

 • Het vertrek van Polman zal Unilever niet schaden

  Nov 30 2018

  Beleggers hebben onder het bewind van Paul Polman een gigantisch rendement gemaakt. Toch denken Ralph Wessels (ABN Amro) en Jos Versteeg (InsingerGilissen) dat de nieuwe topman, Alan Jope, in staat is om die trend vast te houden. Beide analisten gaven een Chinees koopadvies: internetbedrijf Tencent.

 • De daling van de koersen biedt mooie kansen voor beleggers

  Nov 23 2018

  De aandelen in Europa en Amerika zijn flink gedaald. Dat is geen reden om te kniezen, maar om kansen te pakken. Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger Vermogensbeheer tipt de technologiesector als aantrekkelijk geprijsd. Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer adviseert Amazon als te kopen aandeel.

 • De Brexit blijft een risico voor beleggers

  Nov 16 2018

  De deal die Theresa Mat heeft gesloten, valt niet alleen slecht in het Britse Parlement. Ook beleggers worden er nerveus van. Toch zijn er genoeg kansen voor beleggers. Han Dieperink van de Rabobank ziet een goede toekomst voor duurzame bedrijven. Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer tipt de Chinese internetgigant Alibaba als kansrijk aandeel.

 • Zit er nog rek in de aandelenmarkt?

  Nov 09 2018

  In Amerika loopt de rente al gestaag op, over een aantal maanden gebeurt dat waarschijnlijk ook in Europa. Dat is slecht nieuws voor beleggers, maar er zijn altijd kansen. Etienne Platte van hedgefund Antaurus tipt SBM Offshore, Albert Jellema van 1Vermogensbeheer adviseert ASML te kopen.

 • Wie slim is, stapt in technologie

  Nov 02 2018

  Te gast: - Richard de Jong van Van Lieshout & Partners - Bob Homan van ING

 • Dalende beurzen en kwartaalcijfers

  Oct 26 2018

  Te gast: - Stan Westerterp van JNVB Vermogensbeheer - Corne van Zeijl van Actiam

 • Italië zal buigen onder druk van beleggers

  Oct 19 2018

  De Italiaanse regering lijkt niet te willen buigen voor de Europese Commissie: het begrotingstekort mag flink oplopen. Maar als de rente net zo sterk blijft oplopen als de afgelopen weken, zal de wal het schip keren. Dat is de stellige overtuiging van Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers en Rein Schutte van Boer & Olij.

 • De dalende beurs biedt interessante kansen

  Oct 12 2018

  De beurzen incasseerden forse verliezen deze week. Maar dat biedt ook interessante kansen. Cees Smit van Today's Vermogensbeheer adviseert goudtrackers, Richard Abma van OHV Vermogensbeheer raadt Europese aandelen aan.

 • Unilever heeft gefaald, maar voor beleggers is dat geen probleem

  Oct 05 2018

  Unilever komt niet naar Rotterdam, en dat had topman Paul Polman kunnen zien aankomen. Britse beleggers willen hun aandeel in de FTSE100 houden. Aan de opvolger van Polman de taak om er één bedrijf van te maken, zeggen Arend-Jan Kamp van IEX.NL en Loege Schilder van Care-IS Vermogensbeheer.

 • 'Tesla overleeft niet zonder Musk'

  Sep 28 2018

  Tesla-baas Elon Musk moet mogelijk vertrekken bij Tesla. Dat verkleint de kansen van de autobouwer. Dat zeggen Olaf van den Heuvel (Aegon Asset Management) en Joost van Leenders (Kempen Capital Management) in BNR's Beurswatch. Ook gaat het over de problemen in Italië, die aan het eind van de handelsweek beleggers bezig hielden. Verder TomTom en de Nederlandse bankensector. Worden onze grote banken gekocht?

 • Trump kan de olieprijs niet beïnvloeden

  Sep 23 2018

  Trump wil dat de OPEC, de belangrijkste olieproducerende landen, de olieprijs laten zakken. Hij kan beter de olie-export van Iran toestaan, zeggen Corné van Zeijl van Actiam en Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers.

 • Zorgen om een nieuwe financiële crisis zijn onnodig

  Sep 14 2018

  Wie denkt, zoals Nout Wellink, dat een nieuwe crisis op de loer ligt, heeft ongelijk. Jos Versteeg van InsingerGilissen en Sem Ongering van Laaken Asset Management zijn breiden van menig: het financiële systeem is gezonder dan destijds en de economie draait op volle toeren.

 • Vivat zou een mooie aanwinst zijn voor ASR

  Sep 07 2018

  Het Chinese Anbang heeft zakenbank JPMorgan in de arm genomen om Vivat te verkopen. De verzekeraar zou prima bij ASR passen, vindt Etienne Platte van Antaurus. En Han Dieperink van de Rabobank vindt Japanse aandelen aantrekkelijk voor Nederlandse beleggers. Dat en meer in deze aflevering van Beurswatch.

 • Argentinië en Turkije zakken dieper in het moeras

  Aug 31 2018

  Na Argentinië en Turkije dalen de valuta's van Zuid-Afrika en Indonesië ook sterk. De kans dat de crisis zich onder andere opkomende landen verpreidt is reëel. Maar over de Westerse aandelenmarkten op korte termijn maken Marc Langeveld (Econopolis) en Bob Homan (ING) zich geen grote zorgen.

 • De beursrally houdt nog wel even aan

  Aug 24 2018

  Hoewel de handelsoorlog tussen de VS en China roet in het eten kan gooien, ziet het beeld er voor aandelen goed uit. Volgens Richard de Jong van Van Lieshout & Partners en Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer, kan de beursrally dan ook nog wel even aanhouden.

 • Het wordt een gure herfst voor beleggers

  Aug 17 2018

  De val van de Turkse lira is een voorbode voor meer problemen. Niet alleen voor Turkije, maar voor alle landen die veel schulden in dollars hebben. Rein Schutte van Boer & Olij en Arend-Jan Kamp van iex.nl zijn het met elkaar eens: het wordt een gure herfst voor beleggers.

 • De economische huurmoordenaar van Turkije

  Aug 10 2018

  President Erdogan heeft de positie van de Turkse lira alleen maar verslechterd. Dat zeggen Nico Inberg van IEX.nl en Wim Zwanenburg van Stroeve en Lemberger Vermogensbeheer in Beurswatch. Daarnaast spraken ze over Tesla en de mogelijke beursexit en alle belangrijke kwartaalcijfers van afgelopen week.

