PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Beter leven

‘Beter Leven’ is een podcastreeks van De Morgen met praktisch advies en tips. We praten met mensen die ons helpen om meer uit het leven of onze carrière te halen.

Afleveringen

 • Hoe voordelig is elektrisch rijden?

  Mar 15 2022

  Is een elektrische auto echt ecologischer? Kan je er ook geld mee besparen, en is elektrisch rijden op dit moment wel voor iedereen praktisch haalbaar? In de slotaflevering van deze eerste reeks ‘Beter leven’ onderzoeken we of een elektrische of hybride wagen een slimme keuze is, en waarop je moet letten als je er een wil aanschaffen. Presentatie en productie: Bert Van SteenbergheEindredactie: Dries Vermeulen Wilt u reageren? Mail dan naar [email protected] omnystudio.com/li...more

 • Hoe ziet de toekomst eruit voor onze energie?

  Mar 08 2022

  Wat zijn de Vlaamse klimaatplannen en welke concrete impact hebben die op uw leven? Welke stappen zal u ooit moeten zetten? Zijn zonnepanelen bijvoorbeeld een interessante investering? In deze aflevering onderzoeken we hoe de toekomst eruit ziet voor uw energie. Presentatie en productie: Bert Van SteenbergheEindredactie: Dries Vermeulen Wilt u reageren? Mail dan naar [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Hoe maak je je woning energiezuinig?

  Mar 01 2022

  Hoe maak je je woning energiezuinig zonder je blauw te betalen? Is extra isolatie altijd een goed idee? Is een warmtepomp een interessante investering? Met deze tips vind je het beste plan voor je eigen situatie. Presentatie en productie: Bert Van SteenbergheEindredactie: Dries Vermeulen Wilt u reageren? Mail dan naar [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Hoe krijg je je energieverbruik onder controle?

  Feb 22 2022

  Hoe krijg je je energieverbruik echt onder controle? Welke toestellen verbruiken het meest, en welke ingrepen hebben het grootste effect? In deze aflevering gaan we mee op pad met een adviseur van Familiehulp om aan de hand van concrete tips onze energiefactuur wat te verlichten. Presentatie en productie: Bert Van SteenbergheEindredactie: Dries Vermeulen Wilt u reageren? Mail dan naar [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Hoe ziet de toekomst eruit voor onze energiefactuur?

  Feb 15 2022

  De energieprijzen zijn historisch hoog. Het lijkt onbegonnen werk om nog een interessant tarief te vinden. Wat heb je zelf nog in de hand? Zullen de tarieven straks weer dalen? ‘De lage prijzen van 2020 zien we niet meer terug.’ Gasten: Simon November (Test Aankoop), Kristof De Paepe (mijnenergie.be)Presentatie en productie: Bert Van SteenbergheEindredactie: Dries Vermeulen Wilt u reageren? Mail dan naar [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.