PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

ABN AMRO Insights

In ABN AMRO Insights bespreken verschillende medewerkers van ABN AMRO de laatste economische vooruitzichten, sectorinformatie en trends. Zo heeft u altijd inzicht in de meest actuele cijfers.

Afleveringen

 • 15: Product as a Service

  Feb 25 2021

  In deze aflevering bespreken hosts Piet Rietman en Jitte van Oijen met adviseur Rob van Willigen het concept Product as a Service (PaaS). 

 • 14: Special: in gesprek met schrijvers Fantoomgroei

  Feb 03 2021

  In deze langer durende special gaan hosts Jitte van Oijen en Piet Rietman in gesprek met Sander Heijne en Hendrik Noten, schrijvers van het boek Fantoomgroei. Want wat is nu eigenlijk economische groei?

 • 13: De economische potentie van waterstof

  Jan 17 2021

  In deze aflevering bespreken hosts Piet Rietman en Jitte van Oijen met strateeg Shanawaz Bhimji de economische potentie van waterstof.

 • 12: Duurzaam verpakken; haat-liefde tussen consument en plastic

  Dec 10 2020

  In deze aflevering bespreken hosts Piet Rietman en Jitte van Oijen met sectoreconoom Albert Jan Swart de dilemma's die komen kijken bij het verduurzamen van verpakkingen.

 • 11: Overheidsfinanciën voor de komende jaren

  Oct 19 2020

  In deze aflevering bespreekt host Piet Rietman met Jan-Paul van de Kerke, Nederland econoom, de overheidsfinanciën voor de komende jaren. Dit doen zij aan de hand van een advies van een studiegroep, dat de kaders schetst waarin de volgende regering beleid kan gaan voeren. 

 • 10: Gevolgen Prinsjesdag voor woningmarkt en bouw

  Sep 16 2020

  In deze aflevering bespreekt host Piet Rietman met Philip Bokeloh, senior econoom, en Madeline Buijs, sectoreconoom Bouw en Vastgoed, wat de gevolgen van de plannen voor Prinsjesdag zullen zijn voor de woningmarkt en de bouw. 

 • 9: Lokale coronagevolgen in beeld

  Sep 03 2020

  In deze aflevering bespreekt host Piet Rietman met Nora Neuteboom, senior econoom, hoe transactiedata kan helpen om lokale coronagevolgen in beeld te brengen. 

 • 8: Inkoopindices uitgelegd en het herstel van de industrie

  Aug 06 2020

  In deze aflevering bespreekt host Piet Rietman het herstel van de Nederlandse industrie naar aanleiding van de coronacrisis. In gesprek met Piet bespreekt Albert-Jan Swart, sectoreconoom Industrie, Transport & Logistiek, de situatie rondom de industrie en wordt het nut van inkoopindices uitgelegd. 

 • 7: Corona-effect op opkomende markten

  Jun 11 2020

  In deze aflevering bespreekt host Piet Rietman de gevolgen naar aanleiding van het coronavirus voor de opkomende markten. In gesprek Piet bespreekt Marijke Zewuster, hoofd opkomende markten en grondstoffen, de situatie in met name Latijns-Amerika en Azië. 

 • 6: Internationale lockdowngevolgen vergeleken

  May 28 2020

  In deze aflevering bespreekt host Piet Rietman de verschillen in gevolgen van lockdownmaatregelen in Nederland, de VS, het VK en de drie grote eurozonelanden Duitsland, Frankrijk en Italië. Dit doet hij met Aline Schuiling, eurozone econoom, en Nora Neuteboom, macro-econoom Nederland.

 • 5: Ondernemen op anderhalve meter afstand

  May 05 2020

  In deze aflevering bespreekt host Jimmy Lange met sectoranalist Alexander Goense hoe bedrijven ondernemen op anderhalve meter afstand. Hierbij wordt ingegaan op het fruitteeltbedrijf van de ouders van Alexander en op de sectoren Industrie en Energie.

 • 4: Consumptie ten tijde van corona

  Apr 16 2020

  In deze aflevering bespreekt host Jimmy Lange de veranderingen in consumptie als gevolg van het coronavirus. Dit doet hij met macro-econoom Nora Neuteboom en met sector-econoom Paul Metzemakers.

 • 3: Vooruitzichten woningmarkt, bouw en vastgoed

  Apr 06 2020

  In deze aflevering bespreekt host Jimmy Lange de vooruitzichten voor de woningmarkt, de bouw en het vastgoed met Philip Bokeloh, senior econoom bij het Economisch Bureau van ABN AMRO en Madeline Buijs, sectoreconoom Bouw en Vastgoed voor Sector Advisory bij ABN AMRO.

 • 2: Meer groenten bij ontbijt en lunch: kans of kansloos?

  Mar 30 2020

  Gezondheid en welzijn staan hoog in het vaandel bij veel consumenten, maar het resulteert nog niet in flink hogere verkoopcijfers. Nederlanders eten hun groenten vooral in de avond. Meer groenten bij ontbijt en lunch: is dat een kans of kansloos? Nadia Menkveld, Sector Econoom, gaat in gesprek met Rob Morren, Sector Banker Food.

 • 1: Prognose 2020-2021

  Mar 26 2020

  In deze aflevering bespreekt host Jimmy Lange de economische prognose voor 2020-2021 met Sandra Phlippen, hoofdeconoom bij het Economisch Bureau van ABN AMRO en Sander van Wijk, hoofd Sector Advisory bij ABN AMRO.