 • Een muziekaandeel: dat klinkt goed

  Aug 03 2018

  Een muziek-aandeel is een prima aanvulling voor je beleggingsportefeuille, bleek uit deze uitzending van Beurswatch. Maar er zijn wel verschillen, zegt Jim Tehupuring van ProBeleggen. Via Apple of Sony beleg je indirect in de muziektak, maar bij Spotify is het de hoofdmoot. En dan kiest hij liever voor de eerste variant. 'Bij Apple is het onderdeel van een geheel, met een sterke strategie erachter. Spotify maakt verlies, het is heel erg voorsorteren op toekomstige winsten. Tehupuring ziet Spotif...more

 • 'Handelsoorlog VS en Europa nog niet voorbij'

  Jul 27 2018

  Na de ontmoeting tussen president Trump en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker waren beleggers gerust gesteld: er leek een wapenstilstand in de handelsoorlog. Maar er is helemaal niks concreets afgesproken, zeggen Richard de Jong, directeur van Van Lieshout & Partners en Ralph Wessels, beleggingsstrateeg bij ABN Amro MeesPierson tegen Jelle Maasbach in Beurswatch. Daarnaast bespreken ze alle kwartaalcijfers uit binnen- en buitenland en de val van Facebook en Twitter.

 • Unilever heeft last van een sterke euro

  Jul 20 2018

  Unilever laat prima cijfers en doet het eigenlijk al aren heel erg goed, vindt Arend-Jan Kamp van iex.nl. Niet waar, vindt Corné van ZEijl van Actiam. Topman Paul Polman heeft het in de eerste jaren van zijn bewind laten afweten.

 • Een zachte Brexit is het beste waar beleggers op kunnen hopen

  Jul 13 2018

  Theresa May is gezwicht voor de EU, of voor het Britse bedrijfsleven. Maar haar voorstel voor een zachte Brexit is hoe dan ook de beste uitkomst, vinden Cees Smit van Today's Vermogensbeheer en Richard Abma van OHV Vermogensbeheer.

 • TomTom is te hard afgestraft door beleggers

  Jul 06 2018

  TomTom verloor 12 procent van zijn beurswaarde, na het bericht dat Apple zijn kaartenbedrijf zelf ter hand neemt. Jim Tehupuring van 1Vermogensbeheer ziet het juist als een koopkans.En Joost van Leenders van Kempen Capital Management maakt zich geen zorgen over de koersdaling van Besi. Het is een cyclisch bedrijf, dus deze daling is part of the game.

 • Retail is de sector die je moet mijden

  Jul 02 2018

  Vervang met tekst

 • De handelsoorlog komt op stoom

  Jun 22 2018

  Het is maar goed dat er weinig industriële bedrijven in de AEX zitten, anders was de index veel harder geraakt door de oorlogstaal van Donald Trump. Dus het duurt nog even voor de handelsoorlog hier wordt gevoeld, denken Olaf van den Heuvel (Aegon Asset Management) en Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer).

 • Adyen is een succes, maar de concurrentie wordt fel

  Jun 15 2018

  Adyen is succesvol naar de beurs gegaan maar de concurrentie uit China en de VS ligt op de loer, zegt Richard de Jong van Van Lieshout & Partners. En de handelsoorlog die Trump ontketent wordt een probleem voor de wereldeconomie, denkt Han Dieperink van de Rabobank.

 • Het wordt tijd dat de ECB de geldkraan dichtdraait

  Jun 08 2018

  De ECB heeft door het opkopen van obligaties 30 procent van de Europese staatsschuld in handen. Een ongezonde situatie, vindt Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger. Als het aan Lukas Daalder van Robeco ligt, stopt het opkoopprogramma zo snel mogelijk.

 • Italië kan even op adem komen, nu de regering rond is

  Jun 01 2018

  Het zal nog wel vaker onrustig zijn, nu er een populistische regering komt in Italië. maar omdat de verkiezingen zijn afgewend, is de kans klein dat het land de euro zal verlaten. Dat denken Richard Abma van OHV Vermogensbeheer en Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers.

 • 'Adyen wordt een aantrekkelijke beursgang'

  May 25 2018

  Adyen gaat in de komende weken naar de Amsterdamse beurs. De betaaldienst wordt een aantrekkelijk aandeel om in de portefeuille te hebben, denken Marc Langeveld van Longchamp Investment en Rein Schutte van Boer & Olij. Het sentiment op de beurzen wordt wel bedreigd door Italië, dat zich niets aan wil trekken van de Europese begrotingsregels. Dat en nog veel meer in deze aflevering van Beurswatch.

 • Italië is een groter probleem dan Griekenland

  May 18 2018

  Als Italië in de problemen komt door een sterk oplopende rente, zou dat een ramp zijn voor de EU. Italië heeft nu nog relatief lage rentelasten, maar moet elk jaar voor honderden miljarden herfinancieren. Het is daarom belangrijk dat d epopulistische regering geen gekke bokkensprongen maakt, zeggen Jos Versteeg van Insinger Gilissen en Edin Mujagic van OHV Vermogensbeheer.

 • Nog geen bunga bunga op de financiële markten

  May 11 2018

  Jelle Maasbach praat met Jim Tehupuring van ProBeleggen en Bob Homan van ING over deze twee grote gebeurtenissen, en ook vooral waarom het beleggers niet echt lijkt te boeien. En hebben we het over een oude bekende: Silvio Berlusconi, mister bunga bunga. Ook de beursgang van Volvo komt aan bod en de kwartaalcijfers van PostNL, ING, Ahold-Delhaize, Walt Disney, Dropbox en nog veel meer.

 • De topman van Air France-KLM stort het bedrijf in onzekerheid

  May 04 2018

  Jean-Marc Janaillac heeft Air France-KLM geen dienst bewezen door op te stappen. De luchtvaartmaatschappij blijft in chaos achter. Dat maakt de situatie voor KLM niet bepaald beter, zeggen Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en Loege Schilder van Care-IS Vermogensbeheer.

 • Olieprijs blijft stijgen, ondanks tweet van Trump

  Apr 20 2018

 • Elon Musk speelt blufpoker

  Apr 13 2018

 • Trumps handelsoorlog laat beleggers per saldo koud

  Apr 06 2018

  De handelsoorlog drukte AEX drie dagen in de min, maar per saldo steeg de index tóch. of dat zo blijft is de vraag, Want Corné van Zeijl van Actiam en Etienne Platte van Antaurus verwachten dat het eerste kwartaal minder goed zal zijn dan het laatste kwartaal van 2017.

 • Tesla vliegt uit de bocht

  Mar 30 2018

  Telsa had een roerige week achter de rug. Het bedrijf verbrandt miljarden en verkoopt te weinig auto's. Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers en Ralph Wessels van ABN Amro maken zich dan ook zorgen over de toekomst van het bedrijf. De kans op een faillissement is reëel.

