Podcast

Beethoven Is Meer Dan Een Hond

Klassieke muziek... eh, Bach? In deze vijfdelige podcast vertellen Jet en Fieke je alles wat je moet weten over klassieke muziek. Natuurlijk komen de grote componisten langs, maar ook hits, vooroordelen en ongeschreven gedragsregels. Gortdroge feiten en smeuïge verhalen worden met vaart en humor verteld. Inclusief Spotify-lijst met alle muziek!

Afleveringen

 • 1. Geschiedenis

  Jun 18 2018

  Van eenstemmig gezang tot opzwepende filmmuziek. Er is afgelopen vijfhonderd jaar bizar veel gebeurd in de klassieke muziek. In deze aflevering komen alle periodes met namen, rugnummers en ezelsbruggetjes voorbij.

 • 2. De Componisten

  Jun 18 2018

  Bach, Beethoven, Mozart en de rest. Die rest, dat zijn er heel veel. Alle belangrijke namen komen langs en daarmee ook hun mooie, dramatische en ontroerende verhalen en muziek.

 • 3. Wie Speelt Wat

  Jun 18 2018

  De koperboer, het vioolmeisje en de dirigent: elk instrument heeft een imago (en misschien wat vooroordelen) en elk instrument heeft sterspelers. In deze aflevering komen ze allemaal langs: van Callas tot Lang Lang.

 • 4. Greatest Hits

  Jun 18 2018

  Je kent meer klassieke muziek dan je denkt. In die ene pizzareclame, in je favoriete Netflix-serie of in de lift: klassieke muziek is overal. In deze aflevering hoor je alle grote hits, commercieel uitgebuit of stukgedraaid op begrafenissen. Of in bed.

 • 5. Etiquette

  Jun 18 2018

  Niet klappen tussen de delen. Nooit zeggen dat het een mooie show was en telefoon uit. Uit! Het bijwonen van een concert is een kunst op zich. Na deze podcast versta je die.