Playlist

Waargebeurde verhalen

Non-fictie verhalen en radiodocumentaires

by PodNL

  Spannende, non-fictie verhalen

  May 30 2017

 • Het leven, een gebruiksaanwijzing / Hoe een goed mens te zijn #10

  Aflevering 10 van Het leven, een gebruiksaanwijzing. Hoeveel moet je doen voor anderen om je goed te kunnen voelen over jezelf? En wat is het belangrijkste bij het verrichten van goede daden: de intentie of de uitkomst? In deze aflevering proberen twee mensen tot een eerlijk oordeel te komen over zichzelf en hun acties. Gemaakt door Jair Stein & Tom Hofland.

 • Man met de microfoon / Onvoorstelbaar #10

  De tiende aflevering staat geheel in het teken van een bijzondere zoektocht. Jaren geleden werkte Marijtje in een muziekwinkel waar ze gebeld werd door een oudere vrouw. Die vertelde dat er een straatnaam naar haar overleden man was vernoemd. Haar man bleek, zonder dat zij het ooit geweten had, voor de oorlog een bekende jazzdrummer te zijn geweest. Chris zoekt het verhaal achter dit telefoontje uit en ontdekt gaandeweg een ander, nog veel onwaarschijnlijker, verhaal. 

 • Relaas / De dubbele d(ate) van Matthias

  Je zit in een restaurant. Voor je zit een diep gedecolleteerde bv en je probeert met al je macht jouw ogen naar haar gezicht te blijven richten. Rond je staat een cameraploeg die alles netjes registreert. De enige vraag die door je hoofd gaat: 'hoe ben ik hier nu weer terechtgekomen?'

 • In mijn hoofd / De klank van blind zijn #2

  Alexander is 24. ij houdt van het leven en de dingen. Maar hij heeft het leven en de dingen nog nooit gezien. Hij werd blind geboren. Meer dan lichtschakkeringen ziet hij niet. En ook al ziet hij zijn gezelschap niet, hij wil nooit alleen zijn. Hoe ziet een meisje met blauwe ogen eruit? Wat is een meisje? Wat zijn blauwe ogen? In zijn hoofd kraakt en maalt het. En Anke Van Meer laat dat gekraak en gemaal horen.