 • Trump zet koersen flink lager

  Mar 23 2018

  Deze week in Beurswatch bespreekt Rob Jansen de handelsoorlog die Trump in gang heeft gezet. Het zal de beurzen nog wel een aantal weken in de greep houden, denken Nico Inberg van IEX.nl en Sam Ongering van Laaken Asset Management.

 • Wat hebben beleggers aan de komst van Unilever naar Rotterdam?

  Mar 16 2018

  Het oordeel daarover komt van Jim Tehupuring van ProBeleggen en Richard de Jong van Van Lieshout & Partners.

 • De Amerikaanse arbeidsmarkt, een dreigende handelsoorlog en Heineken

  Mar 09 2018

  Volgens Homan een probleem voor het Amerikaanse MKB, volgens Rein Schutte loopt het nog niet zo'n vaart. 'In het middensegment zie je nog een krimp.' Daarnaast bespreken Homan, Schutte en Jansen de importheffingen die president Trump wil opleggen. Homan ziet vooral een nieuwe schijnbeweging van Trump en Schutte ontwaart een trend in het gedrag van de Amerikaanse president. En Heineken trekt zich terug uit China. Is dat wel verstandig? Gasten deze week zijn Rein Schutte van Indexus en Bob Homan...more

 • Trumps handelsoorlog en Heineken

  Mar 09 2018

  En Heineken trekt zich terug uit China. Is dat wel verstandig? Gasten deze week zijn Rein Schutte van Indexus en Bob Homan van ING.

 • Handelsoorlog Trump en cijfers Ahold-Delhaize en PostNL

  Mar 02 2018

  Deze week bespreekt Rob Jansen in Beurswatch de handelsoorlog die Donald Trump wil starten. En natuurlijk komen de cijfers van Ahold-Delhaize en PostNL aan bod. De beursexperts van deze week zijn: Albert Jellema van 1Vermogensbeheer en Arend Jan Kamp van iex.nl.

 • BAM, Galapagos en Wolters

  Feb 23 2018

 • De wankele weg omhoog

  Feb 16 2018

  Daarover, en over nog veel meer, praten we in Beurswatch, het enige beleggingsprogramma op de Nederlandse radio, met: Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management en Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer. De aandelenbeurzen herstelden deze week na de forse tikken in de twee weken daarvoor. Is de paniek nu voorlopig uit de lucht? En: het IMF is in een rapport van deze week kritisch over het Verenigd Koninkrijk. De economie groeit nog wel, maar die groei neemt af. Het zwak...more

 • FlowTraders en AkzoNobel

  Feb 09 2018

  Ook worden de cijfers van FlowTraders en AkzoNobel doorgenomen en geven beiden gasten een tip.

 • Damrak ziet twee procent verdampen

  Feb 02 2018

  Daarover en over onder meer de relatieve treurnis op Wall Street, praat Rob Jansen vandaag in Beurswatch, het enige beleggingsprogramma op de Nederlandse radio. Vandaag met Corné van Zeijl van Actiam en Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer.

 • Euro vs. Dollar

  Jan 26 2018

  Vooral voor de Europese exportpositie is de koersstijging niet gunstig. Rob Jansen praat er in BNR Beurswatch over met Stan Westerterp van Jansen & Van Noort Vermogensbeheer en met Lukas Daalder van Robeco. Ook kijken zij naar de cijfers van Ahold en H&M en overnamenieuws in de biotech en andere miljardenovernames.

 • 'Het grootste deel van de stijging hebben we nu wel gehad'

  Jan 19 2018

  Rob Jansen bespreekt onder andere de turbulente koers van de Bitcoin met Bob Homan van ING en Joost van Leenders van Kempen Capital Management.

 • Stimulering en Shell

  Jan 12 2018

  Deze experts geven commentaar op de aankondiging van de ECB dat het stimuleringsbeleid teruggedraaid wordt. En over Shell, dat groene energie-producent Eneco wil overnemen. Uit de notulen van de ECB leiden analisten af dat de ECB aanstalten maakt om het opkoopprogramma het opkopen van obligaties terug te schroeven, of misschien zelfs te beëindigen, wie zal het zeggen. Iets waar Nederland en Duitsland al heel lang om vragen. Opmerkelijk dat de ECB nu hun 'forward guidance' zoals dat heet, kunne...more

 • De eerste beursweek van 2018

  Jan 05 2018

  Hij bespreekt de stand van de beurs met Han Dieperink van Rabobank en Arjen van der Meer van Optimix.

 • 2017 een bewogen beursjaar

  Dec 29 2017

  2017 was een bewogen beursjaar, dat begon met de Trumprally. Twee kroonjuwelen van de AEX-index, Unilever en Akzo Nobel, werden bijna overgenomen. En de Bitcoin-gekte bereikte een hoogtepunt. De financiële markten profiteerden van een stevige economische rugwind en beleggers trokken zich maar weinig aan van geopolitieke onzekerheden. In Amsterdam steeg de AEX-index dit jaar met 12,7 % naar een slotstand van 544,5 punten. In de laatste beurswatch van het jaar blikken we terug en vooruit met Koen...more

 • De Tulpenmanie nieuwe stijl lijkt aan zijn eind te komen

  Dec 22 2017

  Toch kan de koers de komende weken best herstellen, zegt Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer. Etienne Platte van Antaurus ziet de bitcoin als niets anders dan een Tulpenmanie. En we weten hoe het daarmee is afgelopen. AkzoNobel heeft zes kandidaten die de chemietak van het bedrijf willen overnemen. De afsplitsing kan het bedrijf veel cash opleveren,al ziet Martine Hafkamp liever een beursgang van de chemietak. Dan komt er weer een Nederlands bedrijf in de AEX, nu het Franse Gemalto wo...more

 • Unilever gaat verder zonder margarine

  Dec 15 2017

  De Amerikaanse private equity-partij KKR is de winnaar: voor 6,8 miljard euro mag het het onderdeel overnemen. Verder keken beleggers deze week vooral uit naar de twee rentebesluiten: die van de Fed en van de ECB. Dat wil zeggen: de interesse gold vooral de toelichting op de besluiten. Rob Jansen praat erover met Albert Jellema van 1Vermogensbeheer en Lukas Daalder van Robeco.

 • Brexit en bitcoin op herhaling

  Dec 08 2017

  En de honger naar bicoins is nog niet gestild! Daarover en over nog veel meer, praten we vandaag in Beurswatch. Het weer buiten mag winters zijn, op het Damrak heerste deze week een aangenaam klimaat. De eerste volle handelsweek in december steeg de AEX. Wordt het een mooi jaareinde voor beleggers? Rob Jansen bespreekt de stand van zaken rond de beurs met Rein Schutte van Indexus en Stan Westerterp van Jansen & Van Noort Vermogensbeheer.

 • Eindigt de bitcoin bubbel in de bitcoin blues?

  Dec 01 2017

  De stijging is zo astronomisch dat de hausse alleen maar in een tranendal kan eindigen. Voor Najib Nakad, van Hof Hoorneman Bankiers, is het pure speculatie en moeten beleggers weg van blijven. En AkzoNobel krijgt een tweede kans. Het wilde Axalta overnemen, een Amerikaanse fabrikant van autolakken. In die poging werd Akzo overtroefd door Nippon Paint, maar die laatste haakte te elfder ure toch af. AkzoNobel kan dus wéér een bod uitbrengen op Axalta, volgens Najib Nakad zou dat reen goed idee ...more

 • Black Friday

  Nov 24 2017

  In China is onrust over de aanpak van de enorme schuldenberg. De AEX zit na weken van dalingen weer een beetje in de lift. Altice is wederom de hekkensluiter. Of er een eindejaarsrally in zit voor beleggers, bespreekt Rob Jansen met Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management en Patrick Bijersbergen, auteur van het boek Beleggen kun je zelf 2018.

 • Aan de vrije val van Altice komt maar geen eind

  Nov 17 2017

  Altice lijkt in zijn neergang op de kabelbedrijven UPC en Versatel aan het begin van deze eeuw. Corné van Zeijl van Actiam ziet alleen nog overlevingskansen voor Altice als het bedrijf in staat is de schuldenlast van 50 miljard euro weg te werken. Daar heeft het bedrijf vijf jaar de tijd voor, daarna zal het te maken krijgen met hogere rentelasten. Vastgoed De rente is ook een bepalende factor voor de prijs van vastgoed, en dus de voor de waarde van vastgoedaandelen. En omdat de rente laag bli...more

 • Dividendbelasting doet niks op Damrak

  Nov 10 2017

  Met Richard de Jong van Van Lieshout en Partners en Bob Homan van ING. Banken in de plus Het gaat goed met de banken. Werd eerder al bekend dat het consumentenvertrouwen op de goede weg terug is, nu laat ABN Amro een flinke plus zien en dat is goed nieuws. Amerika We werpen ook een blik op de Amerikaanse beurs en daar zit opnieuw een stijger tussen: het Nederlandse Ahold Delhaize doet het heel goed in de VS. Dat en nog veel meer in BNR Beurswatch.

 • Lastige klus voor Powell

  Nov 03 2017

  Een van de grootste steigers in de AEX deze week is Shell. Het bedrijf kon een winst van 4,1 miljard presenteerde. Volgens Marc Langeveld, van ProBeleggen, zit er zelfs nog groeipotentieel in het aandeel. De tip van de week komt van Ralph Wessels van ABN Amro. Dat is het Duitse bedrijf Kion, een specialist in het automatiseren van distributiecentra. Dat en nog veel meer in deze aflevering van Beurswatch.

 • Héél veel kwartaalcijfers van eigen bodem

  Oct 27 2017

  In deze aflevering alles over het nieuwe ECB-beleid, de Bitcoin, de nieuwe Fed-baas en Catalonië. Te gast zijn Nico Inberg van IEX.nl en Sem Ongering van Laaken Asset Management. Dat en nog veel meer in deze aflevering van Beurswatch!

 • AkzoNobel en Unilever beloven hun beleggers teveel

  Oct 20 2017

  Unilever heeft zichzelf hoge doelen gesteld, nadat het begin dit jaar een bod van KraftHeinz had afgewend. 'Daarbij hebben ze beleggers teveel beloofd', vindt Joop van de Groep van Antaurus. En bij de tak die cosmetica produceert, vielen de resultaten ronduit tegen. Unilever leverde in een week tijd dan ook 7,7 procent in. Het was daarmee het slechtst presterende aandeel in de AEX. Dat en nog veel meer in deze aflevering van Beurswatch!

 • Amerikaanse banken boeken recordwinsten

  Oct 13 2017

  Wat betekent dat voor de Amerikaanse economie. Zijn Amerikaanse bankaandelen interessant voor beleggers, of is de hausse al achter de rug? Op het Damrak verscherpt de AEX ook het jaarrecord. Volgende week komt het cijferseizoen in Nederland op gang met AkzoNobel, Unilever en Philips Lighting. rechtvaardigen de resultaten de hoge koersen op het Damrak, of volgt er een correctie? Dat en nog veel meer in deze aflevering van Beurswatch!

 • De koersen lopen op, maar beleggers zijn somber

  Oct 06 2017

  Waar zijn ze bang voor? Dat de beurzen aan de vooravond van een correctie staan? Cees Smits van Todays Vermogensbeheer denkt van wel, en dekt zich in met putopties. Tesla is een van de bedrijven die door beleggers wordt gezien als een piramidespel. Het bedrijf komt zijn beloftes nooit na. De productieaantallen van Model 3 werden bij lange na niet gehaald en ook winst heeft Tesla nooit gehaald. Waarom is het bedrijf dan toch veel meer waard dan bijvoorbeeld Ford? Joost van Leenders van Kempen Ca...more

 • Beleggers negeren de politieke onrust in Spanje

  Sep 29 2017

  De spanningen lopen op, en vraag is of die overslaat naar de beurzen. Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers denkt dat de Catalanen zullen inbinden. Over de almaar oplopende aandelenbeurzen is Nakad wat voorzichtiger. In de VS worden records gebroken, de AEX sloot op de hoogste stand van het jaar. Dat is alleen vol te houden als de winsten blijven stijgen. Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer denkt dat bedrijven aan die verwachting zullen voldoen. Bedrijven zijn structuree...more

 • Hoe zal Merkel de economie hervormen?

  Sep 22 2017

  Dat vraagt Han Dieperink van de Rabobank zich af in deze uitzending van Beurswatch. verder komt de aangekondigde fusie van Tata Steel Europe en ThyssenKrupp aan de orde. Volgens Rein Schutte van Indexus is het huwelijk een moetje. De staalindustrie vecht nog steeds tegen een forse overcapaciteit. Als de staalindustrie misschien niet de aantrekkelijkste belegging is wat dan wel? Rein Schutte heeft een voorkeur voor Europese multinationals, Han Dieperink zoekt het in obligaties van opkomende land...more

 • Aandelen en vastgoed zijn peperduur geworden

  Sep 15 2017

  En de orkanen Harvey en Irma hebben voor tientallen miljarden dollars schade gezorgd in de VS en op de Cariben. Hoe groot is de tik die de Amerikaanse economie daarvan krijgt? Of krijgt de economie juist een impuls door de wederopbouw? Daarover en nog veel meer laten Corné van Zeijl van Actiam en Loege Schilder van Care-IS hun licht schijnen!

 • AkzoNobel zakt steeds dieper weg in de problemen

  Sep 08 2017

  De installatie van Thierry Vanlancker, vandaag tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering, had een periode van rust moeten inluiden. Maar het werd een dag van onzekerheid. De mededeling dat de winst dit jaar minder hard zal groeien mist zijn uitwerking niet op de beurs. En naast (ex-)topman Ton Büchner zit ook CFO Maëlys Castella 'ziek' thuis. Mario Draghi hield beleggers de hele week in spanning om ze uiteindelijk blij te maken met een dooie mus. Want wat er met de steunmaatregelen van ...more

 • Amerikaanse banenmarkt, staalfusie en supermarktketens

  Sep 01 2017

  Verder parten we in Beurswatch over de fusie van Tata Steel en ThyssenKrupp. Die loopt gevaar. Vakbonden en politici willen liever een fusie van een aantal grote Duitse staalbedrijven. En het gaat over supermarktketens. Het verlies van Ahold wordt toegeschreven aan Whole Foods, de keten die nu in handen is van Amazon. Dat was vorige week ook al bekend, maar het bedrijf verlaagt de prijzen drastisch. Dat en meer bespreekt Rob Jansen met zijn gasten, Stan Westerterp van Jansen & Van Noort Ve...more

 • 'Instrumenten tegen nieuwe crisis raken uitgeput'

  Aug 27 2017

  Op de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole werd in alle rust overlegd hoe het monetaire beleid er in de komende periode uit moet zien. In tegenstelling tot wat de markt wellicht hoopte, ging Yellen niet in op het monetaire beleid van de Fed of op de economische vooruitzichten. Verder dan dat de Amerikaanse economie vandaag de dag 'sterk' is, kwam de voorzitter niet. En dat is jammer, vindt Zwanenburg. 'Ik had toch gehoopt dat ze daar wat over zou zeggen.' Quantitative ea...more

 • Serious business in Jackson Hole

  Aug 25 2017

  'Maar Janet Yellen van de Fed houdt haar kaarten tegen de borst', vindt Richard de Jong van Van Lieshout en Partners. Yellen en Draghi kunnen niet anders dan op eieren lopen, anders verstoren ze de rust op de financiële markten.Unilever zou, volgens Bitse media, geïnteresseerd zijn in cosmeticabedrijf Estée Lauder. Maar Wim Zwanenburg, van Stroeve & Lemberger, vraagt zich af of dat een verstandige aankoop is. 'Estée Lauder is nu al bijna 40 miljard dollar waard, en dan moet er ook nog een pr...more

 • 'Beurzen VS onrustig door wankele beloftes Trump'

  Aug 20 2017

  Terwijl, zo zegt Versteeg, Trump zijn kiezers toch een forse belastingverlaging in het vooruitzicht heeft gesteld. 'Als president is het juist de bedoeling om consensus te bereiken en hij is precies de persoon die je daar niet voor moet hebben. Ik kan me voorstellen dat beleggers daar een beetje van schrikken en na verloop van tijd ook de kiezers: die verwachte belastingverlaging lijkt er steeds minder snel te komen.' De grootste zorg is dat ook de beurzen een voorschot hebben genomen op de uit...more

 • De invloed van Gary Cohn op de beurshandel

  Aug 18 2017

  Beleggers kijken wat bezorgd naar de Verenigde Staten. Een opeenstapeling van slecht nieuws. Twee economische adviesraden zijn opgezegd, een nog op te richten raad zou zijn gecanceld en topadviseur Gary Cohn zou weg willen. Hoe moet je hier als belegger mee omgaan? Jos Versteeg van Theodoor Gilissen en Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer praten onder meer over deze kwestie.Natuurlijk ook de Nederlandse bedrijven die met de kwartaalcijfers kwamen. Heijmans verraste, Vopak stelde zwaar teleu...more

 • 'Rente in Europa voorlopig nog wel laag'

  Aug 12 2017

  Destijds werd je nog voor gek verklaard als je ook maar hintte op het op slot raken van de interbancaire markt, roept Joop van de Groep van Antaurus de situatie van rond 2007 in herinnering. 'Het is de meest liquide markt die je kunt bedenken en die ging dus wel degelijk op slot. De banken vertrouwden elkaar onderling niet, waardoor het voor de ECB een must was om ongelimiteerd kredieten te verstrekken. Nu, tien jaar verder, kent het 'experiment' nog altijd zijn weerga niet en we weten nog altij...more

 • Nucleaire dreiging voor de beurs

  Aug 11 2017

  President Trump haalde halverwege deze handelsweek uit naar Noord-Korea en dat zorgt voor bezorgde gezichten. Hoe moet je hier als belegger mee omgaan? We hebben het erover met Martine Hafkamp, van Fintessa Vermogensbeheer en Joop van de Groep, van Antaurus. Alle Nederlandse bedrijven die met kwartaalcijfers kwamen (onder meer ABN Amro, Aegon, SBM Offshore) en Amerikaanse ondernemingen als Snap passeren de revue.  

 • Trumponomics en Weight Watchers

  Aug 04 2017

  - Het was feest halverwege de week, althans op de handelsvloer van Wall Street. Daar ging het over twee cijfers, en één letter: 22K - Donald Trump somde deze week ook maar even al zijn wapenfeiten op: buitenlandse bedrijven investeren volop, de beurs staat op een all time high en de Amerikaanse economie groeit harder dan verwacht; - Een aandeel dat op dit moment omhoog schiet is Weight Watchers. Grootaandeelhouder én ambassadeur is niemand minder dan tv-legende Oprah- DSM-topman Feike Siebesma z...more

 • De Fed zoekt nog iemand

  Jul 28 2017

  Te gast zijn: - Lukas Daalder, portfoliomanager bij Robeco; - Albert Jellema, mede-oprichter van ProBeleggen.

 • Een nieuwe ronde kwartaalcijfers

  Jul 21 2017

  Te gast zijn: - Sem Ongering van Laaken Asset Management - Nico Inberg van IEX.NL. 

 • 'Uitblijven Trump-agenda remt markten'

  Jul 15 2017

  Veel meer dan wat hogere afschrijvingen vanuit de autosector vreest Nakad niet. 'Ik denk dat het meevalt, al zie je wel dat de economische groei in Amerika zich vertaalt in groei in de leningboeken van de grote banken.' Meer zorgen baren Nakad de verdiensten uit de handel in aandelen en obligaties. 'Het is wat rustig op de markten. De koersen zijn wat teruggelopen, onder meer doordat ze behoorlijk vooruitliepen op de agenda van Donald Trump. Daar is tot op heden eigenlijk helemaal niets van tere...more

 • Het cijferseizoen is weer geopend

  Jul 14 2017

  Naast de speech van Janet Yellen, keken beleggers misschien het meest uit naar vandaag. De grote Amerikaanse banken, JPMorgan, Citigroup en Wells Fargo openden hun boeken. Het wordt wel gezien als de aftrap van het cijferseizoen. Vandaag te gast in Beurswatch, het enige beleggingsprogramma op de Nederlandse radio: - Loege Schilder van Care-IS- Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers

 • AkzoNobel en kwetsbare tech

  Jul 07 2017

  Daarover, en over nog veel meer, praat Rob Jansen in Beurswatch met zijn gasten Hendrik Jan Davids van Blauwtulp Wealth Management en Marc Langeveld van Longchamps Investments.

 • Nederland als eiland

  Jun 30 2017

  Dat en nog veel meer bespreekt Rob Jansen met zijn gasten Corné van Zeijl van Actiam en Olaf van den Heuvel, Aegon Asset Management.

 • 1 jaar Brexit

  Jun 23 2017

  En de olieprijs blijft maar kelderen. Waar ligt dat aan? Dat en nog veel meer bespreekt Rob Jansen met zijn gasten Léon Cornelissen van Robeco en Rein Schutte van Indexus.

 • Griekenland is weer even geholpen, maar voor hoe lang?

  Jun 16 2017

  Ook aandacht voor de moeizame week voor tech-aandelen. En de Shiller PE-ratio, die aangeeft hoe duur de aandelen in de S&P500 zijn, staat op het twee na hoogste niveau. Te gast: Joost van Leenders, van BNR Parisbas Investment Partners en Bob Homan van ING.

 • 9 juni | Het verlies van Theresa May verzwakt ook de Britse economie

  Jun 09 2017

  De Britse verkiezingen: de positie van May is verzwakt. Dat maakt de Brexit-onderhandelingen voor de Britten alleen maar lastiger. De verwachting is dat de Britse economie forse schade zal leiden.  Donald Trump: vervreemd zich steeds meer van de top van het Amerikaanse bedrijfsleven. Hoe gevaarlijk is dat voor beleggers?  Banco Popular: eindelijk is een Europese bank gered zonder hulp van de belastingbetaler. Een bewijs dat de financiële sector er beter voorstaat dan een paar jaar geleden...more

 • 2 juni | Onvrede aandeelhouders Akzo

  Jun 02 2017

  Te gast zijn: Martine Hafkamp van Fintessa vermogensbeheer en Richard de Jong van Van Lieshout & Partners. De Jong vindt het handelen en de prestaties van Akzo teleurstellend en Hafkamp meent dat het nou eenmaal bij een beursgang hoort. 'Ze hebben zelf ook genoeg overnames gedaan en in het verleden al het één en ander aan PPG verkocht, ze hebben wel een beetje boter op het hoofd.'

 • 26 mei | Schuldenberg China

  May 26 2017

  En verder: wat betekent de verloren finale voor het aandeel Ajax ? En wat is de invloed van de waarschuwing van de ECB over de aanpak van de eurocrisis? Nico Inberg (IEX) en Olaf van den Heuvel (Aegon Asset management) zijn te gast om daar antwoord op te geven.

 • 19 mei | Wordt Trump een lastpak voor de belegger?

  May 19 2017

  Heeft Donald Trump genoeg politiek krediet om zijn economische en financiële beleid vorm te geven? Daarover praat René de Monchy in Beurswatch met Joop van de Groep (Antaurus) en Arjen van der Meer (Optimix).

 • 12 mei | Akzo, Ajax en Aegon

  May 12 2017

  Met gasten Jos Versteeg (Theodoor Gillissen) en Cees Smit (Todays) vragen we ons af: moeten beleggers de aandelen kopen? En hoe zit het met het gezegde: 'Go away in May, but remember to be back in September'?

 • 5 mei | Wat moeten beleggers met de goede arbeidscijfers in VS, EU en Japan?

  May 05 2017

  Verder bespreekt hij de laatste ontwikkelingen rondom Akzo Nobel, de  belangrijkste kwartaalcijfers en de beleggingsagenda voor de komende week. Met klap op de vuurpijl een beleggingstip van de twee analisten.

 • 28 april | Wat zeggen de kwartaalcijfers over de beurskoersen?

  Apr 28 2017

  Rene de Monchy bespreekt met Arend jan kamp (senior content manager IEX) en Albert jellema (Pro beleggen) wat beleggers hier mee kunnen. Verder bespreekt hij de overnameoorlog tussen verfreuzen PPG en Akzo Nobel en blikt hij vooruit op de komende beleggingsweek.

 • 21 april | Wat kan de belegger met de Franse verkiezingen?

  Apr 21 2017

  René de Monchy praat er over met Hendrik Jan Davids (Blauwtulp Wealth Management) en Ben Steinebach (Hoofd beleggingsstrategie ABN AMRO). Als klap op de vuurpijl geven beide beleggingsexperts aan waar de kansen liggen.  

 • 14 april | De gevolgen van de Noord-Koreaanse crisis

  Apr 14 2017

  René de Monchy spreekt erover met Lukas Daalder (Chief Investment Officer Robeco) en Loege Schilder (founder Care IS vermogensbeheer).

 • 7 april | Een stabiele beurs in een instabiele wereld

  Apr 07 2017

  Rene de Monchy spreekt er over met Sem Ongering (Laaken Asset management) en trader, analist en vermogensadviseur Elmer Hogervorst.

 • 31 maart | AkzoNobel onder vuur

  Mar 31 2017

  Dat en meer bespreekt Rob Jansen deze week in BNR Beurswatch met Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer en Cees Smit van Today's Group.

 • 24 maart | Blijft Akzo Nobel bij 'njet'?

  Mar 24 2017

  René de Monchy bespreekt de gevolgen met beleggers Corné van Zeijl van Actiam en Rein Schutte van Indexus.

 • 17 maart | De verkiezingsuitslag

  Mar 17 2017

  René de Monchy bespreekt het in het beleggingsprogramma BNR Beurswatch met Richard de Jong (Van Lieshout & Partners) en Arend Jan Kamp (beurscommentator IEX).

 • 10 maart | Buitenlandse investeerders en de verkiezingen

  Mar 10 2017

  René de Monchy vraagt aan Martine Hafkamp (Fintessa vermogensbeheer) en Leon Cornelisse (Robeco Investment Solutions) wat beleggers kunnen verwachten. 

 • Liever Apple dan Snap

  Mar 03 2017

  Hoe kijken Marc Langeveld (LongChamp Investments) en Bob Homan (hoofd ING Investment Office) tegen beleggen in tech aan? René de Monchy praat er met ze over in beleggingsprogramma BNR Beurswatch.

 • 24 februari | Gevolgen van afketsen fusie

  Feb 24 2017

  Dat bespreekt René de Monchy met Loege Schilder (Care IS vermogensbeheer) en Wim Zwanenburg, beleggingstrateeg bij Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer.

 • 17 februari | Unilever trotseert eerste aanval

  Feb 17 2017

  Rob Jansen praat erover met: - Joost van Leenders van BNP Parisbas Investment Partners; - Richard de Jong van Van Lieshout & Partners.

 • 10 februari | Beleggers bezorgd over nieuwe eurocrisis

  Feb 10 2017

  René de Monchy praat er over met Rein Schutte (Indexus) en Jim Tehupuring (Eén vermogensbeheer) in het beleggingsprogramma BNR Beurswatch.

 • 3 februari | Politieke haalbaarheid van Trumps beleid

  Feb 03 2017

  Hoe moeten beleggers omgaan met de onzekerheid over de politieke haalbaarheid van Trumps economische en financiële beleid? Daarover voelt De Monchy Jan Davids en Hafkamp aan de tand.

 • 27 januari | De handelsoorlog van Trump en 20.000 punten voor de Dow

  Jan 27 2017

  Aan bod komt -hoe kan het haast ook anders- Donald Trump, die de stekker uit de TPP trok. Daarnaast zette hij de verhoudingen met Mexico op scherp. Ondertussen schoot de Dow Jones door de 20.000 punten heen. Gaat het alleen goed met de koersen, of ook met de bedrijven? Verder Unilever dat deze week een forse tik kreeg en achter blijft in vergelijking met Nestle en de cijfers van ING en KPN.

 • 20 januari | Presidentschap Trump

  Jan 20 2017

  In het beleggingsprogramma Beurswatch blikt René de Monchy vooruit met Lars Dijkstra (Chief Investment Officer bij Kempen Capital Management) en Najib Nakad (directeur Beleggingen bij Hof Hoorneman Bankiers). 

 • 13 januari | Jaarcijfers en Trump

  Jan 13 2017

  Amerikaanse bedrijven trapten af, waarbij de cijfers van JP Morgan en Bank of America mee lijken te vallen, terwijl financieel dienstverlener Wells Fargo juist een lastig jaar achter de rug heeft. Naast de komende cijferreeks, kijken beleggers ook uit naar méér duidelijkheid over het economisch beleid van aankomend president Trump. In Beurswatch bespreekt René de Monchy met Wim Zwanenburg (Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer) en Han Dieperink (Rabobank) wat de belegger kan verwachten.

 • 6 januari | Wat doet de ECB met de inflatie?

  Jan 06 2017

  Aan de orde komen de tweets van Trump, de groei in de eurozone en de vraag wat de ECB te doen staat nu de inflatie omhoog gaat.

 • 30 december | Overheden zullen de komende jaren grip op banken houden

  Dec 30 2016

  Vooral in het vastgoed en in de olie en gassector is dat het geval. Bedrijven werken daar veel met geleend geld waarover rente moet worden betaald. Een hogere rente is doorgaans wel goed voor verzekeraars en banken. Van der Kroft vindt de aandelen van banken echter te risicovol: 'In de cijfers is niet alles zichtbaar. Dus blijven wij er uit.' Koen Bender ziet wel beleggingsmogelijkheden: 'Amerikaanse banken zijn beter gekapitaliseerd.'

 • 23 december | Hulp voor Italië

  Dec 23 2016

  Brussel kijkt namelijk mee en die heeft de regels voor staatssteun de laatste jaren aangescherpt. Hoe beleggers hier mee om moeten gaan weten Richard de Jong van Vermogensbeheerder van Lieshout en Corné van Zeijl van Actiam

 • 16 december | Beleggen in de bankensector

  Dec 16 2016

  De eigenaren van obligaties wordt gevraagd mee te doen in het reddingsplan. En dat zorgt voor onzekerheid bij beleggers in de bankensector. Wat dit voor de aandeelhouders betekent, vraagt René de Monchy in BNR Beurswatch aan Hans Nibbering (Ostrica Vermogensbeheer) en Roelof Salomons (Kempen Capital Management).

 • 9 december | Italiaanse bankencrisis?

  Dec 09 2016

  In Beurswatch waren Martine Hafkamp van Fintessa vermogensbeheer en vermogensstrateeg Joop van de Groep van vermogensbeheerder Antaurus te gast. Naast de recordregen op de beurs en de situatie in het regeringsloze Italië bespraken zij ook de ECB, het aandeel van PostNL en een opmerkelijke aankoop van Pharming. Fed en renteverhoging Beleggers moeten komende week letten op de Amerikaanse Centrale Bank. Het rentebepalende comité komt bij elkaar en verwacht wordt dat de rente verhoogd wordt. Marti...more

 • 2 december | Stan Westerterp & Marc Langeveld

  Dec 02 2016

  De zittende premier Renzi heeft zijn politieke toekomst verbonden aan de uitslag. Mocht Renzi verliezen, dan is de kans groot er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. Uit peilingen blijkt dat de anti euro-partijen waarschijnlijk forse winst zullen boeken.  Volgens vermogensbeheerder Marc Langeveld (Longchamp Investment) is de euforie op de beleggingsmarkten dan ook onterecht. Hij ziet grote risicos: 'De uitslag is binair en dat is een risico voor beleggers.' Analist Stan Westerterp van (JN...more

 • 25 november | Record na record op Wall Street

  Nov 25 2016

  De belangrijkste indices in de VS tikten afgelopen handelsweek recordstanden aan. En die begon met de verkeizing van Trump. Staan we aan het begin van een grote, lange Amerikaanse aandeolenrally? Dat en meer in het enige niewusbeleggingsprogramma opde nederlandse radio. Te gast zijn: - Sem Ongering van Laaken Asset Management Amsterdam - Peter van Weele Value Group Vlissingen

 • 18 november | De nadreun van Trumps verkiezing

  Nov 18 2016

  Te gast zijn Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer en Hilaire van den Bergh van Bezemer Clements Schipper Vermogensbeheer B.V.

 • 11 november | Trump zorgt voor onzekerheid

  Nov 11 2016

  Want tot op heden heeft de aanstaande president Trump nog maar weinig duidelijkheid en zekerheid gegeven over zijn beleid. Hoe beleggers daarmee om moeten gaan bespreekt Rene de Monchy met Joost van Leenders  (Chief Economist of Multi Asset Solutions bij BNP Paribas Investment Partners) en Richard de Jong (vermogensbeheerder van Lieshout). De daling van de aandelenkoersen van defensieve bedrijven, zoals Unilever en Procter & Gamble, zijn waarschijnlijk maar tijdelijk van aard. Die verwachti...more

 • 4 november | Het effect van de Amerikaanse verkiezingen

  Nov 04 2016

  René de Monchy bespreekt het allemaal met Lukas Daalder, Chief Investment Officer Robeco, en Wim Zwanenburg, strateeg bij Stroeve & Lemberger. Naast de effecten van de Amerikaanse verkiezingen zal gesproken worden over wat de belegger de afgelopen week had moeten doen en wat hij de komende beursweer kan verwachten.

 • 28 oktober | Hoogrenderende obligaties en Chinese internettechbedrijven

  Oct 28 2016

  René de Monchy bespreekt het allemaal met Valentijn van den Nieuwenhuizen van NN Investment Partners en Franke Burink van Castanje Vermogensbeheer. Het gaat over onder meer Philips, dat mooie cijfers presenteerde, de Amerikaanse economie, en er wordt ook gekeken naar wat er nog gaat komen. Meerdere bedrijven presenteerden deze week bedrijfscijfers, waaronder Randstad, Brunel en Deutsche Bank. En natuurlijk komt de overname van NXP door Qualcomm voorbij.

 • 21 oktober | ECB en China

  Oct 21 2016

  René de Monchy bestpreekt het allemaal met Richard de Jong, van vermogensbeheerder Van Lieshout & Partners en Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer. Akzo Nobel was de afgelopen week de grootste dealer op de beurs. Beleggers waren niet blij met de lagere omzet. Volgens De Jong en Hafkamp lukt het de maker van verf-, lakken- en coatings onvoldoende om die omhoog te trekken. De Jong is positiever over callopties op de stand van de AEX: 'Beleggers moeten zich afvragen of de beurs zijwaa...more

 • 14 oktober | Financiële sector

  Oct 14 2016

  Beurswatch, vandaag gepresenteerd door Rob Jansen, met als gasten Han Dieperink van de Rabobank en Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer.

 • 7 oktober | Financiële sector

  Oct 07 2016

  Vandaag zijn te gast: Loege Schilder van Care IS en Nadjib Nakad, directeur Beleggingen het Rotterdamse Hof Hoorneman.

 • 30 september | Deutsche Bank

  Sep 30 2016

  In het enige beleggingsprogramma op de Nederlandse radio praat René de Monchy met Jos versteeg. Senior Equity Analyst bij Theodoor Gillissen bankiers en Lars Dijkstra, chief Investment Officer bij Kempen Capital Management.

 • 23 september | Monetair beleid

  Sep 23 2016

  René de Monchy praat in het programma Beurswatch met Corné van Zeijl van Actiam en Rein Schutte van Indexus.

 • 16 september | Donald Trump en het rentebeleid

  Sep 16 2016

  Hoe beleggers daarmee om moeten gaan, bespreekt Rene de Monchy in het programma Beurswatch met Joop van de Groep (vermogensstrateeg bij Antaurus) en Richard Abma (managing director bij OHV).

 • 9 september | Apple, ECB en eurozone

  Sep 09 2016

  De ECB komt met een rentebesluit. Ze laten de rente onveranderd. Maar beleggers moeten, zoals vaker bij de ECB het geval is, opletten op wat er niet gezegd werd. Verder wordt er vooruit geblikt op wat er komende week te wachten staan in de belangrijkste economieën van de eurozone. René de Monchy bespreekt de kwesties met Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en Stan Westerterp van JNVB.

 • 2 september | Corné van Zeijl

  Sep 02 2016

  Corné van Zeijl is fondsbeheerder af. Samen met Pieter van der Werff blikt hij terug op de afgelopen 22 jaar.

 • 26 augustus | Gemalto, EM, Apple

  Aug 26 2016

  Verder aandacht voor Yellen, Ahold, Gemalto en Apple.

 • 19 augustus | BAM, ABN, Cisco

  Aug 19 2016

  Abnamro wil Europa weer in en verder aandacht voor BAM.

 • 12 augustus | Corbion, Aegon, Randstad

  Aug 12 2016

  Verder aandacht voor Randstad, Corbion en de verzekeraars.

 • 5 augustus | Bank of England, banencijfers en Heineken

  Aug 05 2016

  René de Monchy bespreekt het met Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer en Bob Homan van ING bank's investment office.

 • 29 juli | Effect van kwartaalcijfers op aandelen

  Jul 29 2016

  Daarover praat René de Monchy met Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en Cees Smit van Today's Groep.

 • 22 juli | Zomerse halfjaarcijfers?

  Jul 25 2016

  Het is mooi weer de afgelopen dagen. Heeft dat zijn weerslag op de beurscijfers?

 • 15 juli | Nintendo, China, Monsanto

  Jul 15 2016

  Verder aandacht voor de Amerikaanse rally en de eerste bedrijfscijfers.

 • 8 juli | Danone, Pepsico, Brits Vastgoed

  Jul 08 2016

  Verder aandacht voor de oil service sector, Italiaanse banken en de negatieve 10jaars rente.

 • 1 juli | Boskalis, China, Brexit

  Jul 01 2016

  Verder aandacht voor Shell, Heineken, Tesla, Aegon, Deutsche Bank en Spanje.

 • 24 juni | Op naar maandag

  Jun 24 2016

  Aandelen, Obligaties en Valuta reageren allemaal heftig op de Brexit vote. Hoe gaat dat zich de komende weken ontwikkelen?

 • 17 juni| Microsoft, ASML, Van Lanschot

  Jun 17 2016

  Wat moet Microsoft met Linkedin, ASML met HMI en Dik Wessels met Van Lanschot?

 • 10 juni | Philips, Rente, Ambarella

  Jun 10 2016

  Verder aandacht voor de dalende rente, de beursgangen van ASR en Basic Fit en TomTom.

 • 3 juni | Ahold, Apple, Vopak

  Jun 03 2016

  Hoe kies je de meest veelbelovende aandelen en welke zijn dat op dit moment? Natuurlijk is er ruimschoots aandacht voor enkele aandelen in het fonds waaronder Apple, Alphabet, Vopak, Alibaba en Ahold.

 • 27 mei | PostNL, Productiviteit, Apple

  May 27 2016

  Verder aandacht voor PostNL en Bpost, Philips Lighting, Apple en Time Warner en de dalende productiviteit.

 • 20 mei | Bayer, Apple, Frontier markets

  May 20 2016

  Bayer wil Monsanto kopen, Berkshire koopt Apple en wie belegt er nou in Frontier markets? BNR Beurswatch, elke vrijdag van 19:00 tot 19:30 uur.

 • 13 mei | Aegon, Sif, Cijfers

  May 13 2016

  Verder aandacht voor de resultaten van ING en ABn, Bam en de beursgangen van SIF en ASR. BNR Beurswatch, elke vrijdag van 19:00 tot 19:30 uur.